3 razlogi za uporabo VPN-jev in kako to storiti na pravi način

3 Reasons Use Vpns

Morda ste za VPN slišali od prijateljev ali ste se srečali v službi. Pogosto se uporablja v velikih korporacijah, IT podjetjih, izobraževalnih ustanovah in vladnih agencijah, da se zagotovi varnost občutljivih podatkov.

Vendar pa od tega ne morejo imeti koristi samo pravne osebe. Če se naučite, kako VPN deluje in za kaj se uporablja, lahko znatno izboljšate vašo vsakodnevno internetno izkušnjo. Torej, danes se bomo pogovarjali o tem, zakaj bi morali uporabljati VPN in kako izbrati med njimi najboljši ponudniki VPN .Torej, nadaljujte z branjem!

Kazalo

Zasebna internetna povezava in šifriranje podatkov

VPN je bistveno orodje za tiste, ki radi brskajo po spletu z javnim Wi-Fi. Vroče točke so zelo priljubljene, saj omogočajo brezplačen dostop do interneta, hkrati pa so slabo zaščitene, heker ali kateri koli povprečen človek, ki se je naučil uporabljati hekerske aplikacije, pa lahko zlahka dostopa do vseh vaših zasebnih podatkov. Pomembne stvari, kot so prijave, gesla, celo številka vaše kreditne kartice, je enostavno ukrasti, ne da bi sploh opazili.

Excel désactiver le mode de compatibilité

VPN naredi tako, da spremeni naslov IP vaše naprave, tako da hekerju skoraj ni mogoče prepoznati in dostopati do vaše seje?

hekerji

Druga pomembna prednost uporabe VPN je, da so vaše internetne dejavnosti skrite. Veste, da spletna mesta in Google , zlasti zbira informacije o tem, kaj počnete v spletu, da vam prikazuje ustrezne oglase in vsebino? Ste že kdaj opazili, da bi pozneje, če bi iskali nekaj blaga, videli oglase zanj? Če uporabljate VPN, vse, kar počnete ali iščete po internetu, ni nikogar drugega kot vašega.

Prihranite denar za vstopnice in storitve

Morda se sliši presenetljivo, vendar se cene aplikacij in storitev razlikujejo glede na vašo lokacijo. Če ste na primer popotnik, potem spreminjanje naslova IP lahko prihranite do 2000 USD pri letalskih vozovnicah in do 400 USD pri najemu avtomobila. Torej, ko načrtujete potovanje, se poigrajte z različnimi lokacijami, da vidite, kje lahko dobite najboljše cene.

Toda VPN ni odličen samo za popotnike. Če ste velik ljubitelj športa, potem zagotovo uporabljate spletna mesta, ki omogočajo brezplačno gledanje prvenstva v omejenem času. Če želite nadaljevati z gledanjem, boste morali plačati. Namesto da bi plačevali naročnino za en športni kanal, je bolje, da plačate za dobro storitev VPN in s tem obidete omejitve na več kanalih.

Dostop do geografsko omejenih aplikacij in vsebin

Obstaja veliko aplikacij, spletnih mest in vsebin, ki so omejene na uporabnike zunaj določene države / regije. Na primer, Spotify ima omejeno razpoložljivost v Evropi, Aziji in Tihem oceanu. Če ste velik oboževalec Simpsonovih, boste morda imeli težave z ogledom epizod na Foxu zaradi geografskih omejitev. Nekatere e-knjige ali glasba morda niso na voljo za prenos v vaši državi. Seznam se lahko nadaljuje in nadaljuje.

S pomočjo VPN lahko brskate po spletu iz države, ki je zunaj omejitev spletnega mesta, in uživate v želeni vsebini in aplikacijah.

Na kaj morate biti pozorni, da izkoristite VPN?

Na izbiro je ogromno različnih storitev. Nekateri so brezplačni, za druge pa morate plačati. Nekateri med njimi dejansko zagotavljajo varno internetno povezavo, drugim pa ni mogoče zaupati.

Kako izbrati najboljšega ponudnika VPN?

Preverite mnenja

Najprej najprej preverite ocene in ocene priljubljenih storitev, ki so tam zunaj. Dobili boste idejo, kaj lahko pričakujete od ponudnika, kakšne težave se lahko pojavijo, kakšna raven podpore je itd.

Odločite se med brezplačno in plačljivo storitvijo

Ker ste ponudnik VPN, morate upravljati kup strežnikov, kar ni poceni. Če obstaja ponudnik, ki svojo storitev ponuja brezplačno, se lahko vpraša: 'Kako si to privoščijo?' Obstaja nekaj brezplačnih storitev, vendar jih je le malo zanesljivih. Večina brezplačnih storitev za mobilne aplikacije omogoča prikazovanje oglasov, s katerimi se preživljate. Ali še huje, podatke lahko prodajajo tretjim osebam in tako vodijo posel. Nazadnje so brezplačne storitve pogosto omejene glede na funkcije in podporo.

brskanje po spletu

Večina komercialnih aplikacij VPN je cenovno dostopnih, zato je priporočljivo, da plačujete 5–10 USD na mesec. V zameno boste zagotovo dobili veliko boljšo storitev in zmogljivost aplikacije.

Ugotovite, koliko strežnikov ali držav je

Več držav lahko izbirate med boljšimi! Če ima ponudnik na primer veliko strežnikov v bližini vaše lokacije, to pomeni, da bo hitrost internetne povezave hitrejša v primerjavi s ponudnikom z omejenimi in bolj oddaljenimi lokacijami.

Preberite več o protokolu, ki ga uporablja ponudnik

Varnost in zasebnost sta bistvenega pomena. Navsezadnje ste se zato odločili, da začnete uporabljati VPN. Obstajajo štirje najpogosteje uporabljeni protokoli VPN:

  1. IPSec in L2TP : Zaradi varnosti se pogosto povežejo skupaj. Je počasnejši od PPTP, vendar je glede varnosti podatkov veliko bolj zanesljiv.
  2. PPTP : Prvotno razvit za Windows 96, ki ga še danes uporablja. Je hiter, vendar premalo varen.
  3. SSL in TLS : TLS je posodobljena različica SSL. Zelo pogosto uporabljeni ponujajo visoko stopnjo šifriranja podatkov.
  4. OpenVPN : Ne tako hiter, a varen in zelo prilagodljiv protokol.

Najbolje je, da se izogibate PPTO, saj je precej star in ranljiv. Ostali so dobra izbira z vidika varnosti, ponujajo pa različne internetne hitrosti.

Preizkusite različne storitve za hitrost

Ko uporabljate VPN, boste opazili, da se lahko hitrost interneta bistveno zmanjša. To je neizogibno, ker je treba opraviti dodatno razdaljo in jo šifrirati / dešifrirati. Ko zožite izbiro ponudnikov, preizkusite posamezne storitve, da ugotovite, kateri problem najbolje reši.

Ali je uporaba VPN zakonita?

Ko spoznate več o VPN, se vam zdi, da boste storili kaj nezakonitega. Vendar je popolnoma zakonito, razen če živite na Kitajskem ali v Severni Koreji. Številne države po Aziji so svojim državljanom prepovedale uporabo storitev VPN in to utemeljile kot zaščito nacionalne varnosti in tradicionalnih vrednot itd.

Nekatere evropske države, kot sta Francija in Združeno kraljestvo, od ponudnikov VPN zahtevajo, da zaradi grožnje terorizma vodijo dnevnike sej uporabnikov. Torej se je treba izogibati uporabi storitev ponudnikov s sedežem v takih državah.

V zaključku

VPN je odlično orodje, ki bi ga vsi morali znati uporabljati. Kot lahko vidite, vsakega povprečnega uporabnika seznani s številnimi prednostmi in priložnostmi. Stvar je le v tem, kako se naučiti, kako deluje, in v iskanju najboljšega ponudnika VPN. Ali pa ga lahko ustvarite sami tako da sledite tem korakom .