5 varnostnih vprašanj, ki jih morate vprašati za zaščito računalnika

5 Security Questions You Have Ask Secure Your Computer

Kako pogosto uporabljate računalnik? Če ste tisti, ki pogosto delate z računalniki, sem prepričan, da boste na njem hranili veliko pomembnih datotek. Toda ali mislite, da je vaš računalnik varen? Obstaja veliko vrst groženj, ki bi lahko škodovale vašemu računalniku in ukradle vaše podatke.

Računalnik uporabljam pogosto, v povprečju več kot osem ur na dan. V njem je shranjenih veliko mojih občutljivih osebnih podatkov in datotek za delo. Zato vedno poskrbim za to in jo zaščitim pred grožnjami, da je bolj varna.Ali želite narediti svoj računalnik varnejši? Ali veste, kje začeti?

V tej objavi bom delil pet vprašanj, ki si jih morate zastaviti za zaščito računalnika.

Kazalo

actuellement connecté à un réseau non identifié

1. Ali je vaše geslo dovolj močno?

Kako izberete geslo? Pogosto uporabljam gesla, ki si jih zlahka zapomnim in jih kombiniram z nekaj drugimi dejavniki, na primer s posebnimi znaki ali velikimi črkami.

Če je na primer ključni stavek, ki ga želim uporabiti kot geslo, »namizje«, bo moje končno geslo:

  • Namizje $
  • $ TheDesktop
  • $ TheDesktop123
  • $ Desktop123

ali kaj bolj zapletenega.

Dandanes je z orodji zelo enostavno uganiti ali razbiti preprosta gesla. Zato je pametno, da v geslo dodate več dejavnikov, da ga boste težje ugibali, na primer posebne znake, velike črke in številke.

Preberite članek: 5 nasvetov, ki jih je treba upoštevati pri nakupu slušalk

uporabniško ime in geslo

Vem, da si ga ni lahko zapomniti prvič, vendar bo vaše geslo okrepilo. Lahko ga nekje zapišete ali uporabite upravitelj gesel aplikacije, da si ga zapomnite.

Poleg tega ne pozabite uporabiti drugačnega gesla za vsako spletno mesto. To je pametna metoda proti hekerjem, ki bodo poskušali uganiti gesla, ki jih uporabljate na drugih spletnih mestih, še posebej, če je bil kateri od vaših spletnih računov vdrt ta incident od Yahoo.com.

comment activer le concepteur powerpoint 2016

2. Ali v računalniku uporabljate protivirusno programsko opremo?

Ste v računalnik že namestili protivirusno programsko opremo ali program proti zlonamerni programski opremi?

Morda se ne zavedate, kako enostavno je računalnik okužiti z virusi, zlonamerno programsko opremo ali zlonamernimi programi, zlasti ob obisku škodljivih spletnih mest. Zato morate imeti vsaj protivirusno programsko opremo, ki bo zaščitila vaš računalnik pred temi grožnjami.

Če iščete brezplačno protivirusno programsko opremo, tukaj je nekaj, o čemer bi morali razmisliti . Na voljo so za več platform, vključno z Windows, Mac OS, Linux ali celo iOS in Android.

Če želite imeti naprednejše funkcije in zaščito, preizkusite vrhunsko protivirusno programsko opremo priljubljenih blagovnih znamk, kot so Kaspersky, Bitdefender ali Norton. Pred nakupom pa se morate zavedati, da lahko znižate denar, ki ga porabite za vrhunski protivirusni program, s številnimi popusti. Moje najljubše mesto za iskanje teh popustov je SoftoCoupon , spletno mesto, ki vsebuje veliko kuponov programske opreme, vključno s protivirusnimi programi, protivohunsko programsko opremo in pripomočki.

3. Ali uporabljate požarni zid v računalniku?

Požarni zid je poleg protivirusne in protizlonamerne programske opreme pomemben dejavnik pri zaščiti računalnika. Blokiral bo vse sumljive dohodne povezave z računalnikom in hekerjem preprečil dostop do njega.

Požarni zid je uporaben tudi, ko se na letališču ali v hotelu povežete z javnim omrežjem, ker lahko ustvarite prilagojena pravila za omejitev nekaterih funkcij in aplikacij za uporabo interneta, na primer za skupno rabo datotek in tiskalnikov. Pomaga drugim preprečiti dostop do vašega računalnika za ogled datotek v skupni rabi, če ste pozabili izklopiti.

code d'erreur windows 10 0x8007007b

Če uporabljate Windows ali Mac OS, imata že vgrajen požarni zid. Kaj pa Linux? Ne skrbite! Tukaj so nekaj najboljših brezplačnih požarnih zidov za Linux lahko uporabiš.

4. Kako pogosto posodabljate svojo programsko opremo in operacijski sistem?

preverjanje posodobitev

Razvijalci si vedno prizadevajo izboljšati svoje izdelke in čim prej izdati posodobitve, da odpravijo napake in izboljšajo stabilnost. To je razlog, zakaj priporočam pogosto posodabljanje programske opreme in operacijskega sistema.

S tem boste v računalniku odpravili vse napake, ki jih hekerji lahko izkoristijo. Posledično bo to bolj varno kot opustitev vseh posodobitev.

Večina operacijskih sistemov in aplikacij omogoča omogočanje samodejnih posodobitev. Ta funkcija vam bo pomagala samodejno prenesti in namestiti posodobitve, zato vam tega ni treba storiti ročno.

5. Ali uporabljate najboljši internetni brskalnik?

Kateri spletni brskalnik trenutno uporabljate v računalniku? Za privzeti spletni brskalnik priporočam uporabo brskalnika Google Chrome ali Mozilla Firefox. Oba lahko uporabite tudi v računalniku.

Oba brskalnika uporabljam že leta in jih uporabljam še danes. Vendar imam raje brskalnik Chrome kot Firefox, ker je bolj lahek in uporablja manj RAM-a. Google Chrome me opozarja tudi na zlonamerna spletna mesta in nevarne povezave.

Zaključek

Če želite zaščititi svoj računalnik in ga narediti varnejšega, si oglejte zgornja vprašanja in odgovorite nanje. Če so vsi odgovori DA, potem vam ni treba skrbeti za svoj računalnik, saj je v zaščitenem statusu. Če pa so vaši odgovori skoraj NE, morate vsekakor sprejeti ukrepe, ki sem jih omenil zgoraj, da zaščitite svoj računalnik.

Morda boste želeli preveriti ta članek: 10 najboljših platform za blogiranje, ki bi jih morali poznati