6 najboljših novih funkcij v sistemu Windows Server 2016

6 Best New Features Windows Server 2016

Windows Server 2016 prihaja s številnimi novimi funkcijami, ki izboljšujejo računalništvo, okolja aktivnih imenikov, administracijo, mreženje, shrambe in varnost.

Kaj je novega v operacijskem sistemu Windows Server 2016?

Tu je pregled le nekaj najboljših novih funkcij, v katerih lahko uživate:Računalništvo

Nano strežnik

Z veliko manjšim odtisom kot grafični uporabniški vmesnik Windows Server je Nano Server mogoče upravljati na daljavo in enostavno prenašati prek strežnikov in podatkovnih centrov.

Ima strožjo varnost, boljšo porabo virov in zahteva manj posodobitev ter hitrejše ponovne zagone.

Nano Server je prav tako optimiziran za oblak in zasnovan za izvajanje aplikacij in vsebnikov, rojenih v oblaku.

Zabojniki

Zabojniki omogočajo uporabnikom, da izolirajo aplikacije na način, ki je enostaven za upravljanje, kar razvijalcem programske opreme omogoča, da aplikacije izboljšajo zmožnosti virtualizacije.

Z zagotavljanjem izoliranega operacijskega okolja vsebniki omogočajo izvajanje aplikacij, ne da bi to vplivalo na sisteme ali vplivalo nanje. Omogočajo tudi hitrejše hitrosti, enostavnejši razvoj programske opreme in IT-operacije (DevOps) ter boljšo prilagodljivost pri razvoju aplikacij.

Windows Server 2016 ponuja dve vrsti vsebnikov za primerke strežnika:

  • Windows Server Containers: delite jedro z gostiteljem vsebnika in vsemi vsebniki, ki se izvajajo na gostitelju, in so narejeni za obremenitve z majhnim zaupanjem
  • Vsebniki Hyper-V: zaženite vsak vsebnik v zelo optimiziranem navideznem računalniku, v močno pospešenem primerku kontejneriziranega strežnika jedro gostiteljskega vsebnika ni v skupni rabi s kontejnerji Hyper-V in je zasnovano za delovne obremenitve z visoko stopnjo zaupanja.

Zaščiteni navidezni stroji (VM)

vgrajeni VM-ji dajejo virtualnim računalnikom varnejše okolje s podobnimi varnostnimi zmožnostmi kot fizični stroji. To pomaga zaščititi podatke pred krajo ali spreminjanjem zlonamerne programske opreme ali skrbnikov na gostitelju Hyper-V.

Storitev skrbnika gostitelja, ki se uporablja za konfiguriranje zaščitenih gostiteljev in zagon zaščitenih VM-jev, uporabnikom omogoča boljši nadzor nad dostopom Hyper-V VM. Zaščita ključa pomeni, da gostitelj Hyper-V ne more dešifrirati ali napajati zaščitenega VM-ja, ne da bi ga potrdila storitev skrbnika gostitelja. Potrjevalne storitve potrjujejo identiteto in konfiguracijo gostiteljev Hyper-V.

Preberite : Primerjava različic strežnika Microsoft Windows

Okolja Active Directory

ADFS v4

Nova različica storitve Active Directory Federation Services podpira »hibridni pogojni dostop« s preverjanjem pristnosti na osnovi OpenID Connect in več faktorjev.

ADFS izboljšuje izkušnje s prijavo, omogoča varen dostop do aplikacij z uporabo najnovejših protokolov, omogoča lažjo konfiguracijo nadzornih pravilnikov in lahko zazna, če naprava ni skladna z varnostnimi politikami.

Administracija

PowerShell 5.1

Nove funkcije PowerShell vključujejo izboljšano varnost in uporabnost, kar daje uporabnikom več nadzora nad upravljanjem okolja, ki temelji na sistemu Windows. PowerShell je mogoče lokalno zagnati na strežniku Nano, ukazi za oddaljevanje pa imajo parametre VM, ki jih je mogoče poslati neposredno v VM gostiteljev Hyper-V.

Skladiščenje

Prostori za shranjevanje neposredno

Storage Spaces Direct skrbnikom omogoča prožnejše možnosti shranjevanja na disku z uporabo strežnikov z lokalnim pomnilnikom in uporabo novih diskovnih naprav, ki jih prej ni bilo mogoče uporabiti z gručami Storage Spaces z diski v skupni rabi.

To je le nekaj ključnih novih funkcij sistema Windows Server 2016. V spodnjih tabelah je popoln seznam različnih storitev in funkcij, ki so na voljo v treh različicah sistema Windows Server 2016:

različice Omrežna politika Aktivni imenik Lastnosti

Preverite našo Vodnik za primerjavo Windows Server tukaj .

temps d'écran de verrouillage windows 10

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite dlje od SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji. To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes na +1 877 315 ​​1713 ali pošljite e-pošto sales@softwarekeep.com. Do nas lahko pridete tudi prek klepeta v živo.