6 načinov za odpravo napake »Vaša povezava ni zasebna« v brskalniku Google Chrome

6 Ways Fix Your Connection Is Not Private Error Google Chrome

WhatsaByte lahko pobere delež prodaje ali drugo nadomestilo s povezav na tej strani.

Koristni vodnik za popravljanje Vaša povezava ni zasebna napaka v Google Chromu. Če imate v brskalniku Chrome to nadležno težavo, poskusite uporabiti vseh 6 rešitev v tem priročniku, eno za drugo, da se je znebite.Internet je dobra stvar v našem življenju. Prinaša nam odlične vire za učenje, delo ali nakupovanje prek računalnikov ali mobilnih naprav.

Je pa tudi močna stvar, s katero lahko hekerji izkoristijo informacije uporabnikov in jih nato kradejo.

Napadalci lahko zberejo veliko informacij, ko uporabniki dostopajo do interneta prek negotovih povezav. Zasebnost in osebni podatki so pomembne stvari.

Zaščititi se moramo pred napadalci z uporabo zaščitenih povezav.

Ko obiščete spletno mesto z zaščiteno metodo SSL (ali znano tudi kot https) in se prikaže sporočilo o napaki, kot je prikazano spodaj, nato natančno ponovno preglejte naslov spletnega mesta in se prepričajte, da je pravilen.

Vaša povezava ni zasebna

clavier ne fonctionne pas sur ordinateur

Napadalci morda poskušajo ukrasti vaše podatke s spletnega mesta www.example.com (na primer gesla, sporočila, bančne podatke ali kreditne kartice).

NET :: ER_CERT_COMMON_NAME_INVALID

Kaj je ta napaka in zakaj se ob obisku prikaže v vašem brskalniku Google Chrome Spletna mesta HTTPS ?

Kazalo

Vaša povezava ni zasebna napaka v brskalniku Google Chrome

vaša povezava ni zasebna napaka

Običajno se zgornje sporočilo o napaki prikaže v brskalniku Google Chrome, ker je težava s povezavo SSL in brskalnik ne more preveriti potrdila SSL.

SSL je varna metoda za šifriranje podatkov iz računalnika (v tem primeru je to vaš brskalnik) in pošiljanje na strežnik ter pomaga, da so podatki med prenosom zasebni in varni - in nasprotno.

S to napako SSL pomeni, da preprečuje vaš računalnik ali trenutna internetna povezava brskalnik Google Chrome naložiti zahtevano spletno mesto z zasebno in varno metodo.

Zakaj se v vašem brskalniku Chrome pojavijo napake SSL?

Vzrokov za to napako SSL lahko vodi veliko vzrokov, na primer neznana potrdila SSL, potekla potrdila SSL ali povezava med računalnikom in strežnikom ni zaščitena. Tu pa so trije glavni razlogi, zakaj se pojavijo opozorila SSL:

  • Povezava SSL med računalnikom in strežnikom ni zaščitena.
  • Potrdilo SSL je poteklo, nastavljeno na napačen način ali ne spada v zahtevano domeno (NET :: ER_CERT_COMMON_NAME_INVALID). Preveri primer tukaj če želite izvedeti več o tem.
  • Potrdila SSL ne izda zaupanja vredna organizacija. Veste, zelo enostavno je izdati potrdilo SSL in ga namestiti na svoje spletno mesto, ni ga treba kupovati od drugod. Vendar tega potrdila SSL ne ustvari zaupanja vredno podjetje ali organizacija. Večina internetnih brskalnikov prepozna samo zaupanja vredna potrdila SSL. Če torej sami ustvarite potrdilo SSL in ga namestite na svoje spletno mesto, bodo ti brskalniki prikazali opozorilo, ker ne morejo biti prepričani, da je povezava varna in zasebna. Nimate veliko denarja, ki bi ga porabili za nakup potrdila SSL? Preverite brezplačno potrdilo SSL od CloudFlare ali ga kupite pri NameCheap za 10 dolarjev.

veljavno potrdilo https ssl

Popravite, da povezava ni zasebna napaka v brskalniku Chrome

Kot sem že omenil, obstaja veliko razlogov, ki lahko povzročijo to napako povezave SSL. Napako SSL pa lahko odpravite le, če je prišla iz računalnika ali naprave.

Tega ni mogoče popraviti, če je potrdilo SSL neznano, je poteklo ali če je strežnik napačno nastavljen, dokler ga lastnik ne popravi ali nekdo, ki ima to pravico.

V današnjem vodniku vam bom povedal nekaj razlogov, ki lahko privedejo do te napake v brskalniku Chrome, in vam pokazal načine, kako jo popraviti ali obiti, če ni na voljo nobene rešitve.

Preverite datum in uro računalnika

V večini primerov je napačen datum in ura v računalniku glavni razlog, zaradi katerega brskalnik Google Chrome ne more preveriti potrdila SSL. Zato se je prikazalo sporočilo o napaki SSL.

preverite datum in uro min

Če želite odpraviti to napako povezave SSL, morate prilagoditi datum in čas računalnika ali katere koli naprave, ki prejema to napako. Po posodobitvi datuma in ure teh naprav napake SSL ne bo več.

Preverite svojo protivirusno programsko opremo ali požarni zid

Včasih protivirusna programska oprema blokira nenavadna potrdila SSL ali povezave. Najboljši način za odpravo te napake SSL je izklop funkcije skeniranja https v protivirusni programski opremi ali požarnem zidu.

Če menite, da je vaša protivirusna ali internetna varnost blokirala povezave SSL in ni nikjer mogoče izklopiti “SSL skeniranje”, Lahko poskusite program začasno onemogočiti za preskus.

Če težave po izklopu programa ni več, predlagam, da preklopite na drug protivirusni ali internetni varnostni program.

[full-related slug1 = 'najboljše-brezplačno-odstranjevanje-adware-tool-windows-okna' slug2 = 'najboljše-free-antivirus-software-windows']

Če ste namestili in uporabljate protivirusno programsko opremo Avast za zaščito računalnika pred grožnjami, lahko obiščeteNastavitve>Aktivna zaščita>Spletni ščit>Prilagoditi.

skeniranje avast https

Avast Antivirus - funkcija skeniranja HTTPS

Na naslednjem zaslonu počistite polje »Omogočite iskanje HTTPS'In kliknite'v redu'.

onemogoči https skeniranje -

Onemogočite optično branje HTTPS / SSL

Če pa ste namestili Bitdefender kot protivirusni program v računalniku, lahko obiščeteNastavitve>Nadzor zasebnosti>Antiphishingin nato samo obrniteOptično preberi SSL”Funkcija izključena.

Prav tako morate onemogočiti vgrajeni požarni zid ali programe požarnega zidu tretjih oseb, da se prepričate, da niso vzrok.

Onemogočite opozorilno sporočilo, da obidete povezavo, ni zasebna napaka v brskalniku Google Chrome

Če ne želite videti Vaša povezava ni zasebna 'Ali' Net :: ERR_CERT_DATE_INVALID ”Sporočilo o napaki več, samo ga izklopite v brskalniku Google Chrome.

  • Vnesite » chrome: // flags 'V naslovni vrstici brskalnika Google Chrome in pritisnite tipko Enter.
  • Poiščite »Zapomni si odločitve za nadaljevanje napak SSL v določenem časovnem obdobju« in nato izberite obdobje, ki si ga želite zapomniti.

zapomni si napako ssl -

  • Po tem si morate to napako SSL ogledati le enkrat in samo klikniti »Obdelava do (nevarno)“. V prihodnosti ni več opozorila.

Posodobljeno: Od uporabnikov sem prejel nekaj poročil, da ta možnost v zastavicah Google Chrome ni več na voljo. Z vstopom ga ne najdejo chrome: // flags . Poskusil sem se in zdi se, da je ta možnost izginila. Toda nekateri uporabniki ga še vedno imajo v svojem brskalniku Chrome. Če torej te možnosti ne najdete, poskusite uporabiti druge metode.

Obdelava spletnega mesta z negotovo povezavo

Če te napake ne morete odpraviti, ker gre za napako spletnega mesta, lahko izberete »Nadaljujte do (nevarno)“, Na lastno odgovornost. Če želite to narediti, kliknite naNapredno”Povezava.

napredno vaša povezava ni zasebna

Kliknite povezavo Advanced, da se prikaže povezava »Nadaljuj na spletno mesto«.

In nato pritisnite naNadaljujte do (nevarno)'.

nadaljujte na spletno stran, vaša povezava ni zasebna

Z dvema preprostima klikom zaobidite »Vaša povezava ni zasebna napaka« v Google Chromu.

Vendar uporabite to metodo le, če ste prepričani, da je spletno mesto, ki ga želite obiskati, varno.

L'application Windows 10 a été bloquée pour accéder au matériel graphique

Ta metoda je samo začasna in ničesar ne morete storiti, da bi ta napaka izginila, razen da jo obidete ali prezrete in počakate, da lastnik ali spletni skrbnik popravi. Do takrat na spletnem mestu ne posredujte nobenih pomembnih informacij, ker ni varno.

Prezri napako potrdila SSL iz bližnjice Google Chrome

Ta metoda je le način, kako prezreti in zaobiti napako povezave SSL, kot sem že omenil. Težave ne more trajno odpraviti. Vendar lahko povzroči, da vsa opozorila, ki so povezana z napakami SSL v brskalniku Chrome, za vedno izginejo, dokler se tega ne odločite znova prikazati.

Na namizju z desno miškino tipko kliknite bližnjico Google Chrome in izberite »Lastnosti'.

Dodajte več parametrov, kot vidite na spodnji sliki, in kliknite gumb V redu. Po tem bo napaka ves čas prezrta in v prihodnosti ne bo več nobenega sporočila o napaki.

Odpravite napako zasebne povezave

Vedeti morate, da če pride do te napake s kodo napake: NET :: ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID , potem je v večini primerov napaka s strani strežnika. V tej situaciji lahko v sporočilu o napaki zaobidete le tako, da kliknete »Nadaljujte”Povezava ali uporaba prezri-napake-potrdila- v bližnjici Google Chrome.

Posodobljeno: Pravilna ignorirana oznaka v bližnjici Google Chrome je:

–Napake-ignore-certifikat

Da vam pokažem, kako se bo ta napaka prikazala v vašem brskalniku Chrome, sem ustvaril preizkusno stran, ki je zdaj na voljo na:

https://test-error.usefulpcguide.com/

Samo obiščite to spletno mesto v brskalniku Google Chrome in napaka se bo prikazala.

Popravite, da povezava ni zasebna napaka v napravi Android ali iOS

Če se v vaših mobilnih napravah, kot je pametni telefon ali tablični računalnik Android ali iOS, pojavi napaka »Vaša povezava ni zasebna«, jo povzročajo zgoraj navedeni vzroki.

Najprej preverite in preverite, če sta datum in čas na vaši mobilni napravi pravilna. Če ste pred kratkim namestili novo varnostno programsko opremo, jih priporočam, da jih onemogočite.

Če lahko obiščete isto spletno mesto HTTPS z drugimi brskalniki na svojih mobilnih napravah, kot sta Firefox ali Opera - potem se je nekaj zgodilo z brskalnikom Google Chrome. V svojem brskalniku poskusite odstraniti vse piškotke, zgodovino in predpomnjene datoteke.

Če želite odstraniti vse te datoteke, pojdite naNastavitve>Zasebnost>Počisti podatke brskanja> izberite, kaj želite odstraniti, in nato kliknite naPočisti podatke brskanja'. Včasih ta metoda deluje tudi z namizno različico.

jasno brskanje podatkov mobilno

Izbrišite podatke brskanja Google Chrome v sistemih iOS ali Android.

Pomagalo bi ponastaviti ali znova namestiti Google Chrome, vendar to storite le, če zgornji načini ne delujejo.

comment faire en sorte que votre écran reste plus longtemps sur windows 10

To je to!

Upam, da vam bodo te informacije in metode pomagale razumeti več o tej napaki SSL in kako jo odpraviti, ko se pojavi. S to napako povezave SSL se lahko soočite tudi v brskalniku Google Chrome na drugih platformah, kot sta macOS ali Linux, in ta vodnik je še vedno koristen.

Če ste našli druge načine za odpravo te napake SSL: Vaša povezava ni zasebna , v Google Chromu, vas prosimo, da delite z mano. Članek bom posodobil z vašimi rešitvami, da bo bolj uporaben.

Če imate kakršno koli vprašanje, ki ga želite vprašati, ali potrebujete več pomoči za rešitev te težave, ne oklevajte in pustite svoj komentar spodaj. Na vaše vprašanje bom odgovoril takoj, ko preberem vaš komentar!

Priljubljene objave: