7 načinov za rešitev »Neuspeh! Prosimo, preverite svoje vnose'

7 Nacinov Za Resitev Neuspeh Prosimo Preverite Svoje Vnose

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Posredovanje vrat je dober način za uporabo dveh ali več omrežij na isti internetni povezavi. Uporabljate ga lahko z varnostnimi kamerami, igralnimi konzolami in drugimi napravami ali pripomočki, ki jih imate. Če poskušate nastaviti posredovanje vrat in prejmete sporočilo »Napaka! Prosimo, preverite sporočilo o vratih,« preberite, zakaj se to zgodi in kaj storiti naprej.  AdobeStock_386161434 Moške roke tipkajo po računalniški tipkovnici od blizu, poslovnež ali študent uporablja prenosni računalnik doma

Osnove posredovanja vrat

Novi varnostni sistemi za dom vključujejo kamere, ki spremljajo dejavnost vašega doma. Čeprav lahko običajno uporabite aplikacijo za preverjanje kamer, ko ste zunaj, se boste morda želeli prijaviti, ko ste v službi ali nimate telefona pri roki.

Najboljši način za to je posredovanje vrat. Ena od težav, s katerimi se boste soočili, je, da vas bo požarni zid v vašem omrežju blokiral, ko boste odsotni. Najti morate način za dostop do domačega omrežja iz zasebnega ali javnega omrežja, ki je na voljo prek posredovanja vrat. S posredovanjem vrat lahko uporabite usmerjevalnik za odpiranje ali zapiranje vrat, do katerih dostopate iz drugih omrežij.

Zakaj uporabljati posredovanje vrat?

Posredovanje vrat je priročno za varnost doma, igre in potrebe po virtualnem namizju. Številne pisarne zaposlenim omogočajo uporabo virtualnih namizij, ko delajo od doma.

Svoje delavce lahko preverijo in zagotovijo, da so na delovnem mestu v predvidenem času. Omogoča vam popoln dostop do virov, ki so na voljo v pisarni, in vam lahko pomaga hitreje opraviti delo. Posredovanje vrat vam omogoča tudi pošiljanje informacij nazaj v pisarno.

Priljubljen je tudi pri igralcih, zlasti tistih, ki igrajo igre Call of Duty. Posredovanje vrat lahko skrajša čas, ki ga porabite za čakanje v preddverju na začetek nove igre, in vam pomaga hitreje premikati skozi igre. Mnogi ljudje, ki igrajo na konzolah Xbox in Playstation, uporabljajo posredovanje vrat.

Reševanje »Neuspeh! Prosimo, preverite svoje vnose« Napaka

»Neuspeh! Prosimo, preverite svoje vnose« je običajno sporočilo, ki ga prejmejo uporabniki, ki imajo internet prek Xfinity, vendar lahko delate z drugim ponudnikom internetnih storitev in prejmete isto sporočilo.

comment désactiver l'espace de travail d'encre Windows

Sporoča vam, da obstaja napaka, vendar vam ne nudi dovolj informacij za odpravo težave. Poskusite z nekaterimi od spodnjih metod, da odpravite težavo in preprečite, da bi se sporočilo o napaki kasneje znova pojavilo.

1. Ponovno zaženite usmerjevalnik

Poskusite znova zagnati usmerjevalnik, da preverite, ali lahko sporočilo o napaki izgine, preden naredite kar koli drugega. Usmerjevalniki zbirajo podatke iz vsega, kar počnete v spletu, zaradi česar lahko delujejo počasno. Morda boste celo ugotovili, da usmerjevalnik izda sporočila o napakah, ker zaradi vseh teh podatkov ne more slediti vašim potrebam.

Ko izklopite usmerjevalnik, odstranite napajalni kabel in vse druge kable. Počakajte pet minut ali dlje, da se usmerjevalnik ohladi. Pred ponovnim zagonom mora biti na dotik hladen. Priključite vse kable in napajalni kabel. Pritisnite gumb za vklop in preverite, ali se sporočilo še vedno prikazuje.

dva. Ponastavite na tovarniške nastavitve

Ko usmerjevalnik nastavite prvič, uporablja tovarniške nastavitve. Velika je verjetnost, da ste te nastavitve v preteklih mesecih ali letih nekoliko spremenili. Preprosto je narediti nekaj napak, ki povzročijo napake v usmerjevalniku, ko poskušate uporabiti posredovanje vrat.

Mnogi usmerjevalniki imajo na zadnji strani majhen gumb, ki ponastavi tovarniške nastavitve. Morate ga izklopiti in uporabiti sponko ali podoben predmet, da pritisnete gumb. Drugi usmerjevalniki zahtevajo, da se prijavite kot skrbnik in kliknete gumb Obnovi tovarniške nastavitve.

  AdobeStock_239323943 Sodoben wi-fi usmerjevalnik na leseni mizi v sobi

3. Investirajte v nov usmerjevalnik

Usmerjevalniki običajno trajajo približno pet let ali manj. Starejši modeli vam bodo omogočili uporabo le ene pasovne širine in ne bodo delovali z nekaterimi novimi tehnološkimi metodami, ki jih želite preizkusiti, kot je posredovanje vrat.

Lahko porabite veliko časa za iskanje, kako popraviti napako ali zamenjati usmerjevalnik. Obrnite se na ponudnika internetnih storitev in prosite za nov usmerjevalnik. Vaš načrt lahko zahteva, da kupite novega ali da najamete usmerjevalnik pri ponudniku internetnih storitev. Če vaš ponudnik internetnih storitev dovoljuje zunanjo opremo, lahko kupite usmerjevalnik in ga nastavite.

štiri. Spremenite obseg

Xfinity izdeluje prehodne usmerjevalnike, ki omejujejo, kako lahko uporabljate in nastavite posredovanje vrat. Tudi če imate usmerjevalnik drugega ponudnika internetnih storitev, lahko naletite na isto težavo.

Edini način za vzpostavitev posredovanja vrat je prek vašega lokalnega omrežja in njegovega protokola za dinamični nadzor gostitelja ali območja DHCP. Spremeniti boste morali končni in/ali začetni obseg. Šele takrat se lahko vrnete in vzpostavite ali omogočite posredovanje vrat.

5. Popravite napake vrat

Druga stvar, ki jo morate upoštevati, je ena ali več napak v zvezi z vašimi vrati. Ko nastavite posredovanje vrat, vsakim vratom pripnete številko, ki vam prav tako pomaga nastaviti začetno in končno točko. Obstaja velika verjetnost, da ste pri nastavitvi teh vrat uporabili napačno številko, še posebej, če nenehno prejemate to sporočilo o napaki.

Primerjajte številke vrat na vseh končnih in začetnih točkah, da se prepričate, da so pravilne. Potrebna je le ena napačna številka, da vrata ustavijo posredovanje, kar bo povzročilo to napako.

6. Posodobite usmerjevalnik

Medtem ko lahko zamenjate svoj usmerjevalnik, lahko poskusite tudi posodobiti svoj stari usmerjevalnik. Posodobitve vdelane programske opreme so bistvenega pomena za vse usmerjevalnike in zagotavljajo njihovo pravilno delovanje. Čeprav novejši usmerjevalniki samodejno namestijo posodobitve, morda imate starejši usmerjevalnik, ki nima te funkcije ali ugotovite, da je zamudil posodobitev zaradi izpada omrežja.

Obiščite uradno spletno mesto podjetja, ki je izdelalo vaš usmerjevalnik, in preverite, ali so na voljo posodobitve. Za dostop do usmerjevalnika lahko uporabite tudi spletni brskalnik in vnesete svoj naslov IP. Ko se prijavite kot skrbnik, izberite in namestite vse posodobitve strojne programske opreme, ki ste jih zamudili.

7. Izbrišite svoj rezervirani naslov IP

Rezerviran naslov IP je običajno povezan s storitvijo v oblaku, ki jo uporabljate, na primer storitvijo, ki varnostno kopira podatke, shranjene v vašem sistemu. Vsaka naprava v vašem domu, ki se poveže z vašim usmerjevalnikom, ima drugačen naslov IP.

Vse naprave v isti regiji imajo isti naslov in lahko omejijo nekatere stvari, ki jih počnete v spletu, zato nekateri uporabljajo navidezno zasebno omrežje (VPN). Ko odstranite naprave iz svojega omrežja, bo usmerjevalnik nekatere od teh naslovov znova dodelil vašim novim napravam.

Pri posredovanju vrat morate povezanim napravam dodeliti rezervirane naslove IP. To omogoča, da vsaka naprava uporablja isti naslov za vsa vrata.

Težava je v tem, da vaš usmerjevalnik morda še naprej poskuša tem napravam dati nove naslove. Ko poskušate uporabiti posredovanje vrat, se prikaže napaka, ker usmerjevalnik ne more prepoznati naprav na podlagi novega rezerviranega naslova IP.

S svojimi nastavitvami izbrišite vse rezervirane naslove, ki ste jih shranili v preteklosti. Prav tako morate znova zagnati usmerjevalnik in poskusiti uporabiti posredovanje vrat. Če še vedno prejemate isto sporočilo, razmislite o ponastavitvi sistema in ponovni nastavitvi posredovanja vrat.

Zaključek

Pogosto je preprosto prezreti sporočila o napakah, ki se prikažejo v računalniku. 'Neuspeh! Prosimo, preverite svoje vnose« je opozorilno sporočilo, ki vas obvesti o napaki, ko nastavite posredovanje vrat. Spreminjanje DHCP in usmerjevalnika je nekaj najboljših načinov, kako se znebiti tega sporočila.