Ali bo ethernetni kabel izboljšal vašo povezavo Xbox One?

Ali Bo Ethernetni Kabel Izboljsal Vaso Povezavo Xbox One

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Ethernetni kabel lahko izboljša vašo povezavo Xbox One z zagotavljanjem hitrejših hitrosti prenosa in nižje zakasnitve. Ethernetne povezave so tudi manj dovzetne za motnje kot WFi. Vendar bo morebitno izboljšanje delovanja odvisno od drugih dejavnikov, kot je hitrost vaše internetne povezave. AdobeStock_446666048_Editorial_Use_Only White Xbox One in 2 krmilnika na belem ozadju

Victor – stock.adobe.com

comment réparer la mémoire insuffisante

Ali lahko uporabljate svoj telefon, če odklopite ... Ali naj uporabljam ethernetni kabel ali WiFi na svojem Xbox One?

Če niste zadovoljni s svojo WiFi povezljivostjo, uporabite ethernetni kabel s svojim Xbox One. Če imate raje udobje brezžične povezave, preverite, ali bo optimizacija vaše trenutne nastavitve izboljšala vašo igralno izkušnjo, preden kupite nov kabel.

Nazadnje, če se odločite za žično pot, ne pozabite kupiti a visokokakovosten ethernet kabel iz zanesljivega vira. Tako boste dosegli najboljše rezultate.

Če še vedno niste prepričani, kako naprej, berite dalje. Pojasnil bom, zakaj je povezljivost ključnega pomena za prijetno igralsko izkušnjo, podal bom grobe smernice za hitrosti, ki jih morda potrebujete, in naštel prednosti in slabosti brezžične povezljivosti v primerjavi z žično.

Zakaj je hitra in zanesljiva povezljivost ključnega pomena za igranje iger danes

Zgodnje igre za konzole so bile grafično preprostejše in so imele omejeno interaktivnost. Niso bili povezani z internetom, niso zahtevali pogostih posodobitev in so imeli omejene zmogljivosti za več igralcev. Zaradi vseh teh razlogov niso potrebovali visoke pasovne širine ali povezljivosti z nizko zakasnitvijo.

Igralci so morali posvečati malo pozornosti strojni opremi, razen odločitve, katere konzole in kartuše želijo kupiti. In posodobitve so vključevale samo popravilo poškodovanega kabla ali krmilnika. Ko to ni bilo mogoče, je bila edina možnost nadgradnja na novejšo napravo.

Pri najnovejših igralnih konzolah temu ni več tako. Grafika je vedno bolj podrobna z vsako izdajo. In njihov ogled v ločljivosti do 4K je samo povečal povpraševanje po višji in hitrejši pretočnosti podatkov.

Predvajanje s 60 sličicami na sekundo je postalo pravilo v kombinaciji s prefinjeno zasnovo iger, ki zahteva hitre reflekse. V najzahtevnejših igrah, ko več igralcev soočiti prek istega omrežja v realnem času, lahko milisekunde zakasnitve naredijo razliko med tem, ali ostanete konkurenčni ali ne.

Poleg tega se igre pogosto posodabljajo in na voljo so nove izdaje prenesite na spletu . Pri počasni povezavi lahko prenos podatkov traja večno.

Čeprav vsak igralec ne naredi približno 300 dejanj na minuto kar počnejo najhitrejši profesionalci, sta hitrost povezljivosti in zanesljivost postali vse bolj ključni za današnje igralce. Peščica povezanih igralcev, ki delujejo z delčkom te intenzivnosti, lahko postavi pomembne zahteve za katero koli omrežje.

Priporočila za internetno hitrost za Xbox One

Na srečo Xbox One ni najzahtevnejša igralna konzola, ki je danes na voljo. Izdan pred skoraj desetletjem, ima največjo ločljivost samo 1080p in 60fps . Toda tudi pri teh nastavitvah lahko zapleteno igranje, ki vključuje več igralcev, močno obremeni vašo povezavo.

Za hitre prenose pri največji ločljivosti Microsoft priporoča a najmanj 3 Mbps in vrnitev pinga manj kot 150 milisekund . Vendar je to le minimalna zahteva. Izkušenim igralcem se bodo te hitrosti morda zdele nezadostne za naprednejše potrebe.

Zapletene igre lahko zahtevajo dosledne hitrosti vsaj 25 Mbps da zagotovite neprekinjeno igranje in najbolj gladko igralno izkušnjo. Za najzahtevnejše igre, ki vključujejo več igralcev v istem omrežju, dosledne hitrosti med njimi 50-100 Mbps so merilo.

Če povzamemo, bodo ustrezne hitrosti povezave in zakasnitve za uporabnike Xbox One odvisne od naslednjih dejavnikov:

 • Zahteve glede grafične obdelave za določene igre, ki jih igrajo
 • Stopnje strokovnosti, pri čemer izkušenejši igralci zahtevajo več od omrežij
 • Število igralcev, ki igrajo hkrati
 • Nastavitve igranja

Groba smernica priporočenih hitrosti za najvišje nastavitve Xbox One je naslednja:

 • Priporočeno najmanj: 3-6 Mbps
 • Vmesna kompleksnost: 25 Mbps
 • Napredno igranje za več igralcev: 50-100 Mbps

 AdobeStock_451058817 Posnetek od blizu raznovrstnih barvnih ethernetnih kablov na rumenem ozadju

Ethernet ponuja najhitrejšo in najbolj zanesljivo omrežno povezavo

Ne glede na to, ali uporabljate žično ali brezžično povezavo za vaš Xbox One, se boste še vedno povezovali z isto internetno storitvijo. Navsezadnje vaš internetni načrt zagotavlja zgornjo mejo zmogljivosti vaše povezave, zato je njena hitrost izjemnega pomena.

Že bežen pogled na podatke o razpoložljivosti širokopasovne povezave kaže, da so svetovne povprečne hitrosti zdaj skoraj 75 Mbps . Mnogi igralci bodo imeli dostop do še hitrejših povezav.

Torej to pomeni, da samo najzahtevnejši uporabniki potrebujejo Xbox One, povezan z ethernetom? Ne čisto.

Tudi če je vaša internetna hitrost ustrezna, lahko ethernetna povezava še vedno ponuja najhitrejši in najbolj zanesljiv način za povezavo. V mnogih primerih bo trojna hitrost prenosa, polovična zakasnitev , in zagotavljajo stabilnejšo povezavo .

Razlogi, zakaj ethernetna povezava običajno izboljša povezljivost, vključujejo:

 • Nižja latenca
 • Manj motenj in prekinitev signala
 • Bolj dosledne hitrosti od konca do konca
 • Na povezavo ne vpliva oddaljenost od usmerjevalnika ali arhitekturne ovire

Zanesljiv kabel CAT 6 prenaša podatke na do 1 Gbps. Če upoštevate prostor za glavo, lahko dobite do 940 Mbps dosledno od konca do konca. Seveda bo morala biti vaša internetna povezava dovolj hitra, da boste čim bolj izkoristili ta potencial.

Nazadnje, tudi če imate internetno povezavo 1 Gbps, boste morda lahko dosledno uživali le v delu te pasovne širine. To je zato, ker sta razpoložljivost pasovne širine in zakasnitev odvisni tudi od število uporabnikov, ki uporabljajo isto povezavo .

Z drugimi besedami, če starš ali brat ali sestra pretakajo HD filme na isti liniji, na kateri vi igrate igre, bo to verjetno upočasnilo vašo povezavo.

Uporaba žične povezave ima slabosti

Poleg tega, da je vaša internetna povezava morda bolj omejevalno ozko grlo, obstajajo tudi drugi razlogi, zakaj imajo uporabniki raje brezžične povezave. Slabosti uporabe žične povezave vključujejo naslednje:

 • Vašo napravo boste morali namestiti blizu modema ali ethernetnega zvezdišča
 • Naprave, ki so bolj oddaljene od dostopnih točk, potrebujejo dolge kable
 • Kabli lahko zamašijo vaš prostor

Ethernetni kabel ne zagotavlja izboljšane povezljivosti

Zgolj zamenjava WiFi povezave z žično še ne zagotavlja, da bodo težave s povezljivostjo izginile. Obstaja več razlogov, zakaj je vaša povezava še vedno slaba.

Najpogostejši vzroki za slabo ethernetno povezavo so:

 • Neustrezna internetna hitrost . Ethernetni kabel bo moral biti priključen na dovolj hitro internetno povezavo za prenos podatkov pri visokih hitrostih. Vaša povezava bo še vedno zagotavljala zgornjo mejo količine podatkov, ki jih lahko dostavi kabel.
 • Uporaba napačnega ethernetnega kabla. Kabel CAT 3 vam bo zagotovil samo do 10 Mbps. Ne glede na to, kako hitra je vaša internetna povezava, bo kabel omejil količino podatkov, ki jih lahko vaša naprava prenese na sekundo v realnem času.
 • Nepravilne omrežne nastavitve . Če vaš modem ni pravilno nastavljen, lahko povzroči težave s povezljivostjo, tudi če je nameščena odlična strojna oprema.
 • Težave s programsko opremo . Vaš Xbox One, pametna televizija in internetni modem se zanašajo na pravilno delujočo in posodobljeno vdelano programsko opremo, ki zagotavlja najboljše rezultate. Vsak od njih je lahko dovzeten za zlonamerno programsko opremo, ki povzroči njihovo okvaro.
 • Poškodovana strojna oprema Tudi najboljši kabli in priključki se lahko občasno poškodujejo. Pokvarjen ali nedelujoč modem ali poškodovana ethernetna vrata na vaši napravi ali modemu prav tako izničijo prednosti popolnoma dobrega kabla in modema.

Poleg tega imajo nekateri uporabniki raje udobje brezžične nastavitve. Morda bodo našli veliko drugih načinov za izboljšanje svoje povezave, ne da bi se zanašali na ethernetni kabel.

Obstajajo tudi drugi načini za povečanje hitrosti prenosa

Načini, s katerimi lahko izboljšate povezljivost na vašem Xbox One, ne da bi potrebovali ethernetni kabel, vključujejo naslednje:

 • Hitrejša internetna povezava
 • Pridobitev namenske povezave za igranje iger
 • Nadgradnja ali posodobitev vašega modema
 • Uporaba WiFi razširiteljev ali postavitev modema bližje konzoli Xbox One
 • Pravilna nastavitev modema (prepričajte se, da uporabljate pas 5 GHz)

Zaključek

Ethernetni kabel običajno odpravi težave s povezljivostjo Xbox One. Zagotovite si zanesljiv in ustrezno hiter kabel, ko se prepričate, da v vašem omrežju ni drugih ozkih grl.