Ali Chromecast potrebuje telefon? (Odgovorjeno!)

Ali Chromecast Potrebuje Telefon Odgovorjeno

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Uporaba telefona je najlažji način za predvajanje na Chromecast, vendar to ni pogoj. Predvajate ga lahko prek tablice ali računalnika z Google Chromom ali tako, da obiščete spletno mesto, ki podpira Chromecast. V tem članku bomo razložili vse metode, ki so vam na voljo za predvajanje v Chromecast brez telefona. AdobeStock_459152350_Editorial_Use_Samo beli Google Chromecast z google tv gen4 4k pretočni multimedijski predvajalnik z daljinskim upravljalnikom na roza ozadju

agencije – stock.adobe.com

Ali je Chromecast samostojen?

Chromecast z Google TV je samostojen. Pretakate lahko neposredno iz njega brez uporabe telefona. Vendar pa starejši Chromecasti za delovanje potrebujejo zunanjo napravo. Lahko je telefon, tablica ali računalnik z Google Chromom.

Starejši Chromecasti preprosto delujejo kot povezava med vašo napravo in televizorjem. Sami po sebi niso za nobeno uporabo. Za predvajanje videa potrebujete telefon ali drugo napravo.

Vendar je Chromecast z Google TV nekaj drugega. Poleg tega, da lahko igra, je popolnoma razvita pretočna palica. Ima spodobno procesorsko moč, prilagojeno različico Android TV in ima celo daljinski upravljalnik.

Če razmišljate o nakupu palice za pretakanje, da bi odpravili kasting, priporočamo Chromecast z Google TV . Podpira 4K in katero koli aplikacijo za delo na televizorju.

Če že imate starejši Chromecast in vas ne zanima posodobitev na Chromecast z Google TV, preverite preostanek tega članka.

Kako uporabljati Chromecast z računalnikom

S Chromecastom se lahko povežete z operacijskim sistemom Windows ali macOS. Preden preizkusite to metodo, se prepričajte, da imate najnovejšo različico Google Chrome . Drugi brskalniki nimajo izvorne podpore za predvajanje ali pa lahko povzročijo težave z združljivostjo.

Preverite tudi, ali vaš računalnik izpolnjuje zahteve minimalne zahteve za ulivanje. Dokler vaš računalnik ni star več kot 10 let, bi moral imeti možnost predvajanja brez težav.

Ko preverite, ali vaša naprava izpolnjuje minimalne sistemske zahteve, morate prenosni računalnik povezati z isto omrežje Chromecast je povezan s. V nasprotnem primeru Chromecast ne bo prikazan na seznamu naprav, pripravljenih za predvajanje.

1. način: predvajanje iz Google Chroma

Priporočam, da najprej preizkusite to metodo. Delovalo bo na večini, če ne na vseh spletnih mestih. Vse, kar potrebujete, je Google Chrome in pripravljeni ste. Tukaj je opisano, kako lahko predvajate katero koli spletno mesto iz prenosnika prek Google Chroma v Chromecast.

 1. Odprto Google Chrome na prenosnem računalniku.
 2. Poiščite spletno mesto, s katerega želite predvajati video v Chromecast.
 3. Začnite predvajati video na prenosnem računalniku. Boste našli tri navpične pike v zgornjem desnem kotu zaslona (poleg vašega profila Google Chrome). Kliknite nanj, da odprete meni.
 4. Izberite Cast . Odprlo se bo pojavno okno v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome. Njegovo ime boste videli v pojavnem oknu, če ste povezani v isto omrežje Wi-Fi kot Chromecast.
 5. Nato izberite Viri in izberite bodisi Cast zavihek, ki predvaja trenutni zavihek v Google Chromu v Chromecast ali Cast Screen . Uporabite to za predvajanje celotnega zaslona na Chromecast. Če imate na prenosni računalnik povezanih več zaslonov, boste morali izbrati enega od njih.
 6. Zdaj kliknite ime vašega Chromecasta in začel bo predvajati video na povezani napravi.

Ne pozabite, da se zvok morda ne bo predvajal na televizorju, če boste poskušali predvajati zaslon svojega računalnika. Da bi se izognili tej težavi, se držite predvajanja zavihka, kadar koli je to mogoče.

2. način: Uporabite spletno mesto, ki podpira Chromecast

Če je na spletnem mestu omogočen Chromecast, postane uporaba te metode precej lažja. Vendar pa vsako spletno mesto nima izvorne podpore za Chromecast, zato boste omejeni glede tega, kaj lahko gledate.

 1. Vklopite Google Chromecast.
 2. V brskalniku Google Chrome odprite spletno mesto, ki podpira Chromecast, in vnesite podatke za prijavo.
 3. Poiščite video, ki si ga želite ogledati, in ga predvajajte na prenosniku.
 4. Poiščite ikono za predvajanje, ki se nahaja v predvajalniku videoposnetkov.
 5. Izberite svoj Chromecast.

Tukaj je nekaj spletnih mest, ki podpirajo Chromecast:

 • YouTube
 • Netflix
 • Filmi Google Play
 • Glasba Google Play
 • Plex
 • Flickr

Če ne vidite ikone za predvajanje, spletno mesto verjetno nima izvorne podpore za Chromecast.

 AdobeStock_199409104 digitalna tablica na pisarniški mizi z zamegljeno kamero na tipkovnici in delom monitorja

Kako uporabljati Chromecast s tabličnim računalnikom

Če imate doma tablični računalnik Android ali iPad, ga lahko uporabite za povezavo s svojim Chromecastom. Podobno je predvajanju iz pametnega telefona. Tukaj je opisano, kako lahko uporabite tablični računalnik za oddajanje v Chromecast:

Tablični računalnik Android

 1. Prenesite katero koli aplikacijo, ki ima domačo podporo za Chromecast. To lahko preverite Googlov seznam da poiščete seznam združljivih aplikacij.
 2. Odprite aplikacijo in poiščite film, oddajo ali športno tekmo, ki si jo želite ogledati.
 3. Začnite gledati video na tabličnem računalniku Android.
 4. Poiščite ikono za predvajanje in se je dotaknite.
 5. Za ogled videoposnetka izberite Google Chromecast v svojem domu.

Druga možnost je, da celoten zaslon tabličnega računalnika Android predvajate na Chromecastu. To storite tako:

 1. Vklopite tablični računalnik Android in pojdite na začetni zaslon.
 2. Vrstico z obvestili povlecite navzdol do konca, da odprete meni s hitrimi nastavitvami. Iskati Screen Cast oz Cast in tapnite po njem.
 3. Odprlo se bo seznam naprav, ki podpirajo predvajanje. Izberite Chromecast.
 4. Zaslon tabličnega računalnika Android se bo zrcalil na napravi, s katero je povezan Chromecast.

Če ne vidite, se boste morali potopiti v nastavitve svoje naprave Cast oz Screen Cast v meniju hitrih nastavitev. Lokacija funkcije predvajanja je odvisna od različice Androida.

Če imate nameščeno napravo Android 12 ali Android 13 , lahko najdete nastavitev predvajanja pod Povezane naprave.

iPad

 1. Preverite, ali imate aplikacijo, ki podpira predvajanje.
 2. Odprite aplikacijo in poiščite video, ki ga želite predvajati.
 3. Poišči Cast ikono in se je dotaknite. Če ga ne najdete, predvajajte videoposnetek in poiščite ikono v video predvajalniku.
 4. Odpre se meni s seznamom naprav s podporo za predvajanje.
 5. Izberite svoj Chromecast. Video se bo začel predvajati v napravi, v katero ste priključili Chromecast.

Če ste še vedno ni mogoče oddati na vaš TV, smo napisali še en članek, ki obširno obravnava to temo. Ima 8 rešitev, s katerimi lahko poskusite odpraviti to težavo v svoji napravi.

Kaj storiti, če vaš prenosnik ne vidi vašega Chromecasta

Če vaš računalnik ne vidi vašega Chromecasta na seznamu razpoložljivih naprav, ni razloga za skrb. Ponavadi je enostavno popraviti.

Začnite z najlažjo možnostjo odpravljanja težav, ki je ponovni zagon Chromecasta. Preprosto izključite njegov napajalni kabel, počakajte nekaj sekund in ga znova priključite. Odprite funkcijo Cast v Chromu in preverite, ali zdaj vidi Chromecast.

Če to ne odpravi težave, je morda težava na strani računalnika. Tukaj je nekaj stvari, ki jih lahko poskusite:

 • Prepričajte se, da sta Chromecast in vaš računalnik povezana v isto omrežje WiFi.
 • Če uporabljate VPN, prekinite povezavo z njim, da preverite, ali je to tisto, kar povzroča težavo.
 • Ponovno zaženite računalnik. Če je težavo povzročala kakšna napaka, bi jo to moralo odpraviti.

Nazadnje, morda niste pravilno nastavili Chromecasta. Če želite to narediti, boste morali uporabiti telefon, tako da je to vse za vodnik brez telefona. Sledite lahko navodilom v uradni vodnik Google .

 AdobeStock_295440217_Editorial_Use_Only Google Chromecast logotip na zaslonu telefona v žepu

dennizn – stock.adobe.com

Uporaba Chromecasta z emulatorjem Android

Kaj pa, če ne želite uporabljati Google Chrome? No, obstaja alternativa, vendar je bistveno bolj zapletena. Potrebovali boste emulator za Android, kot je BlueStacks , MeMU Igraj , oz NoxPlayer . Preverite vsako spletno stran emulatorja za podrobna navodila o tem, kako jih namestiti.

Prav tako boste morali prenesti aplikacije, kot je Spletni videoposnetek ali Smart TV Cast za uporabo funkcije predvajanja. Nobenega zagotovila ni, da bo cast deloval s katero koli kombinacijo emulatorja in aplikacije.

Ko namestite emulator Android, je vmesnik podoben tistemu, ki ga najdete na pametnem telefonu. Nato lahko predvajate svoj zaslon, kot da bi bil tablični računalnik ali pametni telefon.

Končne misli

Za uporabo Chromecasta ni potreben pametni telefon. Če imate Android ali iPad, lahko predvajate na Chromecast. Vaš računalnik lahko to stori tudi z Google Chromom. S to metodo lahko predvajate zavihek Chrome ali zaslon.

Če uporabljate napravo macOS, bo predvajanje zaslona prek Chroma (ne zavihka) predvajalo video brez zvoka. Samo računalniki z operacijskim sistemom Windows lahko predvajajo video in zvok prek tega brskalnika.

configuration wifi directe windows 10

Čeprav je to mogoče z emulatorji Android v vašem računalniku, potrebujete aplikacije drugih proizvajalcev.