Ali je v redu, če je TV večji od stojala?

Ali Je V Redu Ce Je Tv Vecji Od Stojala

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Ne glede na to, ali nastavljate svoj televizor ali se samo sprašujete, ali naj bi nastavitev izgledala tako, kot je, smo tukaj za vas.Skoraj vsi sodobni televizorji so narejeni tako, da so večji od stojala, ampak stojalo ne bi smel biti širši od pohištva, na katerega je nameščen. Medtem ko je daljše stojalo morda v redu, širše povzroči, da je TV nestabilen in se lahko prevrne.

  AdobeStock_391855643 Gledanje tekme ameriškega nogometa na televiziji, večje od predala doma.

TV proti stojalu proti pohištvu

Preden greste naprej, morate ločiti tri dele: televizor, njegovo stojalo in pohištvo, na katerem sedi. Ko iščete izraz 'TV stojalo', boste morda dobili slike stojal za pohištvo in stojal, ki dvigujejo televizor.

Večina današnjih televizorjev ima priloženo stojalo ali pa ponuja možnost nakupa enega za ta model. V tem članku ne bomo razpravljali o stenskih televizorjih, čeprav so tudi stenski nosilci za televizorje manjši od samih televizorjev.

Namesto tega osredotočili se bomo na TV stojala, ki so namenjena za postavitev na drugo površino, kot je dolg kos pohištva namenjen držanju vašega televizorja, kabelskega sprejemnika in drugih konzol. Običajno so to plastični podaljški na dnu televizorja, ki imajo lahko dve nogi ali drugo obliko, ki podpirajo televizor tako, da se ne dotika samega pohištva.

Televizorji so običajno večji od svojih stojal

Dandanes so skoraj vsi televizorji z ravnim zaslonom in, če niso, ne bodo imeli ali potrebujejo stojala, ki bi jih podpiralo. Ti ploski zasloni so tanki in dolgi, zato običajno segajo čez stojalo na desno in levo.

trouver mon adresse mac windows 10

Da je televizor stabilen, so stojala centrirana in se osredotočajo na koncentracijo teže televizorja v tej osrednji točki. Stojalo naj bo širše od televizorja, čeprav le za nekaj centimetrov ali palcev.

Običajno boste našli stojala z dvema nogama, ki segajo ob straneh ali proti zadnji strani televizorja. Stojalo je lahko tudi ravna plošča z deblom, ki vodi do televizorja in se poveže z zadnjo stranjo, podobno videzu običajnega zaslona namiznega računalnika.

Pohištvo naj bo večje od stojal

Če vaš televizor ni nameščen, ga boste morali postaviti na površino. Upoštevajte te tri točke:

  • V redu je, če je vaš televizor daljši od pohištva, če je izdelan tako, da zdrži težo vašega televizorja.
  • Vaše TV stojalo bi moralo ne biti daljši od vašega kosa pohištva ali pa bi vam TV lahko padel.
  • Vaše TV stojalo maj biti širši od vašega pohištva in ostati stabilen, vendar še vedno tvegate, da se bo majal.

Ker so televizorji tako tanki, bi bilo skoraj nemogoče najti tak kos pohištva ni širši od televizorja. Če lahko prenese težo televizorja in stojala, je večja skrb v primerjavi s stojalom.

Če predpostavimo, da greste po tradicionalni poti in ga želite postaviti na kos pohištva v dnevni sobi ali spalnici, je pomembno, da izberete kos pohištva, ki je večji od stojala za televizor.

Če ima vaše TV stojalo noge, ki se dvigajo vstran, bo zaradi manjšega kosa pohištva TV majal in obstaja nevarnost, da pade.

Če ima stojalo za televizor noge, ki segajo od spredaj nazaj, ali podlago iz ravne deske, boste imeli več stabilnosti, vendar vseeno poiščite pohištvo, ki ponuja dovolj prostora za postavitev.

Izjeme

Obstaja nekaj manjših kosov pohištva, ki so ustvarjeni za televizorje in ne izpolnjujejo zgornjih predlogov. Običajno so to ozka in visoka stojala za pohištvo, ki se priključijo neposredno na zadnjo stran televizorja. Dokler je bil ustvarjen za sprejem televizorja in lahko prenese težo, bi moralo biti v redu.

Kaj storiti, ko je pohištvo premajhno

Če imate televizor negotovo ravnotežje na premajhnem kosu pohištva, boste to morda lahko odpravili, vsaj za zdaj.

barre des tâches sur le chemin

Najprej dvakrat preverite omejitve teže pohištva. Če je na prostem, razmislite o njegovi postavitvi v prostoru. Ker vaš televizor ni povsem varen na površini pohištva, želeli ga boste nekje, kjer se ga ne boste dotaknili ali premaknili.

Če potrebujete dodatno zaščito, lahko kupite trakove za televizor ali celo uteži, ki jih lahko namestite na dno stojala, da ga zadržite na mestu.

Hrbtna stran televizorja mora biti obrnjena proti steni za večjo stabilnost. Prepričajte se, da pohištvo ni nekam, mimo katerega pogosto brskate, sicer tvegate, da bo vaša dragocena tehnologija strmoglavila v prezgodnjo smrt.

Izbira pravega TV stojala in pohištva

Če iščete novo TV stojalo in pohištvo, morate upoštevati nekaj možnosti in vidikov.

  • na steni ali na kosu pohištva
  • velikost in težo vašega televizorja
  • prostor za dodatne konzole, kabelske omarice, usmerjevalnike itd.
  • prostor v vašem domu

  AdobeStock_479389049 Stenski nosilec za TV, električni vrtalnik, nalivno pero, merilni trak, kladivo in monitor na belem ozadju. Koncept namestitve televizorja ali računalniškega monitorja na steno

Stenski nosilec ali stojalo

Leta 2020 so stenski televizorji – zlasti pametni televizorji – postali pravi bes. S pravilno namestitvijo lahko ti nosilci zdržijo med 20 in 175 funtov, odvisno od znamke in modela.

Najbolje je, da te nosilce pritrdite na čepe za suhomontažno ploščo, vendar jih je veliko mogoče pritrditi tudi na votel prostor. Prepričajte se, da namestitev opravi strokovnjak.

Če imate prostor in kos pohištva zanj, bo stojalo tudi profesionalno prikazalo vaš TV, kar bo omogočilo lažji dostop do kablov, čiščenje in premikanje. Prav tako se izognete vrtanju v vašo steno, namestitev pa je veliko hitrejša in lažja.

Končne misli

Televizor lahko namestite na manjše stojalo – običajno je tako – vendar mora biti pohištvo, ki drži vaš televizor, večje od stojala. To je še posebej pomembno, ko gre za dolžino, saj je to, da noge vašega stojala nihajo z mize, vzrok za padel in zlomljen televizor.

Če je stojalo za televizor nekoliko širše od mize, boste morda zmogli, vendar bodite previdni pri dotikanju pohištva ali televizorja, da preprečite, da bi slednji padel.