Ali lahko odstranim storitev Lenovo Vantage? (Odgovorjeno!)

Ali Lahko Odstranim Storitev Lenovo Vantage Odgovorjeno

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Morda ste že slišali za storitev Lenovo Vantage, če uporabljate osebni računalnik. Navsezadnje je to ena najbolj priljubljenih aplikacij v napravah Lenovo in je običajno vnaprej nameščena. Ta članek raziskuje nekatere podrobnosti o tej storitvi, vključno s tem, kaj počne in ali jo lahko odstranite iz računalnika. Posnetek zaslona strani aplikacije Lenovo Vantage, posnet na prenosnem računalniku lenovo ideapad flex 14

Kaj počne Lenovo Vantage?

Lenovo je predstavil Servis Lenovo Vantage pred nekaj leti, da bi povečal zmogljivost svoje linije osebnih računalnikov.

comment dégeler un mot sur mac

Na kratko, to je aplikacija, ki uporabnikom omogoča, da diagnosticirajo, konfigurirajo in posodobijo svoj računalnik z operacijskim sistemom Windows. Za to ima vrsto orodij, ki nadzorujejo in olajšajo različne vidike programske opreme.

Lenovo Vantage izboljša funkcionalnost vašega računalnika in ga ohranja varnega. Izvaja tudi diagnostiko, ki pomaga povečati hitrost in učinkovitost vašega računalnika ter ga posodablja.

Večina funkcij Lenovo Vantage je podobnih funkcijam mnogih drugih osebnih računalnikov z operacijskim sistemom Windows. Vendar je aplikacija še vedno samostojna storitev, ki uporabnikom osebnih računalnikov Lenovo omogoča brezplačno uporabo nekaterih dodatnih funkcij.

Raziščimo nekaj teh funkcij.

Izboljša funkcionalnost vašega računalnika

Čeprav je Lenovo Vantage Service odlično orodje za osebne računalnike, ni ravno nova tehnologija. Navsezadnje je osebnim računalnikom na voljo več drugih aplikacij z enako funkcionalnostjo, odkar so računalniki postali mainstream.

Večina teh običajno izvaja eno ali dve nalogi, da zagotovi optimalno delovanje vašega računalnika.

Vendar Lenovo Vantage Service združuje različne funkcije in funkcionalnosti v eno orodje ki zagotavlja, da vaš računalnik vedno deluje brezhibno.

Tako lahko dostopate do vseh potrebnih orodij za nemoteno delovanje vašega računalnika z eno aplikacijo namesto z več platformami. Ta enotni sistem upravljanja pomeni, da bo veliko manj nereda na vašem računalniku , kar še izboljša učinkovitost.

Ohranja vaš računalnik varen

Ena težava, ki jo imajo osebni računalniki, je varnost. Ne glede na to, ali uporabljate napravo, ko je povezana z internetom ali brez povezave, je bistvenega pomena, da so vaši podatki čim bolj varni.

Danes je varnost osebnega računalnika presegla zgolj preprečevanje okužbe vašega računalnika z zlonamerno programsko opremo ali virusi. Zaščita pred krajo identitete, prevarami in številnimi drugimi kibernetskimi zločini je postala ključni del vsakdanjega življenja.

Storitev Lenovo Vantage presega le izboljšano zmogljivost računalnika in vključuje funkcionalnost za zaščito uporabniških podatkov. Servis zazna nevarna omrežja Wi-Fi s svojimi naprednimi algoritmi preprečuje izpostavljenost podatkov in ščiti vaše podatke pred hekerji.

Vključuje tudi varnostno funkcijo v oblaku, ki ščiti vse vaše zasebne podatke in uporabnikom omogoča, da poiščite, sledite in povrnite ukradene ali izgubljene računalnike .

In čeprav zlonamerna programska oprema danes morda ni vroča tema, je še vedno problem. Na srečo ima storitev tudi a funkcija odstranjevanja zlonamerne programske opreme ki odstrani vse viruse in zlonamerno programsko opremo, ki jih zazna v vašem računalniku – zagotavlja, da ti škodljivi programi na noben način ne vplivajo na vaš računalnik.

Izboljša hitrost in učinkovitost računalnika z izvajanjem diagnostike

Vsi osebni računalniki čez nekaj časa zaostajajo. In čeprav bodo visokokakovostni računalniki potrebovali nekaj časa, preden bodo pokazali znake zaostanka, se bodo sčasoma tudi upočasnili – čeprav ne toliko kot cenejše znamke.

Ta zaostanek je pogosto posledica virusov in druge škodljive zlonamerne programske opreme, težav z omrežjem in kopičenja neželenih datotek.

Storitev Vantage podjetja Lenovo izboljša hitrost in učinkovitost računalnika z redno čiščenje morebitne smeti ki se kopičijo v vašem računalniku in jih trajno izbrišete, da zagotovite, da ne zavzamejo dragocenega prostora v vaši napravi.

Tudi redno samodejno optimizira nastavitve sistema Windows da bo računalnik hitrejši. Vendar to ni vse, kar prispeva k izboljšanju učinkovitosti. Tudi samodejno odpravi težave z omrežjem , vključno s težavami z zakasnitvijo, pasovno širino in hitrostjo pinga.

Program tudi nekoliko spremeni nastavitve vašega brskalnika, tako da lahko hitreje premikati po spletnih mestih . Oglejte si ta članek, da se naučite kako pasovna širina vpliva na internetno hitrost in več o vplivu storitve na vašo internetno izkušnjo.

 AdobeStock_572715602 Posodobitev programske opreme na prenosniku na poslovnem sestanku

Samodejno posodobi vaš računalnik

Redno posodabljanje računalnika je bilo vedno odličen način za zagotavljanje optimalne zmogljivosti računalnika. Običajno morate ta postopek izvesti ročno – zlasti pri aplikacijski programski opremi.

Storitev Lenovo Vantage obravnava ta postopek na osebnih računalnikih. Zato vedno dobite najnovejše sistemske posodobitve in varnostne popravke sistema Windows.

Torej, če je treba izvesti kakršne koli posodobitve, vas bo o tem obvestil in vas pozval, da izvedete posodobitev. Ta funkcija zagotavlja, da naprave strojne opreme, kot sta sledilna ploščica in CPE, delujejo po najboljših močeh z najboljšo možno programsko opremo.

Ali lahko odstranim storitev Lenovo Vantage?

Mnogi uporabniki osebnih računalnikov raje ohranijo svoje računalnike brez vnaprej pripravljenih datotek in programov. In kljub številnim funkcijam ni nenavadno, da se nekateri uporabniki odločijo odstraniti storitev Lenovo Vantage iz svojih osebnih računalnikov. Toda ali lahko storitev odstranite iz računalnika?

comment fermer word sur mac

Storitev Lenovo Vantage lahko odstranite iz računalnika. Postopek odstranitve je precej preprost in na noben način ne bo škodoval vašemu računalniku. Vendar pa morate biti prijavljeni kot skrbnik v računalniku, da odstranite program.

Tukaj so koraki za odstranitev storitve Lenovo Vantage iz vašega računalnika:

 1. Pojdite na zaslon »Programi in funkcije« na nadzorni plošči.
 2. Z desno miškino tipko kliknite »Lenovo Vantage Service«.
 3. Kliknite »Odstrani«.

To programsko opremo lahko kadar koli vrnete tako, da jo prenesete iz Microsoftova trgovina .

Če imate težave s samodejnim odpiranjem Lenovo vantage ob zagonu sistema Windows 10 ali 11, vendar ga ne želite odstraniti, sledite spodnjim korakom:

 1. Odprite aplikacijo Lenovo Vantage
 2. V zgornjem desnem kotu poleg ikone za iskanje boste videli profilno sliko. Kliknite nanj in izberite »Preference Settings«
 3. V zavihku »Druge nastavitve« boste videli »Vedenje ob zagonu«. Kliknite ga, da prekličete izbiro

Izvoli! Zdaj lahko uživate v prednostih aplikacije brez nadležnih pojavnih oken ob zagonu!

Ali je varno posodobiti BIOS prek Lenovo Vantage?

BIOS (osnovni vhodno-izhodni sistem) nadzoruje več temeljnih operacij računalnika, zlasti v zvezi z operacijskim sistemom računalnika.

Je izjemno pomemben del vaše naprave in tako kot drugi programi potrebuje redne posodobitve za optimalno delovanje. Toda ali je varno posodobiti BIOS prek Lenovo Vantage?

BIOS je varno posodobiti prek Lenovo Vantage. Pri posodabljanju na ta način ni skoraj nobenega tveganja in celoten postopek poteka v preprostih in razumljivih korakih. Pred začetkom posodobitve pa se prepričajte, da je baterija napolnjena in da je računalnik priključen na električno vtičnico.

Naj bo vaš računalnik priklopljen ves čas posodobitve, da preprečite nenačrtovane zaustavitve, ki so običajno posledica nizke napolnjenosti baterije in lahko vodijo do zrušitev sistema in drugih težav – še posebej, ker ima BIOS tako ključno vlogo pri delovanju OS.

Evo, kako posodobite BIOS prek Lenovo Vantage:

 1. Odprite aplikacijo Lenovo Vantage in poiščite »System Update«. Druga možnost je, da kliknete meni Windows in poiščete možnost, če ne najdete bližnjice na namizju.
 2. Kliknite možnost »Posodobitev sistema«. To bo sprožilo iskanje najnovejših posodobitev BIOS-a.
 3. Izberite ustrezno posodobitev BIOS-a za vaš računalnik in kliknite »Namesti izbrane posodobitve«. Prepričajte se, da ste izbrali najnovejšo možnost. Postopek namestitve se mora začeti takoj.
 4. Sledite navodilom na zaslonu. V tem koraku boste morda morali storitvi Lenovo Vantage dodeliti skrbniški dostop.
 5. Znova zaženite računalnik. Ta postopek se lahko zgodi samodejno takoj, ko izberete ustrezno posodobitev BIOS-a za vaš računalnik.

Tako enostavno je!

 Aplikacija Lenovo Vantage, ki prikazuje najnovejše posodobitve bios posnetka zaslona, ​​posnetega na prenosnem računalniku lenovo ideapad flex 14

Spodnja črta

Čeprav Lenovo Vantage vključuje nekaj nadležnih promocijskih vsebin, je aplikacija v pomoč, če ste uporabnik osebnega računalnika. Prav tako je odstranljiv in ga je enostavno znova namestiti, če niste prepričani o njegovih prednostih.