Ali ločljivost 4K povzroča zamik vnosa? (Pojasnjeno)

Ali Locljivost 4k Povzroca Zamik Vnosa Pojasnjeno

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Vsi sovražijo monitor, ki zaostaja ne glede na to, kako visoka je ločljivost. Mnogi ljudje bi se dejansko odpovedali visoki ločljivosti samo zato, da bi bila njihova naprava brez vnosnih zamikov.clavier ne répond pas windows 10

 AdobeStock_132443803 Zaslon ločljivosti 4K s primerjavo ločljivosti. London, Združeno kraljestvo s sliko big bena in londonskega mostu za ozadje

Kako 4K vpliva na vnosni zamik

Kot morda veste, je 4K ena najvišjih ločljivosti, ki so trenutno na voljo na trgu. Če ima vaš monitor ločljivost 1080p in je narejen za predvajanje vsebine višje ločljivosti, boste morda opazili zamude, ko gre za zmogljivost.

4K povzroči zakasnitev vnosa, ker monitor ali zaslon porabi čas za obdelavo slike, ki je višja od izvorne ločljivosti monitorja. Obdelava vključuje skaliranje slike, kar zakasni prikaz slike na zaslonu.

Večina zaslonov je dandanes opremljenih z grafičnimi komponentami, ki pošiljajo sliko, ki jo program, in posledično uporabnik želi, da zaslon projicira. Če monitor uporabljate za pri igranju iger bodo zaostanki postali bolj opazni zaradi hitrih gibov igre.

Na zaostajanje vpliva več dejavnikov

Monitor bo moral obdelati okvirje posamično in še več razdalja med izvorno ločljivostjo in ločljivostjo, ki jo je izbral uporabnik, daljši je zamik bo.

K temu je treba dodati še razliko med razmerje stranic igre in razmerje stranic vašega monitorja . 16:9 je standardno razmerje, vendar je vaš monitor lahko drugače nastavljen.

Zaostanki so pogosti merjeno v milisekundah; an sprejemljiv zamik za profesionalno igranje je 15 milisekund in manj. Če je vaš zamik okoli 40 milisekund, bi moralo biti to še vedno v redu, saj je to povprečen zamik za priložnostne igralce s standardno opremo.

Karkoli nad 70 milisekund pa že uvršča med slabe in ga je treba takoj popraviti.

Upoštevajte, da obstaja razlika med vnosnim zamikom in odzivnim časom monitorja. Vnosni zamik se nanaša na čas, porabljen za obdelavo okvirja preden je pripravljen za prikaz. Po drugi strani pa je odzivni čas bolj osredotočen na slikovne pike same in kako dolgo spreminjajo svoje barve .

Zakasnitev vnosa monitorja ni povsem kriva

Ne pozabite, da monitor ni edina komponenta, ki lahko zaostaja v vašem računalniku. Upoštevati morate tudi miško, tipkovnico in vse ostale pripomočke, ki jih imate.

Primeri vnosnega zamika so, ko kliknete miško in ko kazalec pritisne na gumb želite na zaslonu. Drugi razvpiti krivec je a slab trdi disk . V tem članku pišem več o trdih diskih in zaostajanju tukaj !

Rekel bi, da zamik vseh teh drugih komponent vpliva na vašo splošno izkušnjo enako kot zamik vnosa monitorja, če ne še bolj. Torej, čeprav bi morali biti še vedno previdni glede delovanja vašega monitorja, ne pripisujte popolne krivde za slabo in zaostalo igralno izkušnjo.

Zmanjšanje vnosnega zamika na televizijskih zaslonih

Ker je televizijski zaslon veliko večji od računalniškega monitorja, ustvarja bolj poglobljeno izkušnjo za igralce. Toda uporaba televizorja ima svoje pomanjkljivosti.

TV navsezadnje je bil narejen za izdelavo najbolj živahnih okvirjev. Tehnološka zasnova je bila namenjena izboljšanju splošne izkušnje igralca. Po drugi strani pa je bil monitor prilagojen tako, da čim bolj učinkovito ustvari čim več sličic.

Težava televizijskih zaslonov je, da imajo veliko funkcij za izboljšanje vsebine kar lahko resnično poveča vnosni zamik.

Tu so načini, kako lahko zmanjšate zamik na TV-zaslonih.

 1. Na televizorju poiščite igralni način. Ta način se razlikuje od modela do modela, toda to, kar počne, je zaobiti dva signalna procesorja na televizorju, kar skrajša celoten čas zamika.
 2. Odkljukajte funkcije, kot je MPEG Noise Reduction, ki se osredotoča na mehčanje slike. Zaradi teh funkcij so lahko igre, ki so že tako videti tujec, še bolj nerealistične. Izklop tega naredi slike bolj naravne in lahko zmanjša vnosni zamik.
 3. Izklopite lahko tudi prilagodljivi kontrast. Ta način izboljša samo sence in naredi svetle svetlejše in temne temnejše. Rekel bi, da je to več priporočljivo s stilističnimi animacijami in igrami, ki so odvisne od razpoloženja, vendar če želite, da vaš TV deluje gladko, bi bilo bolje, da to izklopite.
 4. Če želite preprečiti kompromis glede kakovosti slike, lahko predelate barve. Običajno je, da se barve ne prevajajo tako na televizorju kot na računalniku. Ta slab prevod je posledica podvzorčenja barv.
 5. Obvestite TV, da oddajate iz računalnika. Včasih bo vaš TV dal prednost varčevanju s pasovno širino, zaradi česar so na stran nekatere informacije o sliki. Ko spremenite vhodne informacije, se televizor naravno prilagodi barvnim podatkom, ki jih ponuja računalnik. Lahko tudi preklopite nastavitve RGB na polno .

Zmanjšajte zakasnitve vnosa na računalniških monitorjih

Če se vam zdijo vnosni zamiki popolnoma neznosni, vendar ne želite sklepati kompromisov glede ločljivosti, lahko sledite naslednjemu.

 1. Izvedete lahko sliko razmestitve in upravljanje servisiranja (DISM) preverite . To lahko storite tako, da pritisnete tipko Windows in odprete cmd.
 2. Vnesite enovrstični ukaz »C:\Windows\system32>DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Check Health« in pritisnite Enter. To stori tako, da preveri strojno opremo, povezano z zaslonom, za morebitne poškodbe. Če je ni, bi morali prejeti sporočilo »Ni zaznane poškodbe shrambe komponent«. sporočilo.
 3. Če dobite napako, lahko vnesete kodo , “C:\Windows\system32>DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Restore Health”. Ta koda bi se morala znebiti napak.
 4. Če še vedno niste zadovoljni, se lahko odločite za nadgradnjo grafične procesne enote, tako da boste lahko prilagodili višje hitrosti sličic. Ta metoda je dejansko eden najučinkovitejših načinov za zmanjšanje zamikov pri vnosu. Boljši grafični procesor vam omogoča bolj odziven monitor in zgladi ustvarjeno sliko.

 AdobeStock_247132601 Maketa sodobnega računalniškega monitorja, izolirana na belem 3D-upodabljanju

Bi morali nadgraditi na monitor 4K?

Moral bi nadgradite na 4K, če nameravate dobiti velik zaslon. Glavna prodajna točka 4K je količino podrobnosti, ki jih ponuja svoje gledalce, ki lahko opaziti le na velikem platnu .

Če pa ste več Če niste izbirčni glede barve in razpoloženja vaših medijev in iger, ločljivost morda ni toliko pomembna kot kakovost slike . Tukaj bi bilo bolje raziskati razpravo o LED, OLED, LCD in AMOLED.

Kljub vsem težavam z oddajanjem ločljivosti 4K in višjih na zaslonih 1080p in nižjih, vas bo morda zamikalo, da kupite monitor 4K ali več. Če želite gladko in brezhibno izkušnjo, razmislite o 4K.

Poleg tega so podjetja za igre in proizvajalci konzol odmik od 1080p da bi 4K postal nov standard. Pričakujte, da se bo to razširilo na navadne in poceni prenosne računalnike zaslonska tehnologija postane bolj kompaktna.

comment réinstaller windows 8.1 depuis usb

Zadnji vidik, ki ga je treba upoštevati, bi bil proračun. Če preprosto želite nov monitor, vendar imate samo 250 $ ali manj, držite se 1080p . Če pa lahko odštejete več, izberite 4K. Izkušnja je opazno drugačna, še posebej, če računalnik uporabljate blizu zaslona.

Zaključek

Ločljivost 4K lahko povzroči zakasnitve vnosa na monitorjih, ki je ne podpirajo. Vendar pa ne smete kriviti zaostanka monitorja, saj sistemski zaostanek drastično vpliva na vašo celotno izkušnjo računalnika ali televizije.