Ali naj bo usmerjevalnik postavljen blizu okna? (odgovorjeno)

Ali Naj Bo Usmerjevalnik Postavljen Blizu Okna Odgovorjeno

Avtor:

Usmerjevalnika ne smete postaviti blizu okna. Čeprav lahko na ta način vašemu domu še vedno zagotovite signal dobre kakovosti, če želite optimizirati doseg vašega Wi-Fi-ja, je najbolje, da usmerjevalnik postavite na bolj osrednjo lokacijo, stran od sten ali kakršnih koli blokad, ki bi lahko oslabile vzdolž način.

  Sodoben usmerjevalnik Wi-Fi na kupu knjig blizu okna v zaprtih prostorih.Zakaj postavitev usmerjevalnika blizu okna ni idealna

Zdaj, ko veste, da namestitev usmerjevalnika blizu okna ni idealna, je čas, da raziščete, zakaj je temu tako. Če želite to narediti, morate najprej razumeti kako delujejo radijski signali .

Valovi, ki jih oddaja vaš usmerjevalnik, ne oddajajo samo v eno smer. Namesto tega se premikajo kot vodni valovi, ki pokrivajo široko okroglo območje okoli sebe.

pourquoi chrome plante-t-il autant

Iz tega razloga, ko usmerjevalnik postavite na katero koli lokacijo, ki ni dovolj osrednja (npr. kot ali okno), znatno zmanjšate njegovo uporabnost. Valovi, ki bi jih potencialno lahko uporabljali člani hiše, se zdaj oddajajo zunaj, kar je daleč od idealnega.

Upoštevajte, da premik usmerjevalnika na bolj osrednjo lokacijo v primerjavi z oknom, na primer, ne bo vplival na hitrost povezave. Vendar pa lahko vpliva na njegovo dosegljivost, moč in stabilnost, kar je lahko še posebej pomembno, če se trudite predvajanje znotraj večjega prostora .

Zdi se, da nekateri verjamejo, da namestitev usmerjevalnika blizu okna omogoča, da signal 'pobegne' na enak način, kot bi vaša oblačila, ko bi odprli vrata prepolne omare. Vendar pa signali Wi-Fi ne delujejo tako in to zagotovo ni tako.

Kljub temu bi verjetno veliko bolje izkoristili svoj usmerjevalnik, če bi ga postavili na bolj osrednjo lokacijo, saj bi njegov obseg oddajanja v celoti spadal v vaš dom. Ko izbirate lokacijo okna, so vaši sosedje edini ljudje, ki jim delate uslugo.

Najboljše mesto za usmerjevalnik

Kot že omenjeno, boste najbolj želeli postaviti svoj usmerjevalnik centralna lokacija ne da bi poškodovali splošno estetiko prostora. Iskanje ustreznega položaja v slepi sredini določenega prostora ni vedno izvedljivo, zato boste morda morali biti ustvarjalni.

Ko izbirate najboljšo lokacijo za svoj usmerjevalnik, je pomembno upoštevati, kje se običajno nahajajo z njim povezane naprave. Če uporabljate prenosno napravo, kot je prenosnik ali pametni telefon, pomislite na svoje najljubše mesto, ko načrtujete nastavitev usmerjevalnika.

V idealnem primeru želite, da je usmerjevalnik postavljen na osrednji položaj in na lokacijo s čim manj ovirami. Tako lahko signal nemoteno potuje med njimi.

Postavitev usmerjevalnika na osrednji položaj v vašem domu doseže dva cilja :

  • Omogoča lažji dostop do njegovega celotnega, krožnega obsega oddajanja.
  • Zaradi tega je vašo povezavo ogroženo zaradi zunanjih virov še večji izziv.

Kot lahko vidite, je sledenje tej strategiji umestitve koristno; vse kar morate storiti je, da poiščete lokacijo, ki je tako osrednja kot nejasna, saj ne želite, da naprava in kabli ovirati estetiko vaše sobe.

Ne da bi poznali razporeditev vaše sobe, vam ne moremo svetovati o najboljši postavitvi vašega usmerjevalnika. Vendar pa vam lahko povem, da eksperimentiranje je bistvenega pomena ko gre za iskanje prave lokacije za napravo.

Nikoli se ne zadovoljite s prvo umestitvijo, ki jo poskusite. Premaknite usmerjevalnik na različna področja, da vidite, katera se vam zdijo najboljša. Nato vklopite napravo, ko se nahaja na vsakem od teh mest, da vidite, kako in ali vpliva na povezavo.

Še enkrat, vaša hitrost Wi-Fi bo verjetno ostala enaka v vseh primerih; vendar se lahko domet, moč in stabilnost zelo razlikujejo. Eno pravilo je, da je postavitev usmerjevalnika na bolj nejasno mesto lahko koristna za estetiko vaše sobe, še vedno želite, da je naprava vidna .

Če usmerjevalnik vidite od tam, kjer stojite, to govori o pomanjkanju blokad in ovir med njim in napravo, ki jo imate pri roki, kar lahko naredi čudeže glede kakovosti povezave.

Zdaj, ko imate boljšo predstavo o najboljši postavitvi vašega usmerjevalnika, je čas, da se poglobite v nekaj dodatnih nasvetov in trikov, povezanih s pozicioniranjem, ki vam lahko pomagajo okrepiti signal Wi-Fi.

mon clavier ne fonctionne pas sur mon ordinateur portable

  AdobeStock_375784276 Selektivni fokus na usmerjevalniku. Internetni usmerjevalnik na delovni mizi z zamegljenim računalnikom v ozadju.

Kako okrepiti Wi-Fi signal

Tukaj je nekaj pozicioniranja nasvete, ki vam lahko pomagajo okrepiti signal Wi-Fi :

Usmerjevalnik postavite v sobo, kjer preživite večino časa

Čeprav lahko signali Wi-Fi prehajajo skozi materiale, kot so suhi zidovi in ​​leseni tramovi, lahko te ovire znatno zmanjšajo njihovo trdnost. Zato želite, da vaš usmerjevalnik ostane na območju, kjer nameravate preživeti večino časa. Poleg tega lahko gostejši materiali, kot sta opeka ali beton, oslabijo signal Wi-Fi, zato bodite previdni.

Ciljajte na višje lokacije

Čeprav mnogi svoje usmerjevalnike radi postavijo na tla, da bi bili manj vidni, ta postavitev še zdaleč ni idealna. Tla absorbirajo velik del signala, ki ga oddaja usmerjevalnik. Zaradi nižje postavitve usmerjevalnik tudi težje najde pot do vaših naprav brez ovir. Torej dvignite svoj usmerjevalnik in si oglejte, kako postane njegova pokritost veliko bolj celovita.

Držite se proč od akvarijev

Za razliko od zraka voda ne pomaga pri oddajanju kakovostnega signala Wi-Fi. Zato, če imate v vašem domu akvarij ali katero koli drugo dekoracijo na vodni osnovi, boste želeli usmerjevalnik postaviti čim dlje od njega. Enako velja za odsevne površine, ki lahko pomagajo popačiti signal. Ko torej izbirate postavitev usmerjevalnika, se potrudite, da ga ne približujete ogledalom.

Držite se proč od velike elektronike

Kot že omenjeno, usmerjevalniki delujejo s pomočjo radijskih signalov. Morda pa ne veste, da lahko velike kovinske površine močno popačijo radijske signale in na žalost je večina gospodinjske elektronike izdelana točno iz tega materiala. Zato boste usmerjevalnik želeli držati stran od velike elektronike in najbolje stran od prostorov s številnimi takšnimi napravami (na primer kuhinje).

Med temo bi radi omenili, da so kuhinje najslabši prostori za postavitev usmerjevalnika iz več kot enega razloga – eden od njih je ta, da lahko mikrovalovne pečice resno motijo ​​signal vašega usmerjevalnika, bolj kot kateri koli drug gospodinjski aparat.

To je zato, ker ima sevanje, ki ga oddajajo te naprave, podobno valovno dolžino kot signal Wi-Fi, kar lahko povzroči motnje.

Z upoštevanjem zgornjih nasvetov boste lahko našli točko usmerjevalnika, ki bo optimizirala obseg oddajanja, kar vam bo omogočilo, da kar najbolje izkoristite svoj signal Wi-Fi.

Čeprav boste usmerjevalnik postavili blizu okna ali stene, ga boste morda lažje skrili, vendar vedite, da s tem žrtvujete moč in kakovost signala.

Zaključek

Postavitev usmerjevalnika blizu okna, čeprav je možna, ni idealna. Če želite kar najbolje izkoristiti svojo povezavo Wi-Fi, poskrbite, da boste usmerjevalnik postavili na bolj osrednjo lokacijo in preberite zgornje nasvete.