Ali so varnostne kopije na spletu varne in varne?

Are Online Backups Safe

Najvidnejši ponudniki spletnih storitev varnostnega kopiranja svoj ugled skrbijo za to, da bodo vaši podatki varni med prenosom datotek in spletnim shranjevanjem podatkov. Preden datoteke sploh zapustijo računalnik, so zaščitene z vsaj 128-bitno tehnologijo šifriranja SSL. To je enak varnostni ukrep, ki ga banke uporabljajo med izvajanjem transakcij.

Seveda v današnjem času nič ne moremo zagotoviti 100-odstotne varnosti, vendar je to približno tako blizu, kot lahko pridete. Tehnike šifriranja prenosa in shranjevanja se lahko razlikujejo glede na spletno storitev varnostnega kopiranja, ki ste jo izbrali, vendar bodo vse zanesljive storitve uporabile enega od sprejetih varnostnih ukrepov, da bodo vaši podatki varni. Ne trdim, da sem strokovnjak za varnost, vendar bom poskusil postopek poenostaviti.Kako se šifriranje SSL uporablja za varnostno kopiranje?

Šifriranje SSL ali Secure Socket Layer je standard za varno spletno komunikacijo in prenose ter je zelo zanesljiva tehnika šifriranja. Ko se za spletno rešitev za varnostno kopiranje sklicujete na SSL, se z varnostjo ravna na ravni programske opreme. Obstaja odjemalska programska oprema, ki jo je treba namestiti v računalnik, in strežniška programska oprema, ki je nameščena na strežniku.

comment trouver ma clé de produit pour le bureau

Ko se datoteke izberejo za varnostno kopiranje prek interneta, se med odjemalcem in strežnikom v bistvu stisne roko, da se vzpostavi varna povezava. Odjemalski računalnik trdi, da prihajajo datoteke, strežnik pa reče: 'Poznam te' in vzpostavi varno povezavo, ki omogoča prenos podatkov brez strahu pred vdorom ali prekinitvijo. Enaki standardi šifriranja se uporabljajo, ko morate podatke prenesti nazaj v računalnik.

Kako varni so podatki v pomnilniškem centru

Ko so vaše podatkovne datoteke shranjene v oblaku, je dodana še ena zaščitna plast, ki drugim preprečuje dostop do vaših podatkov. Glede na uporabljeno rešitev za varnostno kopiranje se uporablja šifriranje AES ali 448-bitno Blowfish. AES pomeni Advanced Encryption Standard. Nisem povsem prepričan o 448-bitnem šifriranju Blowfish, vendar se sliši res kul in varno. (Rekel sem, da nisem trdil, da sem strokovnjak za varnost :))

Večina spletnih rešitev za varnostno kopiranje uporablja geo-odvečne podatkovne centre za drugo plast varnosti. To pomeni, da ne samo varnostno kopirajo vaše datoteke, ampak tudi varnostne kopije strežnikov v druge podatkovne centre na drugem mestu. To bi vam moralo biti mirno, če bi se zgodilo kaj drastičnega z enim od podatkovnih centrov, so vaši podatki varni na povsem drugem mestu.

Spletne storitve varnostnega kopiranja so zelo varne in varne. Vaši podatki bodo varnejši, kot če bi bili shranjeni na zunanjem trdem disku, ki je poleg vašega računalnika. Samo pomislite, če bi prišlo do neke nesreče, ki uniči vaš računalnik, bi se uničile tudi datoteke, shranjene na zunanjem pogonu. Zaščitite svoje podatke z uporabo spletne rešitve za varnostno kopiranje.

pourquoi mon ordinateur se déconnecte-t-il d'internet de manière aléatoire

Ko računalništvo v oblaku postaja vse bolj razširjeno v našem vsakdanjem življenju, bodo spletne varnostne rešitve postale varnejši, varnejši in priročnejši način, da bodo ti megabajti in gigabajti podatkov dostopni ne glede na to, kje ste in kaj se lahko zgodi z izvirnimi podatki.

Tu so naše priporočene rešitve za varno spletno varnostno kopiranje:

Carbonite ponuja neomejeno shrambo s svojimi osebnimi načrti, tako da vam nikoli ne bo treba nadgraditi svojega načrta, da boste dobili več prostora. Na voljo so trije načrti Basic, Plus in Prime z različnimi funkcijami, ki ustrezajo vašim potrebam. Osnovni načrt zajema vse vaše bistvene datoteke, shranjene v računalniku. Načrt Plus je popolna rešitev za varnostno kopiranje, ki vam omogoča varnostno kopiranje datotek v oblak in zrcaljenje datotek operacijskega sistema na lokalnem zunanjem pogonu. Načrt Prime vključuje vse zgoraj navedeno in vključuje samodejno varnostno kopiranje video posnetkov, v primeru nesreče pa lahko vse datoteke pošljete kamor koli v ZDA. Hej, nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi? Oglejte si naš pregled karbonita.

SugarSync spletno rešitev za varnostno kopiranje dvigne na novo raven. SugarSync je edina rešitev za varnostno kopiranje v oblaku, ki omogoča varnostno kopiranje, sinhronizacijo in skupno rabo datotek v neomejenem številu računalnikov. To pomeni, da lahko do datotek dostopate, jih urejate in delite z njimi iz katerega koli osebnega računalnika - in vse spremembe, ki jih naredite, se samodejno ponovijo v vseh vaših računalnikih. Shranite lahko dokumente, fotografije, glasbo, video datoteke - in ko se sinhronizirate, lahko do njih dostopate iz katerega koli spletnega brskalnika ali pametnega telefona. Lahko celo delite albume fotografij in pretakate celotne glasbene zbirke neposredno iz interneta. Oglejte si naš pregled rešitve za varnostno kopiranje SugarSync Online. SugarSync je na voljo tudi poslovnim uporabnikom, da izkoristijo številna orodja za skupno rabo datotek, varnostno kopiranje in sodelovanje, ki omogočajo čim večjo produktivnost in izgubo podatkov na minimumu.

Norton Online Backup shranjuje vaše datoteke v spletu, tako da jih lahko kadar koli in kjer koli pridobite s katerim koli računalnikom, povezanim z internetom. Datoteke lahko hitro vrnete, ne glede na to, ali ste doma, v pisarni ali na poti. Norton deluje tako z operacijskim sistemom Windows kot Mac računalniki omogoča iskanje varnostnih kopij nastavi za določene datoteke po ključnih besedah, poenostavi skupno rabo datotek in shrani starejše različice varnostno kopiranih datotek. Zaupanja vredna storitev z zaupanja vrednim imenom.

Windows 10 ne peut pas se connecter au compte

SOS Online Backup je eden največjih svetovnih ponudnikov spletnih varnostnih kopij za potrošnike, mala in srednje velika podjetja ter ponudnike IT / upravljanih storitev. SOS Online Backup prinaša preprosto, a zmogljivo spletno varnostno kopijo, ki je postala največji nagrajenec v industriji, vključno z Laptop Magazine's Editor's Choice in PC Magazine's Editor's Choice Award od leta 2006. Rešitev SOS Online Backup uporablja 11 podatkovnih centrov na več celinah, da se vaši podatki kopirajo za dodana varnost. Ima tudi iPhone in BlackBerry App, skupno rabo datotek, spletni dostop do datotek in vgrajeno lokalno možnost varnostnega kopiranja. Oglejte si naš pregled SOS.