Upočasnilni računalnik Avast (fiksno)

Avast Slowing Down Computer

Ali protivirusni program Avast upočasni vaš računalnik? Možno je, še posebej na nižjih napravah. Če želite uživati ​​popolno zaščito programa Avast, vendar ne želite tvegati padcev učinkovitosti, je ta priročnik za vas. Raziskovali bomo, kako popraviti protivirusni program Avast, ki upočasnjuje vaš računalnik v sistemu Windows 10.
Avast upočasnjuje računalnik

Zakaj Avast upočasni moj računalnik?

V večini primerov, Avast ni krivec za vaš upad uspešnosti. Še vedno obstaja več razlogov, zakaj Avast morda upočasnjuje vašo napravo. Oglejmo si nekaj običajnih stvari, ki jih boste morda želeli upoštevati, preden odpravite težavo: • Vaš računalnik nima dovolj RAM-a . Če vaša naprava deluje slabo, je mogoče, da nimate nameščenega dovolj pomnilnika. Z namestitvijo več RAM-a se običajno rešijo težave z zmogljivostjo.
  Vendar se zavedamo, da morda ne boste mogli kupiti dodatnega pomnilnika. V tem primeru lahko s spodnjimi rešitvami izboljšate delovanje vašega sistema in optimizirate Avast za uporabo.
 • V računalniku ni prostora na disku . Če je vaš trdi disk prepoln, bo naprava začela delovati počasneje. To lahko enostavno pomagate tako, da počistite nekaj prostora na disku z našo spodnjo rešitvijo.
 • Preveč zagonskih programov . Če se ob zagonu zažene preveč aplikacij, lahko naprava zaradi odprte programske opreme deluje počasneje. K temu lahko pomagate tako, da z našo rešitvijo onemogočite nepotrebne zagonske aplikacije.
 • Vaš sistem je zastarel . Če uporabljate staro različico sistema Windows, vaš sistem morda ne bo deloval najbolje. Če želite to popraviti, preprosto posodobite Windows 10.
 • Vključeno je preveč funkcij Avast . Protivirusni program Avast je izjemno uporabna aplikacija z različnimi funkcijami. Vendar vsi ne uporabljajo vsakega orodja, ki je priloženo programski opremi. Če želite zmanjšati vpliv Avasta na delovanje naprave, preprosto izklopite funkcije, ki jih ne potrebujete.

Spodaj smo zbrali nekaj vodnikov, ki vam bodo pomagali določiti skupne funkcije, ki puščajo velik odtis na delovanju vaše naprave. V večini primerov jih lahko onemogočite brez posledic.

Preberite tudi: Kako nastaviti varnost v sistemu Windows 10

Kako popraviti upočasnitev delovanja računalnika v Avastu

Uporabite naslednje metode, da popravite, da Avast upočasni računalnik

Rešitev 1. Naložite Avast po storitvah sistema Windows 10

Naloži avast po storitvi Windows 10
(Vir: MT)

V nekaterih primerih se Avast morda naloži hitreje kot nekatere privzete storitve sistema Windows 10, zaradi česar je v nasprotju z različnimi procesi. To pogosteje povzroči upočasnitev delovanja vaše naprave. Vendar ima Avast enostavno rešitev za preprečevanje tega.

 1. Odprite protivirusno aplikacijo Avast.
 2. Kliknite na Meni , nato izberite Nastavitve . Preusmerjeni bi morali biti na splošno nastavitve Avasta.
 3. Tukaj preklopite na Odpravljanje težav zavihek. Prepričajte se, da Odložite zagon Avasta možnost je označena.
  • V starejših različicah protivirusnega programa Avast se ta možnost pokliče Storitve Avast naložite šele po nalaganju drugih sistemskih storitev .
 4. Kliknite v redu , nato znova zaženite računalnik. Avast bo zdaj počakal in dal čas, da se storitve Windows najprej naložijo, preden se protivirusni program zažene. To znatno zmanjša verjetnost sporov, ki jih povzroča to vprašanje.

Rešitev 2. Onemogočite posodobitve Avasta v ozadju

Onemogoči avast
(Vir: MT)

Avast privzeto samodejno preveri, prenese in namesti nove posodobitve, takoj ko so na voljo javnosti. Samoumevno je, da bo to najverjetneje vplivalo na delovanje vašega računalnika v času postopka posodabljanja in sploh ne boste vedeli, kaj povzroča težavo. Da se temu izognete, preprosto izklopite posodobitve v ozadju.

 1. Odprite protivirusno aplikacijo Avast.
 2. Kliknite na Meni , nato izberite Nastavitve . Preusmerjeni bi morali biti na splošno nastavitve Avasta.
 3. Tukaj preklopite na Posodobitve zavihek.
 4. Pod Definicije virusov , kliknite Več možnosti .
 5. Izbirajte med katerimi koli Vprašajte, kdaj je na voljo posodobitev ali Ročna posodobitev odvisno od vaših osebnih želja. Tako se Avast ne bo samodejno posodabljal v ozadju.

Rešitev 3. Sprostite prostor na trdem disku

Poln trdi disk lahko povzroči številne težave, predvsem opazen padec zmogljivosti in nezmožnost posodabljanja ali namestitve aplikacij. To lahko povzroči, da bo vaša naprava precej slabo zadela področja hitrosti in funkcionalnosti.

Na srečo obstaja veliko učinkovitih načinov, kako sprostiti prostor na trdem disku:

 • Odstranite neuporabljene programe : Najboljše, kar lahko storite, je, da se odpravite Nastavitve in odstranite programe, ki jih ne potrebujete več.
 • Poiščite in odstranite velike datoteke : Obstajajo lahko številne ostanke datotek, ki zavzamejo presenetljivo velik del razpoložljivega prostora na trdem disku. Te datoteke lahko preprosto poiščete in izbrišete, če v napravi niso več potrebne.
 • Očistite računalnik s CCleanerjem : Prenesite in namestite aplikacijo CCleaner, nato pa jo zaženite, da iz naprave odstranite najrazličnejše nepotrebne datoteke. To zajema začasne datoteke, ostanke preostalih datotek iz neinstaliranih aplikacij in celo napačne registrske ključe.

Rešitev 4. Počistite polje Avast Community and Data Sharing

počistite polje Avast za skupnost in skupno rabo podatkov
(Vir: Wikihow)

Nastavitev, ki je večina uporabnikov Avasta ne mara uporabljati, je povezana z izmenjavo podatkov in drugimi funkcijami skupnosti. Vendar samo zato, ker ga ne uporabljate, še ne pomeni, da ni aktiven. Če želite prihraniti nekaj virov, v Avastu izklopite ti dve funkciji, da zmanjšate njegovo obremenitev v napravi.

 1. Odprite protivirusno aplikacijo Avast.
 2. Pomaknite se do Nastavitve splošno Zasebnost .
 3. Odstranite kljukico iz naslednjih dveh možnosti: Sodelujte v skupnosti Avast in Sodelujte pri izmenjavi podatkov .

Rešitev 5. Onemogočite oddaljeno pomoč

Če funkcije oddaljene pomoči ne uporabljate pogosto, je morda bolje, če jo onemogočite podobno kot metoda skupnosti Avast.

 1. Odprite protivirusno aplikacijo Avast.
 2. Pomaknite se do Nastavitve Orodja .
 3. Prepričajte se, da je stikalo za Daljinska pomoč funkcija je nastavljena na izklopljeno stanje.
 4. Ko spremenite nastavitev, preklopite na Odpravljanje težav zavihek.
 5. Počistite polje Dovoli daljinsko upravljanje tega računalnika .

Rešitev 6. Onemogočite nekatere zagonske programe

Onemogočite nekatere zagonske programe
Vsakič, ko se sistem zažene, se ob zagonu zaženejo različne aplikacije. To je funkcija, ki jo uporabljajo številne aplikacije, ki bi jih morda želeli imeti pripravljene od trenutka, ko dobite dostop do računalnika, na primer protivirusna programska oprema. Vendar pa veliko aplikacij ni potrebno, da se naprava naloži ob zagonu.

Nekatere aplikacije, zlasti brezplačna programska oprema, pogosto spremenijo vaš sistem in nastavijo nepotrebne zagonske aplikacije. To ne samo upočasni čas zagona, temveč lahko povzroči resne padce zmogljivosti, saj se te aplikacije še naprej izvajajo v ozadju.

Evo, kako lahko onemogočite neželene zagonske aplikacije, da izboljšate hitrost operacijskega sistema Windows 10.

 1. Odprite upravitelja opravil na enega od naslednjih načinov:
  • Z desno miškino tipko kliknite poljuben prazen prostor v opravilni vrstici. To bo odprlo kontekstni meni. Tukaj kliknite Upravitelj opravil .
  • Druga možnost je, da pritisnete Ctrl , Vse in Esc tipke hkrati na tipkovnici.
 2. Če se je upravitelj opravil zagnal v strnjenem pogledu, kliknite na Več podrobnosti možnost v spodnjem levem kotu okna. To bo razširilo okno in vam prikazalo potrebne pipe za dostop do zagonskih aplikacij.
 3. Preklopite na Začeti zavihek z uporabo menija na vrhu okna upravitelja opravil. Tu si lahko ogledate vse programe, ki se ob zagonu zaženejo skupaj z računalnikom.
  onemogoči zagonske programe
 4. Lahko preverite Zagon stolpec, da določite, katere aplikacije imajo velik vpliv na delovanje vašega računalnika.
  • Opomba: Prepričajte se, da aplikacija, ki jo želite onemogočiti, nima Microsoft Corporation navedeno v Založnik stolpec. Te aplikacije običajno ne vplivajo na delovanje vašega sistema in bodo morda potrebne, da se Windows 10 zažene, kot je predvideno.
 5. Izberite aplikacijo, ki jo želite onemogočiti, in kliknite na Onemogoči v spodnjem desnem kotu okna. Njegov status bi se moral spremeniti v Disabled.
  onemogoči zagonske programe
 6. Ta postopek ponovite za vsako aplikacijo, ki je ob zagonu ne potrebujete, nato znova zaženite računalnik.

Zdaj se mora vaš računalnik zagnati brez kakršnih koli aplikacij, ki bi se samodejno zagnale, ali pa bi se pojavile nepotrebne aplikacije. To vam omogoča, da preizkusite tudi čas zagona in delovanje naprave.

aucun périphérique de sortie audio n'est installé windows 10 asus

Rešitev 7. Windows 10 posodobite na najnovejšo različico

Posodobite sistem Windows 10
Če se zdi, da nobena od zgornjih metod ne deluje, je zadnja stvar, ki jo lahko poskusite, preprosto nadgraditi na najnovejšo izdajo sistema Windows 10. To lahko odpravi napake, vam prinese nove funkcije, popravi varnostne luknje in še veliko več.

Evo, kako lahko posodobite sistem Windows 10.

 1. Kliknite na Meni Start in izberite Nastavitve . Druga možnost je uporaba Windows + I bližnjica na tipkovnici za hitrejši dostop.
 2. Kliknite na Posodobitve in varnost ploščice.
 3. Prepričajte se, da ste privzeto Windows Update zavihek.
 4. Kliknite na Preveri za posodobitve .
 5. Če najdete posodobitev, kliknite Namestite in počakajte, da Windows 10 prenese in uporabi posodobitev.

Po uspešno nameščeni posodobitvi preverite delovanje računalnika. Če še vedno ne deluje, boste morda morali stopiti v stik Microsoft in poiščite strokovnjaka za obnovitev naprave.

Opomba: Včasih je težava lahko v visoka poraba procesorja . Morda boste morali to tudi preveriti.

Zadnje misli

Če potrebujete nadaljnjo pomoč, se ne bojite obrniti na našo službo za pomoč strankam, ki je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, da vam pomaga. Vrnite se k nam po bolj informativne članke, povezane s storilnostjo in moderno tehnologijo!

Bi radi prejemali promocije, ponudbe in popuste, če želite naše izdelke dobiti po najboljši ceni? Ne pozabite se naročiti na naše novice, tako da spodaj vnesete svoj e-poštni naslov! V svojo mapo »Prejeto« prejemajte najnovejše tehnološke novice in prvi preberite naše nasvete, da boste postali bolj produktivni.

Morda vam bo tudi všeč

> Amazon Prime Video: »Ta videoposnetek traja dlje, kot se je pričakovalo '
> Kako popraviti visoko uporabo procesorja z izvršljivo storitvijo Antimalware Service (MsMpEng)
> Kako pospešiti Windows 10