Bo moj telefon še vedno zvonil s slušalkami? (Odgovorjeno!)

Bo Moj Telefon Se Vedno Zvonil S Slusalkami Odgovorjeno

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Če poslušate glasbo s slušalkami in prejmete klic, mora vaš telefon imeti možnost začasno ustaviti ta zvok in pritegniti vašo pozornost na telefonski klic. Vendar pa obstajajo okoliščine, ko ne zvoni.décalage souris logitech windows 10

 AdobeStock_150632104 Pametni telefon s slušalkami na belem ozadju

Bo moj telefon še vedno zvonil s slušalkami?

Vaš telefon bo še vedno zvonil, ko imate vstavljene slušalke, vendar le, če telefon ni v tihem načinu ali načinu z vibriranjem. Če je vaš telefon v tihem načinu ali načinu z vibriranjem, se klici in obvestila ne bodo slišali.

Če klic zvoni prek vaših slušalk, večino časa ne bo zvonil prek zvočnikov telefona.

Nastavitve zvoka so lahko nekoliko drugačne med iPhoni in različnimi različicami Androidov, vendar imate vedno možnost, da utišate melodijo zvonjenja skupaj z drugimi obvestili ali pa jo preprosto pustite v načinu vibriranja.

Ko prejmete klic in telefon ni v tihem načinu, večina aplikacij zaustavi zvok, ki ga poslušate, in ga samodejno nadaljuje, ko končate pogovor. Če aplikacija ne začasno ustavi zvoka samodejno, lahko to običajno spremenite v njenih nastavitvah.

Včasih lahko naprava začasno ustavi zvok, ki ga poslušate, tudi če je izklopljen ali vibrira.

Kako ustaviti klice z vključenimi slušalkami

Ko telefon začne zvoniti v tihem načinu in vi pritisnite enega od gumbov za glasnost , bo telefon prenehal zvoniti iz slušalk in se vrnil na zvok, ki se je predvajal pred klicem.

Morda pa poslušate nekaj pomembnega in ne želite, da vas motijo. Če ne želite biti obveščeni o klicih, ko imate vklopljene slušalke, vklopite » Način Ne moti. ” Ta funkcija je na voljo v telefonih iPhone in Android.

Ta funkcija je še posebej uporabna, ko je vklopljena posebne klice , kot je razgovor za službo na Skypu.

Če ga želite omogočiti, povlecite navzgor ali navzdol, da prikažete nadzorno/hitro ploščo. Vklopite način Ne moti.

Klici bodo sprejeti, vendar ne bodo zvonili ali prikazani kot obvestila. Pozneje boste te klice videli kot neodgovorjene. Če imate aktivno glasovno pošto, bodo klicatelji pozvani, naj tam pustijo sporočila.

Ali lahko sprejemate klice s slušalkami?

Klic lahko sprejmete s slušalkami, tako kot bi jih, če jih ne bi uporabljali. Samo povlecite ali tapnite ikono za klic, kot običajno. Uporabite lahko tudi kontrolnike na slušalkah.

Večina brezžičnih slušalk in ušesnih čepkov ima vgrajene fizične kontrole. Običajno imajo gumb, ki služi za zaustavitev/predvajanje zvoka ter sprejemanje ali končanje klicev.

Če imajo vaše slušalke mikrofon, lahko nadaljujete s pogovorom brez dodatnih korakov. Vaš telefon bi moral samodejno privzeto uporabljati mikrofon slušalk.

Vendar, če opazite, da vas druga oseba ne sliši dobro, morda vaš telefon namesto tega uporablja svoj vgrajeni mikrofon. Če želite to popraviti, preprosto odklenite telefon in odprite klic. Obstajati mora ikona, ki vam to omogoča izberite, kateri zvočni vhod želite uporabiti . Izberite vhod Bluetooth.

Na enak način, če raje uporabljate mikrofon telefona, lahko uporabite ta zaslon, da preklopite nanj. Klic boste še vedno slišali prek slušalk, vendar boste govorili prek mikrofona telefona. To stikalo boste morda morali narediti, če mikrofon slušalk ni tako dober kot tisti v vašem telefonu.

Kako preklopiti zvok klica s slušalk na zvočnik

Če klica ne želite slišati prek slušalk, je najhitrejša možnost preklop na zvočnik.

V večini aplikacij lahko preprosto odklenete zaslon, odprete klicni zaslon in tapnite ikono zvočnika . Zdaj boste slišali prek zvočnika in govorili prek mikrofona telefona.

Vendar pa imate tudi možnost, da spremenite predstavnostni izhod. Tukaj je opisano, kako to storite na iPhonih:

 1. Povlecite navzgor ali navzdol, odvisno od različice sistema iOS, da prikažete nadzorno ploščo.
 2. V zvočnem pripomočku zgoraj desno kliknite ikono s trikotnikom in krogi okoli njega. To bo razkrilo zvočne izhode, povezane s telefonom.
 3. Preklopite s slušalk na iPhone. Zdaj bi morali slišati neposredno iz zvočnika.
 4. Pri žičnih slušalkah jih lahko preprosto odklopite.

Pri telefonih Android se lahko nekoliko razlikuje od proizvajalca do proizvajalca, a običajno izgleda takole:

 1. Povlecite navzdol za dostop do hitre plošče.
 2. Na zgornjem zavihku plošče kliknite »mediji«.
 3. Če želite poslušati iz zvočnika, preklopite s slušalk na »Ta telefon«.

Prav tako preprosto izklopite Bluetooth. Vendar pa boste morali po klicu znova priključiti slušalke. Za žične slušalke jih preprosto odklopite.

ou sont mes icones de bureau windows 10

Če kontrolniki predstavnosti niso na voljo na hitri plošči, kliknite tri pike zgoraj desno in nato med prikazanimi možnostmi izberite »Postavitev hitre plošče«. Prepričajte se, da je možnost »Pokaži medije in naprave« vklopljena.

impossible de se connecter avec le compte microsoft windows 10

Kako narediti, da dohodni klici zvonijo na obeh zvočnikih in slušalkah

Zvok klicev iz slušalk in zvočnikov je lahko uporabna funkcija, če se želite prepričati, da ne zamudite nobenega klica. Večina telefonov deluje na ta način, dokler niso v tihem načinu ali načinu z vibriranjem.

Na žalost večina telefonov nima možnosti za spremembo tega vedenja. Nekatere znamke, kot je Samsung, vam omogočajo spreminjanje teh in drugih zvočnih nastavitev v aplikaciji Sound Assistant.

V telefonu lahko odprete nastavitve in preverite nastavitve zvoka, da vidite, ali imate to možnost na voljo.

 AdobeStock_328379347 Visokokakovostne slušalke na belem ozadju. Slušalke izdelek fotografije utripa

Izbira slušalk za visokokakovostne glasovne klice

V večini primerov je mikrofon telefona boljši od povprečnih slušalk. Navsezadnje je glavni namen telefona sprejemanje in klicanje. Vendar pa imajo lahko vrhunski ušesni čepki ali slušalke mikrofone z vrhunsko kakovostjo zvoka.

Če želite kupiti slušalke z mikrofonom, ki podpirajo dobro kakovost zvoka za telefonske klice, morate biti pozorni na te funkcije:

 • Odpravljanje hrupa: Odpravljanje hrupa znatno zmanjša hrup v ozadju. Zahvaljujoč temu boste sogovornika slišali veliko jasneje. Odpravljanje hrupa lahko močno zviša ceno, tako da, če imate omejen proračun, se lahko namesto tega odločite za slušalke z dobro izolacijo hrupa.
 • Udobje: Če želite opravljati dolge klice, morajo slušalke, ki jih uporabljate, udobno sedeti v vašem ušesu. Omogočati morajo tudi nekaj prezračevanja. V nasprotnem primeru lahko nabiranje znoja okoli ušes postane nadležno.
 • Brezžično: Če je glavni namen slušalk klicanje, se prepričajte, da so brezžične. Premikali se boste lahko brez skrbi, da bi se spotaknili ob kable.
 • Visokokakovosten mikrofon : To je samoumevno, a če so klici prioriteta, morate izbrati slušalke z odličnim mikrofonom. Na žalost je to funkcija, ki jo večina proizvajalcev slušalk ponavadi izloči, da bi zmanjšali proizvodne stroške.

Če želite najboljšo možno klicno izkušnjo, razmislite o nakupu slušalk ugledne blagovne znamke. Slušalke imajo navadno visokokakovostne mikrofone kot dodaten kos slušalk.

Seveda to velja le, če govorite za mizo. Če želite sprejemati klice, medtem ko hodite naokoli, bodo ušesne slušalke veliko bolj udobne, vendar boste žrtvovali kakovost zvoka.

Nazadnje, če vam je resnično pomembna kakovost vašega glasu med službenim klicem, lahko kupite zunanji mikrofon in ga povežete s telefonom ali računalnikom.

Končne misli

Vaš telefon bi moral zazvoniti, ko imate vklopljene slušalke, bodisi samo skozi slušalke bodisi prek slušalk in mobilnih zvočnikov.

Če ne želite, da klici zvonijo prek vaših slušalk, jih preprosto preklopite v tihi način. Če se zvok še vedno ustavi, ko prejmete klic, vklopite način Ne moti.

Telefonski mikrofoni so običajno boljši od mikrofonov večine slušalk. Za najboljšo možno izkušnjo klicanja razmislite o uporabi slušalk.