Popoln vodnik za skrivanje vašega naslova IP

Complete Guide Hiding Your Ip Address

Obstaja veliko razlogov, zakaj je treba razmišljati o skrivanju naslova IP. Ne samo zaradi tajnosti, ampak tudi zaradi zagotavljanja zasebnosti. Vaš internetni ponudnik ima vse vaše kontaktne podatke in vašo lokacijo lahko ugotovite s pomočjo spleta. Seštejte to dvoje in oseba bo lahko natančno vedela, kdo ste in kaj počnete.

Nekdo, ki hrani vse te podatke o vas, ni varen, saj jih lahko uporabi na kakršen koli način. Najboljši način, da se prepričate, da se kaj takega ne zgodi, je, da nihče nima dostopa do vaših podatkov.Naslednje vprašanje, ki se postavlja, je, kako ima kdo dostop do vseh teh informacij? Odgovor je zelo preprost. Spletna mesta, do katerih dostopate, lahko dostopajo do vašega naslova IP in s sledenjem lahko ugotovijo vašega ponudnika storitev in vašo lokacijo.

Najslabše pri tem je, da lahko oseba, ki si ogleduje vaše podatke, tudi če uporabljate več kot dva računa z istega naslova IP, pove, da vam pripadajo. Ne glede na to, kako drugače obdržite profil, bo skrivnost sčasoma odkrita.

Če povzamemo, so glavni razlogi za skrivanje naslova IP naslednji:

 1. Brez digitalnega odtisa: karkoli počnete v družabnih omrežjih ali na internetu, je zabeleženo v zgodovini brskalnika. Lahko ga vidi vsak, ki spremlja, kaj poskušate storiti. Če želite zagotoviti, da nihče ne bo videl vašega digitalnega odtisa, morate svoj naslov IP skriti, saj bo njegovo brisanje težavno in neučinkovito.
 2. Skrijte svojo lokacijo: Nočete, da kdo, ki ga ne poznate, ve, kje živite, četudi to pomeni, v katerem mestu živite. Zato je priporočljivo, da zaščitite svoj naslov IP, da vas nihče ne bo mogel izslediti dol.
 3. Mimo različnih težav: grob primer tega je, ko dostopate do YouTuba. Pogosto boste naleteli na nekaj videoposnetkov, ki niso dostopni na vaši geografski lokaciji. Ko skrivate svoj IP, boste lahko obšli vse takšne prepovedi ali črne sezname, ki vam preprečujejo vstop.
 4. Preprečevanje spletnega sledenja: Vsako spletno mesto ve, da ste ga obiskali zahvaljujoč svojemu naslovu IP. Ko se enkrat zaščitite, nobeno spletno mesto ne bo več moglo trditi, da ste ga obiskali.

Da se prepričate, da nihče ne poseže po vaših podatkih ali da ne ve, da dva različna profila pripadata istemu naslovu IP, je pomembno, da zakrijete svoje sledi. Najboljši način za to je skrivanje naslova IP. Pri tem vam bomo pomagali.

Kazalo

Različni pooblaščenci

Ena stvar, ki jo morate vedeti, so različne vrste pooblaščencev, ki se uporabljajo. Tako boste lahko ugotovili, katero imate in jo ustrezno popravili. Glavne vrste IP-strežnikov so:

 • Proxy Datacenter IP: Ko uporabljate proxy datacenter IP, ste lahko prepričani, da ne bo povezan z nobenim ponudnikom internetnih storitev. Ne bo vam poslal nobenega naslova IP, vendar vam bo pomagal spremeniti ali skriti svoj naslov IP.
 • Rezidenčni IP-proxy: Ko dobite IP-naslov za stanovanje, dobite ponudnika internetnih storitev in dobite tudi internetno povezavo. Ta naslov IP bo registriran pri ponudniku storitev, saj bo prišel od tega ponudnika internetnih storitev.

Popolno razumevanje teh pooblaščencev vam bo omogočilo vzpostaviti zaščito in pomagati pri razvoju različnih načinov zaščite.

Ponavljajoča se uporaba proxy ali doslednost

Se spomnite, ko ste prejeli to e-poštno sporočilo, da je neznan vir dostopal do vašega računa? Običajno se to zgodi, ko dostopate do vašega računa Facebook in imetniku profila pošljete e-poštno sporočilo, ki ga obvešča o prijavi neznanega vira. To je posledica različnih varnostnih korakov, ki so jih spletna mesta v družabnih medijih izvedla, na primer preverjanje telefonske številke.

To e-poštno sporočilo prejmete, ko se vi ali kdo drug prijavi v vaš račun z drugega naslova IP. Poskusite lahko sami, da preverite pristnost. To velja tudi za druga spletna mesta. To se naredi za zagotovitev zaščite računa in podatkov uporabnika. Spletno mesto prepozna vaš IP, zato se pri prijavi z drugega IP šteje za nenavadno dejavnost.

Če torej ne želite, da spletno mesto shrani vaš naslov IP, se morate prepričati, da se prijavite tudi z drugimi internetnimi povezavami. Enostaven in netehničen način je, da spremenite svojo lokacijo in se prijavite z drugim ponudnikom internetnih storitev ali pa se prijavite z drugega kraja (kar odkrito sploh ni izvedljivo).

Rešitve

Razjasnimo eno. Najenostavnejši način skrivanja naslova IP je iskanje spletnih rešitev. Čeprav so varni in učinkoviti za uporabo, ne bodo tako učinkoviti kot druge rešitve. Vse vrste rešitev so podrobno obravnavane spodaj, zato preberite, če želite izvedeti več o različnih rešitvah, ki so na voljo za vas.

Prikrivanje vašega naslova IP

Uporaba spletnega strežnika za skrivanje vašega IP-ja je kot uporaba srednje osebe za pomoč pri komunikaciji z nekom. V spletu so na voljo različna spletna mesta, ki vam bodo v pomoč v zvezi s tem, ki jih najdete z iskanjem »brezplačni spletni strežnik proxy«. Ko izberete spletno mesto, se prijavite in morali boste vnesti URL spletnega mesta, ki ga želite obiskati. Ko to vstavite, vas bo proxy pripeljal do tega spletnega mesta.

Vaš naslov IP ne bo prikazan na spletnem mestu, saj boste za to umazano delo uporabljali vmesnega posrednika. Tako boste lahko varno brskali po teh medijih.

Edina pomanjkljivost tega je, da se vam zdi nekoliko težavno pri uporabi in lahko celoten postopek nekoliko upočasni.

Preklop med internetom

To je lahko težava, saj je včasih lahko zelo neprijetno in sčasoma se boste vrnili na svoj naslov IP. Poleg tega lahko vključuje tudi potovanje iz enega kraja v drugega. Z zamenjavo interneta mislimo na uporabo druge internetne povezave.

Tudi če imate istega ponudnika internetnih storitev kot recimo kavarna, bo naslov IP tega kraja drugačen od vašega. Na ta način lahko varno brskate po raznih drugih internetnih povezavah.

Plačane storitve

To je skoraj enako kot prikrivanje storitev, vendar namesto da bi brezplačne storitve uporabljali po spletu, jih plačate. Obstaja veliko možnosti, ki jih lahko uporabite, vendar je edina težava zanesljivost in kakovost, povezana z njimi. Pred uporabo teh storitev morate biti previdni in temeljito raziskati ponudnike, da zagotovite ustrezno storitev.

Rešitve doma

Preden se lotimo podrobnosti rešitve, bi radi dodali, da je ta rešitev ena najboljših, vendar bo treba tudi delati, saj jo boste delali sami, kar bo delo povečalo za vas. Izkazalo se bo tudi dražje od drugih metod. Vendar pa se boste s to metodo izognili prepovedi ali uvrstitvi na vaš seznam IP. Poleg tega bo strežnik ves čas popolnoma deloval.

Pred zagonom lastnega proxy strežnika morate zagotoviti nekaj stvari. Napravo boste morali kupiti, jo povezati z računalnikom ter prenesti in namestiti nekaj programske opreme. Šele po tem boste lahko te storitve v celoti uporabljali.

Datacenter IP rešitve

Skrivanje ali spreminjanje naslova IP s povezavo s podatkovnim centrom je lažje in ima tudi več rešitev. Podrobneje jih bomo obravnavali spodaj:

supprimer l'élément de l'accès rapide

Navidezno zasebno omrežje (VPN)

Običajno to vrsto omrežja uporabljajo podjetja, ki se močno zanašajo na svoje podatke, da ohranjajo svoj dobiček. V takih primerih gre za veliko prenosa podatkov, zato običajno vzpostavijo povezavo VPN, tako da je vsak prenos zaseben in so vse informacije zaščitene. Običajno banke in druge finančne institucije ustvarijo odlične stranke za take ponudnike storitev.

VPN ni omejena le na te vrste uporabnikov, saj lahko posamezniki vzpostavijo tudi lastno povezavo, čeprav se bo izkazalo za drago. Ponudnik storitev vam bo dal vsa potrebna navodila in tudi naslov IP, ki bo zaseben. Za uporabo teh storitev boste morali namestiti odjemalsko programsko opremo.

Žalosten del uporabe VPN je, da v večini primerov osebi ne bo na voljo več kot en naslov IP, zato bo naslov IP, tudi če imate več računov, enak. Dober del pa je, da vaše natančne geografske lokacije ni mogoče zaznati. V tem primeru boste lahko hkrati uporabljali le en profil, saj nima možnosti podpore drugim.

Najboljše pri uporabi te storitve je, da imate dostop do številnih različnih naslovov IP, zato lahko vsak dan za brskanje po spletnih mestih uporabite drugega. Zahtevali boste samo eno naročnino, kar pomeni, da vam ne bo treba plačati nič več od tistega, ki ste ga navedli, da boste lahko dobili te IP-je.

Ljudje skrbijo, da bo ponudnik storitev sam lahko povedal, kaj ste počeli. Prepričani ste, da je povezava, ki ste jo dobili, šifrirana, kar pomeni, da niti vaš ponudnik ne bo vedel, s čim ste se ukvarjali, in vas ne bo mogel izslediti.

En ponudnik ima lahko veliko strank. Lahko celo hitro štejejo na stotine ali celo tisoče. Zato je možno, da je vaš internet nekoliko počasen in obstaja velika verjetnost, da ga bodo tisti, ki uporabljajo naslov IP, uporabljali za izvajanje različnih nalog, ki jih lahko štejemo za zlorabo. To lahko privede do uvrstitve ali prepovedi naslova, kar pomeni, da nekaterih spletnih mest ne boste mogli dostopati.

Skratka, uporaba omrežja VPN je lahko odličen način, da se skrijete, še posebej, če želite to storiti z omejenim proračunom. Vendar bodite previdni, saj lahko zaradi drugih uporabnikov kadar koli pride na črno listo ali prepove.

Pooblaščenci

To je še en način, ki vam bo pomagal skriti prvotni naslov IP. Na začetku boste morali malo zapraviti za nakup proxy strežnika, na katerega se nato povežete iz računalnika. Kadarkoli brskate, bo ta posrednik deloval kot posrednik in namesto vašega prikazal različne druge naslove IP. Lahko kupite proxy strežnik ali nastavite svojega, kar koli popolnoma ustreza vašim potrebam.

Nekaj ​​stvari, ki jih vi morati vedeti preden se povežete s strežnikom proxy, so naslednji:

 1. Preverjanje pristnosti: Vsak strežnik proxy bo zahteval, da identificirate ali overite svojo prijavo, preden jo lahko začnete uporabljati. To je iz varnostnih razlogov, in čeprav je to lahko vedno težko, se bo vredno potruditi. Proxy lahko od vas zahteva, da vnesete svoj e-poštni naslov in geslo, ali pa, da vnesete svoj naslov IP. Če želite popolno anonimnost, je smiselno, da namesto naslova IP vnesete svoj e-poštni naslov in geslo.
 2. Dostop: Preden lahko uporabite strežnik proxy, se morate odločiti med skupnimi, zasebnimi, javnimi in deviškimi pooblaščenci. Ti bodo določili vrsto povezave, ki bo vzpostavljena med vami in internetom. V skupnem strežniku proxy ga boste delili z omejeno količino ljudi. Če gre za zasebnega posrednika, boste samo vi imeli dostop do njega in ga boste lahko uporabljali za spletno brskanje. Ta vrsta je priporočljiva, saj bo zmanjšala možnosti, da se IP blokira. Javni posrednik je tisti, ki ga bodo uporabljali vsi in bo tudi hitro prepovedan. Deviški proxy je tisti, ki še nikoli ni bil uporabljen in ga boste prvi začeli uporabljati.
 3. Povezava: To bo kategorizirano kot HTTP in SOCKS. Med njima ni velike razlike in oba delujeta enako dobro, še posebej, če delate z več računi.

Natančneje, obstajajo tri glavne vrste proxy strežnikov, ki jih lahko oseba uporablja:

Običajni proxy

Kako deluje običajen posredniški strežnik je povsem preprosto. Povezava z uporabniškimi vrati se vzpostavi in ​​strežnik posluša na drugih vratih, kjer odjemalci, tj. Ne glede na to, do katerega spletnega mesta se dostopa prvič, bo ta strežnik proxy shranil kopijo spletnega mesta in ga pozneje prikazal, ko bo drug odjemalec poskušal pridobiti isto spletno mesto.

Prozoren proxy

To je tudi strežnik za predpomnjenje, tako kot običajni strežnik proxy, vendar je razlika v načinu konfiguracije. To se naredi tako, da je stran brskalnika na koncu vedno odstranjena. Naročnik nikoli ne bo vedel, da za postopkom pridobivanja deluje proxy strežnik, s čimer je preglednost. Odgovori so vedno narejeni iz lokalnega predpomnilnika, kar zmanjša obremenitev pasovne širine.

Povratni proxy

Ta proxy uporabniku ne pomaga. To je v korist spletnega strežnika. Omogoča jim, da odgovore iz strežnika shranijo v predpomnilnik in v skladu s tem odgovorijo strankam.

S pooblaščenci boste lahko dostopali do različnih računov in jih uporabljali samo z enim strežnikom proxy. Z uporabo posredniškega strežnika boste prav tako vsakič odprli nov račun z novim posredniškim strežnikom. To je zelo ugodno, saj nihče ne bo nikoli izvedel, da ti računi pripadajo isti osebi.

Slaba stran je, da vaša povezava ne bo šifrirana. To pomeni, da lahko vaš ponudnik storitev spremlja vse, kar počnete v internetu. Zato se ne boste mogli skriti, zato bo, če nekdo vpraša vašega ponudnika storitev, lahko posredoval vse vaše podatke. Prav tako je lažje ugotoviti, da uporabljate povezavo s podatkovnim centrom, če uporabljate proxy strežnik.

Ta možnost ne stane veliko, zato, če iščete nekaj dobrega po proračunu, boste morda želeli razmisliti o tej možnosti. Če iščete tistega z močno skladnostjo IP-ja, lahko to vrsto naložite, saj bo vsakič, ko dostopate do računa, uporabil isti naslov IP, kot je bil prej.

Dobro je preizkusiti povezavo pri različnih ponudnikih, ki se nahajajo okoli vas, ker take povezave niso preveč zanesljive. Verjetno je, da kupljena naprava morda ne bo delovala pravilno, kar pomeni, da jo boste morali zamenjati. Ne samo, da se bosta prekinili internetna povezava in delo, ampak boste morali nositi tudi stroške nakupa nove.

Ko pogledate povezavo s podatkovnim centrom, ste lahko prepričani, da bodo vaši podatki zaščiteni. Vendar je edina težava v tem, da niso tako zanesljive ali naravne kot rešitve za stanovanjske proxy (o katerih bomo razpravljali kasneje). Po drugi strani pa je to cenejša rešitev za težave z vašimi naslovi IP.

Stanovanjske IP rešitve

Ko se želite neposredno povezati s spletnimi platformami, je najbolje, da uporabite zasebni IP-strežnik proxy. Čeprav je lahko nekoliko dražji, je tudi zelo učinkovit in bo odlično deloval pri vaši uporabi. Nekateri načini, kako lahko vzpostavite to povezavo, so navedeni spodaj.

ADSL povezava

Za to vrsto povezave boste morali poiskati ponudnika storitev, ki uporabnikom omogoča dinamično povezavo IP. Tako boste lahko dobili različne naslove IP in jih uporabljali doma ali na delovnem mestu.

Najboljše pri tem je, da vas nihče niti ne bo osumil in iskanje vaše geografske lokacije bo skoraj nemogoče. Razlog je v tem, da obstaja vrsta IP-jev, ki jih uporablja veliko različnih ljudi. Vsi jih bodo vsak dan uporabljali za različne namene. Geografska lokacija, ki jo določajo IP-ji, bo enaka, kot jo bodo uporabljali ljudje v enem mestu. Zato bo poskus sledenja osebi z njenim IP skoraj nemogoč. Če želite filtrirati ljudi iz tega področja, boste morali preveriti dejavnost različnih računov in tudi to bo težko, saj bo treba preveriti veliko računov.

Čeprav zgoraj omenjene podrobnosti morda zvenijo mamljivo, boste na neki točki naleteli na nekaj težav s tem posrednikom. To je zato, ker ta metoda ni preveč funkcionalna, saj je zelo odvisna od vašega ponudnika internetnih storitev. Problem, s katerim se sooča marsikdo, je ta, da se zelo dolgo zatakne pri istem naslovu IP, prav tako pa bo težko dobiti novega.

Dinamični naslov IP pomeni, da boste za brskanje po spletu uporabljali isti naslov, toda kakšna je korist od tega, ko nekdo vidi povezavo med različnimi obiskanimi spletnimi stranmi. To bo ljudem omogočilo, da ga povežejo z enim naslovom IP, ki lahko sčasoma izda vaše podatke. Ne boste prepričani, da je naslov vsakič drugačen, saj je to naloga vašega ponudnika internetnih storitev.

Prepričajte se, da vsakič, ko se prijavite na drugo spletno mesto, uporabite drug naslov IP. Eden najboljših načinov za dosego tega je vzpostavitev povezave ADSL. Ta povezava vam omogoča, da ob vsaki prijavi uporabite nov naslov IP. Tehnično je to popolnoma odvisno od ponudnika internetnih storitev. Da se prepričate, da je povezava zanesljiva, boste morali malo raziskati ponudnike omrežij, ki so vam na voljo. Tako boste lahko vedeli, kateri je najučinkovitejši in katerega bi morali izbrati.

Upoštevati morate še to, da lahko to deluje dobro, če imate kabelsko povezavo. Celotna zgodba je odvisna od vašega ponudnika internetnih storitev in odziva nanjo, ko se vzpostavi nova povezava. Če menite, da je kabelska povezava bolj praktična, lahko uporabite tudi to možnost.

Kadarkoli vzpostavite povezavo ADSL, boste prejeli modem ali usmerjevalnik, ki bo zagotovil povezavo za vas. Prepričajte se, da tisti, ki ga dobite, deluje pravilno in služi svojemu namenu. Preverite njegove lastnosti in se prepričajte, da ustreza vašemu seznamu zahtev.

Ta modem ali usmerjevalnik je vaš glavni vir spreminjanja naslova IP, zato ne pozabite, da boste morali za spremembo naslova IP nekaj storiti z usmerjevalnikom ali modemom.

Metoda mobilnega stanovanjskega IP (MRI)

Preden začnemo z razlago, moramo eno stvar razjasniti. Vsakič, ko znova zaženete mobilno ali celično povezavo, bo vaš GPRS dodeljen nov naslov IP. To pomeni, da boste vsakič, ko boste po ponovni povezavi uporabljali internet, za brskanje uporabljali drug naslov IP.

V zgornji izjavi je še vedno vpleten 'ampak'. To ne bo veljalo vsakič za vsako mobilno omrežje. Včasih se to morda ne uporabi ali pa mobilna povezava, ki jo imate, te možnosti ne ponuja. Preden kar koli storite, se prepričajte, da ste vedeli, da je bil naslov IP spremenjen ali da ima mobilna povezava to možnost.

Ta metoda se lahko izkaže za nekoliko cenejšo od povezave ADSL in se lahko izkaže tudi za učinkovitejšo. Poleg tega je namestitev lažja. Vendar pa ni veliko razlike med obema v zvezi z naslovi IP, ki so na voljo uporabnikom.

Postopek uporabe te metode je zelo preprost:

 1. Vklopite računalnik.
 2. V mobilnem telefonu Android aktivirajte gumb dostopne točke. Prepričajte se, da vaš GPRS deluje dobro.
 3. Poiščite internetno povezavo v računalniku.
 4. Oblikujte povezavo med računalnikom in telefonom.
 5. Začnite brskati.

Če ponovni zagon povezave ne deluje, poskusite telefon preklopiti v letalski način in znova.

Proxy znova poveži

Lahko vklopite VPN povezava v telefonu za uporabo proxyja za povratno povezavo med uporabo IP-jev za mobilne naprave. Tako boste lahko veliko učinkoviteje uporabljali različne IP-je prek mobilne povezave.

Postopek je precej preprost. Morali boste dobiti VPN, ki je priložen naslovu IP. Po tem morate z računalnikom vzpostaviti povezavo VPN. Ko to storite, boste morali prenesti in namestiti nekaj programske opreme. Zdaj ste pripravljeni na vodenje oddaje.

Če povzamemo zasebne pooblaščence, jih je težko dobiti in so tudi zmedeni. Če jo nastavite sami, se bo izkazalo za težko, zato se boste, če se želite izogniti vsemu temu, najbolje obrnili na ponudnika plačljivih storitev. Največji problem, s katerim se boste soočili s tem, je njegova cena. Ker možnosti ni veliko, je cena tega, kar dobite, visoka.

récupérer à partir d'un lecteur il y avait un problème

Zaključek

Strinjamo se, da je bil celoten članek nekoliko tehničen in bi nekatere informacije morda težko razumeli, vendar je na koncu pomembno, če veste, da imate možnost zaščititi svoje podatke.

Skrivanje podatkov s skrivanjem naslova IP je enostavno in zapleteno, odvisno od metode, ki jo nameravate uporabiti. Spletne metode so najpogosteje uporabljene možnosti za posameznike, medtem ko številne korporacije radi uporabljajo podatkovni center za isti namen. Stanovanjske metode običajno uporabljajo posamezniki ali majhna podjetja in podjetniki, ki delajo od doma.

Če povzamemo, povezava s podatkovnim centrom se bo izkazala za cenejšo in enostavnejšo za namestitev in uporabo. To povezavo lahko vzpostavite na dva glavna načina: z omrežjem VPN in uporabo strežnikov proxy. Za stanovanjske povezave lahko vzpostavite povezavo prek povezave ADSL ali z mobilnim telefonom. Vendar bodo stanovanjske postavitve dolgočasne in se bodo izkazale za dražje. Obstaja še nekaj načinov, kako lahko zaščitite tudi svoj naslov IP. So lažje od zgoraj omenjenih metod, vendar morda niso enako učinkovite. Kakorkoli že, verjamemo, da je lažje plačati in ponudnika storitev namestiti povezavo, namesto da bi to storili sami.

V bližini lahko najdete številne zanesljive ponudnike storitev, ki vam bodo pripravljeni zagotoviti prave storitve. Preverjanje njihovega dela in uspešnosti na trgu je dober način za zagotovitev njihove verodostojnosti. Ko vzpostavite povezavo, surfajte, saj bo vaš naslov IP drugačen in nihče ne bo mogel odstraniti vaših podatkov.