Odpravite napako strani v napaki nepagednega območja v sistemu Windows

Fix Page Fault Nonpaged Area Error Windows

Številni uporabniki sistema Windows 10 so poročali o napaki Page Fault In Nonpaged Area Error. Napaka Page Fault In Nonpaged Area je eno izmed grozljivih sporočil na modrem zaslonu smrti, ki ga ne želite videti. Lahko vas tako razočara in postane težko odpraviti težave.
Napaka strani v napaki nepagiranega območja

Če ste že naleteli Windows 10 Napaka strani v nepagiranem območju, sledite rešitvam v tej objavi, da jo popravite.Kaj je napaka strani v napaki nestraniranega območja

Veliko Windows uporabnikov so poročali o napaki strani na strani brez strani (ali PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA). To je napaka BSOD (modri zaslon smrti) (modri zaslon smrti) s kodo napakeSTOP: 0x00000050 (0xCD3DD628, 0x00000001, 0x804EFC9A, 0x00000000).

Napaka strani na nepagiranem območju Napaka 00000050

Ko naletite na napako Page Fault In Nonpaged Area, boste morda videli tudi nekaj erosov, na primer:

 • Imena gonilnikov, kot smo ntfs.sys ali ntoskrnl.exe
 • Stop: 0X00000050 (napaka 00000050)
 • STOP: 0x50 itd

Napaka STOP: 0x00000050 pomeni, da je sistem zahteval, da pomnilnik strani še naprej deluje, vendar stran ni bila na voljo in sistem Windows OS ne more nadaljevati s postopkom, ki se je zagnal.

Rezultati napake Page Fault In Nonpaged Area so lahko škodljiva zanka ponovnega zagona z nekaj škodljivimi učinki, vključno z:

 • Pogosto treskav OS
 • Izgubljeni dragoceni podatki
 • Okvara strojne opreme
 • Nedostopni programi v operacijskem sistemu Windows

Kaj povzroča napako strani v napaki nestraniranega območja

Microsoft ugotavlja, da so glavni vzrok napake Page Fault In Nonpaged Area s kodo 00000050 težave s programsko ali strojno opremo, vključno z:

outil de création de média windows 1o
 • Prekinjena posodobitev sistema Windows ali nepopolni popravki sistema Windows
 • Vozniški konflikti ali nezdružljivi programi drugih proizvajalcev (na primer tiskalniki in AV programi)
 • Napačen RAM
 • Poškodovan spomin
 • Poškodovane registrske datoteke
 • Zlonamerna programska oprema v računalniku

Kako odpraviti napako strani v napaki nepagednega območja v sistemu Windows 10

Za popravek uporabite naslednje rešitveHNapaka strani v napačni strani na strani v sistemu Windows 10:

Predhodne rešitve

Preden nadaljujete z rešitvami za odpravoHNapaka strani v napaki nepagiranega območja V operacijskem sistemu Windows 10 lahko izvedete naslednje rešitve, da se prepričate, da ne prihaja do sistemske napake:

 1. Znova zaženite računalnik in poskusite znova in preverite, ali je težava rešena.
 2. Optično preberite računalnik z anti-malware : Naredite to, da odstranite zlonamerno programsko opremo ali virus, ki morda blokira postopek posodobitve sistema Windows.
 3. Začasno onemogoči vaš neodvisni protivirusni program ali požarni zid v računalniku, če obstaja, poskusite znova natisniti dokument, ki ga tiskate.

Če te rešitve ne odpravijo napake Page Fault In Nonpaged Area Napaka v sistemu Windows 10, lahko nadaljujete z naslednjimi tehničnimi rešitvami.

Opomba: Preden začnete uporabljati te rešitve, ustvarite obnovitveno točko sistema Windows, če gre kaj narobe.

Popravek # 1: razveljavite nedavne spremembe sistema Windows

Če želite popravitiNapaka strani na nepagiranem območjunapake pri tej metodi, morate najprej zagnati okna. Najprej morate zaženite Windows v varnem načinu nato nadaljujte z razveljavitvijo nedavno nameščenih sprememb v računalniku.

Varni način med zagonom sistema Windows izklopi vse nebistvene programe in onemogoči ne-osrednje komponente ter zagotavlja, da se izvajajo samo najstabilnejši gonilniki.

Če želite zagnati računalnik z operacijskim sistemom Windows 10 v varnem načinu:

 1. Kliknite gumb Start.
 2. Izberite ikono Power.
 3. Pritisnite tipko Shift navzdol in kliknite Ponovni zagon.
 4. V novem meniju izberite Odpravljanje težav> Napredne možnosti> Nastavitve zagona.
 5. Kliknite Ponovni zagon.
 6. Računalnik se bo znova zagnal in vam prikazal meni - izberite možnost 4, da omogočite varni način (ali možnost 5, da izberete varni način z omrežjem).

V varnem načinu lahko zaženete programsko opremo proti zlonamerni programski opremi, da odstranite škodljivo programsko opremo, ki bi lahko povzročila težavo, ali odstranite nedavno posodobitev sistema Windows, ki morda povzročaNapaka strani na nepagiranem območjunapaka.

Popravek št. 2: Odstranite protivirusne programe drugih proizvajalcev

Nekateri občutljivi protivirusni programi lahko dajo lažne pozitivne učinke, ki lahko ustavijo program, ki ga izvajate. Drugi so nezdružljivi in ​​lahko povzročijo konflikte z gonilniki v računalniku. Če po onemogočenju protivirusne programske opreme še vedno vidite rezultat napake, je rešitev morda odstranitev.

Preden odstranite program, izvedite popoln sistemski pregled, da se prepričate, da nobena zlonamerna programska oprema ne moti vašega sistemskega delovanja in ne povzroča napake gostiteljskega procesa. Izvedba celotnega sistemskega pregleda bo pomagala odstraniti vso škodljivo programsko opremo in druge povezane zlonamerne programe, ki jih lahko povzročajo.

Popravek # 3:Preverite, ali je na trdem disku napake

Če želite na trdem disku preveriti napake, boste s pomočjo vgrajenega orodja Windows za preverjanje integritete diska zagnali preverjanje diska in pomnilnika. Preučuje dirk napake in odpravlja številne vrste pogostih napak, kot soNapaka strani na nepagiranem območjunapaka (STOP: 0x00000050).

Če želite izvesti ukaz sistemske datoteke iz ukazne vrstice, zaženitechkdskukaz v sistemu Windows:

 1. Pritisnite Zmaga ključ + S.
 2. Vnesite CMD, da odprete ukazni poziv
 3. Kliknite » Zaženi kot skrbnik . '
 4. Tip (ali copy-paste) ' chkdsk c / f 'In pritisnite Enter.

Počakajte, da se ta postopek SFC konča, znova zaženite napravo in preverite, ali je rešen. Funkcija'chkdsk C: / f'ukaz je zaznati in popraviti težave s pogonom.

Če želite popraviti fizične težave pogona, boste sledili istemu postopku. Vendar boste f zamenjali z r, na primer tip (ali copy-paste) 'chkdsk C: / rukaz. Oba ukaza lahko izvajate hkrati, tako da vnesete »chkdsk C: / f / r«. To vam bo pomagalo prepoznati in popraviti napake trdega diska.
SFC skeniranje

Znova zaženite računalnik, da preverite, ali ta postopek odpravlja napako PAGE FAULT IN NONPAGED AREA (ali PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA).

Popravek št. 4: zaženite orodje Windows Memory Dogonistic Tool

Eden od vzrokov za STOP: 0x00000050 je težava z naključnim pomnilnikom (RAM). Na primer, ko RAM vašega računalnika odpove.

Windows Memory Diagnostic je vgrajeno orodje za Windows, ki lahko preveri, ali je težava s pomnilnikom računalnika, in sporoči vse ugotovljene težave. Če želite odpreti orodje za diagnostiko pomnilnika Windows:

 1. Pritisnite Zmage Tipka + S
 2. V iskalno polje vnesite ' diagnostika spomina . '
 3. Diagnostika pomnilnika Windows vam ponuja dve možnosti:
  1. Priporočena možnost je »Zdaj znova zaženite računalnik in takoj poiščite težave«.
  2. Druga možnost je »Preveri težave, ko naslednjič zaženeš računalnik«. Tako bo računalnik lahko opravil pregled, preden bo naložil operacijski sistem Windows.
   Diagnostika pomnilnika
 4. Izberite najprimernejšo možnost zase.

Počakajte ali se postopki zaključijo in preverite, ali obstajajo težave z RAM-om, da usmerite vaš naslednji postopek.

Popravek # 5: Onemogočite samodejno iskanje strani

Z onemogočanjem samodejnega iskanja strani lahko v operacijskem sistemu Windows odpravite napako Page Fault in Nonpaged Area.

Onemogočanje samodejnega iskanja strani v sistemu Windows 10:

 1. Pritisnite Zmaga ključ + E
 2. V levem podoknu, desni klik na Ta računalnik
 3. Izberite Lastnosti> Napredne sistemske nastavitve > nato izberite Nastavitve zmogljivosti .
 4. V oknu za nastavitev zmogljivosti izberite Napredno zavihek.
 5. Ko ste na zavihku, izberite Spremeni se > nato počistite možnost » Samodejno upravljaj velikost ostranjevalne datoteke za vse pogone . '
 6. Kliknite v redu in shranite nastavitve> nato rvklopite računalnik.

Popravek # 6: Posodobite gonilnike

Ena od stvari, ki lahko povzročijo napako Page Fault in Nonpaged Area, je napačen ali zastarel gonilnik naprave v računalniku. Če je pogon okvarjen ali zastarel, ga lahko onemogočite, posodobite ali odstranite in nato znova namestite. Storiti to:

 1. Pritisnite Windows + R
 2. V pogovorno okno za zagon vnesite devmgmt.msc in pritisnite Enter .
 3. Poiščite gonilnike, ki imajo rumeni klicaj .
 4. Na vsakem identificiranem pogonu Desni klik > nato izberite Posodobite gonilniško programsko opremo. Potem bošsledite navodilom na zaslonu.
 5. Če ne morete posodobiti napačnega gonilnika, ga onemogočite ali odstranite. Gonilnik se bo posodobil ob naslednji posodobitvi sistema Windows.

Opomba: Nato nadaljujte s posodobitvijo sistema Windows, da dobite trenutne različice gonilnikov.

Popravek # 7: Preverite RAM (fizično)

Najpogosteje je glavni krivec RAM v primeru napake Page Fault in Nonpaged Area. Običajno se to zgodi, ko RAM postane pokvarjen. Če je v vašem računalniku nameščenih več čipov RAM-a, boste težavo lahko odpravili tako, da odstranite slab čip in ostalo pustite v njem.

Če ima vaš računalnik samo en RAM in ste ugotovili, da je vir datotekeSTOP: 0x00000050napaka iz RAM-a, sledite spodnjim korakom:

 1. Popolnoma izklopite računalnik.
 2. Odstranite baterijo in izključite vse napajalne kable.
 3. Odklopite RAM-ov trak.
 4. Pravilno znova vstavite trak RAM-a.

Znova zaženite računalnik in preverite, ali je odpravljena napaka Page Fault in Nonpaged Area.

Zavijanje

Verjamemo, da iz tega članka lahko veste, kaj lahko povzroči napako PAGE FAULT IN NONPAGED AREA. Na voljo imate tudi več načinov za odpravljanje napake PAGE FAULT IN NONPAGED AREA.

Bi radi prejemali promocije, ponudbe in popuste, če želite naše izdelke dobiti po najboljši ceni? Ne pozabite se naročiti na naše novice, tako da spodaj vnesete svoj e-poštni naslov! V svojo mapo »Prejeto« prejemajte najnovejše tehnološke novice in prvi preberite naše nasvete, da boste postali bolj produktivni.

Naslednji članek

Morda vam bo tudi všeč