Odpravite napako BSOD v gonilniku naprave v sistemu Windows 10

Fix Thread Stuck Device Driver Bsod Error Windows 10

Če imate v sistemu Windows 10 napako BSOD, zataknjeno v gonilniku naprave, je tukaj nekaj načinov, s katerimi se lahko znebite te nadležne napake BSOD v sistemu Windows.

Prejšnji teden sem prejel več e-poštnih sporočil uporabnikov, ki so potrebovali pomoč glede novega modrega zaslona smrti. Glede na to, kar so mi povedali, so uporabljali računalnik, ki se je nenadoma spremenil v zaslon z modrim ozadjem in Navoj je zataknjen v zaustavilni kodi gonilnika naprave .No! Glede na kodo zaustavitve se zdi, da gre z enim od gonilnikov sistema Windows kaj narobe. Ogledal sem si datoteke minidump uporabnikov, večino pa povzročajo grafična kartica in zvočni gonilniki. Zato vam bo posodobitev ali ponovna namestitev teh gonilnikov pomagala, da se znebite te dražeče napake sistema Windows.

Povezani članek: Kako popraviti napako pri izjemi sistemske niti

Kazalo

Odpravite napako BSOD v gonilniku naprave v sistemu Windows 10

nit zataknjena v gonilniku naprave

Stop-koda BSOD: Nit je zataknjen v gonilniku naprave

Ena stvar, ki omogoča večino napake sistema Windows BSOD zelo draži, da morda ne boste mogli dostopati do računalnika. Namesto tega bo obtičal v neskončni zanki, razen če napake odpravite.

V tem članku bom z vami delil nekaj priročnih rešitev, ki jih lahko uporabite za diagnosticiranje in odpravljanje težav Nit je zataknjen v gonilniku naprave BSOD napaka v računalniku z operacijskim sistemom Windows 10. Oglejte si jih in preizkusite vse, dokler se težava ne reši.

1. Posodobite ali znova namestite gonilnik za Windows

V večini primerovNit je zataknjen v gonilniku napravese zgodi, ker gre kaj narobe z vašimi gonilniki, zlasti z grafično kartico ali zvočnim gonilnikom. Če se želite rešiti te težave, jih lahko poskusite posodobiti na najnovejše različice ali jih znova namestite.

Za pomoč pri določanju natančnega vzroka napake BSOD lahko uporabite BlueScreenView (ali WhoCrashed ) za iskanje najnovejše datoteke minidump v računalniku z operacijskim sistemom Windows, analizo in prikaz rezultata. Na podlagi tega boste vedeli, kateri voznik je povzročil to težavo.

Če se ne morete prijaviti v računalnik, priporočam zagon v varnem načinu Windows in tam naredite vse stvari, vključno z analizo in posodobitvijo / vnovično namestitvijo gonilnika. Bolje je izbratiVarni način z mreženjem“, Ki vam omogoča dostop do interneta za prenos gonilnika in po potrebi iskanje dodatnih informacij.

Ko dostopate, pritisnite Windows + X in nato izberite Upravitelj naprav .

V naslednjem koraku izberite strojno opremo, ki jo želite posodobiti / znova namestiti gonilnik, z desno miškino tipko kliknite nanjo in nato izberite ustrezno možnost:

  • Posodobite gonilniško programsko opremo : Za samodejno ali ročno posodabljanje gonilnika vaše strojne opreme.
  • Odstrani : Če želite odstraniti gonilnik, nato pa lahko prenesete najnovejšo različico in ga znova namestite.

Ko to storite, znova zaženite računalnik z operacijskim sistemom Windows in znova preverite, ali napaka BSOD zdaj ni več prisotna.

2. Popravite poškodovane sistemske datoteke sistema Windows

Včasih lahko poškodovane sistemske datoteke v operacijskem sistemu Windows ustvarijo napako BSOD, na primer Thread Stuck in Device Driver v sistemu Windows 10. Če jo želite popraviti, lahko z vgrajeno funkcijo, imenovano orodje za preverjanje sistemskih datotek, poiščete poškodovane datoteke. in jih samodejno popravite ali zamenjajte.

Najprej pritisnite Windows + X in nato izberiteUkazni poziv (skrbnik)za začetek Ukazni poziv aplikacija s skrbniškimi pravicami.

V naslednjem koraku vnesite: sfc / scannow in pritisnite tipko Enter, da izvedete ukaz.

sfc scannow 3

clé d'activation gratuite pour windows 10

Po tem je Preverjevalnik sistemskih datotek orodje bo začelo skenirati vaš računalnik, iskati poškodovane datoteke in jih nato popraviti ali zamenjati, če jih najdete.

3. Posodobite BIOS v računalniku

Zastareli BIOS je tudi razlog, do katerega bi lahko prišlo napaka BSOD, zataknjena v gonilniku naprave v sistemu Windows 10. Zato morate BIOS posodobiti na najnovejšo različico.

Morda se vam zdi težko posodobiti BIOS, vendar brez panike, ni težko, kot ste mislili. Odvisno od matična plošča ki ga uporabljate, boste morali uporabiti različne načine za posodobitev BIOS-a. Na spletnih straneh proizvajalcev pa je zelo enostavno najti ustrezno navodilo, ki vam bo pomagalo izvedeti, kako to storiti. Na primer: Dell , Asus , ali Gigabajt . V Googlu lahko z ustreznimi iskalnimi izrazi zelo hitro najdete vodnike za druge blagovne znamke.

Poleg vseh zgornjih rešitev priporočam, da računalnik Windows očistite pred prahom in ga ohladite. V nekaterih primerih je lahko vaša strojna oprema prevroča, zlasti grafična kartica, kar lahko privede do napake BSOD.

Upam, da vam lahko ta objava pomaga, da se znebite Nit je zataknjen v gonilniku naprave Napaka BSOD v sistemu Windows 10. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s to objavo ali to napako BSOD, mi to sporočite tako, da spustite komentar spodaj.