Odpravite težavo CPU v programu Windows Modules Installer Worker v operacijskem sistemu Windows 10

Fix Windows Modules Installer Worker High Cpu Windows 10

Imate visoke težave s CPU ali diskom pri uporabi Delalec namestitvenih modulov sistema Windows v računalniku z operacijskim sistemom Windows 10?

Se sprašujete, kaj je to in zakaj zaseda več kot 50% (včasih tudi do 100%) CPU virov?To so pogosta vprašanja, ki si jih pogosto zastavijo številni uporabniki sistema Windows. Dejansko se v sistemu Windows, zlasti Windows 8.1 in Windows 10, pogosto pojavljajo težave z veliko uporabo CPU-ja, RAM-a in diska.

Eden najpogostejših sistemskih procesov, ki pogosto zajema računalniške vire, je Delalec namestitvenih modulov sistema Windows . Znano je tudi z drugim imenom: TiWorker.exe - WMI Worker .

Včasih, ko preverite Upravitelj opravil sistema Windows , morda ste opazili, da ta sistemski proces zaseda več kot 50% CPU virov. Ali v nekaterih drugih primerih povzroča Napaka 100% uporabe diska v računalniku s sistemom Windows 10 .

Posledično so bili zasedeni vsi računalniški viri, zaradi česar se računalnik in njegove aplikacije počasi izvajajo ali celo zamrznejo. Morda ste poskusili znova zagnati računalnik, vendar to ni pomagalo rešiti težave.

Preberite članek: Ne najdete nadzorne plošče Nvidia? Tukaj je kje najti

Kaj morate storiti, da se znebite te dražilne težave?

Kazalo

Odpravite težavo CPU v programu Windows Modules Installer Worker v operacijskem sistemu Windows 10

Delalec namestitvenih modulov sistema Windows

Zasluga za sliko: Sistemski postopek namestitvenega programa za Windows Modules v upravitelju opravil sistema Windows - Peter Pan

Pourquoi ma mise à jour de Windows 10 continue d'échouer

Običajno se ta sistemski postopek zažene, ko računalnik preveri, ali so na voljo nove posodobitve, ter jih prenese in namesti v računalnik s sistemom Windows. Pogosto deluje zelo gladko in ne zaseda vaših računalniških virov.

Če pa Delalec WMI proces pokvari ali gre kaj narobe, bo povzročil velike težave z uporabo procesorja ali v nekaterih primerih ustvaril 100% porabo diska. Morda ste že večkrat poskusili znova zagnati računalnik in upali, da bo ta nadležna težava izginila, vendar je ni mogoče odpraviti sama.

Na srečo imam nekaj priročnih rešitev, ki vam lahko pomagajo, da se rešite te težave. Te metode si delijo uporabniki iz Microsoftova skupnost , in po njihovem mnenju so zelo koristni.

1. Osvežite posodobitev sistema Windows z odstranitvijo mape SoftwareDistribution

Ko so na voljo nove posodobitve sistema Windows, jih bo računalnik prenesel in shranil v mapo z imenom Distribucija programske opreme . Nato te prenesene datoteke uporabi za namestitev v računalnik.

Polni naslov je:

C: Windows SoftwareDistribution

Če pa je ena od teh prenesenih datotek poškodovana, Windows Update ne more pravilno namestiti posodobitev in bo nekje zataknjen. Posledično bo v računalniku z operacijskim sistemom Windows prišlo do velike težave z uporabo procesorja ali diska.

izbriši mapo softwaredistribution

Če se ga želite znebiti, morate odstraniti »Distribucija programske opreme'Iz računalnika in nato znova preverite, ali so na voljo posodobitve. Ta poteza bo pomagala očistiti vse prenesene datoteke in prisiliti Windows Update, da znova prenese vse te datoteke.

Za začetek pritisnite Windows + R, vnesite: storitve.msc in nato poiščite »Windows Update«In ustavi izvajanje te storitve.

V nasprotnem primeru morda ne boste mogli izbrisati mape SoftwareDistribution.

Po ustavljanju Windows Update od teka, pojdi na C: Windows in nato poiščiteDistribucija programske oprememapo in jo izbrišite. Nato znova zaženite računalnik z operacijskim sistemom Windows in znova preverite, ali so na voljo posodobitve.

2. Znova zaženite storitev Windows Update

Včasih je preprost ponovni zagon Storitev Windows Update vam bo pomagala popraviti to dražilno vprašanje. Za odpiranje morate samo pritisniti Windows + RTečipogovorno okno, nato vnesite: storitve.msc odpreti Storitev Windows aplikacijo.

V naslednjem koraku poiščiteWindows Update, kliknite z desno miškino tipko in nato izberitePonovni zagon'Iz kontekstnega menija.

znova zaženi posodobitev sistema Windows

To je to!

3. Uporabite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update

Številni Microsoftovi strokovnjaki priporočajo uporabo Orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update za samodejno diagnosticiranje in odpravljanje težav, povezanih s storitvijo Windows Update.

Če težava ni preveč zapletena, je to orodje za odpravljanje težav zelo priročno, da pomaga uporabnikom, da se rešijo večine težav v zvezi s sistemom Windows Update, na primer tiste, ki jo povzročaDelalec namestitvenih modulov sistema Windowssistemski proces.

Če želite uporabiti to orodje za odpravljanje težav, ga poiščite na naslednji poti:

  • Nadzorna plošča -> Odpravljanje težav -> Ogled vseh (leva plošča) -> Windows Update

Po zagonu orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows Update kliknite »Naslednji'In nato sledite navodilom na zaslonu, da samodejno diagnosticirate in odpravite težavo s sistemom Windows Update.

4. Za optično branje in odpravljanje poškodovanih sistemskih datotek uporabite orodje za preverjanje sistemskih datotek

Če je ena ali nekatere sistemske datoteke, povezane s storitvijo Windows Update, poškodovane, se lahko računalnik sooča z velikimi težavami pri uporabi virov.

Če ga želite popraviti, uporabite Preverjevalnik sistemskih datotek orodje za samodejno skeniranje in popravilo teh datotek.

Za začetek pritisnite Windows + X, da odprete kontekstni meni, nato pa izberite »Ukazni poziv (skrbnik)'Možnost za odpiranje Ukazni poziv kot skrbniški uporabnik.

ukazni poziv admin 2

V aplikaciji ukazni poziv izvedite naslednji ukaz za zagon orodja:

  • sfc / scannow

in pritisnite tipko Enter.

sfc scannow 3

Orodje za preverjanje sistemskih datotek bo v računalniku z operacijskim sistemom Windows začelo iskati poškodovane ali manjkajoče sistemske datoteke in jih po možnosti popraviti ali zamenjati.

Počakati morate, da se postopek konča in nato znova zagnati računalnik. Medtem ko orodje SFC deluje, ga ne prekinjajte, na primer zaustavitve ali ponovnega zagona, saj lahko povzroči več škode kot koristi.

Tu je kratek video povzetek o uporabi preverjevalnika sistemskih datotek:

5. Z orodjem DISM poiščite in Popravite sistem Windows Korupcije

Mogoče ste poznali Orodje DISM z drugim imenom: Orodje za pripravljenost sistemskih posodobitev , ki se pogosto uporablja za pomoč uporabnikom sistema Windows, da v celotnem sistemu Windows poiščejo napake in jih samodejno odpravijo. To orodje je še posebej dobra možnost, ko orodje SFC najde poškodovane sistemske datoteke, vendar jih ne more popraviti.

Če želite uporabiti to orodje, pritisnite Windows + X, nato izberite »Ukazni poziv (skrbnik)'.

V naslednjem koraku izvedite spodnji ukaz za zagon orodja DISM:

  • Dism.exe / Online / Cleanup-Image / Restorehealth

ali pa uporabite tudi ta ukaz:

  • Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

Po tem boste morali počakati, da orodje DISM skenira vaš računalnik in odpravi morebitne poškodbe, če obstajajo.

Nato znova zaženite računalnik in znova preverite, ali težavo z visoko porabo računalniških virov povzroča Delalec namestitvenih modulov sistema Windows postopek ni več ali ostaja.

Delavec namestitvenega modula sistema Windows z orodji SFC in DISM

Po mnenju strokovnjakov iz Microsoftova skupnost , z uporabo orodij SFC in DISM za iskanje in odpravljanje poškodovanih sistemskih datotek sistema Windows je prav tako pripomogel k reševanju številnih drugih težav z visoko porabo virov, ki so jih povzročili CompatTelRunner.exe , Svchost.exe , TiWorker.exe , WmiPrvSE.exe , ali ntoskrnl.exe .

To je to!

l'application n'a pas réussi à démarrer la configuration côte à côte est incorrecte windows 10

Upam, da vam bodo te rešitve pomagale, da se znebite nadležne težave, s katero se srečujete v računalniku z operacijskim sistemom Windows, ki jo povzroča sistemski postopek Windows Modules Installer Worker.

Onemogočanje Windows Update storitev vam bo popolnoma pomagala, da se te težave takoj znebite.

Vendar te funkcije ne morete uporabljati za preverjanje posodobitev in namestitev novih funkcij ter za odpravljanje napak ali izboljšav v računalniku.

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s tem člankom ali Delalec namestitvenih modulov sistema Windows procesa, mi sporočite tako, da spodaj pustite komentar.