Trdi disk se ne prikaže v sistemu Windows 10

Hard Drive Not Showing Up Windows 10

Čeprav je to mogoče popraviti, ' trdi disk se ne prikaže v operacijskem sistemu Windows 10 ”Napaka je poseben problem. Vaš računalnik potrebuje trdi disk za shranjevanje lokalnih informacij, datotek, namestitev programske opreme (vključno z operacijskim sistemom Windows) in številnih drugih pomembnih stvari, ki vam bodo omogočile zagon računalnika. Kdaj Windows 10 ne prepozna vašega trdega diska, čas je, da ga popravite, da boste lahko še naprej namestili operacijski sistem. Če že uporabljate Windows 10 in nenadoma ne prepozna vašega trdega diska, je to povsem druga težava. O teh vprašanjih bomo govorili tukaj.

outil multimédia de création windows 10

Kako popravim Windows 10, ko ne prepozna mojega trdega diska?

Trdi diski, najsi bodo novi ali stari, notranji ali zunanji, se lahko nenadoma začnejo ne pojavljati v Raziskovalcu datotek ali Upravljanju diskov. Trdi disk, ki se ne prikaže, je ena najpogostejših težav, s katerimi se srečujejo uporabniki, in je moteče. Prav tako je strašljivo, ker nimate dostopa do svojih datotek. Ta težava se lahko giblje od manjše do resne težave. Dobra novica je, da vam tukaj lahko pokažemo nekaj načinov, ki vam bodo pomagali rešiti težavo s trdim diskom, ki se ne prikaže v sistemu Windows 10. Najprej ugotovimo, kje je težava.Tu je en primer, ko lahko naletite na trdi disk s sistemom Windows 10, ki ne prikaže z desno miškino tipko »Ta računalnik« in izbere »Upravljanje«. Pojdite na »Upravljanje diskov« in poiščite manjkajoči trdi disk ali pa se prikaže kot neinicializiran in nedodeljen prostor. Če tukaj vidite svoj trdi disk, je težava morda v tem, da se ne prikaže v Raziskovalcu iz enega ali več razlogov, na primer stanje naprave ni znano ali ni inicializirano ali je prostor na disku nedodeljen. Poskusimo s temi koraki inicializirajte disk :

  1. Desni klik ' Ta računalnik '(v sistemu Windows 10) in izberite' Upravljaj . ' kako popraviti trdi disk, ki ga ni mogoče najti v operacijskem sistemu Windows 10
  2. Pojdi do ' Upravljanje diskov 'in z desno tipko miške kliknite nov trdi disk. Izberite Inicializirajte disk. ' upravljanje diskov
  3. V pogovornem oknu izberite disk, ki ga želite inicializirati, in izberite MBR ali GPT particijo.

Poskusite tudi ustvariti particije:

  1. Desni klik ' Ta računalnik 'in izberite' Upravljaj '>' Upravljanje diskov . '
  2. Z desno miškino tipko kliknite nedodeljeni prostor in izberite ' Nov preprost zvezek . ' nov preprost zvezek
  3. V čarovniku New Simple Volume čarovnik kliknite ' Naslednji ' nadaljevati.
  4. Sledite čarovniku, da določite velikosti nosilca, glasnosti dodelite črko pogona , in potem formatirajte particijo.

Če vaš novi trdi disk ne zazna ali Upravitelj diskov, je to morda posledica težave z gonilnikom, težave s povezavo ali napačnih nastavitev BIOS-a. Te je mogoče popraviti. Težave s povezavo so lahko posledica okvarjenih vrat USB in kabla. Morda je zastarel. Napačne nastavitve BIOS-a pomenijo, da je nov trdi disk v BIOS-u onemogočen. Preučimo načine, kako odpraviti te težave, in preverimo, ali vas lahko spet odpeljemo na pot.

Najprej preverite povezavo med računalnikom in trdim diskom. To je običajno najhitrejši popravek .Za začetek trdi disk namesto s kablom USB povežite s kablom SATA. Spremenite tudi kabelska vrata, da vidite, ali to kaj vpliva. Trdi disk lahko povežete z drugim računalnikom in preverite, ali težava še vedno obstaja. To vas bo obvestilo, ali je težava v trdem disku ali računalniku ali kablih.

Posodobite te gonilnike. To lahko storite ročno, ne skrbite. Ker vašega trdega diska ni mogoče zaznati, ga ne morete posodobiti, kot običajno, tako da z desno miškino tipko kliknete napravo in izberete » Posodobi gonilnik . ' Namesto tega obiščite uradno spletno mesto centra za podporo strojni opremi in prenesite gonilnik, ki ustreza izdelku, ki ste ga kupili.

Lahko tudi poskusite omogočiti trdi disk v BIOS-u. Znova zaženite računalnik in pritisnite tipko BIOS v skladu z navodili računalnika. Uporabite puščične tipke na tipkovnici in izberite ' Integrirana zunanja oprema , 'nato zadeti' Enter . ' S puščičnimi tipkami izberite ' USB krmilnik. 'Če je onemogočena, spremenite možnost na' Omogočeno . ' Shranite nastavitve in znova zaženite, da vidite, ali je težava odpravljena.

Kaj pa, če se vaš trdi disk v sistemu Windows 10 ne prikaže brez opozorila o napaki? Te težave imate veliko pri rabljenih trdih diskih. Desni klik ' Ta računalnik 'In izberite' Upravljaj . ' Izberite “ Upravljanje diskov . ' Ali vidiš disk? Ali se trdi disk ne prikazuje samo v Raziskovalcu datotek? To je lahko zato, ker obstaja konflikt črk pogona, nedodeljen prostor ali napaka gonilnika.

Spreminjanje črke pogona bi lahko pomagalo. V Upravljanje diska z desno tipko miške kliknite nosilec in izberite ' Spremenite črko pogona in poti . ' V novem oknu kliknite ' Spremeni se . ' Tu lahko svojemu USB-ju dodelite novo črko pogona in kliknete »V redu«. To bi moralo odpraviti težavo.

désactiver l'accélération de la souris windows

Uporabljeni trdi disk lahko nenadoma ustvari nedodeljen prostor. Nerazporejenega prostora ni mogoče uporabiti za shranjevanje podatkov. Če želite uporabiti prostor, morate na njem ustvariti particije. Na splošno prostor na rabljenem trdem disku ne bo nedodeljen. Za to obstajajo razlogi. Nenamerno brisanje, napadi virusov ali drugi razlogi lahko povzročijo izgubo particije na disku. Preprosto morate obnoviti podatke iz nedodeljenega prostora, nato pa na disku ustvariti nov nosilec (-i), da ga lahko znova uporabite.

Če želite obnoviti podatke iz nedodeljenega prostora:

Z desno miškino tipko kliknite C: pogon v upravljanju diskov in kliknite Razširite glasnost . Na zaslonih bi morali preprosto klikniti Naprej. Če vam upravljanje diskov tega ne dovoli, ker gre za particijo vašega sistemskega OS, lahko prenesete in namestite enega od mnogih programov, namenjenih temu. Čarovnik za particije MiniTool je najboljši.

Po pridobitvi datotek morate ustvariti novo particijo. V Upravljanje diskov , ”Z desno miškino tipko kliknite nedodeljeni prostor in izberite ' Nov preprost zvezek. 'Preprosto sledite čarovniku, da dokončate postopek. Če to ne deluje, znova posodobite gonilnike. Vozniki so lahko problem mnogih stvari, če niso posodobljeni.

Če upravljanje trdega diska ne zazna trdega diska, lahko pride do problematičnih povezav, zastarelih gonilnikov (spet) ali poškodovanega trdega diska. Če je po preverjanju povezav, ki posodabljajo gonilnike, in prehodu skozi vse te korake v tem članku zelo verjetno, da imate samo slab trdi disk.

Možno je tudi, da disk preprosto ni formatiran. Če gre za zunanji pogon, ga bo morda treba formatirati. To lahko storite tako, da z desno miškino tipko kliknete zunanjo stran v Upravljanje diskov 'In poiščite' Oblika '.

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite več kot SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji.

To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes +1 877 315 ​​1713 ali po e-pošti sales@softwarekeep.com. Prav tako nas lahko dobite prek Klepet v živo .