Kako spremeniti ali onemogočiti časovno omejitev zaklenjenega zaslona v sistemu Windows 10

How Change Disable Lock Screen Timeout Windows 10

Privzeto, Windows 10. zaklenjen zaslon samodejno izklopi, ko ste bili več kot minuto neaktivni. To se imenuje časovna omejitev in se izvaja za varčevanje z energijo in življenjsko dobo baterije, vendar nekateri uporabniki morda želijo preživeti več ali celo manj časa z aktivnim zaklenjenim zaslonom

To je nekaj, kar je mogoče precej enostavno in hitro spremeniti. Vse kar morate storiti je, da preberete naš članek in sledite spodnjim korakom. Časovno omejitev zaklenjenega zaslona boste lahko spremenili ali onemogočili v nekaj minutah!Windows 10 aucun périphérique amorçable trouvé

Pozdravljeni zaklenjeni zaslon v sistemu Windows 10

Kakšna je časovna omejitev zaklenjenega zaslona?

V Windows 10 , zaklenjeni zaslon je postal precej napreden in tudi veliko bolj uporaben. Prikaže trenutni čas in datum, vse razpoložljive lokalne uporabnike in celo možnost uporabe Cortana in druge pripomočke za Windows. Lahko se odločite tudi za ponovni zagon ali izklop naprave neposredno s samega zaklenjenega zaslona.

Z večjo funkcionalnostjo več ljudi želi podaljšati čas, ko zaklenjeni zaslon ostane viden, tudi če je računalnik neaktiven. S tem lahko dostopate do Cortane, prikažete uro in datum s čudovitimi slikami v ozadju ali preprosto poživite ozračje, namesto da prikažete črni zaslon.

Če želite to doseči, morate konfigurirati zakasnitev zaslona . S tem lahko Windows 10 dajete navodila, naj ne izklopi zaslona. Prikazana bo, tudi če je naprava na zaklenjenem zaslonu in dlje časa ne prejme vnosa.

Vodnik za spreminjanje ali onemogočanje zakasnitve zaslona za zaklepanje

V sistemu Windows 10 lahko spremenite ali onemogočite časovno omejitev zaklenjenega zaslona na več načinov, vendar je vsem tem korakom enostavno slediti, vendar nekateri od njih zahtevajo nekaj več časa kot drugi. Naredite tisto, kar se vam zdi dobro - vedno se lahko vrnete na naš članek in v prihodnosti poskusite nekaj drugega.

Windows ne peut pas accéder au périphérique spécifié explorer.exe

Nasvet : Vse te metode lahko izvaja kdor koli, saj je našim vodnikom enostavno slediti in ne zahtevajo nobene prejšnje izkušnje z operacijskim sistemom Windows 10. Če poznate koga, ki ima težave s svojim sistemom, nas ne pozabite priporočiti!

Zdaj se začnimo učiti o onemogočanju ali spreminjanju časovne omejitve zaklenjenega zaslona z operacijskim sistemom Windows 10.

1. način: ročno spremenite register in spremenite časovno omejitev zaklenjenega zaslona

Najprej priporočamo, da poskusite spremeniti datoteko Register . Tu lahko najdete naprednejše nastavitve sistema Windows, ki pogosto niso na voljo drugje.

Čeprav se v registru sprva zdi zastrašujoče, je pravzaprav povsem enostavno krmariti po njem. Vse, kar morate upoštevati, je, da ne izvajate kakršnih koli nenavedenih sprememb. Nepravilno konfiguriran register lahko povzroči napake v vaši napravi!

Opozorilo : Preden začnete s tem vodnikom, priporočamo, da ustvarite varnostno kopijo registra. Če niste prepričani, kako ustvariti in uvoziti varnostne kopije registra, si oglejte » Varnostno kopiranje, obnovitev, uvoz in izvoz registra ”Iz Windows Ninja.

Začnimo!

 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na tipkovnici hkrati, da odprete aplikacijo Zaženi. Tu preprosto vnesite » Regedit 'In kliknite v redu .
  Urejevalnik registra
 2. S puščico se pomikajte po urejevalniku registraikone poleg imena vsake mape na levi strani. Pomaknite se do naslednjega registrskega ključa: HKEYLOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Power PowerSettings 7516b95f-f776-4464-8c53-06167f40cc99 8EC4B3A5-6868-48c2-BE75-4F3044BE88A7
 3. Dvokliknite na Lastnosti ”Tipka, vidna na desni strani okna.
 4. Spremenite podatke o vrednosti v 2. , nato kliknite v redu . Pazite, da ne boste spreminjali drugih sprememb!
  Kako spremeniti podatke o vrednosti
 5. Zdaj bi morali videti možnost zakasnitve zaslona, ​​ko spreminjate svoj Možnosti napajanja (skočiti4. metoda).

2. način: Prenesite samodejne spremembe registra

Niste prepričani, da sami uporabljate register? Ni problema! Lahko preprosto uporabite rešitev z enim klikom, da samodejno izvedete spremembe, ne da bi vam bilo treba skrbeti, da boste kaj zamočili.

 1. Za prenos kliknite tukaj ' Zaklenjeni zaslon ”Datoteka iz HowTo Geek. To je datoteka .zip, kar pomeni, da boste morda morali prenesti aplikacijo, kot jeWinRARali7-zadrgaza dostop do vsebine.
 2. Odprite datoteko, ki ste jo pravkar prenesli.
  zakleni zadrgo
 3. Poiščite “ Dodajte nastavitev časovne omejitve zaklenjenega zaslona na možnosti porabe energije 'In dvokliknite nanj, da ga zaženete.
  Časovna omejitev zaklenjenega zaslona
 4. Zdaj bi morali videti možnost zakasnitve zaslona, ​​ko spreminjate svoj Možnosti napajanja (skočiti4. metoda).

3. način: z ukaznim pozivom vnesite ukaz, da spremenite časovno omejitev zaklenjenega zaslona

Še eno močno orodje, ki se uporablja za naprednejše spremembe in prilagajanje vaše naprave, je ukazni poziv. Omogoča neposredno ukazovanje računalnika prek kodnega jezika. To lahko uporabimo za spreminjanje možnosti porabe, kar vam omogoča, da spremenite časovno omejitev zaklenjenega zaslona.

nous n'avons pas pu créer le fichier de données Outlook gmail
 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na tipkovnici, da odprete pripomoček Run. Vtipkati ' cmd 'In pritisnite Ctrl + Shift + Enter za zagon ukaznega poziva z skrbniškimi dovoljenji.
  ukazni poziv
 2. Ko se ukazni poziv zažene, vnesite naslednji ukaz in pritisnite Enter : powercfg.exe / SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_VIDEO VIDEOCONLOCK 60.

Ne pozabite spremeniti » 60 'Do časa, v katerem želite, da zaklenjeni zaslon ostane aktiven. Ta čas je v sekundah, kar pomeni, da boste imeli, če ostane privzeti, 60 sekund, preden zaklenjeni zaslon preide v časovno omejitev.

 1. Nato vnesite naslednji ukaz in znova pritisnite Enter: powercfg.exe / SETAKTIVNA SCHEME_CURRENT
 2. Zaprite ukazni poziv. Opazili bi morali, da se je časovna omejitev zaklenjenega zaslona spremenila.

4. način: Z možnostmi napajanja spremenite časovno omejitev zaklenjenega zaslona

Po omogočitvi nastavitve s katerim koli1. metodaali2. metoda, boste lahko uporabljali Možnosti napajanja , da spremenite časovno omejitev zaklenjenega zaslona. To morate storiti:

 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke s tipkovnico za prikaz orodja Run, nato vnesite » nadzor 'In kliknite v redu . To bo odprlo nadzorno ploščo.
  nadzor
 2. Prepričajte se, da je način pogleda nastavljen na Kategorija . Tako boste lahko videli združene nastavitve in olajšali navigacijo.
  pogled po kategorijah
 3. Nato kliknite Strojna oprema in zvok naslov.
  Zvok strojne opreme
 4. Moral bi videti še en seznam skupin, polnih različnih nastavitev. Na kar morate klikniti je Možnosti napajanja meni.
  Ikona možnosti napajanja v oknih
 5. Kliknite » Spremenite nastavitve načrta 'Povezava do katerega koli načrta, ki ga uporabljate. Dejanskega načrta ni treba spreminjati - vse, kar bomo storili, je preprosto spremeniti.
  Kako spremeniti nastavitve načrta porabe v sistemu Windows
 6. Kliknite » Spremenite napredne nastavitve napajanja ”Povezava na dnu strani. Pojavi se novo okno.
  napredne možnosti napajanja
 7. Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite Zaslon , nato kliknite ikono plusza razširitev oddelka.
 8. Spremeni “ Časovna omejitev zaslona zaklepanja konzole je izklopljena 'Na število minut, preden zaklenjeni zaslon zakasne. Če te nastavitve ne vidite, sledite korakom v obeh1. metodaali2. metoda.
  nastavitve zaklepanja konzole
 9. Kliknite Prijavite se , nato s klikom zaprite okno v redu .
 10. Videli bi morali, da se je časovna omejitev zaklenjenega zaslona povečala ali zmanjšala.

Upamo, da vam je ta članek lahko pomagal izvedeti, kako lahko spremenite čas zaklepanja zaslona ali ga v celoti onemogočite. Pridobite več nadzora nad svojo napravo in uživajte v zaklenjenem zaslonu, aktivenem točno toliko časa, kot želite!

Vas zanima več o sistemu Windows 10? Ali potrebujete pomoč pri popravljanju katerega koli drugega Napake sistema Windows 10 in vprašanja? Lahko brskate po našem namenskem blogovskem razdelku in najdete članke o vsem, kar je povezano z Microsoftovim prelomnim operacijskim sistemom.Za nadaljevanje kliknite tukaj.