Kako spremeniti nastavitve DNS v Macu

How Change Dns Settings Mac

Kadar koli odprete spletno mesto v katerem koli računalniku, vaš računalnik uporablja tisto, kar imenujemo a Sistem domenskih imen (DNS). Če se spletna mesta nalagajo počasi ali pa sploh ne v računalniku je morda zato, ker DNS strežniki ki jih uporabljate, so počasni ali niso na voljo.

Na srečo je razmeroma enostavno spremeniti nastavitve DNS na drugega brezplačnega ponudnika storitev.Kaj je DNS?

Vsako spletno mesto, ko je ustvarjeno in povezano z internetom, dobi IP naslov . To je nekaj podobnega naslovu stavbe in je sestavljeno iz vrste številk.

Da pa si ljudje lažje zapomnijo svoja spletna mesta, imetniki spletnih mest navedejo tudi njihova imena, na primer www.SoftwareKeep.com . DNS strežniki ta imena povežejo s spletnimi mesti izvirni naslov IP da ga odprete v računalniku.

Katere strežnike DNS naj uporabim?

Ko se naročite na internet, boste odprli internetno povezavo z Ponudnik internetnih storitev (ISP). Vsak ponudnik internetnih storitev ima svoje povezave s strežnikom DNS, kar bo računalnik uporabljal privzeto.

Dva najuspešnejša strežnika DNS pa sta Googlovi lastni strežniki DNS in Strežniki OpenDNS . Oba sta brezplačna in hitrejša od ISP pod pogojem DNS strežniki .

Kako spremeniti strežnike DNS za svoj Mac

1. korak: Najprej pojdite na Appleov meni na dnu zaslona in odprite sistemske nastavitve . To lahko najdete tudi tako, da jo vtipkate v Spotlight in pritisnete Enter .

Sistemske nastavitve

2. korak: kliknite Omrežje in nato s seznama na levi strani izberite vrsto omrežja, ki ga uporabljate (na primer » Wi-Fi «ali» Ethernet «). Zdaj kliknite Napredno v spodnjem desnem kotu okna Network.

Kako nastaviti dns na mac

barre des tâches en haut du jeu

3. korak: izberite DNS na vrhu zaslona.

  • Če želite dodati nov strežnik DNS: kliknite gumb [+] plus
  • Urejanje obstoječega strežnika DNS : dvakrat kliknite naslov DNS IP, ki ga želite spremeniti.
  • Če želite odstraniti strežnik DNS : izberite naslov IP strežnika DNS in nato kliknite gumb [-] minus ali pritisnite tipko za brisanje.

Kako spremeniti DNS v Macu

Vaš računalnik bo samodejno dostopal do strežnikov DNS, navedenih na vrhu. Torej boste na prvo mesto želeli postaviti najuspešnejše strežnike, da boste dobili najboljše rezultate. Na zgornjem posnetku zaslona ( 8.8.8.8 in 8.8.4.4 ) predstavljajo Googlovi strežniki DNS , in ( 208.67.222.222 in 208.67.220.220 ) so za Strežniki OpenDNS .

Ko končate s spreminjanjem nastavitev DNS, kliknite v redu in nato kliknite Prijavite se da spremembe začnejo veljati. Nato lahko sistemske nastavitve zaprete kot običajno in uživate v hitrejši izkušnji storitve DNS.

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite več kot SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji.

To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes +1 877 315 ​​1713 ali po e-pošti sales@softwarekeep.com. Do nas lahko pridete tudi prek klepeta v živo.