Kako spremeniti vrstni red zagona računalnika

How Change Your Computer S Boot Order

Običajno se ob zagonu računalnika samodejno zažene z branjem notranjega trdega diska računalnika. Če pa želite, da se računalnik zažene z DVD-ja ali USB-ja, boste morali zamenjati računalnika zagonski vrstni red da jih najprej naštejem.

affichage étendu ne fonctionne pas windows 10

Koraki o tem, kako spremeniti vrstni red zagona sistema

Vrstni red zagona lahko spremenite v pripomočku za nastavitev BIOS-a v računalniku. Če želite izvedeti, kako preprosto sledite spodnjim korakom:Opomba : to se lahko razlikuje med različnimi računalniki, zato so spodnji koraki le splošni. Če niste prepričani, se najprej obrnite na proizvajalca.

1. korak: Vnesite pripomoček za nastavitev BIOS-a v računalniku

Računalniški pripomoček BIO

 • Vstopiti BIOS, pogosto morate pritisniti tipko (ali včasih kombinacijo tipk) na tipkovnici, ravno ko se računalnik zažene.
 • Če niste prepričani, kateri ključ je to, znova zaženite računalnik in pazite na informacije na zaslonu na samem začetku zagonskega postopka. Tu nekje bo pogosto pisalo kaj takega Pritisnite XXX, da odprete nastavitev .
 • Prepričajte se, da hitro pritisnete nastavitveno tipko, preden se računalnik začne nalagati iz notranjega pogona, v nasprotnem primeru znova zaženite računalnik in poskusite znova.

Opomba : Če ne najdete informacij o tipki, ki jo morate pritisniti, Lifewire je pripravil priročen vodnik s seznamom najpogostejših tipk, ki se uporabljajo za različne vrste računalnikov in matičnih plošč, ki si jih lahko poskusite ogledati.

ethernet n'a pas une configuration IP valide

2. korak: Pomaknite se do menija vrstnega reda zagona v BIOS-u

Meni vrstnega reda zagona v Biosu

 • Ko vstopite v pripomoček za nastavitev BIOS-a v računalniku, poiščite možnost za spremembo zaporedja zagona.
 • Vsi pripomočki BIOS se nekoliko razlikujejo, vendar je morda v meniju, ki se imenuje Zagon , Možnosti zagona , Zaporedje zagona ali celo pod Napredne možnosti zavihek

Opomba : Prav tako morda ne boste mogli klikniti z miško v pripomočku BIOS, zato uporabite navodila na zaslonu za navigacijo med elementi menija.

3. korak: spremenite vrstni red zagona

 • Ko najdete stran za zagonski vrstni red možnosti v BIOS-u boste videli seznam možnosti, iz katerih se lahko naloži računalnik.
 • Tudi te možnosti se med računalniki nekoliko razlikujejo, vendar običajno vključujejo: Trdi disk, optični (CD ali DVD) pogon, odstranljive naprave (npr. USB ali disketa) in Network.
 • Spremenite vrstni red seznama tako, da Naprava USB ali Odstranljive naprave je navedena prva.

Kako spremenim vrstni red zagona BIOS-a?

4. korak: shranite spremembe

 • Pred izhodom iz BIOS-a shranite spremembe, da bodo spremembe začele veljati
 • Pomaknite se do Shrani in izstopi ali Izhod in izberite možnost, ki pravi: »Shrani spremembe« ali »Izhod s shranjenimi spremembami« (ali kaj podobnega)
 • Ob izhodu iz BIOS-a boste morda prejeli potrditveno sporočilo. Pazljivo ga preberite, da potrdite spremembe, tako da kliknete pravilno možnost
 • Ko zaprete BIOS, se bo računalnik samodejno znova zagnal

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite dlje od SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji.

To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes na +1 877 315 ​​1713 ali pošljite e-pošto sales@softwarekeep.com. Do nas lahko pridete tudi prek klepeta v živo.