Kako primerjati dve Excelovi datoteki

How Compare Two Excel Files

Naučite se primerjati dva delovna zvezka z lahkoto. Primerjava dveh datotek Excel vam omogoča enostavno odkrivanje razlik. To je še posebej uporabno v okoljih, kjer več ljudi dela z isto datoteko, na primer v podjetjih z delitvijo v oblaku.
Primerjajte dve Excelovi datoteki

To lahko storite na več načinov, od katerih nekateri omogočajo celo združitev dveh dokumentov v enega.Upoštevajte, da naša navodila veljajo za Excel 2019 , 2016, 2013, 2010 Excel za Microsoft 365 in Excel za Mac . Če imate različico Excela, bo morda treba nekatere korake izvesti drugače.

windows 10 défile automatiquement

Kako primerjati dve Excelovi datoteki

Če želite primerjati dva celotna delovna zvezka, ki sta sestavljena iz več strani, je najbolje, da uporabite neodvisno orodje. Trenutno Excel ne omogoča enostavne primerjave dveh delovnih zvezkov, kar pomeni, da morate za izvedbo te naloge prenesti programsko opremo drugega razvijalca.

Priporočamo uporabo Preglednica Primerjaj iz SourceForge, ki je brezplačna programska oprema za Windows. Vse, kar morate storiti, je, da prenesete aplikacijo in jo namestite - samodejno se bo prikazala kot dodatek za Excel ob naslednjem zagonu programske opreme.

Za primerjavo dveh Excelovih delovnih zvezkov lahko s primerjavo preglednic uporabite ta postopek:

qu'est-ce que msmpeng exe windows 7
 1. Odprite obe Excelovi delovni zvezki, ki jih želite primerjati. Upoštevajte, da lahko hkrati primerjate samo dve datoteki.
  Primerjajte dve datoteki excel
 2. Kliknite na Dodatki meni. Morali bi videti tri možnosti: popolna primerjava, hitra primerjava ali primerjava obsega. Za namene te vadnice bomo izbrali Popolna primerjava .
  primerjaj dve datoteki
 3. Na zaslonu se mora pojaviti pojavno okno, ki prikazuje obe datoteki eno ob drugi. Kliknite Zamenjaj , če se ena od datotek ne prikaže pravilno. Kliknite Naslednji ko končate.
  primerjaj dve datoteki
 4. Naslednje okno omogoča prilagajanje primerjave datotek. Lahko uredite obseg, izberete, ali bo primerjava razlikovala med velikimi in malimi črkami in kako prepoznati neusklajenosti. Kliknite Naslednji nadaljevati.
  primerjaj dve datoteki
 5. Izberite liste, ki jih želite primerjati v delovnih zvezkih. S klikom na Dodaj gumb premakne te liste na podokno na desni. Kliknite na Naslednji , da izberete liste tudi za naslednje podokno.
 6. V naslednjem oknu lahko spremenite nastavitve konfiguracije poročila. Nadaljujte s pritiskom Naslednji dokler ne pridete do konca čarovnika, nato pritisnite Primerjaj končati.
  primerjaj dve datoteki
 7. Izvirni list bo posodobljen z rdečimi razlikami, skupaj s poročilom, ki prikazuje vse spremembe.

Kako primerjati dva Excelova lista

Primerjava dveh listov v istem Excelovem delovnem zvezku je lažja naloga. Vse, kar morate storiti, je, da s formulo IF ustvarite tretji list, ki poudari vse razlike v ostalih dveh listih.

 1. Začnite z ustvarjanjem tretjega lista v istem delovnem zvezku. Označi Rezultati za kasnejše lažje prepoznavanje.
 2. Preklopite na list z rezultati in izberite celico A2 . V celico prilepite naslednjo formulo in pritisnite Enter :
  = IF (Sheet1! A2Sheet2! A2, 'Sheet1:' & Sheet1! A2 & 'And Sheet2:' & Sheet2! A2, 'No Difference')
 3. Po potrebi spremenite formulo. Če se na primer podatki, ki jih želite primerjati, začnejo v vrstici C in stolpcu 5, morate spremeniti formulo, da bo namesto A2 uporabila C5.
  Primerjaj dva excel lista
 4. Ta formula IF deluje tako, da primerja dve celici iz Sheet1 in Sheet2. Če imata obe celici enako vsebino, bo formula vrnila » Brez razlike ', Če pa se vsebina ne ujema, bodo prikazane različne vrednosti.
  primerjaj dva excel lista
 5. Kliknite vogal celice A2 v Rezultati , nato povlecite kazalec po listu, dokler ne dosežete zadnje celice, ki vsebuje podatke na drugih listih. To bo vsako celico napolnilo s primerjalno formulo in prilagodilo reference celic. Naredite to vodoravno in navpično.
  primerjaj dva excel lista
 6. List je treba izpolniti z vsemi informacijami, ki jih povlečete iz lista 1 in lista 2. Samo pomaknite se po Rezultati list, da ugotovite razlike in primerjate druge liste.
  primerjaj dva excel lista
 7. Ta metoda vam omogoča primerjavo dveh listov, ne da bi morali kakor koli spremeniti prvotne.

Zadnje misli

Če potrebujete nadaljnjo pomoč, se ne bojite obrniti na našo službo za pomoč strankam, ki je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, da vam pomaga. Vrnite se k nam po bolj informativne članke, povezane s storilnostjo in moderno tehnologijo!

les mises à jour de windows ne parviennent pas à installer windows 10

Bi radi prejemali promocije, ponudbe in popuste, če želite naše izdelke dobiti po najboljši ceni? Ne pozabite se naročiti na naše novice, tako da spodaj vnesete svoj e-poštni naslov! V svojo mapo »Prejeto« prejemajte najnovejše tehnološke novice in prvi preberite naše nasvete, da boste postali bolj produktivni.

(Viri slik: Lifewire, Microsoft)

Preberite tudi

> Kako spremeniti ime serije v Excelu
> 7 nasvetov, kako postati Excel mojster
> Excel: Kako uporabljati funkcijo NPER v Excelu