Kako onemogočiti delovni prostor s črnilom Windows v sistemu Windows 10

How Disable Windows Ink Workspace Windows 10

Windows Ink ali Microsoft Ink ali Pen & Windows Ink , je zbirka programske opreme, ki vam omogoča, da z digitalnim pisalom ali prstom pišete in rišete na zaslonu računalnika. Lahko urejate besedilo, pišete opombe in risate, posnamete posnetek zaslona namizja, označite, obrežete in delite svoje stvaritve. Obstaja celo možnost uporabe Windows Ink z zaklenjenega zaslona tako da lahko funkcijo uporabljate tudi, če niste prijavljeni v svojo napravo.

installer des périphériques audio windows 10

To je res prijetna funkcija, ki uporabnikom omogoča ročno pisanje v računalnikih ali risanje v računalnikih. Za nekatere uporabnike pa to ni funkcija, ki jo bodo kdaj uporabili. Ali lahko onemogočite Windows Ink in če da, kako onemogočite Windows Ink?Kako uporabljati črnilo za okna

Če želite dostopati do vgrajenih aplikacij, ki jih dobite s sistemom Windows Ink, tapnite ali kliknite ikono Windows Ink Workspace na desnem koncu opravilne vrstice. Videti je kot digitalno pero . To bo odprlo stransko vrstico. Obstajajo tri možnosti: Sketch Pad (brezplačno risanje in risanje), Skica zaslona (za risanje na zaslonu) in Lepljive opombe (za ustvarjanje digitalne note). Kliknite ikono delovnega prostora Windows Ink v opravilni vrstici in v stranski vrstici, da izberete:

 • Kliknite Sketch Pad ali Skica zaslona .
 • Kliknite Ikona smetnjaka da začnete novo skico.
 • V orodni vrstici kliknite ali tapnite orodje, na primer pisalo ali označevalnik.
 • Kliknite puščico pod orodjem, če je na voljo, da izberete barvo.
 • S prstom ali združljivim pisalom rišite na strani.
 • Kliknite Shrani ikono če želite shraniti risbo.
 • Če želite ustvariti Sticky Note, kliknite Sticky Notes in vnesite zapiske s tipkovnico ali združljivim pisalom Windows.

Windows Ink je združljiv s številnimi priljubljenimi Aplikacije Microsoft Office in vam omogoča izvajanje nalog, kot so brisanje ali označevanje besed v programu Microsoft Word, pisanje matematične naloge, pisanje v programu OneNote ali označevanje diapozitivov v programu PowerPoint.

Kaj pa, če želite, kot že omenjeno, vedetikako onemogočiti delovni prostor s črnilom za Windows?

Kako onemogočiti Windows Pen Ink

Sledite spodnjim korakom, da onemogočite Windows Ink inWindows 10.Ti koraki so preprosti in vam bodo omogočili, da v samo nekaj sekundah onemogočite delovni prostor Windows Ink.

Če nimate digitalnega pisala ali če želite iz opravilne vrstice odstraniti ikono Windows Ink Workspace, obstajata dva zelo preprosta načina za onemogočanje Windows Ink Workspace v sistemu Windows 10. Tu so:

1. rešitev: Onemogočite delovni prostor Windows Ink v sistemu Windows 10 s pomočjo pravilnika skupine

 1. Odprite urejevalnik pravilnikov lokalnih skupin. Pomaknite se do:Konfiguracija računalnika->Upravne predloge->Komponente sistema Windows->Delovni prostor s črnilom Windows.
 2. V desnem podoknu dvoklikniteDovoli Windows Ink Workspaceodpreti njegove lastnosti.
 3. PreveriteOmogočenomožnost. Nato izberiteOnemogočenov spustnem meniju v razdelku Možnosti.
 4. Kliknite naPrijavite sein potemV REDU.Znova zaženite računalnik, da začnejo spremembe veljati.

2. rešitev: Onemogočite delovni prostor s črnilom Windows v sistemu Windows 10 s potegom registra

 1. Pritisnite Tipka Windows + R. odpreti Teči ukaz
 2. V okno pripomočka za zagon vnesite Regedit in kliknite V redu odpreti registra.
 3. Nato se pomaknite do naslednje poti: HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policies Microsoft
 4. Če ne najdete WindowsInkWorkspace mapo, nato naredite naslednje:
  - Desni klik Microsoftov ključ v levem podoknu in nato izberite Novo -> Tipka.
  -Ključ poimenuj kot WindowsInkWorkspace in kliknite v redu .
 5. Desni klik prazen prostor v desnem podoknu izberite Novo -> DWORD (32-bitna) vrednost.
 6. Poimenujte DWORD vrednost kot AllowWindowsInkWorkspace . Pusti svoje vrednost vrednosti kot 0 .
 7. Znova zaženite računalnik. Po ponovni prijavi bi morali videti, da je Windows Ink Workspace onemogočen.

Delovni prostor s črnilom Windows

clic droit fait planter chrome

Če želite znova omogočiti Windows Ink Workspace, sledite zgornjim korakom in spremenite DWORD AllowWindowsInkWorkspace vrednost od 0 do 1 in znova zaženite računalnik.

Funkcija delovnega prostora Windows Ink je prijetna funkcija, vendar če jo želite onemogočiti, uporabite enega od zgornjih načinov in ne boste imeli težav z izvedbo.

Če uporabljate tablične računalnike Wacom in želite vedeti, kako onemogočiti funkcije Windows Ink Wacom, preprosto odstranite programsko opremo Wacom. To je program in strojna oprema, ki je ločen od sistema Windows 10. Gre za program za črnilo in umetniške izdelke, ki je na voljo v različnih stilih. Priročnik si lahko preberete za odstranjevanje teh naprav posamezno ali obiščite spletno mesto Wacom, če želite izvedeti več o njihovih različnih programih in napravah.