Kako najti mape profila Firefox v sistemih Windows, Mac in Linux

How Find Firefox Profile Folders Windows

Morda niste vedeli, da profil Mozilla Firefox shranjuje vse, kar pripada vašemu brskalniku, vključno z nastavitvami, zaznamki, razširitvami, predpomnjenimi datotekami, piškotki in shranjenimi gesli. Firefox hrani vse te podatke v eni mapi profila, da bodo vaši podatki ločeni od programa Mozilla Firefox. Če je prišlo do kakršnih koli težav z Firefoxom, so vaši podatki zaščiteni in varni.

Če kdaj naletite na katero koli težavo z Mozilla Firefox, lahko ustvarjanje novega profila pomaga pri odpravljanju težav in vrnitvi vseh informacij v brskalnik nazaj v delo. Preden ustvarite nov profil Firefox, poiščite staro mapo profila in kopirajte na novo mesto. Privzeta lokacija mape profila Mozilla Firefox se razlikuje glede na platformo vašega operacijskega sistema.V operacijskih sistemih Windows 7, Windows 8, 8.1 in Windows 10 mapo profila Firefox najdete na:

C: Uporabniki (uporabniško ime) AppData Roaming Mozilla Firefox Profiles abcxyzxx.defaut

Za Mac OS X je privzeta mapa na naslovu:

Users / (uporabniško ime) / Library / Application Support / Firefox / Profiles / abcxyzxx.default

V Linuxu je mapa profila Mozilla Firefox shranjena na:

/home/(username)/.mozilla/firefox/abcxyzxx.default

  • '(Uporabniško ime)' je ime vaše trenutne uporabniške mape.
  • »Abcxyzxx« je naključni niz, ki je bil samodejno ustvarjen s črkami in številkami, ko ste ustvarili nov profil v Firefoxu.

Če v računalniku uporabljate več profilov Firefox, lahko takoj po naključnem nizu določite mapo profila, ki jo želite varnostno kopirati.

Če je na primer vaš profil Firefox imenovan »Privzeto«, mora biti ime profila vaše mape »abcxyzxx.default«. Ali če je vaš profil v Firefoxu imenovan »MyFirefox«, potem mora biti profil mape »abcxyzxx.MyFirefox«.

mapa profila myfirefox

Windows a détecté un correctif de conflit d'adresse IP

Če želite varnostno kopirati svoj profil Firefox, kopirajte celotno mapo profila na drugo mesto. Če se želite znebiti kakršne koli težave, s katero ste kdaj naleteli z Firefoxom, v računalniku odstranite in znova namestite novo kopijo Mozille Firefox.

Poglej tudi: Kako varnostno kopirati in obnoviti celotne nastavitve Google Chroma ?

Po tem zamenjajte vse podmape in datoteke v novi mapi profila Firefox s podmapami in datotekami v stari mapi profila, ki ste jo kopirali. Ta metoda vedno deluje in vaši podatki so na varnem.

Varnostno kopirajte in obnovite profil Mozilla Firefox z MozBackup

Lahko tudi uporabite MozBackup za varnostno kopiranje in obnovitev profila Mozilla Firefox. To je lahek in koristen program, ki vam pomaga poenostaviti varnostno kopiranje in obnovitev profila. Vendar je ta program trenutno na voljo samo v sistemu Windows.

mozbackup

Najprej zaženite MozBackup in izberite profil, ki ga želite varnostno kopirati. Če uporabljate samo en profil Firefox, je bil izbran samo en. Nato izberite, kam želite shraniti varnostno kopijo, in nato kliknite gumb »Naprej«.

izberite profil za varnostno kopiranje

MozBackup vas bo pozval, da nastavite geslo za zaščito datoteke varnostne kopije ali ne. To je vaša odločitev!

V naslednjem koraku izberite, kaj želite varnostno kopirati.

izberite vsebino za varnostno kopijo

Počakajte, da se postopek konča in je vse pripravljeno!

firefox varnostna obdelava

Če želite obnoviti varnostno kopijo, znova zaženite program MozBackup in izberite »Obnovite profil“. V naslednjem koraku izberite profil Firefox, ki ga želite obnoviti in v katerega želite prepisati, ter datoteko varnostne kopije, iz katere želite obnoviti.

Trajalo bo nekaj sekund do minut, odvisno od tega, kako velik je vaš profil Firefox.

Če uporabljate več profilov Firefox, vam priporočamo, da mape profilov organizirate na drugem mestu, kjer jih boste enostavno našli. Na primer C: Mozilla Firefox Profili. To bi bilo idealno mesto za shranjevanje map profila Firefox in ga je tudi enostavno najti.

Upamo, da je bil ta članek v pomoč pri iskanju lokacije vaše mape profila v Mozilla Firefox. Če imate kakršno koli vprašanje, povezano s tem člankom, pustite svoj komentar spodaj.