Kako najti velike datoteke v sistemu Windows 10

How Find Large Files Your Windows 10 System

Razlogov, zakaj bi jih morda želeli najti, je veliko velike datoteke v napravi. Eden najpogostejših razlogov bi bil prost prostor, marsikdo pa želi najti tudi velike datoteke, da bi lahko spremenil svojo lokacijo ali datoteko. Ne glede na vaš razlog lahko rešitev problema najdete v našem članku.

Spodaj je nekaj načinov za iskanje velikih datotek v katerem koli operacijskem sistemu Windows 10. Ustvarite več prostora za prenos novih izjemnih stvari in uživajte v hitrejšem operacijskem sistemu z brisanjem ali premikanjem velikih datotek.Primer velike datoteke, ki zavzame skupno 3,08 GB prostora.

2ème disque dur ne s'affiche pas

Vodnik za iskanje velikih datotek ali map v sistemu Windows 10

Obstaja več načinov preverjanja, kje so vaše največje datoteke. Mogoče jih je najti neposredno iz samega sistema Windows 10, lahko pa uporabite tudi programe drugih proizvajalcev, posebej izdelane v ta namen.

Opomba : Vse spodnje povezave za prenos so z uradnih spletnih mest, namenjenih omenjenim aplikacijam. Ne pripadajo nam - po potrebi med prenosom preverite, ali je protivirusna aplikacija aktivna.

Začnimo z iskanjem teh velikih datotek in sprostimo nekaj prostora v svoji napravi!

1. način: z File Explorerjem poiščite velike datoteke

Z uporabo posebnih funkcij File Explorerja lahko preprosto organizirate datoteke. To vam omogoča hitro filtriranje velikih datotek, tudi če so privzeto skrite pred pogledom.

 1. Odprite File Explorer s klikom na ikono v opravilni vrstici ali pritiskom na Windows + E bližnjica na tipkovnici.
 2. Kliknite » Pogled ”V zgornjem delu Raziskovalca datotek.
  raziskovalec datotek
 3. Ne pozabite omogočiti » Skriti predmeti ' Iz ' Pokaži / skrij ”. Tako bo Raziskovalec datotek lahko iskal velike datoteke, tudi če so običajno skrite.
  Skrite datoteke
 4. Kliknite v iskalno polje v zgornjem desnem kotu File Explorerja. To bo ustvarilo novo Iskanje 'Se prikaže poleg' Pogled '- kliknite na to.
 5. Kliknite na ' Velikost 'Nato izberite ustrezno velikost datoteke, ki jo želite iskati. Velikosti lahko iščete med 0 KB do 4 GB ali več.
 6. Ko se prikažejo rezultati iskanja, z desno miškino tipko kliknite poljuben prazen prostor v Raziskovalcu datotek in izberite Razvrsti po Velikost Zmanjševanje . S tem boste največje datoteke postavili na vrh seznama.
  Razvrsti po

2. način: poiščite velike datoteke s pomočjo ukaznega poziva

Ukazni poziv vam omogoča, da računalniku dajete ukaze za zagon in doseganje vsakega kotička v vašem sistemu. S tem skriptnim jezikom lahko brez težav poiščete velike datoteke.

 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na tipkovnici, da odprete pripomoček Run. Nato vnesite » cmd 'V polje za vnos in pritisnite gumb OK.
  ukazni poziv
 2. Ko je Ukazni poziv odpre se, vnesite naslednji ukaz in pritisnite Enter tipka: forfiles / S / M * / C “cmd / c if @fsize GEQ 1073741824 echo @path> largefiles.txt
 3. Ukaz bo poiskal vse datoteke, večje od 1 GB, in ustvaril besedilni dokument z naslovom » largefiles.txt «S svojimi lokacijami.
  Besedilo največje datoteke txt

3. način: Prenesite in uporabite aplikacijo Največje datoteke za iskanje datotek

Ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij, ki se uporablja za iskanje največjih datotek v računalniku, je Iskalnik največjih datotek . Omogoča vam neposredno pot do tega, kaj zaseda največ prostora v vaši napravi, in omogoča hiter vpogled.

Evo, kako ga lahko prenesete in uporabite.

 1. Odprite Stran za prenos datotek z največjimi datotekami v brskalniku.
 2. Pomaknite se navzdol in kliknite na Brezplačen prenos ”, Nato počakajte, da se datoteka zaganjalnika konča s prenosom.
  Brezplačen prenos
 3. Dvokliknite na top100files.exe ”, Ki ste jo pravkar prenesli za zagon aplikacije Največje datoteke. Namestitev ni potrebna!
 4. Po zagonu aplikacija samodejno skenira vaš računalnik za 100 največjih datotek. Ko je vse opravljeno, boste lahko videli jasen seznam, katere datoteke zasedajo največ prostora v računalniku.
  Kako najti največje datoteke v oknih
 5. Če želite datoteko enostavno izbrisati, jo preprosto izberite v aplikaciji Največje datoteke za iskanje datotek in pritisnite Izbriši '. Pazite, da ne izbrišete datotek Windows brez ustreznih raziskav - morda so osrednji deli vašega računalnika!

4. način: Prenesite in uporabite TreeSize Free

Če želite v svoji napravi videti več kot 100 največjih datotek, priporočamo uporabo druge neodvisne aplikacije, imenovane Velikost drevesa brezplačno . Prikaže tudi velike mape, s katerimi lahko poiščete koren katere koli velike datoteke.

Tukaj je opis, kako lahko brezplačno prenesete in uporabite TreeSize.

 1. Odprite TreeSize Brezplačna stran za prenos v brskalniku.
 2. Kliknite » Prenesi '.
  Prenos velikosti Tress
 3. Izberite “ TreeSizeFreeSetup.exe 'V spustnem meniju, nato izberite svojo regijo in kliknite' Prenesi '.
  nastavitev velikosti drevesa
 4. Počakajte, da TreeSizeFreeSetup.exe ', Da datoteko končate s prenosom, nato jo odprite tako, da dvokliknete nanjo.
 5. Sledite navodilom na zaslonu in namestite aplikacijo, nato pa jo zaženite. Samodejno se bo začelo skeniranje vaše naprave.
  Opomba : Skrbniku aplikacije dajte dovoljenja za pregledovanje map, ki sicer niso dostopne. To ni obvezno, vendar brez skrbniških dovoljenj nekaterih velikih datotek morda ne bo mogoče najti.
 6. Preglejte rezultate in poiščite največje mape in datoteke v svoji napravi.

5. način: Poskusite z drugo neodvisno aplikacijo

Niste zadovoljni s katero od prejšnjih možnosti? Ne skrbite! Na izbiro imamo veliko več aplikacij iskanje velikih datotek v računalniku. V ta namen smo lahko sestavili nekaj najbolj priporočljivih aplikacij - vas prosimo, da uporabite katero koli od njih.

 • Iskalnik velikih datotek Qiplexje sodobna aplikacija, ki je na voljo za računalnike z operacijskim sistemom Windows in Mac. Ima čist in gladek vmesnik, ki vam omogoča hitro iskanje velikih datotek.
 • Finder za velike datoteke in mape +je FtSoft Company prevzel program za iskanje največjih datotek in map v vaši napravi. Redno se posodablja in vam prinaša nove in zanesljive načine za iskanje velikih datotek na vseh pogonih.
 • WinDirStatje tisto, kar bi opisali kot staro, a zlato. Mnogi še vedno prisegajo na načine iskanja velikih datotek in prikazujejo zanimivo vizualno predstavitev vašega pogona.
 • SpaceSnifferiskanje velikih datotek dvigne na naslednjo stopnjo, saj prikazuje jasen in razumljiv vizualni pripomoček, s katerim boste lažje razumeli svoj računalnik.

Upamo, da je naš članek lahko osvetlil, kako lahko poiščete velike datoteke Windows 10 . Te datoteke vas ne bi smele več skrbeti, kar vam omogoča še večjo uporabo sistema, ne glede na to, ali želite prenesti nove stvari ali preprosto pospešiti računalnik.

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite dlje od SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji.

To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes +1 877 315 ​​1713 ali po e-pošti sales@softwarekeep.com. Prav tako nas lahko dobite prek Klepet v živo .