Kako popraviti napako BAD POOL CALLER v sistemu Windows!

How Fix Bad Pool Caller Error Windows

Napaka BAD_POOL_CALLER je ena izmed mnogih napak modrega zaslona smrti (BSOD), ki prizadene številne računalnike z operacijskim sistemom Windows.

Ko pride do te napake, bo računalnik nenadoma zamrznil na modrem zaslonu s prikazanim sporočilom o napaki »BAD_POOL_CALLER«.Pogosto se zgodi v številnih različicah operacijskega sistema Windows, vključno s sistemom Windows Vista, 7, 8, 8.1 in Windows 10. Napaka se lahko pojavi kadar koli, ko delate v računalniku z operacijskim sistemom Windows.

Številni uporabniki, ki dobijo to napako BSOD, so poročali, da se njihovi računalniki nenehno zankajo.

Ta članek bo razložil, kaj pomeni sporočilo o napaki BAD_POOL_CALLER, in kaj lahko storite, da ga popravite.


Kazalo

ordinateur portable windows 10 n'arrête pas de se déconnecter du wifi

Kaj pomeni BAD_POOL_CALLER?

Sporočilo o napaki »Bad Pool Caller« je tisto, kar Windows OS prikaže, ko ne more prebrati datoteke ali nastavitve, ki jo potrebuje. Operacijski sistem Windows shrani vrsto potrebnih datotek znotraj »podatkovnega bazena«.

Ta podatkovni sklad je kot takojšnje repozitorij za Windows in mu omogoča branje vseh potrebnih datotek, kadar koli jih potrebuje.

Napaka BSOD »Bad Pool Caller« se pojavi, ko Windows ne more prebrati določene datoteke ali nastavitev, ki jih potrebuje, potem se bo prisilil, da se bo zrušil in se znova zagnal.

Če želite odpraviti to napako BSOD v računalniku s sistemom Windows, lahko uporabite več načinov, ki jih bomo razložili v tem članku.


Metode za odpravo napake BAD_POOL_CALLER (BAD POOL CALLER)

To sporočilo o napaki BSOD se prikaže, kadar klic za določeno aplikacijo, datoteko ali nastavitev ni uspel. Običajno mu sledi niz črk in številk, pogosto v obliki »Stop Code: 0x000000xx«), da določite vrsto napake.

Če se prijavite v računalnik, lahko za odpravo te napake uporabite nekaj spodnjih načinov.

Za vzrok preverite datoteko pomnilnika pomnilnika

V večini primerov je ta napaka povezana z okvarjenim RAM-om. Toda včasih je lahko težava tudi z napačnimi gonilniki naprav ali napakami v programski opremi. Eden od znakov za ugotavljanje vzroka programske opreme je napaka modrega zaslona, ​​ki se prikaže le, če uporabljate določeno aplikacijo.

Če ste pred namestitvijo težave pred kratkim namestili katero koli programsko opremo ali napravo, jo odstranite.

Ko se računalnik z operacijskim sistemom Windows zruši, samodejno ustvari datoteko izpisa v sistemski korenski mapi. Največkrat bo shranjen na C: Windows minidump

Uporaba Orodja za odpravljanje napak za Windows za branje vsebine datoteke izpisa. Uporabite lahko tudi brezplačni program BlueScreenView, ki vam bo pomagal pri tem. Skeniral bo vse vaše datoteke minidump, ustvarjene med zrušitvami BSOD, in prikazal informacije o vseh zrušitvah.

Je odlično orodje za ogled Modri ​​zaslon smrti Informacije o napakah in ugotovite vzrok.

modri zaslon smrti BAD POOL CALLER napaka

Določite ime datoteke (pogosto .sys), ki daje slabo zahtevo za združenje.

Na spletnem mestu carrona.org preverite, katera aplikacija je povezana s to datoteko. Preberite več iz tega članka.

Odstranite program ali gonilnik, ki je povzročil to napako BSOD. Če je pomembna, prenesite najnovejšo različico in jo znova namestite v računalnik.

Preverite in znova namestite poškodovane gonilnike

Kot smo že omenili, lahko napake BSOD v vašem računalniku z operacijskim sistemom Windows povzročijo napačni gonilniki. Če najdete napačen gonilnik, ga odstranite in znova namestite.

Namig: Predlagamo vam, da to storite v varnem načinu. Obiščite tukaj, če želite izvedeti več o dostopu do varnega načina v sistemu Windows. Če po napaki BSOD ne morete dostopati do računalnika, poskusite dostopati do varnega načina in uporabite to metodo.

Popravite poškodovane sistemske datoteke sistema Windows

Če je katera od sistemskih datotek sistema Windows poškodovana, lahko pride do napake »Bad Pool Caller«. Če želite odpraviti to težavo, morate s pomočjo ukaza sfc / scannow pregledati in popraviti sistemske datoteke sistema Windows.

le menu des paramètres de windows 10 ne fonctionne pas

Preverite in preverite, ali je prišlo do okvare RAM-a ali strojne opreme

Najprej odstranite vse palice RAM iz računalnika in očistite vse reže RAM.

Včasih umazanija znotraj rež v RAM-u morda blokira kontaktno točko RAM-a.

Nato očistite kontaktne točke na RAM-ključu.

Če imate več kot eno RAM-ploščo, poskusite zagnati računalnik naenkrat z enim RAM-om. Ta metoda vam bo omogočila prepoznati pokvarjen pomnilniški modul.

Ta metoda je uporabna tudi za prepoznavanje pokvarjene strojne opreme tako, da iz računalnika odstranite vse naprave in nepotrebno strojno opremo (razen trdega diska).

Če ste našli kateri koli modul RAM-a ali strojno opremo, ki je povzročil to napako BSOD, ga odstranite iz računalnika ali zamenjajte z novim. Pomagal vam bo rešiti težavo.

Namig: Za preizkus pomnilnika lahko uporabite vgrajeno diagnostično orodje za pomnilnik v sistemu Windows. Ali pa uporabite Memtest86, napredno diagnostično orodje za pomnilnik, ki vam bo pomagalo preizkusiti pomnilniško kartico.

odpravljanje napake napačnega klicatelja v sistemu Windows

Obnovite ali ponastavite računalnik z operacijskim sistemom Windows

Če vam zgornje metode ne morejo pomagati odpraviti te napake, poskusite z obnovitvijo sistema Windows vrniti 'celoten sistem Windows' nazaj na katero koli delovno točko v prejšnjem.

Ko v računalnik namestite novo kopijo sistema Windows, bo to privzeto omogočilo funkcijo »Zaščita sistema«. Sistemska zaščita samodejno ustvari posnetek vašega sistema Windows, ko se zgodi pomemben dogodek.

In nato omogočite, da spremembe povrnete, če najdete kakršno koli napako.

V tem primeru lahko zaženete »Obnovitev sistema«, izberite točko, v katero želite Windows znova vrniti, in nato pustite, da opravi svoje delo.

Preberite več o kako uporabljati obnovitev sistema

Računalnik z operacijskim sistemom Windows lahko ponastavite tudi, če uporabljate Windows 8, 8.1 ali Windows 10. Vendar boste s ponastavitvijo računalnika z operacijskim sistemom Windows izgubili vse nameščene programe. Več o kako ponastaviti operacijski sistem Windows .

windows 10 supprimer activer windows

Upamo, da vam bo ta članek in njegova metoda lahko pomagal odpraviti napako BAD POOL CALLER.

Če imate dodatna vprašanja, nas kontaktirajte in nam sporočite svoje vprašanje.