Kako popraviti pogost postopek gostitelja za napake opravil sistema Windows v sistemu Windows 10

How Fix Common Host Process

Naloge naprej Windows 10 lahko zavzame ogromno pomnilnika ali CPU. Prav tako lahko povzročijo pojavna okna z napakami in otežijo uporabo naprave. Naloga, s katero imajo uporabniki težave, je ' Proces gostitelja za naloge sistema Windows ', Ki se pojavi v vašem Upravitelj opravil .

kako popraviti gostiteljski postopek za naloge sistema Windows je prenehal delovatiMnogi uporabniki poročajo, da taskhost.exe postopek (ki je prav tako prikazan kot »Host Process for Windows Tasks«) uporablja visoko CPU ali disk ali pa prikaže napako, na primer » Proces gostitelja za naloge sistema Windows je prenehal delovati . ' To je slabo, saj je postopek osrednji del sistema Windows 10 in bi moral ves čas delovati natančno.

V tem članku lahko izveste več o teh napakah in najdete rešitve za njihovo popolno odpravo. Preprosto se pomaknite navzdol do želenega odseka in vnesite informacije.

démarrer l'installation de Windows à partir de l'usb

Kako odpraviti napako »Postopek gostitelja za opravila sistema Windows je prenehal delovati«

Ena najpogostejših napak, povezanih s tem postopkom, je sporočilo, da Proces gostitelja za naloge sistema Windows je prenehal delovati . To pušča za seboj veliko zmede. Ne boste takoj vedeli, kaj se je zgodilo s postopkom ali kaj pomeni, da preneha delovati.

Postopek gostitelja za Windows

Kot Proces gostitelja za naloge sistema Windows je ključen postopek za vaš sistem, zato je prepuščanje njegovemu zrušitvi velika napaka. Spodaj je navedenih več načinov za odpravo te napake in zagotovitev, da bo postopek v prihodnosti deloval brez zrušitev.

1. način: Popravite poškodovane datoteke BITS

Popravite poškodovane datoteke Bits

 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na tipkovnici. To bo odprlo pripomoček Run.
 2. Vnesite naslednjo vrstico in pritisnite Enter: Programdata Microsoft network downloader
 3. Če se prikaže poziv, kliknite Nadaljujte ', Da dodelite dovoljenja za dostop do mape.
 4. Videli bi, da se File Explorer odpre z napisom “ Prenosnik 'Prikazana mapa. Tu izbrišite vsako datoteko, ki se začne z » qmgr ' kot naprimer qmgr0.dat , qmgr1.dat itd.
 5. Ko izbrišete te datoteke, posodobite sistem iz Nastavitve Posodobitve in varnost Windows Update . To bi moralo nadomestiti poškodovane BITS.

2. način: Zaženite preverjanje sistemskih datotek

pregledovalnik datotek

 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na tipkovnici. To bo odprlo pripomoček Run.
 2. Vtipkati ' cmd 'In pritisnite Ctrl + Shift + Enter tipke na tipkovnici. S tem zaženete ukazni poziv z skrbniškimi dovoljenji.
 3. Če ste pozvani, kliknite Da da v ukaznem pozivu omogočite spremembe v vaši napravi.
 4. V ukazni poziv vnesite naslednji ukaz in pritisnite Enter, da ga izvedete: sfc / scannow
 5. Počakajte, da skeniranje SFC konča z optičnim branjem računalnika in popravljanjem poškodovanih datotek. To lahko traja dolgo, da ne zaprete ukaznega poziva ali izklopite računalnika.
 6. Ponovni zagon po končanem skeniranju.

3. način: Zaženite ukaz DISM

Ukaz DISM

 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na tipkovnici. To bo odprlo pripomoček Run.
 2. Vtipkati ' cmd 'In pritisnite Ctrl + Shift + Enter tipke na tipkovnici. S tem zaženete ukazni poziv z skrbniškimi dovoljenji.
 3. Če ste pozvani, kliknite Da da v ukaznem pozivu omogočite spremembe v vaši napravi.
 4. V ukazni poziv vnesite naslednja dva ukaza in pritisnite Enter po dosegu enega, da ga izvedete: Dism / Online / Cleanup-Image / StartComponentCleanup, D ism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth
 5. Počakajte, da se ukazi končajo in znova zaženite računalnik .

4. način: Zaženite orodje za diagnostiko pomnilnika Windows

Orodje za diagnostiko pomnilnika

 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na tipkovnici, da odprete pripomoček Run. Tu preprosto vnesite » mdsched.exe 'In pritisnite gumb OK.
 2. Izberite “ Znova zaženite in preverite, ali obstajajo težave (priporočeno) ', Da takoj postanete pomnilnik. Preden kliknete to možnost, shranite vse datoteke in zaprite vse odprte programe.

  V nasprotnem primeru izberite » Pri naslednjem zagonu računalnika poiščite težave «In znova zaženite napravo ob primernejšem času.
 3. Med naslednjim zagonom boste videli Diagnostika pomnilnika Windows preverjanje orodij za težave. Preberite vse informacije, prikazane na zaslonu, in počakajte na zaključek.
 4. Po končanem preizkusu pomnilnika boste lahko videli, ali so bile odkrite težave. Če jih ni, vaš spomin na srečo deluje dobro.

5. način: Uporabite CCleaner za čiščenje sistema in registra

uporabite čisti sistemski register

comment vérifier votre dpi sur votre souris
 1. Prenesite CCleaner s klikom tukaj . To je uradno spletno mesto, kar pomeni, da so vsi prenosi varni pred kakršno koli zlonamerno programsko opremo.
 2. Kliknite na nastavitvena datoteka pravkar ste prenesli za zagon čarovnika za namestitev. Preprosto sledite navodilom na zaslonu, da namestite CCleaner v svojo napravo.
 3. Zaženite CCleaner z uporabo ustvarjene bližnjice ali iskalne vrstice.
 4. Najprej izberite » Čistilec ”Na levi strani. Preprosto kliknite modro “ Zaženi čistilca ', Da začnete postopek. Po želji lahko pred čiščenjem počistite vse možnosti, ki jih ne želite izbrisati.
 5. Počakajte, da se čiščenje zaključi, nato preklopite na Register '.
 6. Kliknite » Poiščite težave 'In počakajte, da CCleaner prepozna morebitne napake v registru. Če najdete kakršne koli težave, kliknite » Odpravljanje izbranih težav ... '
 7. Znova zaženite računalnik .

Kako popraviti postopek gostitelja za Windows Tasks z visoko porabo CPU-ja, RAM-a ali diska

Kako popraviti postopek gostitelja za nalogo Windows s pomočjo PowerShela

Ko v Upravitelj opravil , boste morda opazili, da Proces gostitelja za naloge sistema Windows porablja nenavadno veliko sredstev. To ni normalno, vendar ga je mogoče enostavno popraviti. Zaradi te napake vam ne bo več treba imeti opravka s počasnim računalnikom, če ga boste odpravili po spodnjih preprostih navodilih.

1. način: Zaženite skript v programu PowerShell

Skript Powershell

 1. Z desno miškino tipko kliknite poljuben prazen prostor na namizju in s pomočjo ustvarite nov besedilni dokument Novo Besedilni dokument . Poimenujte ga nekako kot ' CPU Fix.txt ”Brez narekovajev.
 2. Odprite besedilno datoteko, ki ste jo pravkar ustvarili, in prilepite v naslednji skript:

Get-ScheduledJob | ? Ime -eq “Kill SettingSyncHost” | Odjavite se iz razpisanega dela

Register-ScheduledJob -Ime “Kill SettingSyncHost” -RunNow -RunEvery “00:05:00” -Credential (Get-Credential) -ScheduledJobOption (New-ScheduledJobOption -StartIfOnBattery -ContinueIfGoingOnBattery) -ScriptBlock {

Get-Process | ? {$ _. Ime -eq “SettingSyncHost” -in $ _. StartTime -lt ([System.DateTime] :: Now) .AddMinutes (-5)} | Stop-Process-Force

}

 1. Shranite dokument z mapa Shrani kot... v glavnem meniju.
 2. Spremenite vrsto datoteke v “ Vse datoteke . '
 3. Odstranite .txt 'V imenu datoteke in jo preimenujte v' CPU Fix.ps1 ”Brez narekovajev.
 4. Z desno miškino tipko kliknite » CPU Fix.ps1 'In izberite' Zaženite z PowerShell . '
 5. Če je ta metoda delovala, boste morda morali ponoviti 6. korak vsakič, ko računalnik znova zaženete, da zagotovite, da postopek po ponovnem zagonu znova ne prikrije vaših virov.

2. način: v računalniku poiščite zlonamerno programsko opremo

skenirajte računalnik za zlonamerno programsko opremo

Spodaj je kratek vodnik o uporabi Malwarebytes za skeniranje in odstranjevanje virusov in drugih vrst zlonamerne programske opreme iz vaše naprave. Lahko pa uporabite skoraj vsako protivirusno aplikacijo - to je odvisno od vaših želja.

 1. Zaženite protivirusno aplikacijo. Ponovno za prikaz tega postopka uporabljamo Malwarebytes.
 2. Kliknite » Optično branje 'Z uporabo levega menija aplikacije.
 3. Kliknite » Zaženite optično branje «, Da začnete v napravi preverjati zlonamerno programsko opremo.
 4. Počakajte, da Malwarebytes zaključijo s pregledovanjem računalnika glede zlonamerne programske opreme. Če najdete zlonamerne datoteke, jih lahko takoj nevtralizirate, tako da jim omogočite, da jih Malwarebytes postavi v karanteno.
 5. Po želji dovolite programu Malwarebytes, da zlonamerne datoteke izbriše iz računalnika.

Upamo, da vam je ta članek lahko pomagal odpraviti pogoste težave s postopkom Host Process for Windows Tasks v sistemu Windows 10.


Vas zanima več o sistemu Windows 10? Lahko brskate po našem namenskem razdelku centra za pomoč in izveste več o tem popraviti Windows Power Shell z uporabo visokega CPU .

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite dlje od SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji. To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes +1 877 315 ​​1713 ali po e-pošti sales@softwarekeep.com. Prav tako nas lahko dobite prek Klepet v živo .