Kako popraviti napako »Privzeti prehod ni na voljo« v sistemu Windows 10

How Fix Default Gateway Is Not Available Error Windows 10

Ali uporabljate žično povezavo, kot je ethernet kabel ali ga raje ohranite brezžičnega Wifi , med poskusom vzpostavitve internetne povezave se lahko pojavijo številne težave. Ena od teh težav se pojavi pri zagonu omrežnega orodja za odpravljanje težav, vključenega v Windows 10 : privzeti prehod ni na voljo .

Privzeti prehodTa napaka se ponavadi pojavi, če je vaša konfiguracija IP napačna, če je bil usmerjevalnik napačno konfiguriran ali je v redkih primerih posledica nastavitev vašega ponudnika internetnih storitev. A brez skrbi - naš članek vam želi rešiti to napako, ne glede na vir.

Popravljeno: »Privzeti prehod ni na voljo«

Spodaj je podroben vodnik o tem, kako lahko težavo odpravite v sistemu. Naše metode ne zahtevajo preteklega strokovnega znanja pri odpravljanju težav s sistemom Windows 10, kar omogoča vsakomur, da uspešno popravi » Privzeti prehod ni na voljo 'napaka.

1. način: Začasno onemogočite protivirusno programsko opremo

onemogoči protivirusni program

Znano je, da protivirusne aplikacije povzročajo težave z omrežjem in internetnimi povezavami sistema Windows 10. Z začasno onemogočenjem lahko enostavno preizkusite, ali vaša protivirusna programska oprema moti povezave ali ne.

Če se lahko povežete z internetom brez Privzeti prehod ni na voljo «Po onemogočanju takšnih aplikacij, je najverjetneje, da so povzročili napako.

Evo, kako lahko začasno onemogočite katero koli protivirusno aplikacijo.

Opomba : Prepričaj se da vklopiti Windows Defender med delovanjem sistema brez tujega protivirusnega programa. Gre za integrirano varnostno rešitev sistema Windows 10, ki ne povzroča težav in zagotavlja osnovno zaščito pred večino groženj.

 1. Z desno miškino tipko kliknite prazen prostor v opravilni vrstici in izberite Upravitelj opravil .
 2. Če se je upravitelj opravil zagnal v kompaktnem načinu, ne pozabite razširiti podrobnosti, tako da kliknete » Podrobnosti o načinu '.
 3. Preklopite na Začeti jeziček z uporabo menija glave na vrhu okna.
 4. Na seznamu poiščite protivirusno aplikacijo in jo izberite, tako da jo enkrat kliknete.
 5. Kliknite na Onemogoči gumb zdaj viden v spodnjem desnem kotu okna. To bo onemogočilo zagon aplikacije ob zagonu naprave.
 6. Znova zaženite računalnik in se znova poskusite povezati z omrežjem.

2. način: odstranite McAfee iz računalnika

odstranite mcafee

Številni uporabniki poročajo, da jim je odstranjevanje aplikacij McAfee iz njihovih naprav pomagalo razrešiti ' Privzeti prehod ni na voljo ”Napaka. Če uporabljate tovrstne programe, vam svetujemo, da jih začasno odstranite in preverite, ali so ovirali vašo omrežno povezavo.

Če ugotovite, da je izdelek McAfee, ki ga imate v lasti, povzročil omrežne napake sistema Windows 10, priporočamo, da stopite v stik s skupino za pomoč strankam. Z njimi se lahko obrnete do kliknite to povezavo in pregled razpoložljivih možnosti.

 1. Odprite Meni Start s klikom na Ikona sistema Windows v spodnjem levem kotu zaslona. Za prikaz menija lahko pritisnete tudi to tipko na tipkovnici.
 2. Kliknite na Nastavitve na levi strani pojavnega menija. Označena je z ikono zobnika. Za hitrejši dostop preprosto uporabite Windows + S bližnjica na tipkovnici.
 3. Videlo se bo novo okno s številnimi sistemskimi možnostmi. Kliknite na Aplikacije .
 4. Ostanite na privzeti strani in počakajte, da se aplikacije naložijo. To lahko traja nekaj časa, odvisno od števila aplikacij, ki ste jih namestili v svojo napravo.
 5. Uporabi Iskanje funkcija za iskanje McAfee . '
 6. Izberite svoj izdelek McAfee, nato izberite “ Odstrani '.
 7. Sledite navodilom na zaslonu, da odstranite izdelek McAfee iz naprave. Če so navedene katere koli druge aplikacije McAfee, ponovite te korake, da jih tudi odstranite.
 8. Znova zaženite računalnik ko je odstranitev končana. Morali bi takoj preskusiti svojo internetno povezavo.

Opomba : Če je vaš sistem priložen McAfee vnaprej nameščeni, boste morda imeli nekaj ostankov datotek tudi po odstranitvi aplikacije. Poiščite te datoteke in jih ročno izbrišite. To bi lahko rešilo vaše težave.

3. način: Onemogočite funkcijo samodejne prijave

onemogoči samodejno prijavo

Funkcija samodejne prijave je sicer igro spremenila že v času Windows 8, vendar lahko v novejših sistemih povzroči konflikte v omrežju. Na srečo lahko uporabite Urejevalnik registra priložen vsem kopijam sistema Windows, da onemogočite to funkcijo in preizkusite, ali je povezava obnovljena ali ne.

Opozorilo : Preden začnete s tem vodnikom, priporočamo, da ustvarite varnostno kopijo registra. Če niste prepričani, kako ustvariti in uvoziti varnostne kopije registra, si oglejte » Varnostno kopiranje, obnovitev, uvoz in izvoz registra ”Iz Windows Ninja.

 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na zaslonski tipkovnici za odpiranje Teči , nato vnesite » regedit 'V polje za vnos. Pritisnite tipko v redu gumb za zagon urejevalnika registra.
 2. Po urejevalniku registra lahko premikate tako, da mape razširite z ikono puščice poleg njihovih imen. S tem poiščite naslednji registrski ključ: HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Winlogon

Lahko pa tudi kopirate in prilepite ključ v naslovno vrstico urejevalnika registra za hitrejšo navigacijo.

 1. Z desno miškino tipko kliknite AutoAdminLogon ', Nato izberite' Spremeni 'Iz kontekstnega menija.
 2. Spremenite vrednost podatkov iz » 1. 'Do' 0 'In kliknite v redu . Pazite, da ne spreminjate nobenih drugih nastavitev!
 3. Zaprite urejevalnik registra in znova zaženite računalnik.

4. način: Ponastavite TCP / IP z ukazom Netsh

Ukaz Netshell

wifi réseau non identifié windows 10

The Ukazni poziv lahko uporabite za ponastavitev nastavitev TCP / IP in morebitno reševanje težav s privzetim prehodom. Preprosto sledite spodnjim korakom, če želite izvedeti, kako to lahko storite.

 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na zaslonski tipkovnici. To bo odprlo pripomoček Run.
 2. Vtipkaj ' cmd 'In pritisnite Ctrl + Shift + Enter tipke na tipkovnici. S tem zaženete ukazni poziv z skrbniškimi dovoljenji.
 3. Če ste pozvani, kliknite Da da v ukaznem pozivu omogočite spremembe v vaši napravi.
 4. V ukazni poziv vnesite naslednji ukaz in pritisnite Enter, da ga izvedete: netsh int ip ponastavi
 5. Počakajte, da se ukaz konča z obdelavo. Prepričajte se, da ne zaprete ukaznega poziva ali izklopite računalnika.
 6. Ponovni zagon po končanem ukazu v napravi in ​​ponastavite nastavitve TCP / IP.

5. način: Posodobite gonilnike omrežnih vmesnikov

omrežni vmesnik

Gonilniki so izjemno pomembni za sprotno obveščanje o zadnjih izdajah. Ko so napake prijavljene proizvajalcu, lahko v sistemu Windows 10 uvede nove popravke, ki lahko odpravijo napako »Privzeti prehod ni na voljo«.

Evo, kako lahko gonilnike omrežnih vmesnikov posodobite v nekaj minutah. Ta postopek je samodejen, kar pomeni, da ga lahko enostavno izvedete.

 1. Kliknite na Iskanje v opravilni vrstici poleg ikone sistema Windows. Funkcija je označena s povečevalnim steklom. Odprete ga lahko tudi s pomočjo Windows + S bližnjica na tipkovnici.
 2. Vtipkaj ' Upravitelj naprav 'In kliknite ustrezni rezultat, da ga zaženete v novem oknu.
 3. Kliknite puščica zraven ' Omrežni vmesniki «, Da jo razširite.
 4. Z desno miškino tipko kliknite adapter in izberite » Posodobi gonilnik . '
 5. Izberite “ Samodejno poiščite posodobljeno programsko opremo gonilnikov «In sledite navodilom na zaslonu za posodobitev gonilnikov.
 6. Po uspešni posodobitvi znova zaženite računalnik in preverite, ali imate še vedno težave s privzetim prehodom.

6. način: Spremenite nastavitve upravljanja napajanja za omrežni vmesnik

upravljanje moči

Uporabniki so opazili, da lahko določena nastavitev upravljanja porabe povzroči težave z internetnimi povezavami. Razlog za to je, da vaš sistem trenutno izklopi omrežni vmesnik, zaradi česar izgubi komunikacijo in vrne Privzeti prehod ni na voljo 'napaka.

 1. Kliknite na Iskanje v opravilni vrstici poleg ikone sistema Windows. Funkcija je označena s povečevalnim steklom. Odprete ga lahko tudi s pomočjo Windows + S bližnjica na tipkovnici.
 2. Vtipkaj ' Upravitelj naprav 'In kliknite ustrezni rezultat, da ga zaženete v novem oknu.
 3. Kliknite puščica zraven ' Omrežni vmesniki «, Da jo razširite.
 4. Z desno miškino tipko kliknite adapter in izberite » Lastnosti . '
 5. Z zavihkom »Upravljanje porabe« preklopite z glavnim menijem v zgornjem delu okna.
 6. Prepričajte se, da Dovolite računalniku, da izklopi to napravo, da prihrani energijo 'Možnost ni omogočena. Če je, preprosto odstranite kljukico s klikom na polje.
 7. Kliknite v redu za dokončanje sprememb. Lahko poskusite uporabiti internetno povezavo in preverite, ali se napaka vrne.

Upamo, da vam je ta vodnik lahko pomagal pri odpravljanju težav z Privzeti prehod ni na voljo ”Napaka v sistemu Windows 10. Morali bi se povezati z internetom, ne da bi bila ta težava zdaj prisotna.

Če želite izvedeti več o sistemu Windows 10 ali potrebujete pomoč pri odpravljanju drugih napak in težav s sistemom Windows 10, lahko brskate po našem namenskem Center pomoči in poiščite članke o vsem, kar je povezano z Microsoftovim revolucionarnim operacijskim sistemom.