Kako popraviti ikone namizja, ki so izginile v sistemu Windows 10

How Fix Desktop Icons Disappeared Windows 10

Namizje je pogosto najhitrejši način za dostop do pomembnih datotek, sistemskih map in omogoča hiter dostop tudi do aplikacij. Vendar mnogi Windows 10 uporabniki so poročali, da je njihov ikone na namizju so izginile ali manjkajo .

kako popraviti manjkajoče ikone na oknihTa težava lahko povzroči veliko stisko, še posebej, če se za hiter dostop do shranjenih podatkov zanesete na namizje. V našem članku najdete najboljše rešitve za hitro obnovitev namizja in dostop do ikon, bližnjic in datotek nazaj.

Koraki za odpravljanje manjkajočih ali izginilih ikon na namizju

Lahko izgine več virov ikon na namizju, kar pa pomeni tudi, da je mogoče uporabiti več popravkov, da jih dobite nazaj. Naš članek se osredotoča na najbolj zanesljive in preizkušene metode, ki vam omogočajo učinkovito odpravljanje te težave.

Ne zapravljajmo časa in pojdimo kar naravnost v to!

1. rešitev: vklopite vidnost ikon na namizju

vklopi vidnost ikone na namizju

Možno je, da vaš vidnost ikone na namizju nastavitve so bile izklopljene, zaradi česar so izginile. To je lahko človeška napaka ali posledica aplikacije, ki ste jo nedavno uporabili ali namestili. Z lahkoto ga lahko znova vklopite po spodnjih korakih.

comment faire apparaître l'icône de la batterie windows 10
 1. Z desno miškino tipko kliknite prazen prostor na namizju.
 2. Kliknite » Pogled Možnost iz kontekstnega menija za razširitev možnosti.
 3. Poskrbi da ' Pokaži ikone na namizju 'Je označeno. Če ni, ga preprosto enkrat kliknite, da se prepričate, da ne povzroča težav s prikazom ikon na namizju.
 4. Takoj bi morali videti, da se vaše ikone znova pojavijo. Če ne, nadaljujte z naslednjimi metodami.

2. rešitev: Onemogočite način tabličnega računalnika

onemogoči način tabličnega računalnika

Uporabniki so poročali, da imajo Tablični način omogočeno lahko povzroči napake pri prikazu ikon na namizju. Namen tega načina je pomagati napravam, ki podpirajo dotik, vendar lahko mnogim povzroči neželene spremembe.

Spodaj so navedeni koraki za preprosto onemogočanje načina tabličnega računalnika v sistemu Windows 10.

 1. Odprite Meni Start s klikom na Ikona sistema Windows v spodnjem levem kotu zaslona. Za prikaz menija lahko pritisnete tudi to tipko na tipkovnici.
 2. Kliknite na Nastavitve na levi strani pojavnega menija. Označena je z ikono zobnika. Za hitrejši dostop preprosto uporabite Windows + S bližnjica na tipkovnici.
 3. Videlo se bo novo okno s številnimi sistemskimi možnostmi. Kliknite na Sistem ploščice.
 4. Z levo ploščo preklopite na » Tablični način '.
 5. Upoštevajte naslednja navodila, odvisno od tega, kaj vidite na zaslonu:
  • Če vidite Z napravo kot tabličnim računalnikom naredite Windows prijaznejši za dotik ', Preverite, ali je preklopnik izklopljen.
  • V nasprotnem primeru spremenite nastavitve načina tabličnega računalnika na » Ko se prijavim, uporabite namizni način 'In' Vedno me vprašajte, preden preklopite . '
 6. Znova zaženite računalnik in preverite, ali so ikone na namizju nazaj.

3. rešitev: Z ukaznim pozivom obnovite predpomnilnik ikon

obnovite predpomnilnik ikon skozi cmd

The Ukazni poziv vam omogoča, da dosežete globljo raven konfiguracije sistema, kar olajša obnovitev nastavitev. Vse, kar morate storiti, je, da sledite spodnjim korakom - ne spreminjajte nobenih drugih sprememb, saj lahko slabo vneseni ukazi povzročijo več težav v vaši napravi!

Preprosta obnova predpomnilnika ikon je morda prava stvar, če ikone na namizju izginejo. To bo zagotovilo, da ima Windows 10 čisto platno za upodabljanje ikon in obnovi vse prejšnje težave z datotekami predpomnilnika.

 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na zaslonski tipkovnici. To bo odprlo pripomoček Run.
 2. Vtipkaj ' cmd 'In pritisnite Ctrl + Shift + Enter tipke na tipkovnici. S tem zaženete ukazni poziv z skrbniškimi dovoljenji.
 3. Če ste pozvani, kliknite Da da v ukaznem pozivu omogočite spremembe v vaši napravi.
 4. Vnesite naslednje ukaze, tako da pritisnete tipko Enter med vsako novo vrstico. S tem boste predpomnilnik ikon obnovili po korakih:
  datotečni ukazi

 5. Ponovni zagon napravi. Takoj bi morali preveriti, ali so se ikone na namizju znova pojavile.

4. rešitev: Zaženite program za preverjanje sistemskih datotek

sistem za preverjanje datotek

accès réseau au registre windows 7

The Preverjevalnik sistemskih datotek je orodje, ki je privzeto na voljo v operacijskem sistemu Windows 10. Imenuje se tudi »skeniranje SFC« in je vaš najhitrejši način za samodejno odpravljanje poškodovanih sistemskih datotek in drugih težav.

Zagon tega pregleda je dokazano odpravil težave z manjkajočimi ikonami Windows 10. Tukaj je, kaj morate storiti, da ga zaženete.

 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na tipkovnici. To bo odprlo pripomoček Run.
 2. Vtipkaj ' cmd 'In pritisnite Ctrl + Shift + Enter tipke na tipkovnici. S tem zaženete ukazni poziv z skrbniškimi dovoljenji.
 3. Če ste pozvani, kliknite Da da v ukaznem pozivu omogočite spremembe v vaši napravi.
 4. V ukazni poziv vnesite naslednji ukaz in pritisnite Enter, da ga izvedete: sfc / scannow
 5. Počakajte, da skeniranje SFC konča z optičnim branjem računalnika in popravljanjem poškodovanih datotek. To lahko traja dolgo, da ne zaprete ukaznega poziva ali izklopite računalnika.
 6. Ponovni zagon po končanem skeniranju.

5. rešitev: Windows 10 posodobite na najnovejšo različico

Nadgradnja na najnovejša izdaja sistema Windows 10 morda lahko obnovil nekatere sistemske težave v vaši napravi. Številni uporabniki poročajo, da je posodobitev lahko odpravila znane napake, prinaša pa vam tudi nove in zanimive funkcije, popravi varnostne luknje in še veliko več.

Tu so koraki, ki vas bodo vodili pri posodabljanju sistema Windows 10.

 1. Kliknite na Meni Start in izberite » Nastavitve . ' Lahko pa uporabite tudi Windows + I bližnjico na tipkovnici.
 2. Kliknite » Posodobitve in varnost ”Ploščica.
 3. Prepričajte se, da ostanete privzeti “ Windows Update '.
 4. Kliknite » Preveri za posodobitve '.
 5. Ko najdete posodobitev, kliknite » Namestite 'In počakajte, da Windows 10 prenese in uporabi posodobitev.

6. rešitev: Ponastavite sistem Windows 10

posodobite Windows 10

Čeprav je to najmanj zaželena možnost, lahko zagotovo pomaga pri reševanju resnih sistemskih težav. Številni uporabniki se ponastavijo na Windows 10, da bi se lažje zagnali in odpravili neurejene težave, ki bi sicer zahtevale ure in ure za odpravljanje težav.

Tu so koraki za ponastavitev sistema Windows 10. Lahko shranite vse svoje osebne podatke, lahko pa tudi izbrišete vse podatke in začnete z novim sistemom.

 1. Kliknite na Meni Start in izberite » Nastavitve . ' Lahko pa uporabite tudi Windows + I bližnjico na tipkovnici.
 2. Kliknite » Posodobitve in varnost ”Ploščica.
 3. Preklopite na Okrevanje '.
 4. Videli bi glavo z napisom » Ponastavite ta računalnik . ' Preprosto kliknite na Začeti 'Pod njim.
 5. Izberite, ali želite hraniti osebne datoteke. Obe možnosti to pomenita vaše aplikacije bodo odstranjene , vendar lahko osebne dokumente enostavno hranite na varnem.
 6. Nadaljujte s pozivi na zaslonu in ponastavite računalnik.

Upamo, da je bil ta vodnik koristen pri obnavljanju pogrešanih ali izginulih ikon na namizju v sistemu Windows 10. Ponovno bi morali imeti hiter in enostaven dostop do svojih najpomembnejših bližnjic in map.

Če v prihodnosti opazite, da ima vaš sistem podobne težave, se vrnite na naš članek in uporabite nekatere druge popravke. Če nič ne deluje, priporočamo, da se glede zdravstvenega stanja računalnika obrnete na Microsoftovo skupino za podporo strankam ali pa poiščete IT-strokovnjaka.