Kako popraviti napako pri iskanju DNS v brskalniku Google Chrome

How Fix Dns Lookup Failed Error Google Chrome

Ste že kdaj naleteli na napako neuspešnega iskanja DNS v brskalniku Google Chrome? Ali veste, kaj je ta napaka in kako jo popraviti?

Danes je Microsoftov Windows priljubljen operacijski sistem, ki je nameščen in deluje na milijardah računalnikov in naprav.Ima pa tudi nekaj nadležnih napak, ki se vedno znova in znova ponavljajo, na primer DNS oz Napake BSOD . V brskalniku Google Chrome je iskanje najpogostejše napake DNS ena najpogostejših napak Err_Connection_Reset ali Err_Name_Not_Resolved .

Do te napake pride, ker se je nekaj zgodilo z vašimi strežniki DNS, na primer s strežniki DNS je potekla časovna omejitev ali pa se nekako ni bilo mogoče povezati s strežniki DNS.

Včasih pride do te napake, ker računalnik uporablja napačne podatke DNS. Prav tako lahko povzročijo tudi predpomnilniki, ki jim je potekel rok uporabe Iskanje DNS ni uspelo v brskalniku Google Chrome.

Ko se to zgodi, brskalnika Chrome ne morete uporabiti za nalaganje spletnih mest. Gre za zelo nadležno napako, kajne?

Vendar je to napako zelo enostavno odpraviti z nekaj preprostimi koraki. V tem članku vam bom pokazal nekaj preprostih rešitve, ki jim lahko sledite in jih razrešiteIskanje DNS ni uspelonapaka v brskalniku Google Chrome.

Naučite se odpraviti napako pri iskanju DNS

Kot sem že rekel, se lahko, če DNS strežniki potečejo, v vašem brskalniku Chrome prikaže napaka DNS Lookup Failed.

Privzeto bodo osebni računalniki s sistemom Windows (ali kateri koli drugi operacijski sistemi, na primer Mac OS ali Linux) samodejno povlekli podrobnosti DNS neposredno od ponudnika internetnih storitev (Internet Service Provider) in jih uporabili kot privzete strežnike DNS.

Vendar ti strežniki DNS niso stabilni in vedno potečejo. Ko poteče čas, lahko povzroči napake DNS.

Comment fusionner deux partitions de disques durs dans Windows 10

Če ga želite popraviti, morate v računalniku zamenjati privzeti strežnik DNS neodvisne storitve DNS , všeč Googlov DNS ali OpenDNS . Obe sta odlični alternativni storitvi strežnika DNS, ki ju priporočajo številni običajni uporabniki in strokovnjaki.

Kako spremeniti privzeti strežnik DNS v računalniku

Da bi spremenite privzeti strežnik DNS v računalniku z operacijskim sistemom Windows odprite Center za omrežja in skupno rabo tako, da v območju za obvestila v opravilni vrstici z desno miškino tipko kliknete »Network icon« in nato kliknite »Open Network and Sharing Center«.

odprto omrežje in center za skupno rabo 1

Nato kliknite trenutno priključen omrežni vmesnik in izberite Lastnosti.

lastnosti omrežja 1

V naslednjem koraku kliknite »Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4«). Prikazala se bosta dve polji za vnos strežnikov DNS, ki jih želite uporabiti. Oglejte si spodnjo sliko.

izpolnite strežnike dns

Googlovo storitev DNS pogosto uporabljam z naslednjimi naslovi IP: 8.8.8.8 in 8.8.4.4. Preprosto izpolnite dve polji s temi naslovi IP in napako je treba takoj odpraviti.

Ta metoda vam lahko pomaga tudi pri odpravljanju številnih drugih napak DNS v računalniku s sistemom Windows, vključno z Dns_Probe_Finished_Nxdomain in Dns_Probe_Finished_Bad_Config.

Če imate kakršne koli napake DNS, poskusite tudi to rešitev.

Počistite predpomnilnik DNS v računalniku, da popravite napako pri iskanju DNS

Če ste preizkusili zgornjo metodo, vendar napaka ni odpravljena, lahko poskusite odstraniti vse predpomnilnike DNS v računalniku z operacijskim sistemom Windows s preprostim ukazom v ukaznem pozivu.

Kot sem že omenil, so lahko napake DNS ali potekle predpomnilniki DNS vzrok za to napako DNS. Torej, če želite to popraviti, preprosto izperite vse predpomnilnike DNS v računalniku z operacijskim sistemom Windows.

Če želite odstraniti vse predpomnilnike DNS:

  1. Kliknite logotip Start.
  2. V pogovorno okno Zaženi vnesite cmd.exe.
  3. Z desno miškino tipko kliknite cmd.exe.
  4. Izberite »Zaženi kot skrbnik«, da odprete program ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami.
  5. V program ukazni poziv vnesite ipconfig / flushdns in pritisnite Enter.

To je to!

windows 10 installer le jeu direct

splakni dns

Če želite povečati uspešen odstotek te rešitve, odstranite tudi vse predpomnilnike in piškotke brskalnika Google Chrome. Če tega ne veste, preberite ta članek .

izbriši podatke brskalnika

Upam, da ste popravili Iskanje DNS ni uspelo s temi načini v brskalniku Chrome. Te rešitve vam pomagajo tudi, da razumete več o napakah DNS in odpravite druge težave z DNS.

Če imate kakršna koli vprašanja o tej napaki ali drugih napakah DNS, me vprašajte tako, da pustite svoj komentar spodaj.