Kako popraviti napake modrega zaslona »Netio.sys« v sistemu Windows 10

How Fix Netio Sys Blue Screen Errors Windows 10

Obstaja veliko načinov, kako vaš sistem Windows 10 pripelje do napake BSOD, med katerimi je tudi napaka NETIO.SYS, ki je precej pogosta. V tem članku bomo podrobneje preučili to napako, njene vzroke in predvsem, kako jo lahko odpravite.

Napaka Netio Syscomment détecter le deuxième moniteur windows 10

Kaj je “NETIO.SYS”?

Napaka NETIO.SYS je vrsta napake BSoD (modri zaslon smrti). Na modrem zaslonu se prikaže več različnih sporočil o napakah, zaradi katerih se sistem zruši in znova zažene. Tu je nekaj sporočil (znanih tudi kot zaustavitvene kode), ki jih lahko dobite pri obravnavi napake NETIO.SYS:

 • IRQL_NOT_LESS_EQUAL
 • PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
 • KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
 • SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
 • DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
 • SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Te kode napak lahko vidite na dnu zaslona, ​​ko pride do napake na modrem zaslonu. Če lahko katerega od njih prepoznate, ste na pravem mestu, da poiščete rešitev.

Kaj je napaka »modrega zaslona«?

Ko vaš sistem utrpi usodno napako, se prikaže napaka »modri zaslon«. Uporabniki sistema Microsoft Windows, ki so ga poimenovali Modri ​​zaslon smrti, je pogosta težava, ki takoj ustavi sistem in ga prisili v ponovni zagon. To je nedvomno nepredvidljiva napaka, vendar to ne pomeni, da ne morete ničesar storiti, da se ne bi zgodilo dvakrat iz istega razloga.

Večina napak na modrem zaslonu je povezanih s sistemskimi težavami, zaradi katerih sistem Windows prejme napako »STOP«, kar vodi do sesutja sistema. To se zgodi brez dodatnih opozoril, kar pomeni, da lahko delo izgubite in se datoteke občasno poškodujejo. Ne pozabite pogosto shraniti!

modri zaslon smrtne napake

Stara različica modrega zaslona smrti iz Baza znanja NeoSmart

V starejših različicah sistema Windows je bil BSoD videti precej neprijazen, saj je na zaslonu zasulo kopico besedil in tehničnih informacij. To je bilo v zadnjih različicah spremenjeno v bolj razumljiv zaslon z napakami, s čimer je lažje videti, v kakšni napaki ste naleteli.

Kaj povzroča napako “NETIO.SYS”?

Kot za skoraj vsako napako z vrsto modrega zaslona tudi za NETIO.SYS lahko obstaja več vzrokov. Priporočamo, da si ogledate vse možne rešitve in začnete s tisto, za katero sumite, da je povzročila vašo težavo. NETIO.SYS je na primer najpogosteje povezan z omrežnimi gonilniki - če veste, da je bil vaš zapostavljen, začnite s popravkom, povezanim z vašim omrežnim gonilnikom.

Drugi vzroki so lahko tako preprosti, kot je poškodovana programska oprema, ali zapletene stvari, kot je slabo konfiguriran sistem. Ne glede na to, iz česa lahko izvira vaša težava, boste najverjetneje tukaj našli popravek.

Kako popraviti “NETIO.SYS”

Kot smo že omenili, za to napako obstaja veliko vzrokov, kar seveda pomeni, da je možnih veliko rešitev. Na tej strani lahko najdete vse načine, kako se znebiti napake modrega zaslona »NETIO.SYS«, in splošne nasvete za odpravljanje težav, da se ne bo več vrnil.

1. način: Onemogočite protivirusno programsko opremo

Čeprav so protivirusne aplikacije nujne za vsak računalnik, je možno, da povzročajo zaplete, ki povzročijo zrušitev NETIO.SYS. To je posledica konfliktov med vašim sistemom in programsko opremo. Najbolj priljubljeni kršitelji tega so McAfee, Malwarebytes, AVG in Zone Alarm.

Če sumite, da ima vaš protivirusni program kaj opraviti z napako na modrem zaslonu, vam predlagamo, da jo začasno onemogočite. To lahko storite tako, da odstranite aplikacijo:

 1. Odprite Meni Start s klikom na Ikona sistema Windows v spodnjem levem kotu zaslona.
  Ikona sistema Windows
 2. Kliknite na Nastavitve na levi strani pojavnega menija. Označena je z ikono zobnika.
  nastavitve Windows
 3. Videlo se bo novo okno s številnimi sistemskimi možnostmi. Kliknite na Aplikacije .
  Aplikacije za Windows
 4. Ostanite na privzeti strani in počakajte, da se aplikacije naložijo. To lahko traja nekaj časa, odvisno od števila aplikacij, ki ste jih namestili v svojo napravo.
 5. Uporabi Iskanje funkcija za iskanje protivirusne aplikacije.
  Funkcija iskanja
 6. Kliknite protivirusno aplikacijo in izberite Odstrani .
  unintsall protivirusni program
 7. Sledite navodilom na zaslonu, nato pa po končani odstranitvi znova zaženite računalnik.

Ko odstranite protivirusno aplikacijo, poskusite redno uporabljati računalnik, da preverite, ali se napaka NETIO.SYS ponovi.

Nekaj, na kar je treba opozoriti McAfee uporabniki: če je bil v vaš sistem vnaprej nameščen McAfee, boste morda imeli nekaj ostankov datotek tudi po odstranitvi aplikacije. Poiščite te datoteke in jih ročno izbrišite. To bi lahko rešilo vaše težave z BSOD.

Nasvet : Ne pozabite omogočiti Windows Defender medtem ko v vašem sistemu ni zagnana neodvisna protivirusna aplikacija. Je izvorna rešitev za zaščito pred zlonamerno programsko opremo, ki ni v nasprotju z vašim sistemom, ampak zagotavlja bistveno zaščito.

2. način: Posodobite omrežne gonilnike

Kot smo že omenili, napaka modrega zaslona NETIO.SYS pogosto prihaja zaradi težav z vašimi omrežnimi vmesniki in gonilniki. Omrežni gonilniki in adapterji skrbijo za povezavo vaše naprave z internetom, zato je pomembno, da jih ohranjate v dobri formi - brez njih tega ne bi brali zdaj.

Ker omrežnega gonilnika ne morete preprosto odstraniti in nadaljevati brez njega, ga najhitreje odpravite tako, da posodobite gonilnike. Tu sta dva načina za samodejno posodobitev gonilnikov, ne da bi vam bilo treba po namestitveni datoteki brskati po internetu. Če vse drugo ne uspe, sledite zadnji možnosti, ki ročno posodablja vaše gonilnike.

la souris est nerveuse windows 10

Posodobite prek storitve Windows Update

V novejših različicah sistema Windows 10 so bile razširjene zmogljivosti storitve Windows Update. Zdaj lahko posodobite tudi svoje gonilnike, namesto da imate samo možnost posodobitve samega operacijskega sistema. Oglejmo si, kako lahko za posodobitev omrežnih gonilnikov uporabite Windows Update:

 1. Kliknite na Iskanje v opravilni vrstici poleg ikone sistema Windows. Funkcija je označena s povečevalnim steklom.
  Ikona za iskanje
 2. Vtipkati ' Windows Update 'In kliknite na Nastavitve posodobitve sistema Windows . To bo zagnalo aplikacijo za nastavitve takoj na strani, ki jo potrebujete.
  Nastavitve posodobitve sistema Windows
 3. Kliknite na Preveri za posodobitve na vrhu strani.
  Preveri za posodobitve
 4. Če so na voljo posodobitve, jih bo sistem Windows samodejno našel in namestil namesto vas. Če jih ne najdete, priporočamo, da sledite navodilom Upravitelj naprav spodaj in ročno poskusite posodobiti gonilnik.

Posodobite prek upravitelja naprav

The Upravitelj naprav je pomemben del sistema Windows. Omogoča vam ogled vseh povezanih naprav, njihovih gonilnikov in njihovo enostavno upravljanje. V prejšnjih izdajah sistema Windows je bil dostopen z Nadzorna plošča , ki so ga v operacijskem sistemu Windows 10 nadomestile nastavitve. Vendar je ni več.

Dostop do nadzorne plošče in posodobitev omrežnega gonilnika prek nje:

 1. Kliknite na Iskanje v opravilni vrstici poleg ikone sistema Windows. Funkcija je označena s povečevalnim steklom.
  ikona za iskanje
 2. Vtipkati ' Nadzorna plošča 'In kliknite ustrezni rezultat. Lahko pa vnesete » Upravitelj naprav 'In pojdi naravnost tja.
  Nadzorna plošča
 3. Na nadzorni plošči spremenite način pogleda na Velike ikone . To bo prikazalo vse, ne da bi vam bilo treba krmariti po dodani plasti podmenijev.
  velike ikone
 4. Kliknite na Upravitelj naprav da ga zaženete v novem oknu.
  Upravitelj naprav
 5. Kliknite puščica zraven Omrežni vmesniki da ga razširite. Z desno miškino tipko kliknite adapter in izberite Posodobi gonilnik .
  Omrežni vmesniki
 6. Izberite “ Samodejno poiščite posodobljeno programsko opremo gonilnikov «In sledite navodilom na zaslonu za posodobitev gonilnikov.
  Išči samodejno
 7. Po uspešni posodobitvi znova zaženite računalnik in preverite, ali se napaka NETIO.SYS še vedno pojavlja.

Posodobite ročno

Niti Windows Update niti Device Manager nista popolna, zaradi česar pogosto ne morejo najti posodobljene različice vašega omrežnega gonilnika. Priporočljivo je, da na spletnem mestu proizvajalca preverite, ali je to primerno.

Če ste lastnik a prenosna naprava, kot je prenosni računalnik , pojdite na spletno mesto proizvajalca in poiščite ime računalnika. Preprosto prenesite in namestite priporočene omrežne gonilnike. Ljudje z Osebni računalniki lahko storijo enako tako, da obiščejo spletno mesto proizvajalca vaše omrežne kartice.

Nasvet : Prepričajte se, da ste najprej prenesli gonilnik, nato pa odstranite obstoječi gonilnik prek Upravitelj naprav (zgornja navodila, samo izberite odstranite namesto posodabljanja). Če najprej odstranite gonilnik, obstaja možnost, da ne boste imeli dostopa do interneta za prenos novega gonilnika.

3. način: Spremenite svojo programsko opremo Torrent

Torrent aplikacije ostajajo priljubljene med ljudmi, ki iščejo rešitev za velike prenose, ne da bi pri tem izgubili napredek. Vendar pa lahko te aplikacije povzročijo zrušitve sistema, ker so v konfliktu z datoteko NETIO.SYS zaradi konfiguracij pragov omrežja.

Če uporabljate BitTorrent kot hudourniški odjemalec obstaja enostavna rešitev:

 1. Kosilo BitTorrent .
 2. Kliknite na Opcije v zgornjem meniju, nato izberite Preference . To lahko zaženete tudi z uporabo Ctrl + P bližnjica na tipkovnici v BitTorrentu.
  BitTorrent
 3. Kliknite več simbol zraven Napredno za razširitev kategorije, nato izberite Predpomnilnik diska s seznama.
  razširi kategorijo
 4. Počistite obe Omogoči predpomnjenje branja z diska , in Omogoči predpomnjenje zapisov na disk .
  Omogoči predpomnjenje branja z diska
 5. Kliknite v redu in znova zaženite BitTorrent za spremembe.

Nasvet : Če imate Napake NETIO.SYS med izvajanjem druge hudourniške aplikacije priporočamo, da preklopite na BitTorrent in izvedete naslednje korake, da se težava ne ponovi.

4. način: Zaženite program za preverjanje sistemskih datotek

Za redno odpravljanje težav lahko zaženete sistem za preverjanje sistemskih datotek, ki je priložen samemu sistemu Windows. Je priročno majhno orodje, ki zažene pregled celotnega sistema in poišče najrazličnejše težave.

Mnogi poročajo, da je pregledovalnik sistemskih datotek lahko odkril težave, povezane z napako modrega zaslona NETIO.SYS. Skeniranje v operacijskem sistemu Windows 10 lahko zaženete tako:

 1. Kliknite na Iskanje v opravilni vrstici, ki se nahaja poleg Windows ikono. Funkcija je označena s povečevalnim steklom.
  iskanje ico
 2. Vtipkati Ukazni poziv .
  ukazni poziv
 3. Z desno miškino tipko kliknite ustrezni rezultat in izberite Zaženi kot skrbnik .
  Zaženi kot skrbnik
 4. Ko se ukazni poziv zažene, vnesite naslednjo vrstico in pritisnite Enter:
  SFC / scannow
 5. Preverjevalnik datotek bo začel pregledovati vaš sistem in vas opozarjal na morebitne težave. Te težave lahko odpravite tako, da sledite navodilom na zaslonu.

5. način: razveljavite nedavne spremembe

Možno je, da napako NETIO.SYS v vaši napravi povzroča nedavno nameščena ali posodobljena programska oprema, nastavitve, ki ste jih spremenili, ali funkcije, ki ste jih pravkar vklopili. V tem primeru je priporočena rešitev razveljavitev teh sprememb in odstranjevanje nedavnih aplikacij.

Vendar se morda ne spomnite sprememb, ki ste jih naredili, ko je funkcija všeč Obnovitev sistema pride prav. Če imate nastavljene obnovitvene točke pred začetkom napake na modrem zaslonu, se lahko vrnete nanjo in ustavite napako.

Evo, kako se lahko v sistemu Windows 10 vrnete na točko za obnovitev sistema:

découverte directe du réseau wi-fi
 1. Kliknite na Iskanje v opravilni vrstici poleg ikone sistema Windows. Funkcija je označena s povečevalnim steklom.
  ikona za iskanje
 2. Vtipkati Obnovitev in na nadzorni plošči kliknite ustrezni rezultat.
  Obnovitev
 3. Kliknite na Odprite obnovitev sistema povezava.
  obnovitev sistema
 4. Sledite navodilom na zaslonu, da obnovite prejšnje stanje sistema.

Upamo, da so vam ti nasveti pomagali, da se znebite napake modrega zaslona NETIO.SYS v sistemu Windows 10. Če imate še kakšno vprašanje, težavo ali težavo, se obrnite na nas! Naš namenski odsek Windows 10 je do roba napolnjen s koristnimi članki. Odpravljamo napake, napake in vam posredujemo splošne informacije o Windows 10 .

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite dlje od SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji.

To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes na +1 877 315 ​​1713 ali pošljite e-pošto sales@softwarekeep.com. Do nas lahko pridete tudi prek klepeta v živo.