Kako popraviti runtime broker (RuntimeBroker.exe) visoko uporabo CPU in RAM-a v sistemu Windows 10

How Fix Runtime Broker Runtimebroker

Ali veste kaj je Runtime Broker ( RuntimeBroker.exe ) in zakaj se izvaja v operacijskem sistemu Windows 10?

Včasih ste morda videli, da se RuntimeBroker.exe izvaja v upravitelju opravil. Se morda sprašujete, kaj je to? Ali gre za virus? Je varno? Dobra novica, Runtime Broker (RuntimeBroker.exe) je osrednji postopek v sistemu Windows 10, ki ga je ustvaril Microsoft.Če ste se pravkar prijavili v sistem Windows 10 in še niste odprli nobene aplikacije, verjetno verjetno še ne boste videli postopka Runtime Broker. Torej, kaj počne RuntimeBroker.exe?

Runtime Broker je zaupanja vreden postopek v sistemu Windows 10, ki upravlja dovoljenja za aplikacije iz trgovine Windows. Preveri, ali aplikacija prijavi vsa dovoljenja (na primer dostop do fotografij) in obvesti uporabnika, ali je dovoljeno ali ne. Prav tako preverja dovoljenja aplikacije, da ima možnost dostopa do strojne opreme ali ne, na primer do spletne kamere. Skratka, mislite lahko, da gre za posrednika med vašo aplikacijo in vašo zasebnostjo / varnostjo vašega računalnika z operacijskim sistemom Windows 10.

Preberite članek: Kako očistiti računalniški register Windows

runtimebroker high cpu ram

Običajno Runtime Broker porabi le nekaj megabajtov (MB) pomnilnika in ne preveč CPU-jevih virov. Vendar je lahko napačna aplikacija v nekaterih primerih povzročila, da RuntimeBroker.exe porabi do Gigabajtov pomnilnika in veliko CPU-jevih virov. Torej, če ste ugotovili, da je poraba CPE in RAM-a velika in računalnik deluje počasi, imate verjetno resno težavo z aplikacijo v računalniku.

Odpravite težavo Windows 10 RuntimeBroker.exe (Runtime Broker)

Če menite, da računalnik deluje počasi, lahko pritisnete: Ctrl + Shift + Esc, da zaženete upravitelja opravil, da preverite, koliko CPU in pomnilnika uporablja RuntimeBroker.exe.

Najenostavnejši in najhitrejši način za začasno rešitev te težave je ustavitev postopka RuntimeBroker.exe v računalniku z operacijskim sistemom Windows. Od Okno upravitelja opravil , kliknite naProcesizavihek, izberite Runtime Broker na seznamu,desni klikin izberite »Končna naloga' na silo 'Runtime Broker' zapreti. Nato znova zaženite računalnik z operacijskim sistemom Windows 10.

prisilno prenehanje izvajalskega posrednika

Vendar se bo težava pojavila po kratkem času ali morda naslednji dan ali celo po ponovnem zagonu. Pravi problem ostaja in RuntimeBroker.exe se bo vrnil, da bo spet uničil delovanje vašega računalnika.

V tem priročniku vam bom pokazal dva načina za odpravo te težave in preprečevanjeRuntime Brokerod uporabe preveč virov računalnika.

Windows Hello a cessé de fonctionner après la mise à jour

Onemogočite »Pokaži mi nasvete o sistemu Windows« v sistemu Windows 10

Glede na poročila številnih uporabnikov iz PCGuide.Online forum, lahko to težavo odpravite in preprečite, da bi RuntimeBroker.exe uporabljal preveč virov računalnika, tako da v nastavitvah onemogočite možnost »Pokaži mi nasvete o sistemu Windows«.

  • Najprej odprite Nastavitve sistema Windows 10 s pritiskom na Windows + R.
  • Drugič, izberiteSistemin nato izberiteObvestila in dejanja«V levi stranski vrstici.
  • Na koncu izklopitePokažite mi nasvete o sistemu Windows'.

izklopi okna z nasveti

To je to! Pomagal vam bo odpraviti veliko porabo procesorja in pomnilnika v sistemu Windows 10.

Onemogočite funkcijo »Posodobitve z več kot enega mesta« v sistemu Windows 10

Mnogi uporabniki so poročali, da po izklopu »Posodobitve z več kot enega mesta”V nastavitvah, postopek izvajalnega posrednika ne uporablja več preveč CPU in RAM-a vašega računalnika.

  • Če želite onemogočiti to funkcijo, pritisnite Windows + I, da odprete nastavitve.
  • V naslednjem koraku izberite »Posodobitve in varnost'.
  • Kliknite »Napredne možnosti”Povezava.
  • Nato kliknite naIzberite način dostave posodobitev”Povezava.
  • Na koncu izklopite “Posodobitve z več kot enega mesta”.

izklopi posodobitev sistema Windows

To je to!

Z izklopom te funkcije v Windows Update , vam lahko pomaga zmanjšati veliko porabe CPE in RAM-a. Če vam dve zgornji metodi ne moreta pomagati odpraviti težave z visoko uporabo CPU in RAM-a Runtime Broker, potem vam priporočam, da trajno onemogočite izvajanje postopka RuntimeBroker.exe v računalniku z operacijskim sistemom Windows 10. Verjemi mi! Izvajalni posrednik ni potreben postopek.

Poglej tudi: Kako preveriti, katero različico sistema Windows imam ?

Če želite onemogočiti Runtime Broker, pritisnite Windows + R in izpolnite: regedit , nato pritisnite Enter

Iz Urejevalnik registra Windows , pojdite na:

HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Services TimeBroker]

Dvokliknite naZačni'In spremenite'Podatki o vrednosti'Od' 3 'do' 4 '.

register časovnega posrednika

To je to!

Če želite v prihodnje vklopiti to funkcijo, storite enako kot zgoraj, vendar številko '4' zamenjajte s '3' ali '2'.

2 = Samodejno

3 = Ročno

4 = Onemogoči

Opomba: V računalniku z operacijskim sistemom Windows 10 lahko to težavo povzroči še nekaj drugih razlogov, na primer težave s privzetimi aplikacijami, kot so Fotografije, Glasba Groove, Novice ali Snemalnik zvoka. Torej morate diagnosticirati, katere aplikacije so povzročile to težavo, poleg dveh razlogov, ki sem jih omenil zgoraj. Nato zaprite ali prisilite, da se zapre, tako da se preizkusi, ali je težava odpravljena ali ne. Iz rezultatov, ki jih imate, naredite potrebne korake, da jih popravite Runtime Broker ( RuntimeBroker.exe ) napaka.

Če imate kakršna koli vprašanja, pustite svoj komentar spodaj.