Kako odpraviti pogoste težave pri posodobitvi sistema Windows 10. maja 2020

How Fix Windows 10 May 2020 Update S Common Problems

Številni uporabniki se spopadajo z izdajo sistema Windows 10 2004, znano tudi kot posodobitev iz maja 2020. Nova različica vsebuje številne nerešene težave, ki ustavijo nemoteno delovanje vaše naprave.

Odpravljene težave s posodobitvijo sistema WindowsMicrosoft bo maja 2020 objavil posodobitev za Windows 10 za milijone običajnih uporabnikov. Posodobitev prinaša več novih funkcij in sprememb v delovanju vašega sistema, da bi ustvarili bolj tekočo in izboljšano izkušnjo. Kljub temu pa so tudi po nekajmesečnem preizkušanju uporabnikov Insiderja številne napake in napake zdrsnile skozi razpoke, ki jih Microsoft še ni odpravil.

V tem članku bomo razpravljali o težavah, ki so prisotne v posodobitvi sistema Windows 10. maja 2020, in o tem, kako jih odpraviti.

Maj 2020 Odpravljene težave s posodobitvijo sistema Windows 10

Nenavadno je, da nove posodobitve sistema Windows 10 povzročajo težave v vaši napravi. V večini primerov se lahko pojavita dve vrsti napak v zvezi s posodobitvijo operacijskega sistema. Na primer, lahko naletite na napake pri dejanskem posodabljanju na novo izdajo, kot so napake pri aktiviranju, napake pri shranjevanju itd.

Druga vrsta napake se zgodi, ko posodobite svojo napravo - to imenujemo dejanske napake v sami posodobitvi. To so večinoma težave, ki jih je sprožila posodobitev, ne da bi Microsoft naredil potrebne popravke, preden je uporabnikom omogočil nakup posodobitve maja 2020.

V poskusu zmanjšanja števila napačnih nadgradenj je Microsoft nekaterim omejil zmožnost prenosa posodobitve iz maja 2020. Med poskusom posodobitve boste morda videli opozorilno sporočilo, ki vas opozori, da vaša naprava še ni povsem pripravljena. V tem primeru lahko le počakate, da je Windows 10 različice 2004 združljiv z vašim osebnim ali prenosnim računalnikom.

Kako odpraviti napake pri posodobitvi na izdajo sistema Windows 10. maja 2020

Če ima vaša naprava težave s posodabljanjem na Windows 10 različice 2004 (posodobitev maja 2020), je ta razdelek namenjen vam. Preučili bomo načine za zagotovitev, da se lahko posodobite na najnovejšo različico, ne da bi pri tem prišlo do napake.

1. Uporabite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update

Orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows

Microsoft je sam izdal posebno orodje za pomoč pri odpravljanju težav s posodobitvami sistema Windows. To orodje je brezplačno in na voljo vsem, tudi brez Microsoftovega računa. Vse, kar morate storiti, je preprosto zagnati orodje in preveriti, ali lahko prepozna in odpravi napake.

 1. Prenesite datoteko Orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update . Ta povezava za prenos je neposredno z Microsoftovega spletnega mesta, ki je preverjeno, zanesljivo in popolnoma varno.
 2. Odprite WindowsUpdate.diagcab datoteko, ki ste jo pravkar prenesli z dvojnim klikom nanjo. S tem se bo odprlo okno orodja za odpravljanje težav.
 3. Sledite navodilom na zaslonu. Če lahko orodje za odpravljanje težav prepozna kakršne koli težave, jih preprosto kliknite, da samodejno uporabite popravek ali dobite več informacij o svoji težavi.

Upoštevajte, da orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update ni popolno. Tudi če sam ne more najti nobene napake, nadaljujte z našimi metodami, dokler ne najdete nečesa, kar deluje, da odpravi napako v okvari sistema Windows Update.

Če se vam zdi, da naletite na 0xc1900223 Napaka pomeni, da posodobitveni agent ne prenese posodobitve. Trenutno ne morete storiti nič drugega, kot da počakate, da agent lahko nadaljuje s prenosom v drugačnem trenutku.

2. Odpravite napako 0x80073712 pri uporabi storitve Windows Update

Odpravite napako 0x80073712 pri uporabi storitve Windows Update

Videti 0x80073712 Koda napake se pri poskusu namestitve posodobitve iz maja 2020 pomeni, da pomembne datoteke za posodobitev manjkajo ali so poškodovane. Za odpravljanje te težave boste uporabili orodje za uvajanje in upravljanje (DISM).

Orodje DISM omogoča prepoznavanje in odpravljanje težav s korupcijo v sistemu s preprostim zagonom ukazov v aplikaciji Ukazni poziv. Preveri, ali je v celotnem sistemu korupcija, in samodejno poskuša obnoviti poškodovane ali manjkajoče datoteke. Preprosto sledite spodnjim navodilom in si oglejte potrebne korake za odpravo te napake.

 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na tipkovnici. To bo odprlo pripomoček Run.
 2. Vtipkati ' cmd 'In pritisnite Ctrl + Shift + Enter tipke na tipkovnici. S tem zaženete ukazni poziv z skrbniškimi dovoljenji.
 3. Če ste pozvani, kliknite Da da v ukaznem pozivu omogočite spremembe v vaši napravi.
 4. Ko ste v ukaznem pozivu, morate zagnati pregled DISM, ki se bo zagnal, in poiskati težave v celotnem sistemu. Vnesite naslednji ukaz in pritisnite Enter, da ga izvedete:
  DISM.exe / Online / Cleanup-image / Scanhealth
 5. Nato morate izvesti ukaz za odpravo morebitnih težav v sistemu. Preprosto vnesite naslednjo vrstico in znova pritisnite Enter:
  DISM.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth
 6. Počakajte, da se postopek konča. Po zaključku zaprite okno ukaznega poziva in znova zaženite napravo. Preverite, ali se napaka Windows Update še vedno pojavlja.

3. Odpravite napako 0x800F0922 pri uporabi storitve Windows Update

The 0x800F0922 Koda napake je povezana z uporabo storitve VPN pri poskusu posodobitve na posodobitev maja 2020. To je najlažje odpraviti napako, saj morate le začasno onemogočiti VPN, da omogočite prenos in namestitev posodobitve.

Kako odpraviti napake pri posodobitvi sistema Windows 10. maja 2020

Če ste že uspešno posodobili posodobitev iz maja 2020, boste morda naleteli na spodnje težave. Pazite na sumljive napake, vnovične zagone in druge težave s funkcijami za učinkovito prepoznavanje znanih napak. Naši vodniki vam bodo pomagali rešiti okoliščine, medtem ko Microsoft dela na uradnem popravku.

1. Ne morem se povezati z več napravami Bluetooth

V posodobitvi maja 2020 je prišlo do težave, ki predstavlja težave z nezdružljivostjo z nekaterimi radijskimi gonilniki za Realtek Bluetooth v operacijskem sistemu Windows 10, različica 2004.

Če imate težave s povezovanjem več naprav Bluetooth, je to najverjetneje vzrok napake.

Da bi čim bolj zmanjšal število prizadetih računalnikov, Microsoft trenutno omejuje zmožnost posodabljanja nekaterih naprav. Ta omejitev bo odpravljena takoj, ko bo izdan in uveden uradni popravek.

Kaj lahko narediš : Počakajte, da Microsoft in Realtek izdata ločljivost in posodobitev ponudita v prihodnji izdaji.

2. Spremenljiva hitrost osveževanja ne deluje po pričakovanjih

V posodobitvi iz maja 2020 je prišlo do težave, ki predstavlja težave z nezdružljivostjo nekaterih monitorjev. Zadevni monitorji so tisti s spremenljivo hitrostjo osveževanja (VRR), ki je priključen na vmesnik zaslona Intel integrirane grafične procesne enote (iGPU).

Težava je v tem, da omogočanje funkcije VRR na prizadetih napravah ne bo omogočilo VRR za večino video iger, zlasti za igre, ki uporabljajo DirectX 9.

Da bi čim bolj zmanjšal število prizadetih računalnikov, Microsoft trenutno omejuje zmožnost posodabljanja nekaterih naprav. Ta omejitev bo odpravljena takoj, ko bo izdan in uveden uradni popravek.

Kaj lahko narediš : Počakajte, da Microsoft in Intel izdata ločljivost in posodobitev ponudita v prihodnji izdaji.

3. Napake ali ponovni zagon naprav, ki uporabljajo Always On, Always Connected

Uporabniki so opazili, da imajo nekatere naprave, ki uporabljajo funkcijo Always On, Always Connected, težave z združljivostjo s posodobitvijo sistema Windows 10 iz maja 2020.

Pogosteje imajo prizadete naprave več kot en omrežni vmesnik z možnostjo Vedno vklopljen in vedno povezan. Uporabniki teh naprav so se od posodobitve na Windows 10 različice 2004 srečali z nepričakovanimi ponovnimi zagoni in sporočili o napakah.

Da bi čim bolj zmanjšal število prizadetih računalnikov, Microsoft trenutno omejuje zmožnost posodabljanja nekaterih naprav. Ta omejitev bo odpravljena takoj, ko bo izdan in uveden uradni popravek.

comment activer l'économiseur d'écran sur windows 10

Kaj lahko narediš : Počakajte, da Microsoft sredi junija objavi popravek za to težavo.

4. Brez vnosa miške v aplikacije in igre, ki uporabljajo GameInput Redistributable

Še ena težava z nezdružljivostjo s posodobitvijo iz maja 2020 je bila ugotovljena pri nekaterih aplikacijah in igrah, ki uporabljajo GameInput Redistributable. Zdi se, da prizadeta programska oprema izgubi vnos z miško, kar onemogoča upravljanje aplikacij.

Da bi čim bolj zmanjšal število prizadetih računalnikov, Microsoft trenutno omejuje zmožnost posodabljanja nekaterih naprav. Ta omejitev bo odpravljena takoj, ko bo izdan in uveden uradni popravek.

Kaj lahko narediš : Počakajte, da Microsoft kdaj v prihodnosti objavi popravek za to težavo. Če ste že posodobili sistem Windows 10, različico 2004, boste morda morali prenehati uporabljati igre in programe, ki se zanašajo na GameInput Redistributable, dokler popravek ne bo izdan.

Končne misli

Upamo, da vam je ta članek lahko pomagal izvedeti več o napakah v posodobitvi sistema Windows 10. maja 2020, znani tudi kot različica Windows 10 2004. Če imate kakršna koli vprašanja ali potrebujete pomoč glede teh težav, je naša služba za stranke vedno odprta .

Če iščete več vodnikov ali želite prebrati več člankov, povezanih s tehnologijo, se naročite na naše novice. Redno objavljamo vaje, članke z novicami in vodnike, ki vam bodo pomagali pri vsakodnevnem tehničnem življenju.