Kako popraviti »Windows ne more dostopati do določene poti ali datoteke naprave« v sistemu Windows 10

How Fix Windows Cannot Access Specified Device Path

Windows 10 je trenutno najnovejša različica Microsoftovega izjemno priljubljenega operacijskega sistema. Kljub številnim izboljšavam, ki so jim uporabniki všeč, prihaja z nemalo napakami in napakami, ki se na videz pojavijo od nikoder. Eno od teh je pridobivanje sporočila »Windows ne more dostopati do določene poti ali datoteke naprave«, ko poskuša odpreti, spremeniti ali izbrisati aplikacijo / datoteko.

Če imate težave s tem sporočilom o napaki, ne iščite več. Tukaj smo, da vam pomagamo ugotoviti vzroke in uporabiti popravek, da sistem spet deluje.uporabi popravek

Kaj povzroča napako »Windows ne more dostopati do določene poti ali datoteke«?

Tako kot večina Napake sistema Windows 10 , tudi za to ni dokončnega vzroka. Skupnost uporabnikov pa je lahko sestavila možne vzroke, ki običajno vodijo do napake, o kateri govori ta članek. Tukaj smo našli v različnih poročilih uporabnikov:

une application sur votre pc a besoin de directplay
 • Nimate ustreznih dovoljenj za dostop do datoteke . Če namerno ali ne, morda nimate potrebnih dovoljenj za odpiranje / spreminjanje aplikacije ali datoteke.
 • Lokacija datoteke ni dostopna ali ne obstaja . Možno je, da datoteka, do katere želite dostopati, ne obstaja več v računalniku.
 • Datoteko je zlonamerna programska oprema spremenila ali izbrisala . Ko imate okužbo z zlonamerno programsko opremo, obstaja možnost, da zlonamerna programska oprema spremeni ali izbriše vaše datoteke.
 • Protivirusna aplikacija blokira vaš dostop . Protivirusne aplikacije so znane po tem, da povzročajo napake v sistemu Windows 10. Spodaj najdete način, s katerim zagotovite, da protivirusni program ne povzroča napake.
 • Datoteka je na nedostopnem zunanjem mestu . Če ste datoteko shranili v omrežje ali zunanji trdi disk, ki ni več pravilno povezan z računalnikom, se prikaže napaka »Windows ne more dostopati do določene poti ali datoteke naprave«.

To so le najpogostejši vzroki, ki jih pozna skupnost. Možno je, da ima napaka drug vir, vendar vam bodo koraki v naslednjem razdelku pomagali rešiti težavo.

Kako popraviti »Windows ne more dostopati do določene poti ali datoteke naprave«

Zdaj, ko smo ugotovili večino možnih vzrokov, je čas, da napako odpravimo. Spodaj lahko najdete različne metode, ki vas vodijo skozi korake, potrebne za reševanje težav z napako sistema Windows 10 »ne morem dostopati do določene poti ali datoteke«.

Opomba : Nekateri od teh načinov zahtevajo uporabo skrbniškega računa v napravi. To pomeni, da lahko račun izvaja različna opravila, ki lahko spremenijo sistemske nastavitve in bodo morda potrebne za obnovitev sistema.

Ne veste, kako spremeniti račun, da bo imel skrbniška dovoljenja? Ali želite ustvariti ločenega skrbniškega uporabnika za takšne namene? Priporočamo ogled » Izdelava uporabnika za skrbnika v sistemu Windows 10 ”Avtor StormWind Studios da se naučite, kako lahko uporabnike skrbnikov naredite za profesionalce.

Zdaj pa začnimo z odpravljanjem napak »Windows ne more dostopati do določene poti ali datoteke naprave«!

1. način: Spremenite dovoljenje datoteke ali mape

Možno je, da ne morete dostopati do datoteke ali jo spreminjati, ker za to nimajo ustreznih dovoljenj.

Če ta računalnik delite z drugimi ali je na javni lokaciji, je najverjetneje ukrep, s katerim zagotovite, da nihče ne more škoditi napravi. V tem primeru, se obrnite na skrbnika in preverite pri njih.

Če pa se napaka pojavi v vašem osebnem računalniku, morate dovoljenja popraviti sami. Tukaj je opisano, kako to storiti.

 1. Z desno miškino tipko kliknite problematično datoteko ali mapo in izberite Lastnosti .
  izberite Lastnosti
 2. Z oznakami zavihkov na vrhu okna preklopite na Varnost zavihek.
  Zavihek Varnost
 3. Kliknite svoj račun, naveden pod Imena skupin ali uporabnikov . To bo pokazalo, katera dovoljenja imate trenutno.
 4. Kliknite na Uredi gumb za spreminjanje dovoljenj.
  spreminjanje dovoljenj
 5. Odstranite vse čeke iz Zanikati stolpec. To bo samodejno odpravilo vse omejitve glede datoteke.
  Zavrni stolpec
 6. Kliknite v redu in preizkusite, ali lahko datoteko po teh spremembah odprete ali spremenite.

2. način: Preverite lokacijo datoteke

Če poskušate uporabiti bližnjico do datoteke, boste morda dobili napako »Windows ne more dostopati do določene poti naprave ali datoteke«, ker bližnjica trenutno vodi do neobstoječega mesta.

qu'est-ce que le conteneur de télémétrie nvidia

Preverite lokacijo datoteke in preverite, ali obstaja, z naslednjimi koraki.

 1. Z desno miškino tipko kliknite problematično datoteko ali mapo in izberite Lastnosti .
  lastnosti sistema
 2. Prepričajte se, da ste privzeti splošno zavihek. Tu lahko najdete informacije o datoteki, mapi ali bližnjici.
  Zavihek Splošno
 3. Preverite Lokacija . To bo prikazalo pot do datoteke, do katere želite dostopati ali jo spremeniti.
  Preverite lokacijo
 4. S kazalcem miške izberite lokacijo in z desno miškino tipko kliknite besedilo. Izberite Kopirati iz kontekstnega menija.
  Izberite kopijo
 5. Odprite File Explorer z ikono v opravilni vrstici.
  Raziskovalec datotek
 6. Kliknite razdelek z glavo in vstavite besedilo lokacije, ki ste ga kopirali v 4. koraku, z uporabo Ctrl + P bližnjica na tipkovnici. Pritisnite Enter , da odprete lokacijo datoteke.
  odsek glave
 7. Preglejte, ali lahko na tem mestu najdete želeno datoteko. Če ne morete, se je najverjetneje zgodilo, da je bila datoteka izbrisana ali premaknjena.

3. način: Odblokirajte datoteko

Možno je, da je Windows 10 blokiral datoteko, da bi zaščitil vaš računalnik. Tudi če datoteka ni zlonamerna, lahko sistem naleti na lažne pozitivne rezultate in blokira datoteko, do katere želite dostopati ali jo spremeniti. Ko se to zgodi, ga morate le odblokirati po teh preprostih korakih.

 1. Z desno miškino tipko kliknite problematično datoteko ali mapo in izberite Lastnosti .
  zavihek lastnosti
 2. Prepričajte se, da ste privzeti splošno zavihek. Tu lahko najdete informacije o datoteki, mapi ali bližnjici.
  Zavihek Splošno
 3. Preverite, ali vidite besedilo » Ta datoteka je prišla iz drugega računalnika in je morda blokirana, da bi zaščitila ta računalnik. «Poleg razdelka Varnost. V tem primeru postavite kljukico zraven Odblokiraj .
  Ta datoteka je prišla iz drugega računalnika in je morda blokirana, da bi zaščitila ta računalnik
 4. Kliknite v redu in poskusite znova dostopati do datoteke ali jo spremeniti.

4. način: Znova ustvarite bližnjico do datoteke

Ko se lokacija bližnjice spremeni, se ne samodejno posodobi. To pomeni, da morda poskušate zagnati bližnjico, ki ne kaže več na pravo mesto datoteke. V tem primeru morate le znova ustvariti bližnjico.

 1. Kliknite prazen prostor na Namizje , nato izberite Novo Bližnjica .
  nova bližnjica
 2. Udari Brskaj in poiščite datoteko, do katere želite dostopati ali jo spremeniti, nato kliknite Naslednji .
  brskanje po lokaciji datoteke
 3. Vnesite želeno ime bližnjice . To je lahko kar koli v mejah sistema Windows 10, kar pomeni, da ne morete uporabljati posebnih posebnih znakov. Kliknite Končaj .
  ime bližnjice
 4. Delovna bližnjica bi morala biti ustvarjena na vašem Namizje .

5. način: Začasno onemogočite neodvisni protivirusni program

Kot smo že omenili, je morda napako v vašem sistemu povzročil neodvisni protivirusni program. Uporabniki sistema Windows 10 poročajo, da lahko veliko različnih protivirusnih aplikacij povzroči to napako, zato te možnosti ne izključite.

Najboljši in najvarnejši način preizkušanja je tako, da začasno onemogočite protivirusni program in preverite, ali se napaka še vedno pojavlja.

Opomba : Prepričajte se, da ste vklopili Windows Defender, medtem ko imate onemogočen protivirusni program drugih proizvajalcev. Defender je izvorna rešitev Windows 10 za zaščito pred zlonamerno programsko opremo, ki vam omogoča potrebno zaščito pri uporabi računalnika.

Tukaj je opisano, kako lahko začasno onemogočite protivirusno aplikacijo.

 1. Odprite Upravitelj opravil na enega od naslednjih načinov:
  1. Z desno miškino tipko kliknite opravilno vrstico in izberite Upravitelj opravil iz kontekstnega menija.
   Upravitelj naprav
  2. Pritisnite tipko Ctrl + Alt + Del tipke na tipkovnici in počakajte, da se prikaže zaslon z varnostnimi možnostmi. Nato izberite Upravitelj opravil .
 2. Če se je upravitelj opravil zagnal v strnjenem pogledu, kliknite na Več podrobnosti možnost v spodnjem levem kotu okna.
  Več podrobnosti
 3. Preklopite na Začeti na vrhu okna upravitelja opravil. Tu si lahko ogledate vse programe, ki se ob zagonu zaženejo skupaj z računalnikom.
  zagonski upravitelj opravil
 4. Izberite svojo protivirusno aplikacijo in kliknite na Onemogoči v spodnjem desnem kotu okna. Status aplikacije bi se moral spremeniti v Onemogočeno .
 5. Nato ponovite to za vsako protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev, nameščeno v računalniku ponovni zagon napravi.

Po dokončanju teh korakov se bo računalnik zagnal brez protivirusne programske opreme drugih proizvajalcev, kar vam omogoča, da preverite, ali je težava odpravljena.

Če lahko dostopate do želene mape / datoteke, jo spreminjate in brišete, je najverjetneje napako povzročila protivirusna aplikacija, ki ste jo uporabljali. Priporočamo, da poiščete drugo aplikacijo ali se obrnete na podporo strankam.

Upajmo, da vam je ta vodnik pomagal znebiti se nadležne napake »Windows ne more dostopati do določene poti ali datoteke« na Windows 10 .

Če ste željni več informacij o sistemu Microsoft Windows, potrebujete pomoč pri odpravljanju težav ali če želite izvedeti več o svojem operacijskem sistemu, si oglejte našo drugo člankov tukaj.

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite dlje od SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji.

To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes na +1 877 315 ​​1713 ali pošljite e-pošto sales@softwarekeep.com. Do nas lahko pridete tudi prek klepeta v živo.