Kako popraviti: Windows ne more komunicirati z napravo ali virom

How Fix Windows Cant Communicate With Device

Internet uporabljamo za toliko različnih stvari, da je postal del našega vsakdanjega življenja. Težave z internetno povezavo so lahko ena najbolj motečih stvari.

Napako lahko diagnosticirate s pomočjo Windows Network Diagnostics orodje. Ko bo orodje končalo skeniranje za težave, bo vrnilo ' Windows ne more komunicirati z napravo ali virom primarnega strežnika DNS) 'napaka.Le diaporama de l'écran de verrouillage Windows 10 ne fonctionne pas

Ali niste prepričani, kakšen bi moral biti naslednji korak za odpravo te težave Windows 10 ? Ne skrbite, za vas smo zbrali več uporabnih metod. Tudi če v preteklosti še nikoli niste odpravili nobenih težav, lahko preprosto sledite in se z računalnika vrnete v internet.

Diagnostika omrežja Windows

Kaj povzroča, da Windows ne more komunicirati z napravo ali napako vira

Obstajajo trije pogosti vzroki za to napako. Ali ste zastareli omrežni gonilniki , slabo konfiguriran nastavitve ali težave s povezavo na Strežnik DNS uporabljate.Številni uporabniki poročajo, da proxy strežniki povzročajo težave, zaradi katerih se lahko prikaže tudi to sporočilo o napaki. Preden poskusite katero koli od naših metod, poskusite preprosto onemogočanje vašega proxy strežnika če želite preveriti, ali lahko znova pridobite internet.

Če imate omejena internetna povezava (fakulteta, služba, javni wifi itd.) je najbolje, da se ne motite z nastavitvami, saj lahko povzroči tudi napako. Te povezave uporabljajo drugačne nastavitve in smernice kot domače povezave. To lahko povzroči konflikt v nastavitvah, zaradi česar ne morete vzpostaviti povezave.

Popravek: Windows ne more komunicirati z napravo ali virom (predvsem strežnik DNS)

To težavo s sistemom Windows 10 lahko odpravite na več hitrih in enostavnih načinov. Čeprav so vse te metode varne, priporočamo, da nastavite a Obnovitev sistema točka, za vsak slučaj, če gre kaj narobe.

Opomba : Če niste prepričani, kako nastaviti in uporabiti točke za obnovitev sistema, si lahko to ogledate video MDTechVideos . Ponujajo poglobljeno vadnico o celotnem postopku, ki vam omogoča, da sledite in zaščitite svoj računalnik.

Posodobite gonilnike

Posodabljanje voznikov je izredno pomembno. Zastareli gonilnik lahko povzroči več težav, kot bi si predstavljali. Gonilnike lahko posodobite na več načinov. Upoštevajte enega od vodnikov, ki ustreza vašemu pristopu.

Posodobite gonilnik iz samega sistema Windows

Pri tej metodi bomo uporabili Upravitelj naprav najti novega posodobljenega gonilnika.

 1. Pritisnite in držite tipko Windows tipko, nato pritisnite R . To bo sprožilo Teči aplikacijo.
 2. Vtipkati devmgmt.msc in zadel v redu da odprete Device Manager.
  Kako posodobiti pogone
 3. Razširite Omrežni vmesniki s klikom na ikono puščice.
 4. Z desno miškino tipko kliknite zvočni gonilnik in izberite Posodobi gonilnik .
 5. Kliknite na Samodejno poiščite posodobljeno programsko opremo gonilnikov .
  Samodejno poiščite gonilnike v spletu
 6. Če bo Windows našel posodobljen gonilnik, bo samodejno prenesel in namestil posodobitev v računalnik.
 7. Znova zaženite računalnik in preizkusite, ali se lahko povežete z internetom.

Posodobite gonilnike z neodvisno aplikacijo

Prav tako lahko poiščete in prenesete neodvisna orodja za posodabljanje, kot jeBooster voznika,DriverHubaliRešitev DriverPack. Vsa ta tri orodja so brezplačna in enostavna za uporabo, vedno pa lahko po spletu poiščete naprednejše aplikacije.

Opomba : Vedno se prepričajte, da je aplikacija, ki jo uporabljate, vredna zaupanja. Številne aplikacije, ki obljubljajo, da bodo popravile ali posodobile vaše gonilnike, vsebujejo zlonamerno, oglaševalsko ali vohunsko programsko opremo. Priporočamo, da poiščete ime izdelka in preberete mnenja resničnih ljudi.

Počistite predpomnilnik DNS

Predpomnjenje podatkov je pogosto koristno in lahko pospeši delovanje številnih aplikacij in storitev. Vendar pa vas lahko na primer zalomi tudi s shranjevanjem zastarelih informacij.

qu'est-ce que le service de correction de fenêtres

Priporočamo, da poskusite počistiti DNS predpomnilnik pred drugimi metodami, saj je to enostavno in enostavno opravilo. Če deluje, prihranite veliko dragocenega časa. Za to metodo boste morali imeti lokalnega uporabnika z skrbniška dovoljenja .

 1. Vtipkati Ukazni poziv v vrstico za iskanje v opravilni vrstici. Z desno miškino tipko kliknite na njej med rezultati in nato izberite Zaženi kot skrbnik .
  Zaženite ukazni poziv kot skrbnik
 2. Vnesite ukaz ipconfig / flushdns in nato pritisnite tipka za vnos na tipkovnici.
  Kako splakniti
 3. Ko vidite Uspešno izprazni predpomnilnik razreševalnika DNS. ”, Lahko zaprete ukazni poziv. Poskusite in preverite, ali se lahko zdaj povežete z internetom.

Ponastavite nastavitve povezave

Obstaja druga metoda, ki omogoča izpiranje IP in Nastavitve DNS v računalniku . Ta je nekoliko naprednejši, kar pomeni, da lahko deluje tudi, če prejšnja rešitev ni uspela.

Še enkrat boste morali imeti lokalnega uporabnika z skrbniška dovoljenja . Za ponastavitev nastavitev povezave sledite tem korakom:

 1. Vtipkati Ukazni poziv v vrstico za iskanje v opravilni vrstici. Z desno miškino tipko kliknite na njej med rezultati in nato izberite Zaženi kot skrbnik .
 2. Vnesite naslednje štiri ukaze. Po vsaki pritisnite tipko tipka za vnos za izvedbo ukaza:
  1. ipconfig / flushdns
  2. ipconfig / registerdns
  3. ipconfig / javnost
  4. ipconfig / podaljšaj
   Kako počistiti obnovitev naslova IP
 3. Zaprite ukazni poziv in znova zaženite računalnik . Ko končate, se poskusite povezati z internetom in preizkusiti svojo povezavo.

Spremenite nastavitve IPV4 in IPV6

Pohabljanje z nastavitvami wifija lahko pogosto privede do nepredvidljivih težav z vašo povezavo. Na primer, morda imate statični naslov IPv4 ali IPv6, ki vam preprečuje vzpostavitev povezave.

Opomba : Statični naslov IP pomeni, da je bil naslov, ki ga uporablja vaš računalnik, vnesen in konfiguriran ročno. To lahko povzroči številne težave v vašem omrežju.

Potrudili se bomo, da vam usmerjevalnik samodejno dodeli naslov IP vaši napravi. Če želite to narediti, morate spremeniti oba Nastavitve IPv4 in IPv6 , saj gre za ločena protokola.

 1. Pritisnite in držite tipko Windows tipko na tipkovnici, nato pritisnite R . To bo sprožilo Teči uporabnost.
 2. Vtipkati ncpa.cpl in kliknite na v redu . S tem se bo odprlo okno Network Connections.
 3. Z desno miškino tipko kliknite omrežje, ki ga uporabljate, nato izberite Lastnosti možnost.
 4. Dvokliknite Različica internetnega protokola 4 (TCP / IPv4) .
 5. Na zavihku Splošno izberite oboje Samodejno pridobite naslov IP in Samodejno pridobite naslov strežnika DNS . Kliknite v redu ko končate.
 6. Dvokliknite Različica internetnega protokola 6 (TCP / IPv6) .
 7. Na zavihku Splošno izberite oboje Samodejno pridobite naslov IP in Samodejno pridobite naslov strežnika DNS . Kliknite v redu ko končate.
 8. Kliknite v redu na obeh oknih in znova zaženite računalnik. Ko se računalnik znova zažene, poskusite vzpostaviti povezavo z internetom.

Ponastavite TCP / IP s pripomočkom NetShell

Poškodovane datoteke TCP / IP so lahko tudi krivec za ' Windows ne more komunicirati z napravo ali virom ”Napaka. Na srečo je Microsoft odpravil to težavo in zagotovil dostopno rešitev za vsakogar, ki jo lahko prenese.

Opomba : Če do interneta sploh ne morete dostopati iz svoje naprave, orodje prenesite v osebni računalnik ali prenosnik z delujočo internetno povezavo. Ko končate, preprosto prenesite datoteko v napravo.

Sledite našim korakom za prenos in zagon NetShell pripomoček, ki ga distribuira Microsoft. To orodje je popolnoma brezplačno in varno pred kakršno koli zlonamerno programsko opremo, saj prihaja z uradnega spletnega mesta Microsofta.

 1. Klikni tukaj odpreti uradno Microsoftovo stran za prenos pripomočka.
 2. Kliknite na Prenesi . Čeprav sistema Windows 10 ni kot združljivega operacijskega sistema, lahko še vedno zaženete orodje.
 3. Dvokliknite na .diagcab datoteko, ki ste jo pravkar prenesli za zagon Pripomoček NetShell . Preprosto kliknite Naslednji in sledite navodilom na zaslonu za ponastavitev TCP / IP.

Upamo, da vam je naš članek lahko pomagal določiti ' Windows ne more komunicirati z napravo ali virom ”Napaka. Uživajte v povezavi z internetom!

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite več kot SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji.

To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes na +1 877 315 ​​1713 ali pošljite e-pošto sales@softwarekeep.com. Do nas lahko pridete tudi prek klepeta v živo.