Kako popraviti samostojni namestitveni program Windows Update, ki je obtičal pri iskanju posodobitev

How Fix Windows Update Standalone Installer Stuck Searching

Mnogi uporabniki sistema Windows raje uporabljajo Samostojni namestitveni program Windows Update poskrbeti za posodobitev svojega sistema. Ni popolnoma brez povezave, vendar ponuja zanesljiv način za posodobitev sistema na najnovejšo različico. Vendar uporabniki poročajo o težavi s samostojnim namestitvenim programom Windows Update, kjer se zatakne na Iskanje posodobitev v tem računalniku ... ' stopnja.

To pomeni, da skoraj ne morete posodobiti naprave prek samostojnega namestitvenega programa Windows Update, saj porabi več ur za iskanje posodobitve ali pa se v tej fazi popolnoma zatakne. Preprosto je videti, zakaj je treba to situacijo čim prej odpraviti.Windows posodobitev

V našem članku najdete več načinov za obnovitev samostojnega namestitvenega programa Windows Update Windows 7 , Windows 8 , in najnovejše Windows 10 prav tako.

Kako preveriti, ali je samostojni namestitveni program Windows Update zataknjen

Preden začnemo odpravljati težave, je pomembno, da potrdimo, da Samostojni namestitveni program Windows Update je dejansko zataknjen. Brez tega spodnje metode najverjetneje ne bodo pomagale vaši težavi.

To je precej preprosto, vse kar morate storiti je, da sledite nekaj preprostim korakom.

l'ordinateur ne reconnait pas le nouveau disque dur
 1. Z desno miškino tipko kliknite poljuben prazen prostor v opravilni vrstici in izberite Upravitelj opravil . Uporabite lahko tudi Ctrl + Shift + Esc bližnjica na tipkovnici za še hitrejši dostop.
  upravitelj opravilne vrstice
 2. Če se upravitelj opravil zažene v kompaktnem načinu, kliknite » Več podrobnosti V spodnjem levem kotu.
  Več podrobnosti
 3. Preklopite na » Storitve '.
  zavihek storitev
 4. Poiščite Wuaserv ', Nato z desno miškino tipko kliknite in izberite' Pojdite na Podrobnosti 'Ali' Pojdi na Process ”, Odvisno od vašega operacijskega sistema.
  wuaserv
 5. Vaš upravitelj opravil bi se moral samodejno preklopiti na » Procesi ', S poudarkom na enem od številnih' svchost.exe ”Procesi.Nekaj ​​časa opazujte ta postopek. Če nenehno uporablja velika količina procesorja in pomnilnika , lahko potrdite, da je samostojni namestitveni program Windows Update zataknjen.
  visoka poraba procesorja
 6. Zaprite Upravitelj opravil .

Zdaj bi morali napredovati v skladu z rezultati zgornje preiskave.

Če „ svchost.exe 'Zdi se, da postopek deluje povsem v redu, potem samostojni namestitveni program Windows Update najverjetneje ni zataknjen. To je lahko znana napaka, ki jo lahko preprosto odpravite tako, da znova zaženete napravo in znova uporabite namestitveni program.

Po drugi strani pa, če „ svchost.exe ”Postopek nenehno uporablja veliko količino CPU in pomnilnika, preberite spodnje metode za odpravo te napake.

1. način: Odpravite težave s storitvijo Windows Installer

Prvo, kar lahko poskusite, je znova zagnati samo storitev Windows Installer. Čeprav ni neposredno povezan s samostojnim namestitvenim programom Windows Update, bo morda pomagal obnoviti postopek posodobitve.

 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na tipkovnici, da odprete pripomoček Run. Tu vnesite » storitve.msc 'In pritisnite gumb OK, da se odpre Storitve .
  storitve msc
 2. Pomaknite se navzdol in poiščite Namestitveni program Windows ”Storitev. Z desno miškino tipko kliknite in izberite » Lastnosti '.
  namestitveni program Windows
 3. Kliknite » Nehaj ' gumb, nato počakajte vsaj pol minute. Tako bo vaš sistem imel čas, da pravilno onemogoči storitev.
  ustavi se
 4. Kliknite » Začni '. To bo storitev znova zagnalo. (Če Nehaj 'Je bila že siva, preprosto kliknite' Začni . ')
  storitev
 5. Prepričajte se, da ste nastavili Vrsta zagona 'Do' Samodejno 'In nato kliknite v redu .
  vrsta zagona
 6. Znova zaženite računalnik in preverite, ali se napaka še vedno pojavlja.

2. način: Onemogočite samodejne posodobitve v sistemih Windows 7 / Windows 8

Za tiste, ki uporabljajo starejše različice sistema Windows, kot je Windows 7 in Windows 8 , lahko pomaga onemogočiti samodejne posodobitve pred zagonom samostojnega namestitvenega programa Windows Update. Tukaj je tisto, kar morate storiti.

 1. Kliknite na Meni Start in vnesite » Nadzorna plošča 'V iskalno polje.
  kako onemogočiti samodejne posodobitve v operacijskem sistemu Windows 7/8
 2. Odprite Nadzorna plošča iz rezultatov iskanja.
  Nadzorna plošča
 3. Spremenite način pogleda v » Majhne ikone 'Ali' Velike ikone '. To zagotavlja, da vidite vse elemente nadzorne plošče.
  pogled po kategorijah
 4. Kliknite » Windows Update ”Meni.
 5. Kliknite » Spremenite nastavitve 'Povezava na levi stranski plošči.
  nastavitve chnage
 6. Poiščite spustni meni pod Pomembne posodobitve ”. Enkrat kliknite meni in izberite “ Nikoli ne preverjajte posodobitev (ni priporočljivo) . '
  priporočene nastavitve
 7. Kliknite v redu nato uporabite te spremembe znova zaženite računalnik . Lahko poskusite znova zagnati samostojni namestitveni program Windows Update, da preverite, ali se zatakne na isti stopnji.

3. način: Zaženite novo orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update v sistemu Windows 10

Številnim uporabnikom je všeč pri operacijskem sistemu Windows 10 dejstvo, da je opremljen z veliko orodji za odpravljanje težav, ki vam pomagajo samodejno prepoznati in rešiti težave. Čeprav orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update ni na voljo v vaši napravi, je varno in enostavno za prenos.

les icônes disparaissent du bureau windows 10
 1. Za prenos kliknite tukaj uradno orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update.
 2. Zaženite wu10.diagcab 'Datoteko, ki ste jo pravkar prenesli s klikom nanjo.
  wu10.aigcab
 3. Kliknite Naslednji za zagon orodja za odpravljanje težav.
  orodje za odpravljanje težav
 4. Počakajte, da orodje za odpravljanje težav odkrije težave. Če najdete napake, sledite navodilom na zaslonu, da jih odpravite.
  Windows posodobitev
 5. Zaprite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update in znova zaženite računalnik . Lahko poskusite znova zagnati samostojni namestitveni program Windows Update, da preverite, ali se zatakne na isti stopnji.

4. način: Prenesite in uporabite najnovejšo posodobitev servisnega sklada (SSU)

Vredno je poskusiti prenesti in namestiti najnovejšo posodobitev servisnega sklada (SSU) za vaš operacijski sistem. To lahko storite tako, da sledite naslednjim korakom v tem priročniku.

 1. Kliknite na Ikona sistema Windows v opravilni vrstici in izberite » Nastavitve '. Uporabite lahko tudi Windows + I bližnjica na tipkovnici za hitrejšo pot.
  nastavitve
 2. Kliknite » Sistem ”Ploščica.
  sistemska ploščica
 3. Pomaknite se navzdol po levi stranski plošči in kliknite » O tem '.
  o zavihku
 4. Preveri svoj ' Tip sistema 'Različica pod' Specifikacije naprave . ' Moral bi videti 64-bitni ali 32-bitni .
  vrsta sistema
 5. Pojdi na Spletna stran za prenos SSU in v iskalni vrstici poiščite » Servisiranje posodobitve sklada . '
  storitev zataknila posodobitev
 6. Prenesite in namestite najnovejšo SSU, ki ustreza različici vašega računalnika in vrsti sistema. Nato poskusite znova zagnati samostojni namestitveni program Windows Update, da preverite, ali se zatakne na isti stopnji.

5. način: Uporabite ukaz DISM

DISM je ukaz, ki se uporablja za popravilo slike sistema Windows. Z zagonom boste morda lahko obnovili težavo, zaradi katere se je samostojni namestitveni program Windows Update zataknil.

google chrome err_connection_refused
 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na tipkovnici, da zaženete pripomoček Run. Vtipkati ' cmd 'In pritisnite Ctrl + Shift + Enter . To bo odprlo ukazni poziv z skrbniškimi dovoljenji.
  ukazni poziv
 2. Vnesite naslednji ukaz in pritisnite Enter : dism.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth
 3. Počakaj DISM ukaz, da končate z zagonom, nato poskusite znova zagnati samostojni namestitveni program Windows Update, da preverite, ali se zatakne na isti stopnji.

6. način: s sistemom za preverjanje sistemskih datotek odpravite poškodbe sistemskih datotek

The Preverjevalnik sistemskih datotek je orodje, ki je privzeto na voljo v operacijskem sistemu Windows 10. Imenuje se tudi ' SFC skeniranje «, In to je vaš najhitrejši način za samodejno odpravljanje poškodovanih sistemskih datotek in drugih težav.

Evo, kako ga zagnati.

 1. Pritisnite tipko Windows + R tipke na tipkovnici, da zaženete pripomoček Run. Vtipkati ' cmd 'In pritisnite Ctrl + Shift + Enter . To bo odprlo ukazni poziv z skrbniškimi dovoljenji.
  ukazni promt
 2. Ob pozivu se prepričajte dovolite ukaznemu pozivu spremembe v napravi. To pomeni, da boste morda potrebovali skrbniški račun.
 3. Vnesite naslednji ukaz in pritisnite Enter: sfc / scannow
  skeniranje zdaj
 4. Počakaj Preverjevalnik sistemskih datotek za dokončanje skeniranja računalnika. Če najde napake, jih boste lahko samodejno odpravili prek samega ukaza SFC, ki lahko odpravi tudi povezane napake.

Upamo, da vam je ta članek lahko pomagal odpraviti težavo, ko se je samostojni namestitveni program Windows Update zataknil v Iskanje posodobitev ' stopnja.

Vas zanima več o sistemu Windows? Lahko brskate po našem namenskem Center pomoči odsek za sorodne članke.Kliknite tukaj, če želite izvedeti več o agentu Windows Update .

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne glejte dlje od SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji.

To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes +1 877 315 ​​1713 ali po e-pošti sales@softwarekeep.com. Prav tako nas lahko dobite prek Klepet v živo .