Kako popraviti Windows ni mogel dokončati napake formata

How Fix Windows Was Unable Complete Format Error

Vodič po korakih »Windows ni mogel dokončati formatiranja«!

Formatiranje pogona USB je preprost postopek. Večini od nas ni čudno. Vse kar morate storiti je, da z desno miškino tipko kliknete pogon USB, ki ga želite formatirati, izberete možnost »Format« in nato kliknete gumb »Start«. Po tem se bo vse naredilo samodejno.Na splošno bo postopek formatiranja izveden v manj kot minutah, odvisno od velikosti vašega USB-pogona in od tega, koliko podatkov ste shranili na njem. Vendar se včasih morda soočite s Windows ni mogel dokončati napake pri formatiranju in se vedno ponovi vsakič, ko poskušate formatirati pogon USB.

V tem vodniku vam bom danes pokazal tri koristne načine za odpravo Windows ni mogel dokončati oblike ”In vam pomaga pri uspešnem formatiranju pogona USB.

Preberite članek: Kako popraviti storitev uporabniškega profila ni uspela pri napaki pri prijavi

3 metode za odpravo okna niso mogle dokončati napake pri oblikovanju

USB-pogoni

Obstaja več načinov, s katerimi lahko formatirate pogon USB. Tu pa so trije enostavni in koristni načini za dokončanje postopka oblikovanja - z nekaj preprostimi koraki.

Formatirajte USB-pogon s pomočjo ukaznega poziva

Prvič, če želite formatirati bliskovni pogon USB, ga morate povezati z računalnikom. Potem pojdi na Moj računalnik da preverite črko takoj za imenom particije. V tem primeru je JAZ: - ne pozabite ga uporabiti v naslednjem koraku.

ime USB pogona

Nato odpriteUkazni pozivprogram s pomočjo te kombinacijske tipke: Windows + R , vnesite »cmd“In nato pritisniteEntertipko.

V naslednjem koraku z naslednjim ukazom formatirajte pogon USB:

format / q / x I:

hitri format bliskovnega pogona USB

V tem primeru:

  • q - hitra oblika
  • x - po potrebi prisilno odstranite napravo
  • Jaz - črka pogona USB, ki sem jo omenila zgoraj.

Na koncu pritisniteEntertipko za nadaljevanje oblike. Samodejno se bo zagnal. Počakati morate, da se postopek zaključi.

Formatirajte svoj pogon USB v drugem datotečnem sistemu

To je najpreprostejši način, da se izognete „Windows ni mogel dokončati oblike'Napaka pri formatiranju bliskovnega pogona USB. Vse, kar morate storiti, je samo spremeniti datotečni sistem v drugega. Počistite tudi polje »Hitro formatiranje'In nato kliknite na'Začni'.

Če želite na primer pogon USB formatirati z datotečnim sistemom NTFS, poskusite spremeniti v FAT32, da formatirate pogon USB. Ko je postopek končan, ga lahko znova formatirate nazaj v NTFS. To je to!

récupérer la clé de produit office 2010

vrsta zapisa pogona

Za formatiranje pogona USB uporabite orodje HP USB Disk Storage Format Tool

Če vam dve zgornji metodi ne moreta odpraviti napake »Windows ni mogel dokončati formatiranja«, poskusite novo HP-jevo orodje za oblikovanje, imenovano Orodje za formatiranje diskov HP USB .

Obiščite tukaj za prenos orodja v računalnik in nato Zaženi kot skrbnik .

Zaženi kot skrbnik

Izbrati boste morali datotečni sistem, izberite Hitro formatiranje ali ne, in nato kliknite naZačni'. Postopek oblikovanja se samodejno zažene. Počakati morate, da se postopek zaključi.

Orodje za oblikovanje HP

Upam, da lahko z vsemi zgornjimi načini zdaj USB-pogon popolnoma formatirate. Te metode vam pomagajo tudi obiti in popraviti “ Windows ni mogel dokončati oblike ”Napaka. Te metode lahko uporabite tudi za reševanje podobnih težav s kartico SD, pomnilniško kartico in zunanjim trdim diskom, ki uporablja vrata USB.