Kako zamrzniti vrstico ali stolpec v Excelu za Mac

How Freeze Row

Zamrzovanje vrstice ali stolpca v Excel je odličen način za izboljšanje ne le oblikovanja preglednice, temveč tudi njeno funkcionalnost. Zamrznjene (imenovane tudi zaklenjene) vrstice, stolpci ali posamezne celice ostanejo na zaslonu tudi med pomikanjem, kar vam omogoča ustvarjanje glav in ključnih podatkovnih vnosov.

kako zamrzniti vrstico ali stolpec vOmogočite lažje iskanje pomembnih podatkov ali primerjave z izkoriščanjem te funkcije Excel za Mac . Ta članek gre vglobino o vseh vidikih zamrznitve vrstice, stolpca ali celice, da si olajšate življenje pri delu z vodilno aplikacijo za preglednice za sisteme Mac.

Zamrzni vrstice in stolpce v Excelu za Mac

Preden začnete z zamrzovanjem in zaklepanjem, se prepričajte, da ste v pravem načinu pogleda. Ko odprete Excel in dokument, s katerim delate, preklopite na Pogled na zavihku vmesnika Ribbon in se prepričajte, da je Običajno pogled je izbran.

je ne peux pas me connecter à windows 10

zamrzne vrstice in stolpce v
Po tem lahko nadaljujete z ustreznimi koraki, opisanimi spodaj.

Zamrznite zgornjo vrstico

 1. Odprite dokument, s katerim želite delati v Excelu.
 2. Preklopite na Pogled zavihek v vmesniku Ribbon, ki se nahaja na vrhu okna Excel.
 3. Kliknite na Zamrzni zgornjo vrstico ikono. To bo samodejno zamrznilo in zaklenilo prvo vrstico v dokumentu. (1)
  zamrzne zgornjo vrstico
 4. Zamrznitev označuje spodnja vrstica vrstice, ki postane temnejša od drugih vrstic, kar kaže, da je vrstica trenutno zamrznjena.

Zamrznite prvi stolpec

 1. Odprite dokument, s katerim želite delati, v Excelu.
 2. Preklopite na Pogled zavihek v vmesniku Ribbon, ki se nahaja na vrhu okna Excel.
 3. Kliknite na Zamrzni prvi stolpec ikono. To bo samodejno zamrznilo in zaklenilo prvi stolpec v dokumentu. (A)
  zamrzne prvi stolpec
 4. Zamrznitev označuje desna črta stolpca, ki postane temnejša od drugih vrstic, kar kaže, da je stolpec trenutno zamrznjen.

Zamrznite zgornjo vrstico in prvi stolpec

 1. Odprite dokument, s katerim želite delati v Excelu, nato izberite B2 celica.
  zamrznite zgornjo vrstico
 2. Preklopite na Pogled zavihek v vmesniku Ribbon, ki se nahaja na vrhu okna Excel.
 3. Kliknite na Zamrzni stekla ikono. To bo samodejno zamrznilo in zaklenilo prvo vrstico in stolpec v dokumentu. (A in 1)
  zamrzni stekla
 4. Zamrznitev označuje spodnja vrstica vrstice in desna črta stolpca, ki postaneta temnejša od drugih vrstic, kar kaže, da so trenutno zamrznjene.

Zamrznite toliko vrstic ali stolpcev, kot želite

Če želite zamrzniti več stolpcev in / ali vrstic, lahko to storite, če sta vključeni zgornja vrstica in stolpec dokumenta.

kako zamrzniti več vrstic hkrati

Če na primer izberete celico C7, bodo vrstice in stolpci, označeni z modro, zamrznjeni.

Vse, kar morate storiti, je, da izberete stolpec desno od zadnjega stolpca, ki ga želite zamrzniti, izberete vrstico pod zadnjo vrstico, ki jo želite zamrzniti, in kliknete Zamrzni stekla .

Kako odmrzniti vrstice ali stolpce

Če želite odmrzniti vrstice in stolpce, pojdite na zavihek Pogled na traku in kliknite na Odmrzni stekla . Tako boste zamrznjene oznake odstranili iz vrstic in stolpcev, kar vam bo omogočilo, da v trenutku vrnete svoj dokument v normalno stanje.

Vas zanimajo drugi vodniki in vadnice za Microsoft Office? Preverite naš namen Center pomoči najdete vse potrebne informacije o vodilni pisarniški zbirki na vsem svetu. Nobeno vprašanje ne ostane brez odgovora.

versions et fonctionnalités du serveur sql