Kako namestiti Windows 10, 8.1 ali 7 z zagonskim USB-jem

How Install Windows 10

Pri nameščanju nove različice sistema Windows v svojo napravo lahko izbirate veliko.

Če vaš računalnik nima CD ali DVD pogon , boste morda želeli izvedeti, kako zagnati namestitev iz » zagonski USB «Za hitro nastavitev operacijskega sistema.Ta članek bo poglobljen glede tega, kaj a zagonski USB je in kako ga ustvariti namestite Windows 10 , 8.1 ali celo 7. Če ste že pripravili zagonski USB, preprosto skočite na Kako namestiti Windows z zagonskim USB-jem «In v nekaj minutah nastavite novo kopijo sistema Windows.

Prednosti namestitve sistema Windows z zagonskim USB-jem

Ko nameravate v računalnik znova namestiti ali namestiti nov sistem Windows, morate biti predhodno pripravljeni na sam sistem.

V večini nastavitev boste lahko namestitveni medij ustvarili z lastno napravo, preden začnete z namestitvijo, ali z drugo napravo v vaši bližini.

Ko CD in DVD diski zastarajo, mnogi sodobni računalniki in prenosniki nimajo več pogona za branje in pisanje fizičnih diskov. To vam onemogoča ustvarjanje namestitvenega medija, če ne uporabljate pogona USB.

Neverjetna dostopnost - glede na dejstvo, da ima skoraj vsak računalnik vrata USB, s katerimi lahko povežete zunanje naprave, - omogoča najlažji, najhitrejši in najprimernejši način namestitve sistema Windows. Za namestitev lahko ustvarite zagonski USB Windows 10 , Windows 8.1 ali celo Windows 7.

aucun haut-parleur ou casque n'est branché dans le correctif Windows 7

Kako z orodjem za ustvarjanje medijev ustvariti zagonski USB za Windows

Za zagon z USB-ja morate najprej ustvariti sam USB, ki ga bo računalnik prebral in uporabil za zagon. Navodila za ustvarjanje zagonskega USB-ja z orodjem Media Creation Tool, ki ga je izdalo podjetje Microsoft.

 1. Odprite Microsoft Prenesite Windows strani v spletnem brskalniku in kliknite na Prenesite orodje zdaj .
 2. Shranite orodje v računalnik. Ko je prenos končan, zaženite orodje za ustvarjanje medijev in kliknite Sprejmi ko boste pozvani, da se strinjate z lansiranjem.
 3. Izberite Ustvarite namestitveni medij (USB-pogon, DVD ali datoteka ISO) za drug računalnik in kliknite gumb Naprej.
 4. Nastavite želeno Jezik , Windows 10 Edition , in Arhitektura sistema .
  1. Če nastavitev ne morete spremeniti, postavite kljukico zraven Uporabite priporočene možnosti za ta računalnik možnost in nadaljujte.
 5. Izberite USB ključek , nato pritisnite gumb Naprej in na seznamu izberite svoj pogon USB. Namestitvene datoteke sistema Windows se bodo začele prenašati na vaš pogon USB.
 6. Prenos lahko traja dolgo, odvisno od hitrosti interneta. Pazite, da postopka ne motite, dokler ni ustvarjeno orodje za ustvarjanje.

Kako spremeniti vrstni red zagona računalnika

Preden lahko računalnik zaženete z USB-ja, morate najprej spremeniti vrstni red zagona računalnika, da bo najprej navedel USB. To bo pozvalo vaš računalnik, da najprej prebere USB, preden prebere notranji trdi disk med zagonom.

Vrstni red zagona lahko spremenite v pripomočku za nastavitev BIOS-a v računalniku. Če želite izvedeti, kako to storiti, preprosto preglejte naš vodnik o spreminjanju računalnika Zagon tukaj .

Kako namestiti Windows z zagonskim USB-jem

Ko se je vrstni red zagona računalnika uspešno spremenil, da se najprej naloži iz naprave USB, lahko zdaj namestite Windows z namestitveno datoteko USB.

Opomba: Pred namestitvijo preverite, ali ste varnostno kopirali vse datotekeprepričani, da ne boste izgubili nobenih dragocenih podatkov.

Kako namestiti Windows 10 z zagonskim USB-jem

 1. Napravo USB priključite v vrata USB računalnika in zaženite računalnik. Morda boste morali pritisniti tipko za zagon z USB-ja.
 2. Izberite svojo najljubšo jezik , časovni pas , valuta , in nastavitve tipkovnice . Ko ste zadovoljni s prilagajanjem teh nastavitev, kliknite Naslednji . Ne skrbite, če ste se zmotili, kar koli lahko spremenite v prihodnosti.
  namestitev sistema Windows 10 z uporabo UBS
 3. Kliknite Namestiti zdaj in izberite izdajo sistema Windows 10, ki ste jo kupili. Zdaj kliknite Naslednji za zagon postopka namestitve.
  Vodič po korakih za namestitev operacijskega sistema Windows 10
 4. Izberite vrsto namestitve. Lahko izbirate Nadgradnja , ki bo omogočil ohranjanje vaših trenutnih datotek, nastavitev in aplikacij ali pa na novo izvedel čisto namestitev z izbiro Po meri . V tem primeru bomo izbrali po meri za novo namestitev sistema Windows.
  Kako nadgraditi sistem Windows, hkrati pa obdržati stare datoteke
 5. Za namestitev sistema Windows potrebujete particijo na trdem disku za shranjevanje sistemskih datotek. Trdi disk vašega računalnika je fizična naprava za shranjevanje, medtem ko particije ta prostor za shranjevanje razdelijo na ločene dele.
  • Opomba: Če še niste varnostno kopirali trdega diska, se boste morda želeli ustaviti, vse narediti nazaj in začeti znova. Ko izbrišete particije, ne boste mogli obnoviti podatkov, shranjenih na teh pogonih.
   Tilahko uporabite katero od obstoječih particij na trdem disku tako, da jo formatirate, ali pa jih lahko izbrišete in namesto njih ustvarite nove:
  • Če želite uporabiti eno od obstoječih particij, jo izberite in kliknite Oblika .
   Kako formatirati obstoječo particijo v oknih
  • Če želite izbrisati obstoječe particije, jih izberite in kliknite Izbriši , potem v redu .
   Kako izbrisati obstoječo particijo v oknih
 6. Če ste izbrisali vse obstoječe particije, prostor na trdem disku ne bo dodeljen, zato boste morali ustvariti nove particije. Če ste pravkar formatirali obstoječo particijo, preskočite na 7. korak. Za ustvari nove particije:
  • Kliknite Možnosti pogona (napredno) .
   Namestitev operacijskega sistema Windows 10
  • Zdaj kliknite Novo in izberite velikost nove particije, nato kliknite Naslednji .
   Izbira velikosti particije
  • Windows bo zdaj ustvaril novo particijo za shranjevanje sistemskih datotek. Kliknite v redu sprejeti.
   Namestitev operacijskega sistema Windows
  • Če želite ustvariti več particij, ponovite ta postopek.
   Enkrat končali ste z ustvarjanjem vseh želenih particij, formatirajte vsako, razen particije, na kateri želite shraniti sistemske datoteke sistema Windows. Izberite particije eno za drugo in kliknite Oblika , potem v redu ob pozivu.
   Oblikovanje particij pred namestitvijo OS
 7. Zdaj izberite particijo, na katero želite namestiti Windows, in kliknite Naslednji . Namestitev sistema Windows 10 se bo začela. Med postopkom se lahko računalnik nekajkrat znova zažene. To je normalno.
  Nastavitev sistema Windows
 8. Po končani namestitvi se bo računalnik še zadnjič samodejno znova zagnal. Ko se prvič znova zažene, boste lahko izbrali več svojih nastavitev ali pa uporabite hitre nastavitve, ki jih priporoča Microsoft.
  Izberite, pri namestitvi oken uporabite ekspresne nastavitve
 9. Nazadnje se prijavite v svoj Microsoftov račun, če želite uporabljati nekatere nove funkcije sistema Windows 10, na primer obnovitev gesla, in dostopati do storitve One Drive. Če se ne želite prijaviti z Microsoftovim računom, kliknite Preskočite ta korak in sledite navodilom, da namesto tega ustvarite lokalni uporabniški račun.
  Izbira nastavitve med namestitvijo sistema Windows

Kako namestiti Windows 8.1 z zagonskim USB-jem

 1. Napravo USB priključite v vrata USB računalnika in zaženite računalnik. Morda boste morali pritisniti tipko za zagon z USB-ja.
 2. Izberite želeni jezik, časovni pas, valuto in nastavitve tipkovnice. Ko ste zadovoljni s prilagajanjem teh nastavitev, kliknite Naslednji . Ne skrbite, če ste se zmotili, kar koli lahko spremenite v prihodnosti.
  Kako namestiti Windows 8 z uporabo bootabale USB
 3. Kliknite Namestiti zdaj in izberite izdajo sistema Windows 8.1, ki ste jo kupili. Zdaj kliknite Naslednji za zagon postopka namestitve.
  namestiti zdaj
 4. Vnesite ključ izdelka, ki ste ga dobili z nakupom sistema Windows, da ga aktivirate. Ko končate, kliknite Naslednji .
  • Opomba: Morda boste pozvani, da ključ izdelka vnesete šele pozneje pri namestitvi sistema Windows 8.1. To se razlikuje od različice do različice.
   vnesite ključ izdelka
 5. Sprejmite licenčne pogoje in kliknite Naslednji .
  sprejeti licenčne pogoje
 6. Izberite želeno vrsto namestitve. Lahko izbirate Nadgradnja , ki bo omogočal shranjevanje trenutnih datotek, nastavitev in aplikacij ali izbiro Po meri narediti novo čisto namestitev sistema Windows 8.1. V tem primeru bomo izbrali po meri za novo namestitev sistema Windows.
  Kako nadgraditi svoj OS
 7. Če želite povsem novo namestiti nove particije, morate najprej izbrisati vse obstoječe particije. Izberite vsako particijo eno za drugo in kliknite Izbriši , potem v redu .
  • Opomba: Če še niste varnostno kopirali trdega diska, se boste morda želeli ustaviti, vse narediti nazaj in začeti znova. Ko izbrišete particije, ne boste mogli obnoviti podatkov, shranjenih na teh pogonih.
   izberite particijski disk
 8. Prostor trdega diska vašega računalnika bo zdaj nedodeljen. Po tem morate ustvariti nekaj novih particij. Izberite Možnosti pogona (napredno) . Kliknite Novo in izberite velikost nove particije, nato kliknite Naslednji .
  Izberite particijo, na katero želite namestiti OS
 9. Windows bo zdaj ustvaril novo particijo za shranjevanje sistemskih datotek. Kliknite v redu sprejeti. Če želite ustvariti dodatne particije, ponovite ta korak.
  izbira velikosti nove particije
 10. Izberite eno od novih particij in kliknite Oblika . Tako boste lahko formatirali novo particijo. Pritisnite v redu ob pozivu ponovite postopek za vse druge particije, razen tiste za shranjevanje sistemskih datotek.
  Oblikovanje obstoječe particije v sistemu Windows
 11. Izberite particijo, na katero želite namestiti Windows, in kliknite Naslednji .
  Izberite eno od novih particij in kliknite Oblika
 12. Zdaj se bo začela namestitev sistema Windows 8.1. Med postopkom se lahko računalnik nekajkrat znova zažene. To je normalno. Sledite navodilom, ko boste prejeli navodila za prilagoditev nastavitev računalnika.

Kako namestiti Windows 7 z zagonskim USB-jem

 1. Napravo USB priključite v vrata USB računalnika in zaženite računalnik. Morda boste morali pritisniti tipko za zagon z USB-ja.
 2. Izberite želeni jezik, časovni pas, valuto in nastavitve tipkovnice. Ko ste zadovoljni s prilagajanjem teh nastavitev, kliknite Naslednji . Ne skrbite, če ste se zmotili, kar koli lahko spremenite v prihodnosti.
  Kako namestiti Windows 7 z USB-jem za zagon
 3. Kliknite Namestiti zdaj za zagon postopka namestitve.
  Kako namestiti operacijski sistem Windows 7
 4. Sprejmite licenčne pogoje in kliknite Naslednji .
  Microsoftova licenca
 5. Izberite želeno vrsto namestitve. Lahko izbirate Nadgradnja , ki bo omogočal shranjevanje trenutnih datotek, nastavitev in aplikacij ali izbiro Po meri za novo čisto namestitev sistema Windows 7. V tem primeru bomo izbrali po meri za novo namestitev sistema Windows.
  Kako izbrati vrsto namestitve
 6. Če želite povsem novo namestiti nove particije, morate najprej izbrisati vse obstoječe particije. Izberite vsako particijo eno za drugo in kliknite Izbriši , potem v redu .
  • Opomba: Če še niste varnostno kopirali trdega diska, se boste morda želeli ustaviti, vse narediti nazaj in začeti znova. Ko izbrišete particije, ne boste mogli obnoviti podatkov, shranjenih na teh pogonih.
   predelne stene
 7. Prostor trdega diska vašega računalnika bo zdaj nedodeljen. Po tem morate ustvariti nekaj novih particij. Izberite Možnosti pogona (napredno) . Kliknite Novo in izberite velikost nove particije, nato kliknite Naslednji .
 8. Windows bo zdaj ustvaril novo particijo za shranjevanje sistemskih datotek. Kliknite v redu sprejeti. Če želite ustvariti dodatne particije, ponovite ta korak.
  namestite okna
 9. Izberite eno od novih particij in kliknite Oblika . Tako boste lahko formatirali novo particijo. Pritisnite v redu ob pozivu ponovite postopek za vse druge particije, razen tiste za shranjevanje sistemskih datotek.
 10. Izberite particijo, na katero želite namestiti Windows, in kliknite Naslednji .
 11. Ko je namestitev je končan, boste prejeli poziv za nastavitev imen uporabnikov in računalnikov.
  • Opomba: Vgrajeni skrbniški račun je v sistemu Windows 7 onemogočen, zato bo uporabniško ime, ki ga ustvarite, najprej edino na voljo v sistemu.
 12. Vnesite svoje uporabniško ime. Privzeto ime računalnika bo username-PC, kjer je uporabniško ime uporabniško ime, ki ste ga vnesli, lahko pa ga tudi spremenite. Ko končate, kliknite Naslednji .
  končni vodnik za namestitev Windows 7 -
 13. Na koncu vnesite geslo novega uporabnika ali pa ga pustite prazno in kliknite Naslednji .
  • Opomba: Če se odločite ustvariti geslo za svoj račun Windows 7, poskrbite, da bo to varno. To bo edini uporabniški račun v sistemu. Če ga izgubite, se pozneje ne boste mogli prijaviti v sistem Windows.

To je to! Zdaj ste v računalnik namestili novo kopijo sistema Windows z zagonskega USB-ja.

Pri naslednjem zagonu računalnika boste morda želeli zagnati posodobitev sistema Windows in namestiti najnovejšo vdelano programsko opremo / gonilnike, ki so na voljo pri proizvajalcu, sicer ste pripravljeni na uporabo novega računalnika Windows.

Naslednje branje:

définir une police par défaut dans word

> Kako ustvariti zagonski USB z uporabo Rufusa

Morda vam je všeč tudi:

> Kako namestiti posodobitve za Microsoft Office

> Kako namestiti in nastaviti Office na iPhone ali iPad

> Kako namestiti Office na računalnik z operacijskim sistemom Windows z uporabo spletnega Microsoftovega računa