Kako namestiti Windows v Mac s pomočjo Parallels

How Install Windows Mac Using Parallels

Microsoft in Apple Inc. sta dve najbolj znani družbi za računalniško tehnologijo. Microsoftov najbolj znan po svoji programski opremi, kot sta Windows in Office. Medtem ko je Apple znan po svojih vrhunskih pripomočkih, kot so MacBooks, iPhone in iPad.

Apple ima tudi svoj operacijski sistem, imenovan macOS . Od izdaje različice OS X 10.7 Lion leta 2011 MacOS podpira storitve v oblaku. To vam omogoča uporabo programov v oblaku v več napravah Apple.Windows lahko namestite tudi v računalnike / prenosnike Apple Mac in obratno. Običajno imajo namestitveni programi Windows datotečno pripono .exe, ki je Macs ne more prepoznati. Obstajajo pa posebni programi, ki bodo prepoznali razširitev namestitvenega programa Windows .exe v vašem računalniku Mac in vam omogočili namestitev sistema Windows v računalnik Mac.

Dva pogosta sta Boot Camp in Parallels. Podpiramo Parallels, zato vam bomo pokazali, kako namestite operacijski sistem Windows na vaš Mac s pomočjo Parallels.

complément de validation de fichier microsoft office windows 10

Parallels Desktop Lite lahko brezplačno prenesete iz trgovine Mac App Store ali dobite plačljivo naročnino za celotno različico Parallels Desktop. Parallels Desktop ima nekaj dodatnih funkcij, vendar obe različici omogočata domačim uporabnikom, da namestijo Windows na svoj Mac.

Upoštevajte, da bodo ti nasveti delovali le Windows 7, 8.1 in 10 .

Kako namestiti Windows na Mac s pomočjo Parallels za Windows 7, 8.1 in 10

1. korak: Kupite programski paket Windows

Če še nimate programskega paketa Windows, ga morate najprej kupiti

 • Lahko ga kupite pri SoftwareKeep, Microsoftu prek spleta ali pa ga prevzamete v najbližji računalniški trgovini.

2. korak: Prenesite in namestite Parallels na svoj Mac

3. korak: Ustvarite nov navidezni stroj


Če želite v svoj Mac namestiti Windows, morate ustvariti » navidezni stroj ”Za operacijski sistem Windows. Najprej odprite aplikacijo Parallels, nato izberite Datoteka in kliknite Novo
Kako namestiti Windows na Mac s pomočjo vzporednic

 • V namizju Parallels boste imeli na izbiro nekaj različnih možnosti, medtem ko boste v Parallels Lite videli samo eno možnost. V obeh primerih kliknite ikono Namesti Windows ali drug OS z DVD-ja ali slikovne datoteke in nato Nadaljuj
  Namestitveni medij za Windows
  Navidezni stroj

4. korak: Izberite namestitveni medij

cette application a été bloquée pour accéder au matériel graphique
 • Običajno Parallels samodejno zazna namestitveno datoteko
  Namestitveni medij za Windows 10
 • Če namestitvene datoteke sistema Windows samodejno ne najde, kliknite gumb Poišči ročno
  Najden operacijski sistem
 • Zdaj izberite možnost, kjer je datoteka. Na voljo so tri možnosti med DVD-jem, pogonom USB ali slikovno datoteko. Če imate namestitveni program Windows shranjen na pogonu DVD ali USB, izberite enega od teh. Če ste jo prenesli neposredno v računalnik, kliknite Slikovna datoteka, da odprete namestitveni program (ki se imenuje slika diska .iso).
  Iso Image

5. korak: Vnesite ključ izdelka Windows
Ključ programske opreme Windows je običajno na voljo v maloprodajnem paketu ali v potrditvenem e-poštnem sporočilu, če ste ga kupili in prenesli v splet. Je 25-mestna koda iz črk in številk.

 • Vnesite to tukaj in nato kliknite Nadaljuj. Pustite označeno Express Installation, sicer boste morali pozneje »Parallels Tools« namestiti ročno
  Ključ izdelka

6. korak: Izberite, kako želite uporabljati Windows


Obstaja več načinov uporabe sistema Windows v Macu. Izberite najprimernejšo možnost za vas in Parallels bo ustrezno optimiziral vašo izkušnjo s sistemom Windows

 • Parallels Desktop Lite vam omogoča, da ga uporabljate za produktivnost (splošno delo), igre na srečo, grafično oblikovanje ali razvoj programske opreme
  Paralles lite
 • Parallels Desktop vam ponuja tudi dodatno možnost optimizacije sistema Windows za testiranje programske opreme.
  testiranje programske opreme

7. korak: Izberite ime in lokacijo navideznega računalnika

 • Dajte svojemu navideznemu računalniku ime in izberite, kam želite shraniti. Ime je lahko preprosto kot »Windows« ali kar koli, kar izberete.
 • Parallels privzeto shrani vaš navidezni stroj v lastno mapo pod mapo Mac Documents. Če želite to spremeniti, pred namestitvijo kliknite Prilagodi nastavitve in izberite želeno lokacijo. Če jo želite pustiti privzeto, jo lahko zaenkrat vedno spremenite pozneje.
  nastavitev navideznega stroja
 • Parallels Desktop vam omogoča tudi skupno rabo namestitve sistema Windows z drugimi uporabniškimi računi v računalniku Mac. Samo kliknite Skupna raba z drugimi uporabniki tega Maca
  Vzporedni čarovnik

8. korak: zaženite namestitev

 • Ko ste zadovoljni z nastavitvami, kliknite Nadaljuj. Računalnik bo začel nameščati vaš novi sistem Windows. Samo sledite navodilom na zaslonu
  Čarovnik za namestitev nameščanje oken
 • Ko je namestitev končana, preprosto odprite aplikacijo ali kliknite gumb za vklop na seznamu navideznih računalnikov v Parallelsu, da zaženete Windows
  vzporednice vzpona

Ko prvič odprete Windows v računalniku Mac, bo računalnik samodejno namestil »Parallels Tools«. Parallels Tools omogoča, da računalnik nemoteno deluje med macOS in Windowsom, zato poskrbite, da ne boste motili namestitvenega postopka. Po končani namestitvi znova zaženite Windows in potem ste pripravljeni.

Če želite kasneje nadgraditi različico sistema Windows v računalniku Mac, lahko na trenutnem navideznem računalniku Windows preprosto zaženete namestitveno datoteko za nadgradnjo in bo to prepoznala kot običajno.

Prepričajte se, da ste izbrali pravilno nadgradnjo, da bo združljiva z vašim trenutnim sistemom Windows (bodisi 32-bitnim bodisi 64-bitnim) in da bo navideznemu računalniku na voljo dovolj pomnilnika in prostora na trdem disku za dokončanje namestitve.

Če imate Windows v Macu, lahko programsko opremo, izdelano samo za operacijske sisteme Windows, uporabljate na njihovi optimalni ravni, ne da bi morali preklopiti na drug računalnik. Za tiste, ki smo se navadili na Applove elegantne zasnove, nam omogoča tudi uporabo naših najljubših programov Windows, hkrati pa ohranja strojno opremo Mac.

Edina pomanjkljivost je, da morate prostor na trdem disku razdeliti med navidezni stroj Windows in MacOS. Namestitev sistema Windows na Mac lahko tudi izpostavi vaš Mac običajnim virusom, na katere so dovzetni računalniki z operacijskim sistemom Windows. Potem je izjemno pomembno, da se prepričate, ali imate v računalniku nameščen zanesljiv protivirusni program. Lahko brskate po naših člankih tukaj o tem, kako namestiti okna brez USB.

échec du tdr vidéo du code d'arrêt

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne glejte dlje od SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji. To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes +1 877 315 ​​1713 ali po e-pošti sales@softwarekeep.com. Do nas lahko pridete tudi prek klepeta v živo.