Kako natisniti zaslon na Macu s tipko Windows Print Screen prek Boot Camp

How Print Screen Mac Using Windows Print Screen Key Via Boot Camp

Ko moramo v sistemu Windows narediti posnetek zaslona, ​​tipko PrtScr (ali znano tudi kot Natisni zaslon ) je ključnega pomena. Ta tipka obstaja na večini tipkovnic s sistemom Windows. Zajemanje posnetka zaslona torej ni velika težava.

l'icône de la batterie ne s'affiche pas sur Windows 10

Obstaja pa zapleten primer, da morda niste vedeli, kako narediti posnetek zaslona. To je operacijski sistem Windows (OS) v računalniku Mac OS X do konca Tabor .Tehnično uporabljate operacijski sistem Windows. Če pa vzamemo primer strojne opreme, potem gre za računalnik Mac. In seveda je na voljo s tipkovnico Mac, ki nima tipke Print Screen.

Torej, kako natisni zaslon na mac, ki teče v oknih OS, brez aplikacij tretjih oseb?

Preberite članek: DNS strežnik se ne odziva: Kako popraviti napako v sistemu Windows 10

Posnetek zaslona v sistemu Windows z Apple tipkovnico

Print Screen je funkcija, ki je bila v okolju Windows uporabnikom omogočena naredite posnetek zaslona in shranite v odložišče . Na tipkovnici s sistemom Windows boste opazili tipko Print Screen (ali PrtScr). Toda na tipkovnici, ki temelji na Macu, noben gumb ni označen.

Torej je težko narediti posnetek zaslona v sistemu Windows s tipkovnico, ki jo dobavi Apple.

[full-related slug1 = 'best-screen-capture-tools-mac' slug2 = 'change-default-screenshots-location-mac']

Vendar vam ni treba skrbeti! Še vedno obstajajo načini za zajemanje posnetke zaslona v operacijskem sistemu Windows z računalnikom Mac tipkovnico. S pomočjo vrsto pritiskov tipk , lahko hitro izvedete isto funkcijo kot pritisk tipke Print Screen.

  • Če želite posneti posnetek zaslona celotnega zaslona, ​​samo pritisnite fn + Shift + F11.
  • Če želite posneti posnetek zaslona aktivnega okna, samo pritisnite Option + fn + Shift + F11.

Opomba: Privzeto morate za zajem posnetkov zaslona uporabiti tipko fn. Če pa ste v oknu pravilno preslikali svoje funkcijske tipke, vam ni treba več uporabljati tipke fn. Namesto tega preprosto pritisnite Shift + F11 in Option + Shift + F11, da posnamete posnetke zaslona.

entrez la clé de produit office 2016

V nasprotju s posnetki zaslona v operacijskem sistemu Mac OS X ti pritiski tipk ne bodo sproščali slikovnih datotek neposredno na namizje vašega računalnika. Namesto tega bo zajeti zaslon kopiran v odložišče sistema Windows, kjer ga lahko prilepite v Microsoftovo Paint ali katero koli aplikacijo za urejanje slik in nato shranite kot datoteke.

Prav tako ni vizualne potrditve ali zvoka, ki bi razkril, da je posnet posnetek zaslona. Pritisnite ustrezen pritisk tipke in nato odprite program za urejanje slik, da zajeti zaslon v odložišču spremenite v datoteko.

Imate kakšno vprašanje, ki ga želite vprašati? Pustite svoj komentar spodaj.