Kako obnoviti izbrisane datoteke

How Recover Deleted Files

Ne glede na to, ali gre za utrujene možgane ali zgolj naključni zdrs, lahko vsi naletimo na situacije, ko nas skrbi, da je datoteka, ki jo potrebujemo, trajno izbrisana. Vendar to pogosto ni tako. Samo vedeti morate, kje iskati.

Preberite in se naučite več načinov iskanja datoteke ali mape, ki je morda pomotoma izbrisana. Z vso srečo bo datoteka popolnoma v redu in jo boste lahko uporabljali po potrebi.Kazalo

Ugotovite, ali je bila datoteka dejansko izbrisana

Morda boste imeli srečo, da boste ugotovili, da datoteka dejansko ni bila izbrisana, ampak je bila morda shranjena, nehote premaknjena ali pa ste morda začeli postopek brisanja, vendar (na srečo) tega postopka niste dokončali . Obstaja samo en način, kako to ugotoviti!

Sorodno branje: Kako formatirati zunanji trdi disk za Mac

pourquoi la mise à jour de Windows continue d'échouer

Prvi korak

Če že veste, v kateri mapi je bila datoteka ali mapa, jo preverite z raziskovalcem datotek. Če niste prepričani ali želite preveriti, ali je bila premaknjena, lahko preprosto vnesete ime datoteke ali mape v svojo vrstico za iskanje in preverite, ali se prikaže ustrezen rezultat.

13

Drugi korak

Če lahko najdete tisto, kar iščete, fantastično! V nasprotnem primeru bo čas, da se premaknete na naslednje korake za iskanje datoteke. Brez skrbi, datoteko je še vedno mogoče najti.

Obnovite datoteko, če lahko

Druga možnost, ki vam je na voljo, je obnovitev datoteke. V nekaterih primerih lahko računalnik to samodejno stori, ko odprete program, v katerem je bila datoteka. Najpogosteje gre za nekaj podobnega dokumentu Word ali Open Office. Preizkusite tiste, ki jih uporabljajo!

Iz varnostne kopije

Če se s tem ukvarjate že nekaj časa, je morda nekje v računalniku na voljo varnostna kopija. Preverjanje razpoložljivih varnostnih kopij je lahko dobra ideja, vendar ne pozabite, da varnostna kopija morda ni vedno tako posodobljena, kot je bila prvotna datoteka.

Prvi korak

Začnite s pritiskom gumba »Start« v spodnjem levem kotu. Nato vnesite »nadzorna plošča« in izberite rezultat, ki se ujema.

2. 3

Drugi korak

Na nadzorni plošči izberite možnost, ki se glasi: »Sistem in vzdrževanje«. Sledite temu, tako da kliknete »Varnostno kopiranje in obnovitev«.

Tu boste videli možnost obnovitve datotek. Izberite jo in sledite navodilom.

3 3

Iz izbrisane datoteke

Lahko se odločite tudi za obnovitev izbrisane mape ali datoteke prek raziskovalca datotek. To ni zajamčena možnost, vendar jo je vredno preizkusiti, še posebej, če je bila datoteka, ki jo potrebujete, izbrisana pred kratkim.

Prvi korak

Izberite gumb »Start« in nato pojdite na »Computer«.

Poiščite katero koli mapo, ki vsebuje tisto, ki jo iščete. Če na primer iščete članek, ki je bil shranjen v vaših dokumentih, boste želeli odpreti mapo »Dokumenti«. Če je šlo za večjo datoteko, lahko to storite tudi s pomočjo mape C:

4 3

Drugi korak

Na naslovu mape z desno miškino tipko kliknite in nato obnovite prejšnjo različico. Zdaj preverite, ali se je vaša manjkajoča mapa ali datoteka vrnila. V nasprotnem primeru so na voljo še dodatne možnosti, da najdete tisto, kar iščete.

5 3

Poskusite preveriti koš

V večini primerov datoteke, ki se izbrišejo, običajno končajo v koš za smeti . Dobra novica je, da predmeti, ki so v košu, še niso dejansko izbrisani. To je v resnici le nekakšen prostor za shranjevanje, ki s spletnega mesta prenese datoteke, ki jih ne želite več. Poleg tega vam daje priložnost, da se prepričate, da datotek res ne želite več, preden jih trajno izbrišete.

Preberite članek: Kako onemogočiti Avast

Prvi korak

Za začetek boste morali najti koš za smeti. Običajno se ta nahaja na zaslonu namizja. Če pa iz nekega razloga ni, ga lahko poiščete tako, da odprete meni Start in v iskalno vrstico vnesete 'koš'. Prikaže se ustrezen rezultat.

6 1

Drugi korak

Ko pridete do koša, ga preglejte in preverite, ali je tam potrebna datoteka. Če je, ga lahko vrnete v pravilno mapo. Če pa ni, obstaja še ena metoda, ki jo lahko preizkusite, da najdete to manjkajočo datoteko. Ko vse drugo ne uspe, je včasih program za obnovitev lahko le odgovor, ki ga potrebujete za iskanje datoteke.

7.

Poskusite obnovitveni program

Nekateri menijo, da so obnovitveni programi zelo koristni pri iskanju manjkajočih datotek. Upoštevati pa je treba, da so nekateri od teh programov izgovori za nakup programa ali prenos nepotrebne programske opreme ali celo stvari, kot je zlonamerna programska oprema. Posledično morate biti previdni.

Prvi korak

Začnite tako, da si vzamete čas in poiščete obnovitveni program z dobrim ugledom. Verjetno boste želeli nekaj zanesljivega in zaupanja vrednega. Če lahko najdete kaj od znane blagovne znamke, je to pogosto dobra pot. Samo ničesar ne prenašajte na muho.

8.

Drugi korak

Sledite navodilom izbranega programa in vas bo vodil skozi iskanje datotek, če je to še mogoče.

9.

Druge možnosti

Te rešitve lahko preizkusite tudi, ko gre za iskanje manjkajočih datotek ali preprečitev njihovega popolnega brisanja v prihodnosti:

Viri

visio 2013 standard vs pro