Kako klikniti z desno miškino tipko na računalniku Mac OS X

How Right Click Mac Os X Computer

Ali si vedel kako z desno miškino tipko klikniti na računalniku Mac , še posebej MacBook, MacBook Pro ali MacBook Air s sledilno ploščico? Za razlikovanje ni ločenega levega ali desnega gumba. Torej se boste morda nekoliko zmedli, kako z desno miškino tipko kliknete na Macu!

V sistemu Windows lahko preprosto pritisnete desni klik s pritiskom desnega gumba na miški, da odprete kontekstni meni. Če pa ste pred kratkim iz sistema Windows prešli na Mac OS X, še posebej MacBook Pro ali MacBook Air, morda ne boste vedeli, kako narediti desni klik nanj.



V računalnikih Mac (MacBook, MacBook Pro in MacBook Air) obstaja samo sledilna ploščica, nobenega gumba za zaznavanje levega ali desnega klika. Kako odpreti kontekstni meni?

Pravzaprav je na računalnikih Mac preprosto in omogočiti desni klik. Sledite spodnjemu priročniku, če želite izvedeti nekaj uporabnih načinov z desno miškino tipko kliknite Mac .

4 načini desnega klika na računalniku Mac OS X

Tu so štiri preproste metode, s katerimi lahko na računalniku Mac z desno miškino tipko kliknete. Z uporabo tipke Control z dvema prstoma sledilne ploščice kliknite levi ali desni kot sledilne ploščice, uporabite zunanjo miško ali celo miško Apple Magic - za prikaz kontekstnega menija.

Oglejte si spodaj, če želite izvedeti, kako to storiti.

Pourquoi ne puis-je pas voir l'icône de ma batterie Windows 10

Kako z desno tipko miške kliknite računalnik Mac s kontrolno tipko

Prvi in ​​tudi klasičen način desnega klika s sledilno ploščico Mac je pritisk in držanje tipke Control na tipkovnici in nato sledilne ploščice.

mac nadzorni ključ

Ne dovolj hitro, kajne? Ampak vedno deluje.

Kako desni klik na Mac z dvema prstoma

Če želite omogočiti kontekstni meni, lahko uporabite dva prsta in nato tapnete ali kliknete sledilno ploščico.

Ta funkcija je privzeto omogočena. Če pa ne, ga boste morali vklopiti sami. Če želite to narediti, kliknite naApple logotipv levem kotu zaslona in izberite »Sistemske nastavitve'.

sistemske nastavitve na mac

V naslednjem koraku izberite Sledilna ploščica .

Iz Sledilna ploščica v oknu izberite Usmeri in klikni ', Označite'Sekundarni klik'In nato izberite'Kliknite ali tapnite z dvema prstoma«S spustnega seznama.

mise à jour de windows svchost high cpu

kako desni klik na mac

Po tem pojdite kamor koli je na voljo kontekstni meni, se z dvema prstoma dotaknite sledilne ploščice Mac ali celo pritisnite, če želite. Po tem se prikaže kontekstni meni.

Z desno miškino tipko kliknite Mac s klikom na vogale sledilne ploščice

Lahko uporabite isto metodo zgoraj (številka 2), vendar jo konfigurirajte tako, da vaše dejanje beleži na različne načine. Namesto da z desnim klikom na računalniku Mac uporabite dva prsta, lahko v spodnjem desnem ali spodnjem levem kotu sledilne ploščice kliknete, da omogočite kontekstni meni.

[polno povezani slug1 = 'kako prisiliti-zapustiti-mac-apps-s-bližnjico' slug2 = 'show-hidden-files-mac']

Če jo želite konfigurirati, naredite enako pri metodi št. 2, vendar izberite »Kliknite v spodnjem desnem kotu'Ali'Kliknite v spodnjem levem kotu”S spustnega seznama polja Sekundarni klik.

z desno miškino tipko kliknite mac sledilno ploščico

Kako z desno miškino tipko kliknete na Mac z uporabo zunanje miške

Zadnji, a preprost način za desni klik računalnika Mac je uporaba zunanje miške. Včasih bo delovalo takoj, če pa ne, pojdite na Sistemske nastavitve -> Miška in nato omogočiteSekundarni klik'.

Po tem boste lahko s povezane miške naredili levi klik ali desni klik kot na računalniku z operacijskim sistemom Windows.

comment réparer un mp4 audio désynchronisé

jabolčna čarobna miška

Če uporabljate miško Magic, jo mora vaš OS X prepoznati in vse, kar morate storiti, je, da omogočiteSekundarni klik'In nato izberite'Kliknite na desni strani'Ali'Kliknite na levi strani“, Odvisno od vašega najljubšega.

Upam, da vam bo ta vodnik pomagal izvedeti več o tem kako z desno miškino tipko klikniti na sledilno ploščico Mac potegnite kontekstni meni.

Če imate kakršna koli vprašanja glede tega vodnika ali potrebujete dodatno pomoč, mi sporočite.