Kako uporabljati obnovitev sistema v sistemu Windows

How Use System Restore Windows

Obnovitev sistema je vgrajena funkcija sistema Windows, ki se uporablja za varnostno kopiranje in obnovitev sistema Windows, ko gre kaj narobe. Omogoča vrnitev celotnega operacijskega sistema Windows na prejšnje točke, ki jih sistem samodejno ustvari.

Ta funkcija vam bo pomagala odpraviti najresnejše in neznane napake v sistemu Windows, vključno z modrim zaslonom smrti (BSOD) in drugimi napakami, povezanimi s poškodovanimi sistemskimi datotekami. Obnovitev sistema Windows bo povrnila celoten sistem nazaj na prejšnje konfiguracije, vnose v register in gonilnike.Ko vklopite funkcijo System Protection, bo računalnik z operacijskim sistemom Windows samodejno ustvaril obnovitvene točke. Predstavljajmo si, da so te točke videti kot varnostne različice. Ko imate kakršne koli težave z računalnikom, boste lahko izbrali eno od teh obnovitvenih točk in brez napak pomaknili OS Windows v računalniku na delovno točko, točko.

Ta funkcija je uporabna za zaščito računalnika pred večino napak v primeru, da gre kaj narobe z gonilniki in sistemskimi datotekami sistema Windows.

Za obnovitev sistema Windows uporabite obnovitev sistema

obnovitev sistema Windows 1

Preden začnete uporabljati funkcijo obnovitve sistema, se prepričajte, da ste omogočili »Zaščita sistema”V sistemu Windows. Če se ta funkcija ne vklopi, preden pride do napak, ni obnovitvene točke, ki bi jo lahko vrnili nazaj.

Da boste lažje razumeli ' Zaščita sistema ”, Vam bom razložil nekaj stvari o tem.

  • Ko uporabljate računalnik z operacijskim sistemom Windows in izvedete kakršne koli spremembe (na primer namestitev novih programov, gonilnikov ali posodobitev), bo Windows samodejno ustvaril obnovitveno točko sistema.
  • Ta obnovitvena točka je posnetek vašega operacijskega sistema Windows pred spremembo. Če zaradi te spremembe pride do kakršnih koli napak, boste lahko Windows System z obnovitvijo sistema vrnili nazaj, ne da bi izgubili datoteke.

Točko obnovitve sistema lahko ustvarite tudi sami na plošči za obnovitev sistema.

ustvari obnovitveno točko sistema

Kako ročno ustvariti točko za obnovitev sistema Windows?

Vendar ne ustvari varnostnih kopij vaših osebnih datotek ali podatkov. Če ste datoteke izbrisali zaradi napake, vam tega ne more razveljaviti.

windows 10 défile tout seul

Začnite z obnovitvijo sistema v operacijskem sistemu Windows

Če želite uporabiti funkcijo obnovitve sistema, pojdite naZačni>Tečiin poiščiteObnovitev sistema', In ga nato odprite.

obnovitev sistema

V oknu sistemskih lastnosti kliknite na “Obnovitev sistema”Za zagon funkcije. To funkcijo lahko odprete tudi tako, da odpreteNadzorna plošča>Obnovitev>Obnovitev sistema.

zagon obnovitve sistema

Na seznamu izberite obnovitveno točko in kliknite »Naslednji', Da se premaknete na naslednji korak. Preverite lahko tudi naPokaži več obnovitvenih točk”, Da prikažete več obnovitvenih točk, med katerimi lahko izbirate.

pokaži več točk za obnovitev sistema

Kliknite »Končaj”, Da zaženete postopek obnovitve sistema.

potrdite obnovitveno točko

Postopek se bo začel vrniti v sistem Windows do točke, ki ste jo izbrali. Videli boste sporočilo, kot je »Priprava na obnovitev sistema in hellip'Na zaslonu računalnika z operacijskim sistemom Windows. Naslednje sporočilo naj bo: “Počakajte, da se datoteke in nastavitve sistema Windows obnovijo sporočilo'.

Uporaba obnovitve sistema Windows za povrnitev sprememb v operacijskem sistemu Windows običajno traja od 15 do 30 minut.

Kot smo že omenili, funkcija obnovitve sistema ne bo vplivala na nobene nesistemske datoteke, kot so dokumenti, glasba in video. Če upate, da vam lahko pomaga izbrisati ali obnoviti izbrisane nesistemske datoteke, poskusite namesto njih obnoviti datoteke.

Obnovitvenih točk običajno ni treba ustvarjati ročno. Ko je obnovitev sistema omogočena, mora Windows samodejno ustvariti obnovitvene točke.

Če vam funkcija obnovitve sistema ne pomaga odpraviti napak, ki so se zgodile v računalniku z operacijskim sistemom Windows, poskusite namesto tega ponastaviti sistem Windows .

V tem članku sem z operacijskim sistemom Windows 7 pokazal, kako uporabljati obnovitev sistema Windows. Če uporabljate druge različice sistema Windows, kot so Windows 8, 8.1 ali Windows 10, ni veliko drugače.

Če imate kakršno koli vprašanje o tem članku ali potrebujete nadaljnjo pomoč, vas prosimo, da vprašate.