Krmilnik PS5 deluje v meniju, vendar ne v igri: 5 popravkov

Krmilnik Ps5 Deluje V Meniju Vendar Ne V Igri 5 Popravkov

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Brezžični krmilnik PS5 DualSense je precej eleganten krmilnik z eno očitno napako. Življenjska doba baterije je popolnoma neverjetna. Torej, ko se ne igrate z njim, priključenim na vaš PS5, kaj se zgodi, ko stvar preprosto ne deluje, razen ko ste v glavnem meniju?V teh nič kaj najboljših okoliščinah imate nekaj možnosti. Prepričate se lahko, ali je krmilnik PS5 posodobljen, preverite, ali je posodobljena konzola, znova sinhronizirate krmilnik, ga ponastavite in izklopite Bluetooth, medtem ko se povezujete prek kabla USB.

 Depositphotos_430389396_XL Fant s krmilnikom Playstation 5 v rokah

miglagoa79@gmail.com /Depositphotos.com

Na srečo to ni običajna okvara v krmilnikih PS5, pri čemer je slaba baterija še vedno najpogostejša pritožba glede tega. Če nobeden od zgoraj naštetih elementov ne pomaga, se boste morda morali odločiti za ponovno izgradnjo baze podatkov – počasen postopek, ki bi moral biti vaša zadnja izbira.

5 popravkov za krmilnik PS5 deluje v meniju, ne pa tudi v igri

1. Ponastavite krmilnik

Včasih je najbolje začeti z osnovami in ni nič bolj osnovnega kot dobra ponastavitev. Mehanizem za ponastavitev na krmilniku PS5 je majhen, vendar ga ni težko najti, ko veste, kje je.

Krmilnik obrnite tako, da bo hrbtna stran obrnjena proti vam, in poiščite logotip Sony, ki je precej neposredno na sredini. Na desni strani boste našli majhno luknjico.

Potrebovali boste majhno ščipalko ali sponkico. Če se odločite za sponke, ne pozabite, da je zelo ostra, zato je ne zatikajte tako močno.

Vse kar morate storiti je, da pritisnete skriti gumb znotraj in ga držite pet sekund. Začutili boste pritisk gumba z nekakšnim klikom. Ko spustite gumb, ga ne poskušajte vklopiti. Najprej ga znova priključite na PS5 prek kabla USB.

Zdaj ponovno vklopite krmilnik, kot običajno. Samodejno se bo povezal s PS5, ne da bi vam bilo treba storiti kaj dodatnega.

Če žebljiček uporabite prvič, se ga poskusite izogniti ponovni uporabi, če boste morali še kdaj ponastaviti. Ta ostra potreba bo sčasoma preluknjala mehki gumb pod njim.

2. Samo izklopite krmilnik in ga povežite na USB

To je malo bolj preprosto. Vse kar morate storiti je, da izklopite krmilnik in ga priključite na PS5, ne da bi ga znova vklopili. To je nekako kot standardna ponastavitev, medtem ko bi bilo zgornje dejanje enakovredno ponastavitvi na tovarniške nastavitve.

Windows 10 désactiver l'accélération de la souris

Edina razlika je, da morate iti v sistem in izklopiti Bluetooth.

Ker krmilnik PS5 deluje z menijem in ne z igrami, je to nekaj, kar bi morali narediti brez težav.

 1. Pojdite v meni »Nastavitve«.
 2. Izberite 'Dodatki'
 3. Izberite 'Splošno'
 4. Izberite »Izklopi Bluetooth«

Ta možnost izklopi Bluetooth na splošno in ne le na določeni napravi. Znova priključite krmilnik prek kabla USB in nekaj časa poskusite igrati brez dostopa do sistema prek povezave Bluetooth.

Ko končate z igranjem iger, ga poskusite znova povezati prek Bluetootha, tako da skočite nazaj v Nastavitve na enak način kot prej in znova vklopite Bluetooth.

3. Posodobite konzolo PS5

Kot pravimo v številnih teh člankih o odpravljanju težav, je nastavitev funkcije samodejnega posodabljanja fantastična, dokler ni. Občasno boste morali vstopiti in preveriti, ali se naprava res posodablja, kot bi morala.

Če zaostajate za nekaj posodobitvami vdelane programske opreme, so lahko težave, kot je pokvarjen krmilnik, najmanjša težava.

Če ste kdaj imeli kakršno koli pametno napravo v katerem koli časovnem obdobju, verjetno veste, kako pomembno je, da jo posodabljate. Razen, seveda, če je jailbreak. Toda to je pogovor za drug dan.

 1. V zgornjem desnem kotu začetnega zaslona je ikona zobnika
 2. Izberite ikono zobnika (Nastavitve)
 3. Pomaknite se navzdol do in izberite »Sistem«
 4. Izberite »Posodobitev programske opreme in nastavitve«
 5. Izberite 'Posodobi sistemsko shranjevanje'
 6. Izberite 'Posodobi prek interneta'
 7. Na naslednjem zaslonu izberite »Posodobi«.
 8. Ko je posodobitev končana (konzola se bo znova zagnala), izberite »V redu«

Medtem ko lahko vklopite funkcijo samodejnega posodabljanja, kot je omenjeno zgoraj, je s temi stvarmi vedno zadetek ali zgrešen.

Zato ga vsake toliko časa preverite, da se prepričate, da se pravilno posodablja. Sony ne objavlja stalno posodobitev, zato vam tega ne bo treba početi vsak dan.

4. Posodobite krmilnik

Kontrolorji so prišli daleč. Niso več preproste naprave. Dandanes potrebujejo posodobitve tako kot pametni telefon ali PS5 sam potrebuje posodobitve. Posodabljanje krmilnika je razmeroma preprosto, če to lahko storite na konzoli PS5. Krmilnik lahko posodobite tudi z osebnim računalnikom, zato bomo obravnavali oboje.

Različica Playstation 5

 1. Priključite krmilnik preko USB kabla
 2. Pojdite v meni Nastavitve
 3. Izberite 'Dodatki'
 4. Izberite 'Krmilniki'
 5. Izberite »Programska oprema naprave brezžičnega krmilnika«.
 6. Če se posodobitev prikaže, ker je na voljo, jo izberite
 7. Počakajte, da se posodobitev konča

PC različica

 1. Najprej prenesite vdelano programsko opremo na svoj računalnik iz tukaj
 2. Povežite krmilnik PS5 z osebnim računalnikom prek USB-ja
 3. Sledite navodilom, ko odprete novo nameščeno datoteko
 4. Ostalo je samodejno
 5. Med posodobitvijo ne odklopite krmilnika

Tudi če se PS5 in krmilnik PS5 ne ujemata, vedno obstaja možnost PC, ki je dejansko nekoliko hitrejša od metode PS5, tudi če imate razmeroma počasen računalnik.

5. Znova zgradite bazo podatkov PS5

To se zgodi od časa do časa in če ste kdaj imeli zelo star PS3 ali PS4 (na primer na zadnji nogi), ste verjetno že naredili kaj podobnega.

Če nič drugega ni delovalo do te točke, je težava verjetno v konzoli in ni več izbire.

Na srečo je ponovna izgradnja baze podatkov PS5 precej preprosta in enostavna. Poleg tega, če imate račun PSN, vas bodo vse kupljene digitalne igre, vsebina DLC in karkoli drugega, kar ste kupili v trgovini PlayStation Store, še vedno čakali, ko bo sistem znova zagnan in zagnan.

 1. Pritisnite in držite gumb za vklop PS5, dokler ne zaslišite drugega piska
 2. Vzemite kabel USB in povežite krmilnik
 3. Pritisnite sredinski gumb PS, kot bi vklopili krmilnik
 4. Ko se pojavi zaslon, izberite možnost 5 (Počisti predpomnilnik)
 5. Izberite 'Obnovi bazo podatkov'

Dobra novica je, da ne bo trajalo tako dolgo kot stara PS4 in PS5 za isto delo. Vedeli pa boste, da je končano, ko se sistem popolnoma zaustavi in ​​znova zažene. Od tam nadaljujte in pritisnite sredinski gumb, da se prepričate, da se krmilnik znova poveže s sistemom.

Prosto odklopite krmilnik in preverite, ali vse deluje v redu in je naloga opravljena ali ne. Ker je to eden tistih najslabših možnih scenarijev, je to najboljša razpoložljiva možnost, ko je vse ostalo izgubljeno.

Končne misli

Upajmo, da bo to spravilo stvari nazaj na pravo pot in v dobro delovno stanje. Seveda dobro delovanje s krmilnikom PS5 pomeni, da ga ponovno napolnite kmalu po tem, ko ga odstranite s kabla USB. Vendar pa ne moremo vsi imeti svoje torte in jo tudi pojesti.

Poglejte s svetle strani, vsaj vrnili ste se k brezžičnemu igranju, namesto da bi se zapletali v meniju, iz katerega ne morete ven.