LG TV nenehno preklaplja vhode: 9 popravkov

Lg Tv Nenehno Preklaplja Vhode 9 Popravkov

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Ali imate televizor LG, ki kar naprej preklaplja vhode? Morda je privzeto nastavljen na HDM1 vsakič, ko ga vklopite, ali pa neprekinjeno pojavno okno predlaga, da uporabite HDMI2 kot vhod. Kakor koli že, televizor, ki nenehno poskuša spremeniti vhode, je lahko neverjetno moteč.Televizor lahko še naprej preklaplja vhode, ker imate omogočeno posebno funkcijo – na primer način hitrega zagona ali samodejno zaznavanje vhoda. Do te težave lahko pride tudi zaradi napake v aplikaciji, okvarjene strojne opreme ali zaprašenih vhodnih vrat. Kljub temu ne skrbite. Imamo vse rešitve, ki jih potrebujete, da preprečite to naključno preklapljanje.

 AdobeStock_497398771 Prijetna notranjost sobe z elegantnim pohištvom, dekorjem in sodobnim televizorjem

Razlogi, zakaj televizorji LG sami preklapljajo vhode

Televizor LG ima več vhodnih načinov, kot so HDMI1, HDMI2 in AV, ki vam omogočajo preklapljanje med napravami glede na to, kaj želite gledati ali pretakati. vendar včasih vaš TV začne samostojno preklapljati vhode na podlagi privzetega programiranja ali napak v nastavitvah .

Imate omogočen način hitrega zagona

Ko imate omogočen način hitrega zagona na vaši napravi, to pomeni, da vaš TV preklopi nazaj na privzeti vhod vsakič, ko se izklopi in vklopi.

V eni od vaših aplikacij je napaka

Če se med pretakanjem vsebine na platformi, kot je YouTube, Netflix ali Prime, pogosto pojavljajo pojavna okna za preklop vnosov, je lahko napaka v nastavitvah aplikacije , kar povzroči, da prejmete to sporočilo in sproži, da vaš televizor preklopi vhodni vir.

5 popravkov za preprečevanje spreminjanja vhodov na televizorju LG

Možnost preklopa med različnimi vhodi je priročna, saj vam omogoča povezavo in uporabo več naprav na enem televizorju. Ko pa vaš televizor sam od sebe začne spreminjati te vhode, lahko to postane neverjetno frustrirajuće.

Na srečo lahko storite več korakov preprečite to nenehno preklapljanje vhodnih virov .

1. Ponastavite televizor

Preprečevanje neprekinjenega preklapljanja vrat na vašem televizorju LG je lahko preprosto ponastavitev naprave . To je lahko odličen kraj za začetek, preden se igrate z drugimi elementi strojne ali programske opreme televizorja. Za ponastavitev televizorja sledite tem korakom:

 • Izvlecite napajalni kabel iz stenske vtičnice.
 • Pritisnite in držite gumb za vklop na televizorju 10-15 sekund.
 • Napravo znova priključite na vir napajanja in jo znova zaženite.

2. Izklopite samodejno zaznavanje vnosa

Ko je omogočeno samodejno zaznavanje vnosa, vaš Televizor LG lahko samostojno preklopi in izbere vhodni vir vsakič, ko ga vklopite. Izklop te funkcije prepreči, da bi televizija izbrala lasten vir, in pomaga odpraviti težavo.

 1. Pojdi v nastavitev
 2. Izberite 'povezave'
 3. Izberite »povezava naprave in kliknite V redu
 4. Poiščite »samodejno zaznavanje« in ga izklopite
 5. Znova zaženite televizijo

3. Onemogočite način hitrega zagona

Vsi televizorji LG vam ne bodo omogočili izklopa samodejnega zaznavanja vhoda, vendar lahko še vedno onemogočite to funkcijo tako, da izklopite način hitrega zagona .

 1. Pritisnite ikono zobnika (nastavitve) na daljinskem upravljalniku; to bo odprlo meni na zaslonu.
 2. Izberite »vse nastavitve« – to je lahko prikazano kot tri pike ali zobnik
 3. Pomaknite se na Splošno
 4. Poiščite Quick Start+, pritisnite desni gumb na daljinskem upravljalniku in se nato pomaknite navzdol do »izklopi Quick Start+«.
 5. Ponovno zaženite TV

4. Izklopite CEC

CEC – ali Consumer Electronic Control – omogoča komunikacijo med napravami, povezanimi z vašo televizijo, kar omogoča nadzor med napravami prek enega samega daljinskega upravljalnika. vendar ta vgrajena naprava je lahko včasih v nasprotju z izbiro vnosa . Zato vam lahko onemogočanje te funkcije omogoči večji nadzor nad tem, kateri vhod je izbran.

Našli boste možnost za izklopite CEC v meniju Splošne nastavitve (kot zgoraj), kjer je funkcija navedena kot SIMPLINK ali HDMI-CEC .

5. Očistite svoje aplikacije

Če med pretakanjem vsebine na platformah, kot so YouTube, Netflix ali Prime, prejemate pojavna okna za vnos, morda je težava v aplikaciji . Eden od načinov za reševanje tega in preprečevanje nadaljnjih napak je brisanje predpomnilnika aplikacije.

volume de démarrage non montable windows.com/stopcode
 1. Pojdite v Nastavitve
 2. Kliknite Aplikacija
 3. Izberite aplikacijo, ki ima pojavna okna
 4. Izbrišite shranjene podatke

Če to ne deluje, lahko poskusite znova namestiti aplikacijo. Če želite to narediti, sledite zgornjim korakom, vendar namesto da izberete »izbriši shranjene podatke«, izberite ponovno namestitev aplikacije.

Zakaj moj televizor LG nenehno preklaplja vhod na HDMI?

Samodejni vhod, hitri zagon ali CEC so lahko krivi za nenehno preklapljanje vhodnega vira, vendar to niso edini razlogi, zakaj vaš televizor poskuša preklopiti vhod na HDMI.

 AdobeStock_179540541 Bližnji pleten sivo črn avdio in video kabel HDMI izoliran na belem ozadju

1. Kabel HDMI

Če ste brez uspeha poskušali onemogočiti vse zgoraj naštete funkcije, je težava lahko v vaši strojni opremi, kot je kabel HDMI. Večina prodajalcev predlaga, da so žice krajše od 20 čevljev, ker bo dolžina vplivala na moč signala.

Poskusite zamenjati dolge kable s tistimi, ki se udobno prilegajo med vrati HDMI in zunanjo napravo brez prevelike ohlapnosti.

2. Vrata HDMI

Televizor LG, ki nenehno poskuša preklopiti na en določen vhodni vir, bi lahko pomenijo težavo s temi vrati. Če je povezava ohlapna, se lahko še naprej poskuša znova povezati, kar bi lahko pojasnilo, zakaj se sporočilo nenehno pojavlja.

Vsakič, ko se vrata povežejo, lahko predlaga preklop na ta vhod. Če opazite težavo z določenim vhodnim virom, poskusite napravo odklopiti iz vrat, preverite povezovalni kabel in odstranite prah ali umazanijo iz vtičnice in kabla, da odpravite težavo.

Umazana povezovalna vrata lahko sprožijo sporočila, da je »nova vhodna naprava priključena« na vaš LG TV , tudi če ni nove povezave. Najboljši način za odpravo te težave je redno čiščenje vseh vhodnih vrat z odstranjevanjem prahu in smeti.

Ko so očiščene, poskusite povezati in odklopiti naprave, da zagotovite, da vse deluje pravilno.

deuxième moniteur n'affiche pas windows 10

3. Težave s strojno opremo

Recimo, da je težava v sami televiziji in da ste jo že poskusili znova zagnati in onemogočiti nekatere standardne funkcije. V tem primeru, morda boste morali poskusiti ponastaviti na tovarniške nastavitve, da odpravite težavo . Če želite televizor LG obnoviti na tovarniške nastavitve, sledite tem korakom:

 1. Pojdite v meni z nastavitvami
 2. Pod možnostmi zavihka izberite »Splošno«.
 3. Pomaknite se navzdol, dokler ne najdete »obnovi privzete nastavitve«.
 4. Kliknite V redu in dovolite, da se televizor ponastavi na tovarniške nastavitve.

TV, ki ohranja preklapljanje vhodov lahko kaže tudi na težavo z daljinskim upravljalnikom . Poskusite odklopiti daljinski upravljalnik in uporabiti ročne kontrole ali zunanjo aplikacijo, da vidite, ali lahko odpravite težavo.

Če vaš televizor preneha delovati, ko daljinski upravljalnik odklopite, poglejte zamenjavo daljinca, da se izognete nadaljnjim težavam .

4. Okvara matične plošče

Če ste izključili funkcije strojne opreme in prisotnost umazanije ali ostankov ter težave s preklapljanjem vhoda še vedno obstajajo, boste morda morali iščite matično ploščo kot vir težave . Če želite preveriti, ali je to lahko težava, preizkusite naslednji test :

 1. Odstranite napajalni kabel iz vtičnice.
 2. Odklopite vse zunanje naprave
 3. Držite gumb za vklop televizorja 15 sekund.
 4. Spustite gumb in počakajte 60 sekund.
 5. Znova priključite vse zunanje naprave, znova priključite napajalni kabel in vklopite televizor.

Ko je postopek končan, bo vaš televizor morda prenehal preklapljati izhode. Če pa se težava nadaljuje, lahko kaže na težavo z matično ploščo – in morda boste morali ta del svoje naprave v celoti zamenjati.

Če sumite, da je težava v matični plošči, je najbolje, da se obrnete na električarja LG, da preizkusi vašo napravo in zamenja ploščo (če obstaja).

Končne misli

Eden najpogostejših razlogov, zakaj vaš televizor LG nenehno preklaplja vhode, je, da imate izbrano funkcijo samodejnega vnosa. Reševanje te težave je tako enostavno, kot da greste v meni z nastavitvami in onemogočite to funkcijo.

Kljub temu je včasih težava bolj zapletena in je povezana z delom strojne opreme vašega televizorja ali zunanjimi vrati. Če sledite zgornjim korakom, bi morali prepoznati in rešiti težave z vhodom za televizor LG ter preprečiti, da bi preklapljal naprej in nazaj.