Upravljanje gesel v Googlu - Naučite se, zakaj in kako to storiti

Manage Your Passwords Google Learn Why How Do It

Z upraviteljem gesel v Googlu lahko hkrati dostopate do vseh shranjenih gesel, zato popestritev starega varnostnega sistema ne more biti enostavnejša.

Ko je internet prvič postal dnevno orodje, so obstajali posebni in izbrani načini uporabe. Na začetku je bil Hotmail.pourquoi est-ce que je continue à être déconnecté de mon wifi ?

In potem AOL, nato MSN in nato hitro ustvaril številne igre. Ker pa je naše življenje postajalo vse bolj odvisno od tehnologije, od pametnih telefonov do pametnih domov, je splet gesel, ki ga tkamo, postal zapleten, če ne kar zmeden.

Bil je oglas, v katerem je pisalo: „Ne bi imeli enega ključa za svojo hišo in avto, zakaj bi imeli eno geslo za svoje račune?“ In to je nekaj nasvetov.

Če imate različna gesla, tudi redno spreminjanje gesla zmanjša verjetnost hekerjev.

Sorodno branje: Ta aplikacija je blokirana zaradi vaše zaščite

Kazalo

Kako dostopati do upravljanja gesel v Googlu

Če želite poiskati vsa shranjena gesla, ki ste jih kdaj shranili v zgodovini svojega Google Računa, pojdite na passwords.google.com

Domača stran je dobesedno le seznam vaših računov, ki imajo shranjena gesla. Če si želite ogledati gesla, izberite račun, ki vas zanima, tako da kliknete kjer koli v stolpcu.

V dobi 'klika tukaj' in hiperpovezav se lahko celotna vrstica dejansko zdi zmedena. Torej samo kliknite.

Potem boste imeli tri možnosti: ogled, urejanje, brisanje.

Ko posodabljate svoj račun, boste želeli izbrati urejanje. Preprosto kliknite možnost 'uredi' in nadaljujte.

Pri izbiri gesla se izogibajte standardnim varnostnim vprašanjem. Materino dekliško ime, prva ulica, v kateri ste živeli.

Takšne stvari bi lahko bile v redu v 90-ih, vendar smo vsi postali bolj zapleteni, ko gre za gesla. Ko gre za nekaj izvirnega, razmišljajte zunaj vsebine in začnite ustvarjati z znaki, številkami, velikimi in malimi črkami.

Ste pozabili geslo?

Ste pozabili geslo
Google Password Manager ni odličen samo za posodabljanje gesel, temveč je tudi trgovina z enim ključem, da si zapomnite svoje geslo za to nejasno spletno mesto, na katerem greste posebej za darila mami za rojstni dan.

Opomba : če ste se prijavili s Facebookom - in ta vam bo povedal, ali je temu tako - ne boste imeli možnosti urejanja gesla, vas bo le opomnil, s katerim e-poštnim sporočilom ste se prijavili.

Morda se sprašujete, toda, ali nismo rekli samo, da je eno geslo za vse odgovornost? Ja, na splošno je.

changer la police par défaut de Microsoft Word

Toda Google Passwords Manager deluje kot glavni ključ, kako je to varno? Ker Google Passwords Manager šifrira svoje podatke.

Chrome šifrira vse svoje podatke, kar vam omogoča mir.

Kaj je šifriranje?

Se spomnite tistih starih vohunskih kompletov, ki bi jih dobili kot otroci? Tisti, ki so imeli v sebi premešana sporočila, kjer je bilo videti eno, ampak če bi poznali kodo, bi lahko sporočilo razvozlali?

To je šifriranje. Le da je premešan tako temeljito, da hekerji ne morejo vstopiti.

Vsaj to je ideja. Je velik varnostni zid interneta.

Prvotno je bil uporabljen za varnost kreditnih kartic, danes pa se lahko uporablja tudi za vaše zasebne platforme za pošiljanje sporočil. Kjerkoli želite, da vaši zasebni podatki ostanejo zasebni, preverite šifriranje.

Preberite članek: Kako odstraniti Roblox

Kaj je geslo?

Druga možnost za varnostne ukrepe je geslo. Geslo je dodaten preventivni ukrep za geslo in je tudi mešanica številk, črk in simbolov.

Lahko jih imenujemo tudi „varnostni ključi“. V nasprotju z gesli, ki so značilna za nalogo, ki jo nadzirate, gesla nadzorujejo omrežje in zbirke podatkov.

Gesla so običajno 6-10 znakov, gesla so lahko med 10-20 besedami in znaki.

Obstaja veliko orodij, s katerimi lahko ustvarite gesla. Treba je opozoriti, da se veliko ljudi trudi in uporablja besede.

To ni najbolj varna praksa, ker je očitno besede lažje vdreti kot naključne črke. Bolj kot je geslo naključno, bolj varno je.

Rešitev je potem, da svoje besede 'prenesete frazo-ify'.

Na primer : girlwiththedragontattoo postane #g! rii $ Wth @ 197dg0n $

Premešana.

Bonus: Ali je geslo mojega telefona šifrirano?

Ali je geslo mojega telefona šifrirano
Mislili bi, da bi bilo geslo za dostop do vaše strojne opreme najbolj zaščiteno, vendar ne.

Na to obstaja dvodelni odgovor. Eno od njih je, da geslo vašega telefona preprečuje krajo vaših podatkov ljudem okoli vas.

Drugi je, da je to geslo programska oprema, ki je del sistema vašega telefona in ne posebna varnostna programska oprema.

Ko pomislite na prvi razlog, je razumljivo, da geslo za telefon ni najpomembnejše geslo, ki ga imate.

Čeprav nočete, da bi vaši prijatelji videli nerodna sporočila in neprimerne fotografije - ali obratno -, so informacije znotraj vaših podatkov pomembne za zaščito pred hekerji.

Šibkejše geslo za telefon kot varnost programske opreme se morda zdi nenavadno. Seveda bo vaš prijatelj morda izvedel za njen rojstni dan presenečenja, vendar ste zaradi šibke varnosti programske opreme ranljivi za hekerje.

les icônes du bureau ne cessent de disparaître windows 10

Hekerji niso tako zainteresirani za vaše osebne pogovore kot za vaše podatke, kar nato postane stvar osebne varnosti.

Med podatki o kreditni kartici, osebnimi podatki lahko ste ranljivi za kar koli, od dejanske kraje do kraje identitete.

Zato je vedno več aplikacij šifriranje za zagotovitev varnosti osebnih podatkov uporabnikov.

Zadnja opomba:

Tudi varna spletna mesta lahko med gostovanjem postanejo negotova ali pa so povezana z javnim omrežjem. Poleg tega vaše šifrirane podatke še vedno shranjujejo strežniki, ki jih šifrirajo.

Ne glede na to, ali so vaši podatki šifrirani ali ne, vedno bodite previdni, katera spletna mesta obiskujete in katere podatke delite z drugimi.