Mbps v Mb

Mbps Mb

processus hôte pour les tâches Windows utilisation élevée du disque

Kar zadeva tehnologijo, obstaja veliko različnih izrazov, ki lahko postanejo zmedeni. Na primer, vse meritve, ki jih boste morda videli, se nanašajo na podatke. Obstaja toliko možnosti, vključno z megabitami, megabajti, gigabajti, terabajti in še več.

Poleg tega lahko te meritve vidite tudi v različnih formacijah. Morda boste videli tudi Mb in Mbps, kar lahko postane zmedeno. Ne skrbi! Ogledali si bomo razlike med Mb in Mbps, da se boste lahko počutili bolj samozavestno glede svojih tehnoloških odločitev.Sorodno branje: Megabits v primerjavi z megabajti: Kakšna je razlika?

Kazalo

Kaj so Mbs?

Da bi razumeli, kako delujejo pretvorbe, je dobro imeti trdno izhodišče. Na primer, razumevanje, kaj so Mbs. V bistvu je Mb merjenje, ki predstavlja količino podatkov. Ta meritev, znana kot megabit, je sestavljena iz 1.048.576 bitov, zaradi česar je videti kot velika meritev.

Vendar je treba upoštevati, da je megabit na spodnjem koncu spektra, zato je precej nižji od možnosti, kot sta gigabajt ali terabajt in tik pod megabajtom. Ko si ogledujete megabit in megabajt, boste želeli spremljati »b« v izrazu in upoštevati, ali je ta napisan z malimi ali velikimi črkami.

Kaj je Mbps?

Mbps se nanaša na 'megabitov na sekundo.' To je še posebej pomembno, da razumete, ko kupujete internetne storitve. Za dobro delovanje interneta morajo podatki potovati. Hitrost, s katero potujejo podatki, vam bo dala predstavo o tem, s kakšno hitrostjo boste lahko uživali v internetu.

Če pojasnimo, če internet, ki si ga ogledujete, trdi, da ponuja 5 Mb / s, to pomeni, da se bo 5 megabitov lahko premikalo na sekundo. To lahko pomislite podobno kot hitrost, ki jo uporabljate med vožnjo. Glavna razlika je v tem, da deluje v krajših časovnih okvirih, pri čemer uporablja sekunde in ne ure v mph.

Kako se ti pojmi razlikujejo?

Upoštevati je treba, da se Mb in Mbps lahko uporabljata ob različnih časih in za različne namene. Če poznate to razliko, lahko lažje razčlenite, kaj vam sporočajo informacije. Oglejmo si, kako se ti izrazi med seboj razlikujejo.

Mb

Ko vidite Mb brez dodajanja »na sekundo«, se to preprosto nanaša na količino podatkov. Na primer, datoteka, ki vsebuje 76 MB, preprosto vsebuje 76 megabitov podatkov. Upoštevajte, da je ta veliko nižji od 76 MB.

Mb / s

Ko vidite Mbps, se to na splošno nanaša na hitrost. Kot smo že omenili, je to zelo podobno konceptu hitrosti vožnje ali 'kilometrov na uro'. Namesto tega se Mbps nanaša na 'megabitov na sekundo.' Tako boste dobili predstavo o tem, kako hitro bo določen internetni paket lahko deloval.

Kaj si zapomniti

Internetni ponudniki so lahko preprosti, če se odločijo za prikaz večjih številk in ne najučinkovitejših merskih enot. Na primer, morda boste videli približno 100 Mb / s in ne 15 Mb / s. 100 se zdi bolj impresivno za tiste, ki meritev ne poznajo tako dobro, vendar imajo po izbiri počasnejši internet, ne da bi razumeli razliko med Mb in MB.

barre des tâches ne répond pas windows 10

Ker vsak megabajt vsebuje 8 megabitov, možnost 15 MB dejansko vključuje 120 MB. Ne pozabite na to težavo, ko kupujete internetne storitve. Na ta način lahko dobite možnost, ki jo dejansko želite, namesto da bi padli na večje število. Preprosto je, kot se spomniti, da velik B pomeni večje enote!

Dobra novica je, da večina internetnih ponudnikov ponuja načrte, ki vključujejo bodisi MB ali GB načrte, kar ponuja malo več jasnosti, saj si imeni nista tako podobni.

Iskanje podobnih meritev

Upoštevajte, da obstaja celo vrsto meritev, ki se lahko nanašajo na podatke. Megabajt je najverjetneje zmeden z megabitom. Zaradi tega boste želeli skrbno preučiti svoje možnosti, ko gre za stvari, kot so internetne hitrosti .

Sledi nekaj drugih količin merjenja podatkov, ki jih boste morda videli pogosto uporabljene, ko gre za količino podatkov, ki jih nekaj uporablja ali ima na voljo, ali hitrosti, s katerimi se lahko premika. Poznavanje splošnih velikosti teh meritev vam lahko pomaga dobiti tehnologijo, ki jo potrebujete.

Megabajtov

Megabajti so večja meritev, ko gre za podatke. Vsak megabajt je sestavljen iz 8 megabitov, kar je pomembno upoštevati. Zaradi različnih meritev, kot so te, si boste zapomnili, da večje število ni nujno vedno boljše. 64 MB na primer ne bo zagotovilo večjih internetnih hitrosti kot 10 MB, zato bodite pozorni na to B.

Gigabajtov

Po megabajtih je merilni znesek večji preskok. Zato se toliko naših tehničnih naprav odloča za gigabajte in terabajte, da uporabnikom zagotovi več prostora ali hitrosti. Vsak gigabajt vsebuje 1.000 megabajtov, kar je velik preskok, če gre za obe.

Terabajti

Druga možnost, ki postaja vse bolj razširjena, je terabajt, ki še enkrat naredi velik preskok. S 1.000 gigabajtov na vsak terabajt je to postalo priljubljena možnost za pomnilnik v računalnikih in igralnih konzolah. Mnogi resni uporabniki imajo raje to možnost, zato jim ni treba skrbeti, da bi porabili ves pomnilnik.

activation de la clé de produit microsoft office 365

Zaključek

Meritve podatkov na splošno ne smejo biti težka stvar. V bistvu so megabiti na majhnem koncu spektra, medtem ko so megabajti, gigabajti in terabajti večji. Vse te meritve lahko pretvorite tudi v hitrosti, tako da na koncu dodate aspekt 'na sekundo'.

Ko vidite 25 Mb / s, boste lahko vedeli, da internetni načrt vsako sekundo premika 25 Mb podatkov. Primerjajte to s 25 MB, kar pomeni, da se na koncu premakne 200 Mb / s na sekundo. To je res velika razlika, čeprav so meritve na prvi pogled videti enake.