Megabits v primerjavi z megabajti: Kakšna je razlika?

Megabits Vs Megabytes

Glede hitrosti interneta, velikosti datotek in podatkov na splošno obstaja veliko različnih tehnoloških izrazov. Zaradi tega lahko ljudi pogosto zmede, kaj pomenijo vsi različni izrazi. Nekateri so lahko sinonimi, čeprav imajo v resnici nekoliko drugačen pomen, ki ga je vredno vedeti.

Tak primer vsebuje dve zelo podobni besedi, megabit in megabajt. Te izraze je lahko enostavno zamenjati, ker se zdijo tako blizu. Oglejmo si, kaj te besede v resnici pomenijo in kdaj je vsaka uporabljena.Sorodno branje: Mb / s v Mb

Kazalo

Kaj so megabiti?

Eno najpogostejših krajev, kjer ljudje vidijo uporabo megabitov, je hitrost njihovega interneta. Morda boste videli stvari, kot sta 25Mbps ali 5Gbps, kar je le še ena meritev istega koncepta. To se nanaša na število megabitov na sekundo.

To je številka, ki deluje podobno kot kilometri na uro v vašem avtomobilu. Višja kot je številka, hitreje lahko deluje vaš internet. Zaradi tega boste videli višje količine Mbps po višjih cenah. Ko vidite to številko, na primer Mbps, ne pozabite, da pomeni prenos 25 megabitov vsako sekundo.

Te bite si lahko predstavljamo tudi kot pomnilnik, čeprav so precej manjši od megabajtov.

Kaj so megabajti?

Megabajti se po velikosti v veliki meri razlikujejo od megabitov. To lahko postane nekoliko zmedeno, ker se v večini drugih velikosti spremeni začetni del imena - na primer megabajti, gigabajti, kilobajti itd.

activer le filigrane Windows ne disparaîtra pas

Ker so megabajti večji, je bolj smiselno, da jih uporabimo ob sklicevanju na podatke, ki se shranjujejo. Tako lahko poenostavite znesek. Na primer, namesto da bi rekli, da ima nekaj 120 MB podatkov, si lahko to olajšate, če rečete, da ima 15 MB.

Čeprav se morda zdi, da bi vedno želeli poenostaviti število povezanih s količino podatkov, se včasih ljudje odločijo za večje število. To bo nekaj, kar bomo obravnavali kasneje v članku, da boste lahko bolje razumeli, kdaj se uporablja posamezna meritev podatkov.

Podobna imena, različni pomeni

Zaradi česar so megabajti in megabiti zmedeni, je to, da se zdijo skoraj enaki, če so okrajšani. Na primer, morda boste videli Mbps ali MBps. Enostaven način zapomniti si razliko med obema je, če upoštevamo, da majhen 'b' predstavlja mersko enoto, ki je manjša.

Torej, čeprav so ta imena videti zelo podobna, ne pozabite, da velik 'B' pomeni večje hitrosti in večje datoteke. Kasneje si bomo natančno ogledali, kakšna je razlika v velikosti, da boste lahko razumeli, kaj dobite v enem megabajtu, in kdaj so lahko različne meritve bolj koristne (ali donosnejše) za uporabo.

Kdaj uporabljate megabite?

Ker so megabiti manjši od megabajtov, jih bodo pogosto uporabili, ko govorimo o količinah podatkov, ki še niso povsem dosegle ravni megabajtov. To verjetno velja za stvari, kot so velikosti datotek, počasnejše hitrosti prenosa podatkov in podobne vrste presledkov.

Poleg tega se lahko zgodi, da se ponudniki interneta odločijo za uporabo megabitov, tudi če bi bili megabajti učinkovitejši. Za trenutek razmislite o ponudniku interneta, ki trdi, da ponuja 25MBps, v primerjavi s ponudnikom, ki trdi, da zagotavlja 200Mbps. Za tiste, ki ne gledajo natančno, se zdi, da bo slednje veliko hitrejše. Ko pa pogledate tisti nedosegljivi 'b' proti 'B', boste videli, da dejansko delujejo z enako hitrostjo.

Zato bo ključnega pomena trdno razumevanje načina delovanja velikosti.

Kdaj uporabljate megabajte?

Ker so megabajti večji, so lahko pri obdelavi večjih številk učinkovitejši. Na primer, namesto da bi uporabili 1600 Mbps, je lahko preprostejše in lažje razumeti 200 MB / s. Poleg tega enako velja za še večje merske enote, kot je gigabajt. To je še ena meritev, ki jo pogosto opazimo, ko gre za naše naprave in velikosti datotek.

Upoštevajte, da ko iščete večje hitrosti, je pomembno, da pazite na ta veliki 'B', saj lahko spremeni svet. Naj vas internetni ponudniki ne zamenjajo z večjim številom, ko je merska enota dejansko veliko manjša.

Poznavanje velikosti

Čeprav imajo megabiti in megabajti tako podobna imena, je pametno vedeti, da boste za ustvarjanje megabajta potrebovali 8 megabitov. To je tisto, kar ustvarja tako veliko razliko pri primerjanju različnih internetnih hitrosti. Čeprav se zdi, da je 20MBps manj kot 200Mbps, si velja zapomniti, da je vsak MB vreden 8 teh Mb. Torej, če želite hiter internet, si prizadevajte za megabajtov nad megabitov in poskrbite za matematiko, če niste prepričani, katera možnost je hitrejša.

Po tem je velik preskok do gigabajtov. Vsak gigabajt vsebuje 1.000 megabajtov. Posledično bo iskanje internetnega načrta ali prostora za shranjevanje s prostornino za gigabajte veliko bolj učinkovito kot megabit ali megabajt. Končno vse več naprav dejansko ponuja terabajtov, ki so sestavljeni iz 1.000 gigabajtov.

pourquoi mon icône de batterie ne s'affiche pas

Zaključek

Ko poznate razliko med megabitoma in megabajti, boste lažje razumeli stvari, kot so velikosti datotek in hitrosti prenosa podatkov . To vam lahko pomaga razjasniti veliko zmede, zaradi katere bi sicer lahko pomislili, da dobivate več, če podjetja preprosto uporabljajo manjše merske enote.

Ko enkrat razumete razliko med megabitoma in megabajti, lahko začnete razčlenjevati pomene podobnih vrst meritev, kot so kilobajti in gigabajti. Od takrat se boste lažje ukvarjali s tehnološkimi nakupi in si zagotovili, da dobite vrste podatkov in hitrosti, ki jih potrebujete.

Preberite članek: Kako napisati dobre biografije za Instagram, ki privabijo več obiskovalcev